Dodaj do ulubionych

Dziwna sprawa:( :( :( :(

13.03.07, 12:37
Witam Was dziewczyny!!!

Jestem tu nowa i nie wiem, czy nie powinnam od razu przenieść się na forum
młode mamuśki sad sad sad sad

Mam problemsad

Ślub 11 sierpnia, a ja podejrzewam, że jestem w ciąży sad
Bardzo Was proszę, aby któraś z Was jeśli miała kiedykolwiek podobną sytuację,
to mi pomogła...

Otóż tak...

Od przeszło miesiąca ciągle choruję, jak nie zapalenie ucha, to przeziebienie,
a teraz od tygodnia grypasad brałam 15 zastrzyków na ucho, antybiotyk na
przeziebienie i teraz znów antybiotyk na grypę, to wszystko w ciągu miesiąca!!!
Oprócz tego, mnóstwo innych leków przeciwbólowych i przeciwgorączkowychsad

I teraz tak : 20 lutego dostała miesiączkę, która trwała 4 dni i nie była dość
obfita, jak zawsze... dlatego 8 marca zrobiłam test, który wyszedł
negatywnie!!! A tu 10 marca znów zaczęłam krwawić, lekko plamić, co jakiś czas
i trwa to do dziś, z tym, że jest to lekkie plamienie sad do czwartku jestem na
antybiotyku!!!

Dziewczyny nie wiem, co o tym sądzić sadczyżby to ciąża?sad jestem załamanasad
Do lekarza nie ide, bo ledwo, co zipie, to grypsko mnie wykańcza sad
Pomóżcie, miała któraś z Was kiedyś coś podobnego???

dzięki za odpowiedzi
Ada
Obserwuj wątek
    • szara_kredka Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 12:39
      Pierwszą rzecz jaką się robi w przypadku możliwości ciązy to TEST CIAŻOWY.
      Robiłaś? Jaki wynik?
      • zrozpaczona22 Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 12:41
        negatywny!
        • monalisa.pl Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 12:43
          zrob dzis lub jutro test kolejny
          jak wyjdzie negatyw to pewnie plamienia sa spowodowane lekami tez takmoze byc
      • bacha1979 Przecież pisze, że robiła 13.03.07, 12:41
        i jest negatywny.
        • zrozpaczona22 Re: Przecież pisze, że robiła 13.03.07, 12:43
          Aha i dodam, że z narzeczonym współżyłam w ostatnich 3 miesiącach na prawdę
          rzadko ! I zawsze z zabezpieczeniem!!!
          • monalisa.pl Re: Przecież pisze, że robiła 13.03.07, 12:44
            no to na 99,99% nie jestes w ciazy
    • maraxela Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 12:42
      zrob 2 test one sa bardzo czule na gonadotropine kosmowkowa hormon ten
      produkowany ejst od 8 dnia ciazy przez lozysko wiec jezli test wychodzi
      negatywny to to prawie nie mozliwe.testy sa badzo czule.nie ma co panikowac
      tylko isc do apteki.a plamienie takie rzeczy sie bardzo czesto zdazaja,i wcale
      nie musza byc niepokojacym objawem.przy tej ilosci lekow mozliwe jest ze to
      moze byc ich efekt uboczny.
    • agnrek Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 12:42
      Możesz mieć zaburzenia hormonalne, a możesz też być równie dobrze w ciąży, gdyż
      plamienia czy nawet krwawienia w terminie miesiączki są bardzo częste. Zrób
      test ciążowy, a jeśli wyjdzie negatywnie, to zapisz się do lekarza.
      • monia515 Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 12:45
        jeśli robiłaś test w dniu spodziewanej miesiączki lub później, to nie jesteś w
        ciąży. te zaburzenia, to efekt przeziębienia, grypy itp lub po prostu jakieś
        wahania hormonalne. zrób drugi test dla pewności i udaj się do ginekologa. Co
        tu rozpaczać?
        • agnrek Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 13:11
          Niekoniecznie, gdyż testy nie zawsze wykazują ciążę. Znam kilka przypadków, gdy
          dopiero w tydzień po terminie miesiaczki test pokazał dwie kreski.
    • jola.pedagogspoleczny Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 12:44
      Moim zdaniem skoro test jest negatywny a okres miałaś normalnie, to nie
      powinnaś sie martwić na zapas. Czasami jest tak, że organizm kobiety w bardzo
      różny sposób reaguje na przeróżne choroby czy infekcje. Może plamienia czy
      krótszy okres są spowodowane braniem jakiś leków czy po prostu osłabieniem
      organizmu.
      Głowa do góry!
      PS Możesz na wszelki wypadek zrobić jeszcze jednen test ciążowy za jakieś 2
      tygodnie i wtedy powinnaś mieć pewność.
      • zrozpaczona22 Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 12:46
        No właśnie do jutra włącznie jestem jeszcze na antybiotykach, no i mam te dziwne
        plamienia, których nigdy wcześniej nie miałamcrying także nie wiem, czy jest sens
        robienia 2 testu teraz?
        • mkamilla Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 12:51
          Nie martw sie na zapas bo pewnie nie jestes w ciazy tylko te plamienia sa
          spowodowane ingerencja w organizm duza iloscia antybiotyykow i lekow. Tez tak
          mialam wiec wiem co mowie. jak przestaniesz brac wszystkie leki to napewno
          wszystko wroci do normy. Niekiedy organizm tak reaguje wlasnie jak sie dlugo
          przyjmuje leki. Takze glowa do gory i zobaczysz ze bedzie dobrze.

Pozdrawiam cieplutko
          • zrozpaczona22 Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 12:53
            Dziękuje Ci serdecznie za odpowiedz!!! i w ogóle wszystkim smile
        • maraxela Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 12:53
          plamienia a test to 2 inne sprawy,wiec powinnas go zorbic.jakie leki
          rpzyjmujesz dokladnie ?? podaj nazwy
          • zrozpaczona22 Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 12:59
            zastrzyki to byla vit B6 dożylnie, łączona z czymś na pobudzenie tkanek smile
            zapomniałam jak się nazywały ,takie zółte opakowanie , nie pamiętam sad wiem, że
            dużo ludzi bierze je na kręgosłup smile pierwszy antybiotyk na przeziębienie nie
            wiem jak się nazywał, bo wyrzuciłam opakowanie sad a teraz biore amoksiklaw ,
            flucofast, flegamine w tab., Pyralginym na gorączke itp sad
            • zrozpaczona22 Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 13:08
              kokarboksylazum , zastrzyki tongue_out
              • maraxela Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 13:11
                pewni chodzi o preparat cocarboxylasum czyli wit B1 ona rowniez nie ma takich
                dzialan niepozadanych
          • mkamilla Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 13:03
            naprawde sie nie martw bo najgorzej sobie wkręcić faze że mozesz byc w ciąży...
            Skoro sama piszesz ze rzadko współrzyłaś z narzeczonym i to zawsze z
            zabezpieczeniem to mysle że naprawde nie masz sie co obawiac. Ja jak tak miałam
            jak Ty to poszłam do ginekologa i on mi powiedział ze to normalne kiedy sie
            przyjmuje takie duże ilości leków. Ze jak odstawie to wszystko sie unormuje. I
            tak tez sie stalo. I naprawde nie ważne jakie leki bierzesz. leki to leki i
            duze ilości zawsze maja jakies skutki uboczne niema siły.
            Zobaczysz ze bedzie dobrze. Dla pewnosci powtórz obie ten test choc uwazam ze
            to nie jest konieczne ale jak masz byc spokojniejsza to powtorz choc zobaczysz
            ze bedzie negatywny...
            • maraxela Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 13:09
              zolte opakowanie hmmmmmmm conajmniej z 100 takich lekow ma podobne opakowaniesmile
              te leki co wymienilas co prawda w oficjalnych wymienionych przez firme
              dzailaniach niepozadanych nie zostawy wymienione ale to moze byc skutek
              oslabienia organizmu.Po 2 lek Flucofast jest rpzeciwskazany w ciazy wiec jezeli
              ejstes to musisz go odstawic
              • monitchka1 Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 13:34
                Najlepiej to idź do lekarza. Nie rozumiem, wszystkie tu się wypowiadacie,
                jakbyście były lekarzami, a autorki postu to nie kumam. Czy czujesz się pewniej
                i spokojniej po wypowiedziach forumowiczek?? Idzie się do lekarza.
                • ozi29 Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 13:36
                  Przecież dziewczyna pisze, że jest chora na grypę! Może po prostu nie ma siły na
                  wizytę u ginekologa, co?
                • maraxela Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 13:37
                  ja jestem i podzielam opinie przedmowniczki.to na pewno sprawa nei zwiazana z
                  ciaza ale bez badania przez inernet to jak wrocenie z fusow
                  • maraxela Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 13:37
                    bez badania lekarskiego opnie przez internet-tak mialo byc
                • ozi29 Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 13:38
                  A tak poza tym, to nie przejmuj się tymi opiniami, że może być ciąża itp, daj
                  spokój! Miałam podobnie, z tym, że ja przy plamieniach miałam dolegliwości
                  typowo miesiączkowe... I co, do tej pory jakoś w ciąży nie jestem !
    • zrozpaczona22 Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 13:40
      No ja też mam dolegliwości jak przed miesiączką, tj. obolałe piersi, bóle
      brzucha, itp.
      • maraxela Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 13:50
        zadna z nas ci juz nic wiecej nie pomoze .uwazam ze powinnasc isc go ginekologa
        nawet z uwagi na przyjmowane leki ktore w ewentualnej ciazy moglyby zagrazac
        plodowi.
    • memphis90 Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 14:34
      Aduś, najlepiej idź jednak do ginekologa na usg przezpochwowe. Szansa, ze to
      ciaża jest naprawdę niewielka (szczególnie, że robiłaś test ponad dwa tygodnie
      po miesiączce, więc jak najbardziej był wiarygodny. Skutecznośc testów z moczu
      jest dziś porównywalna z testami robionymi z krwi.), ale możesz zrobić sobie dla
      spokoju jeszcze jeden test. Jeżeli bierzesz pigułki, mogą zdarzyć się plamienia
      (szczególnie, jeśli dawka estrogenów jest mała, albo któraś pigułka nie
      wchłonęła się w jelicie np. na skutek wymiotów lub biegunki). Niektóre leki
      zmniejszają skutecznosc leków antykoncepcyjnych- co moze skutkować zarówno
      zaburzeniami cyklu, jak i owulacją- a więc i ciażą. Leki przeciwzapalne także
      zmniejszają krzepliwosc krwi (z tym, że absolutnie nie powinny powodować
      samoistnych krwawień!). Tak czy inaczej możliwosci jest sporo, a w żadnym
      wypadku nie można takich plamień ignorować, szczególnie, jeśli się utrzymują.
      Jesli to rzeczywiscie byłaby ciaża- musisz odstawić niektóre leki.
    • lacitadelle Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 14:35
      a czy bierzesz jakieś leki osłonowe, probiotyki?

lekarze to teraz tak chętnie przepisują antybiotyki, nawet na wirusy! i rzadko
      informują o ich wpływie na organizm. a tymczasem one niszczą naszą "dobrą" florę
      bakteryjną, co jest groźne szczególnie dla kobiet, bo zostaje zakłócona
      równowaga w pochwie i jesteśmy bardzo podatne na różnego rodzaju świństwa,
      szczególnie grzybice. Nie wiem, jakie masz plamienia, ale mogą być ona
      spowodowane zapaleniem w pochwie właśnie. Nie zastanawiaj się długo, tylko
      ruszaj do ginekologa.

A propos testów: o terminie spodziewanej miesiączki można mówić, jeżeli ma się w
      jakiś sposób potwierdzony termin owulacji w danym cyklu. Bo wnioskowanie na
      podstawie długości poprzednich cykli nie daje żadnej pewności. Ja kiedyś miałam
      takie krawienie nieco słabsze niż zwykle w terminie miesiączki - potem okazało
      się, że to było krwawienie owulacyjne i cały cykl trwał 47 dni. Także owszem,
      testy są bardzo skuteczne, o ile wie się, kiedy ich robienie ma sens. Myślę, że
      właśnie z tego terminu "spodziewanej miesiączki" biorą się informacji nt. ich
      nieskuteczności typu pierwszy test w terminie miesiączki miałam negatywny, ale
      drugi po tygodniu - już pozytywny.
    • zrozpaczona22 Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 14:42
      Nie biorę żadnych tabletek antykoncepcyjnych, tragicznie sie czuję podczas ich
      przyjmowaniasad

Mam lek ochronny Flucofast!

A to, co mam, to po prostu wygląda tak jak początek okresu, z tym, że bardzo
      powoli się rozwija, bo wszelkie dolegliwości miesiączkowe są smile

W ciąży chyba nie jestem, bo w ostatnich 3 miesiącach współżyłam z narzeczonym
      może ze 4 razy i zawsze z zabezpieczeniem, bez jakiejkolwiek niespodziankismile
      • ozi29 Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 14:46
        A może po prostu ten okres powoli Ci sie rozwija! Bo ja jak kiedyś bodajże
        jadłam antybiotyk przez 2 tygodnie, to jak zaczęłam plamić pierwszego dnia, to
        dopiero na 4 dzień dostałam "prawdziwą" miesiączkę, różnie to bywa...
        • nivea63 Re: Dziwna sprawa:( :( :( :( 13.03.07, 16:13
          Jednak jak się bierze antybiotyki to nie zachodzi się w ciążę. Niektore
          antybiotyki uszkadzają płód .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka