Dodaj do ulubionych

fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatki

28.02.07, 18:51
Witajcie, ostsnio kupiłam przepiękną suknie ze starej kolekcji Pronovias
India, kolor śmietankowa biel, będąca idealnym kompromisem między chłodną
bielą a ecri. Jezeli równiez miałyście ten model sukni, przeslijcie prosze
Wasze fotki, interesja mnie dodatki do sukni, kwiaty, welon, buciki coś na
szyję lub jakies inne wasze pomysły. Napiszcie jak sie czułyście w niej przez
całą noc, i czy to prawda że gorset na poczatku musi być bardzo ściśnięty??
piszcie dziewczyny!
Obserwuj wątek
    • ewa-25 Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 28.02.07, 19:51
      Witaj!Mam ten sam problem co Ty smile Ja rownież odkupiłam sukienke,ale podoba mi
      sie ona najbardziej ze wszystkich jakie widziałam.Moj zakup też był
      błyskawiczny-wystarczyło ją przymierzyć...Nie wiem,czy kupiłaś ją idealnie
      rozmiarowo?Na mnie jest tylko za długa,ale wszędzie leży wspaniale.Co do
      dodatków..na pewno bedzie welon mgiełka 3metrowy,bo uważam,że wygląda super.Z
      czymś na czyję zastanawiam sie ciągle.Bukiet-mnie się marzą storczyki koloru
      kremowo-różowego z dodatkiem zieleni,ale bukiet nie za duży i nie długi,ponieważ
      jestem niskasmileButy-to będzie mój największy problem!Na pewno zakryte,ale
      jakie...Aha,czy masz do sukni bolerko,tą bluzeczke?ja niestety nie mamsadBiore
      ślub 22 września i obawiam sie o pogode,nie mam pomysłu co włożę na góre.Muszę
      poszukać zdjęć z fryzurą i bukietem,to załączę smile
      • geisha1 Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 28.02.07, 20:42
        Ja tez super trafiłam sukienke, rozmiarem pasuje super, ok 174 cm wzrostu i
        najwiekszym problem wydawało sie że bedzie wzrost, ale widocznie ona była moim
        przeznaczeniem bo idealnie pasuje, moze gorset jak dla mnie jest zbyt ściśniety
        ale podobn tak ma być, potrezbje ok 20 min żeby sie przyzwyczaić. Buty GLANS do
        tej sukni - co równiez wiem od poprzedniej włascicielki - mozna je kupic w
        Warszawie tylo w na ulicy chmielnej, Panie z salonu Madonna jej poleciły, kolor
        jest super dopasowany, koszt. ok 200 zł, jak nie znajde nic tanszego to chyba je
        kupię. Zakup tym bardziej sie udał że suknia jest z bolerkiem - ale nie tym
        sklepowym - uszyty na zamówienie rekaw długi, co idealnie komponuje sie z
        suknią, mysle że powinnaś tez pomyślec o takimsmile)) no własnie i teraz sie
        zastanwiam jak długi dac welon - do sukni pasuje długi ale czy do bolerka?? smile)
        • ewa-25 Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 02.03.07, 18:56
          Czy mogłabyś wkleić zdjęcie tego bolerka?Szerze mówiąc nie wiem,czy mówimy o tym
          samym smile ja myślę o tym co jest na stronach Pronovias.A welon do kościoła to się
          pięknie prezentuje ten długi na 3 metry.Pozdrawiam smile
          • geisha1 Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 03.03.07, 10:26
            na temat bolerka zajrzyj na tym forum troszke niżej, a jak zrobie fotke mojego
            bolerka to umieszcze link, natomiast to nie jest to samo bolerko co w saloniesmile
            pozdóweczka
    • marta.pio Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 01.03.07, 10:04
      załączam zdjęcie z jednego z komisów - moim zdaniem świetna stylizacja.
      img338.imageshack.us/my.php?image=indiasj2.jpg
      • geisha1 Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 01.03.07, 22:32
        dzieki, juz gdzies widziałam to zdjecie, ładnie sie komponująwink
      • sierpniowa_julka Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 02.03.07, 19:04
        fajnie, że wam się podoba, bo to moja koleżanka ze studiów. big_grin
    • olajk Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 02.03.07, 14:03
      Heeeeeeejka!
      Ja tez odkupilam Indie smile
      Niestety musze ja nieco przerobic, bo jest za dluga, za szeroka i nie podoba mi
      sie upiecie trenu.
      Na szyje raczej nic nie zaloze, zeby nie bylo przesytu - przeciez i tak jest
      bardzo swiecaca. Myslalam jedynie o jakis dlugich kolczykach i ew. delikatnej
      bransoletce. Butki wlasnie wczoraj zamowilam z arte di roma - kolor idealnie
      pasuje do smietankowej Indii. Cena to 250zl.
      Do tego dlugasny welon 3m - oczywiscie tylko do kosciola, a potem zostawie sam
      kwiatek.
      Pozdrowionka
      • karhar Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 02.03.07, 14:49
        a jaki jest kolor tych bytów, bo ja też szukam do śmietankowej sukni ale model
        obelix
        • olajk Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 02.03.07, 19:05
          Moje butki sa tutaj:
          www.artediroma.com/img/sofia.jpg model 212.
          Na stopie wygladaja niezwykle zgrabnie i maja kolor idealnie smietankowy i lekko
          swiecacy jakby z satyny, choc w rzeczywistosci sa ze skorki.
      • geisha1 Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 03.03.07, 09:30
        a czy te buty można zamówić przez interent??
    • iizabelaa Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 02.03.07, 19:08
      Ja też jestem fanką Indii. Moja wisi w szafi już od miesiąca smile
    • inkageo Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 02.03.07, 19:18
      Fajne stylizacje z mojego archiwum:
      img339.imageshack.us/my.php?image=pronoviasindia2yv5.jpg
      img339.imageshack.us/my.php?image=pronoviasindia1vj4.jpg
    • iizabelaa Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 02.03.07, 19:53
      Jeżeli chodzi o dodatki to nie jestem zwoleniczką welonu więc raczej nie będe
      go miała. A taki 3 metrowy to zakrywa sukienke z tyłu. Na szyję planuje
      naszyjnik srebro plus cyrkonie(żeby mienił się jak sukienka)bransoletka i
      kolczyki, ładne są w Kruku, w jego ślubnej kolekcji. Niestety nie kupiłam
      bolerka i teraz muszę coś dokupić ale wiolałabym takie bolerko jakie jest np
      przy sukni Lorna.
      suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=lorna
      • geisha1 bolerko 03.03.07, 10:07
        Na pewno wiesz że możesz doszyć sobie takie bolerko w salonie Madonna z tej
        samej koronki - niesety nie znam kosztu uszycia takiego bolerka, mnie sie udało
        odkupic Indie od dziewczyny która własnie doszywała je w salonie jest mniej
        wiejcej takie jak u Lorny i wygląda naprawde pieknie i gustownie, poniżej podaje
        link do zdjecia które znalazłam w necie - to bolerko równiez jest doszywane w
        Madonnie - ta dziewczyna chciał za nie 350 zł (!!!) - tylko to bolerko ma rekaw
        3/4 - moje bolerko ma długi rękaw i ma troszke inną koronke - może zrobie fotke
        to wrzucę link.

www.empikfoto.pl/albumy22/78752/340288/8903369_4513.jpg
        • geisha1 propozycje bukietu 03.03.07, 10:24
          dodam jeszcze kompozycje bukietów z Indią, napiszcie która wam sie najbardziej
          podoba ze wszytkich na tym forum

nowe
          www.empikfoto.pl/index.php?m=foto_hot&foto_id=8903191&filename=komis_slubny_img1.jpg
          www.empikfoto.pl/index.php?m=foto_hot&foto_id=8903192&filename=2510.jpg
          te które były wcześniej
          img338.imageshack.us/my.php?image=indiasj2.jpg
          img339.imageshack.us/my.php?image=pronoviasindia2yv5.jpg
          img339.imageshack.us/my.php?image=pronoviasindia1vj4.jpg
          • inkageo Re: propozycje bukietu 03.03.07, 10:38
            Zdecydowanie coś takiego jak na ostatniej fotce, ale mniejszy. Reszta mi się
            nie podoba 1-3 szpecą całość, a ten z kremowych róż, ani nie zdobi, ani nie
            szpeci.. Najbardziej nie podobają mi się te zwisające bluszczewink
            • geisha1 jeszcze jedna propozycja 03.03.07, 11:52
              troszke nie widoczna ale czy coś takiego Wam sie podoba??

www.empikfoto.pl/index.php?m=foto_hot&foto_id=8903194&filename=166141447.jpg

mójsuwaczek
        • iizabelaa Re: bolerko 03.03.07, 10:57
          Kiedy masz ślub??? Może odkupiłabym od ciebie bolerko smile))
          • geisha1 Re: bolerko 03.03.07, 11:34
            25 sierpnia, wolałabym sprzedać sukienke razem z bolerkiem ale moglabym Ci
            pożyczyć po moim weselu - nie ma sprawy
          • geisha1 Re: bolerko 03.03.07, 11:44
            o, ale Twoj suwaczek mówi że Ty masz wczesniej ślubsad
            a może podoba Ci sie to bolerko co ma rekaw 3/4 - ta dziewczyna sprzedała suknie
            ale bolerko jeszcze ma - mogłabyś z nią ponegocjować?? mogłabym odnależć do niej
            kontakt jak chcesz?
            • ewa-25 Re: bolerko 03.03.07, 12:22
              Witajcie dziewczyny!Ja również potrzebuje bolerka!!Tylko mnie najbardziej chodzi
              o taką bluzeczkę,co jest na oryginalnych zdjęciach.Mam ślub dopiero we
              wrześniu.Może macie jakieś kontakty,pomysły.Bolerko,podobne do Lorny,wydaje mi
              się,że będzie mnie skracać,ale to 3/4,nie wiem jak wygląda.Wkleję Wam zdjęcie
              bukietu ze storczyków,ale zrobie to dopiero po niedzielismile
              • ewa-25 Dodatki 03.03.07, 12:32
                Jeśli chodzi o dodatki,to ja też myślę o biżuterii z cyrkoniami.Kolczyki mi
                bardzo pasują,a naszyjnik tylko krótkismile Oczywiście wierzę,że pogodę będziemy
                mieć wspaniałą..ale co na wypadek,gdyby było zimno?Czy myślicie o etoli?
                • geisha1 Re: Dodatki 03.03.07, 12:44
                  bolerka mozesz spróbować poszukac na stronie www.slubnytarg.pl, w wyszukiwarke
                  wpisz India lub Pronovias - jak tak znalazłam moja sukienkesmile) mozna tez
                  spróbować na allegro, mysle że masz jeszcze troszke czasu i powinnaś cos
                  znależć, a co do zimna to własciwie bolerko jest świetnym rozwiązaniemsmile) we
                  wrzesniu jeszcze powinna być ładna pogoda - no ale tego sie niestety nie da
                  przewidziećsmile

pozdróweczka

mójsuwaczek
                  • ewa-25 Re: Dodatki 03.03.07, 12:50
                    Tak właśnie robie smile Ciągle siedzę na tych portalach.Mam nadzieję,ze będę mieć
                    szczęście i w końcu znajdę.Cieszę się bardzo,że mamy podobne problemy i że mogę
                    się wreszcie nimi podzielić smile
                    • geisha1 Re: Dodatki 03.03.07, 12:58
                      ja również sie cieszesmile))
                      jakbyś coś ciekawego znalazła to wrzucaj na forum lub peślij mailem

pozdrawiam
            • iizabelaa Re: bolerko 03.03.07, 13:51
              BARDZO chcę , wyślij mi do niej jakiś namiar smile
              • iizabelaa Re: do geisha1 03.03.07, 14:12
                Bardzo by mi zależało kontakcie z tą dziwczyną. Bolerko jest bardzo ładne, a ja
                koniecznie potrzebuje je do kościoła bo ksiądz mnie nie wpuści smile
                • geisha1 Re: do geisha1 03.03.07, 14:34
                  ok zaraz znajde i napisze
                • geisha1 Re: do geisha1 03.03.07, 14:40
                  Widze że jeszcze nie anulowala ogłoszenia - wejdz sobie na poniższy link tam
                  jest podany numer telefon do niej, ja dzwoniłam jakies 2 tygodnie temu to
                  jeszcze bolerko miała, daj znac jak kupiszsmile)

www.slubnytarg.pl/ks4513-pronovias_india.html
                  • iizabelaa Re: do geisha1 03.03.07, 15:01
                    Bardzo dziękuje smile jeszcze dziś postaram się z nią skontaktować smile
    • iizabelaa Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 03.03.07, 15:05
      Ja kupiłam sukienkę która jest mi trochę za długa. Wiem że ze skróceniem jej
      nie ma problemu ale boję się co będzie z trenem. Czy krawcowa sobie poradzi. Bo
      podobno sie tren u nie skraca tylko przesuwa te zaczepki dalej ale wtedy
      przecież są większe odstępy miedzy nimi i mogą się tworzyć takie ogony. Wiem że
      ten problem jest troche naciągany smile ale nie daje mni to spokoju. A tak wogóle
      to ile macie tych guziczków do podpięcia trenu??
      • geisha1 Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 03.03.07, 15:31
        Mam nadzieje że przerabiasz ją u krawcowych w sklepie Madonna?? jeżeli nie to
        powinnaś o tym pomyśleć - te babki podobno cuda z tymi sukienkami robia no i
        przede wszystkim to nie jest "łatwy" materiał i można łatwo sukienke "popsuć" a
        guziczków nie pamietam ile mam bo kupiłam ją 2 tygonie temu i jej nie widziałam
        od tamtej pory bo trzymam ja u mojej mamy, ale jutro na pewno policzesmile
        • iizabelaa Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 03.03.07, 15:59
          Szczerze mówiąc to nie myślałam żeby ją przerobić w madonnie bo mam do Poznania
          (najbliżesz mi miasto z sukniami Madonny) ok 100km. I wolałabym przerobić ją na
          miejscu ale już sama nie wiem.
          • geisha1 Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 03.03.07, 16:23
            w sumie 100 km to nie jest tak dużo ja mam do Krakowa 120km i zastaanwiałam sie
            nad poszerzeniem gorsetu ale nie brałam innej opcji pod uwage niż Madonne -
            poprzednia włascicielka poradziła mi żebym sie nawet nie zastanawiała tylko
            oddała ja do przeróbek własnie tam, no ale deczja naezy do Ciebiesmile
            • ewa-25 Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 03.03.07, 16:42
              Ja pytałam w madonnie ile kosztują przeróbki sukni..uwaga 800zł To trochę za
              dużo według mnie.Nie opłacałoby się kupowanie używanych sukienek.Trzeba się nad
              tym poważnie zastanowić..
              • iizabelaa Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 03.03.07, 16:52
                Ojej faktycznie strasznie drogo. Ja kupiłam suknie z 1600 i jakby dała 800zł za
                poprawki to juz jest 2400 a nowa 3200zl.
                A teraz jeszcze się skusiłam na drogie bolerko smile
                A ile kosztują poprawki u krawcowej nie z Madonny?? Orientujecie się?
                • ewa-25 Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 03.03.07, 17:09
                  Tak,pytałam na razie w 2salonach,ale raczej nie firmowych.Powiedziano mi,że
                  skrócenie sukienki to w granicach 200zł-róznica jest znaczna.Popytam jeszcze
                  zanim się zdecyduję.Wiem,że ciężka to decyzja,bo szkoda sukienki..Ale jestem
                  dobrej myśli smile
                  • inkageo Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 03.03.07, 17:18
                    A propos przeróbek, brałam pod uwagę zakup sukni na ebayu i musiałabym ją
                    skracać, zadzwoniłam do salonu Flossmann we Wrocławiu, w którym sprzedają
                    suknie Pronovias i dowiedziałam się, że skrócenie to koszt ok. 200 zł.. W
                    Madonnie zdecydowanie przesadzają..
                    • iizabelaa Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 04.03.07, 10:52
                      Do Wrocławia mam 80km ale kompletnie nie znam tego miasta. Jednak chciałabym
                      zrobić przeróbki na miejscu. Nie wiem już sama co zrobić? Myślałam że pania co
                      szyją suknie slubne będą wiedziałay co zrobić. Skrócenie Indi to żedna filzofia
                      ale o tym trenie myślę.
            • iizabelaa Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 03.03.07, 16:44
              Może posłucham twojej rady smile
              Dzwoniłam do tej dziewczyny z bolerkiem. Oferta nadal aktualna. Zdecydowałam
              się kupic choć uważam że to trochę drogo. Ale ciężko kupić teraz samo bolerko
              od kogoś a to do tego to jest z tej samej koronki co India.
              Jakbyś była koło mnie to bym cię wyściskała bo uratowałaś mnie z tym bolerkiem.
              Duży buziak smile)))
              • geisha1 Re: fanki Pronovias India - fotki, porady, dodatk 03.03.07, 17:07
                no to super, ciesze sie że mogłam pomócsmile))
    • geisha1 guziczki 05.03.07, 08:21
      Hej dziewczynki, i co z tymi guziczkami - ile ich powinno byc bo ja sprawdziłam
      w mojej i.......wink w kazdym razie na pewno ich brakuje, więc jak jest u Was??
      • ewa-25 Re: guziczki 05.03.07, 16:53
        Niestety nie mam sukienki przy sobie,ale z tego co pamiętam,guziczków jest
        7...tak myśle
      • olajk Re: guziczki 19.04.07, 09:54
        U mnie jest 7 guziczków, a sukienkę do przeróbki oddałam do pracowni sukni
        ślubnych w Bydgoszczy - cenowo wyjdzie to ok. 200 zł, a przeróbek będę mieć
        sporo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka