dodaa84 25.03.07, 15:31 czy jedziecie w podróż poślubną? jeśli tak, to gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magdaksp Re: podróż poślubna 25.03.07, 16:05 jedziemy ale dopiero w maju .do turcji Odpowiedz Link Zgłoś
bozena.dp Re: podróż poślubna 25.03.07, 16:07 chcemy jechać, ale jeszcze nie wiem gdzie, może do Tunezji... Odpowiedz Link Zgłoś
wanesska Re: podróż poślubna 25.03.07, 16:12 My jedziemy zaraz po ślubie (kilka dni po). Najprawdopodobniej Turcja. Odpowiedz Link Zgłoś
aganioq Re: podróż poślubna 25.03.07, 16:09 ...my też jedziemy, chcieliśmy we wrześniu, ale jedziemy 3 dni po ślubie, w lipcu bo tak mój S. dostał urlop... a jedziemy do Egiptu... Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 Re: podróż poślubna 25.03.07, 16:20 tak, lecimy w sierpniu do Egiptu Odpowiedz Link Zgłoś
stewe_griffin Re: podróż poślubna 25.03.07, 16:52 my pobieramy się w ostatni weekend września i zaraz po chcemy lecieć do Maroka .. już wszytsko wybrane.. tylko jeszcze nie zapłacone Odpowiedz Link Zgłoś
tiliam my Kreta, Chalkidiki albo Hiszpania:) 25.03.07, 17:07 Ślub we wrześniu i zaraz po chcelibyśmy lecieć na tydzień. na razie myślimy nad Kretą, Hiszpanią, Chalkidiki widzę, że Turcja popularna Odpowiedz Link Zgłoś
marchewkowa_panienka Re: my Kreta, Chalkidiki albo Hiszpania:) 25.03.07, 18:04 My na pewno gdzieś na wschód - Ukraina, Gruzja, Azerbejdżan - tak planujemy, zobaczymy co z tego wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
olivia1980 Re: podróż poślubna 25.03.07, 21:28 Kiedy dokładnie lecicie w lipcu do Egiptu, do jakiego miasta i z jakiego biura? My mamy wylot 19.07, wycieczka z biura Itaka. Odpowiedz Link Zgłoś
sziwer Re: podróż poślubna 26.03.07, 14:37 Ha ja też do Egiptu do Sharm - wylot 4 sierpnia Alfa Star. moze sie spotkamy na plaży Odpowiedz Link Zgłoś
diplomatica szkocja 25.03.07, 18:54 mielismy brac slub w Szkocji, ale finalnie bierzemy pod Warszawa a na drugi dzien na tydzien do Szkocji Odpowiedz Link Zgłoś
krzysia2 Re: szkocja 25.03.07, 18:59 Nam się marzy podróż poślubna do Grecji, a konkretnie do małej miejscowości w której się poznalismy. Niestety jak na razie nie znaleźliśmy takiej oferty, więc pewnie zobaczymy jakie będą ciekawe oferty Last Minute i będzie spontan. Odpowiedz Link Zgłoś
marchewkowa_panienka Re: szkocja 25.03.07, 19:06 he.. spontan? czekanie na oferte last minute to jest spontan ? Spontan to jest podjęcie w ciągu godziny decyzji o podróży autostopem przez Ukrainę, Rumunię, Bułgarię do Turcji Od decyzji do startu minęła niecała doba, tyle ile potrzeba na jakieś zakupy prowiantu na drogę To jest spontan, a nie samolot i klimatyzowany biały hotel z basenem nad brzegiem morza Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: szkocja 26.03.07, 11:11 Nie każdego stać na taki "spontan" pt. rzucam wszystko w cholerę i jadę sobie na drugi koniec świata, koszty nie grają roli, kiedy wrócę- nie wiadmomo. Jest też praca, obowiazki, zobowiązania- niestety. A też każdy wypoczywa inaczej- jednych bawi wędrowanie z dobytkiem na plecach, nocleg pod chmurką i namolni Turcy, którzy za podwiezienie roszczą sobie prawo do macania po kolanie, inni wolą nurkowanie, opalanie i stałe godziny posiłków. I nigdzie nie jest powiedziane, ze to co ja lubię, jest lepsze od tego, co lubisz np. Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
karolin-k finlandia, szwecja, norwegia-nordkapp 25.03.07, 19:26 a wsztystko w 3 tyg na rowerach bo nie mogliśmy się zdecydować grzie mielibyśmy lezeć przez 2 tyg Odpowiedz Link Zgłoś
monitchka1 Re: finlandia, szwecja, norwegia-nordkapp 26.03.07, 11:08 Planujemy 2 dni po ślubie jechać do Turcji, Tunezji albo Grecji na tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: finlandia, szwecja, norwegia-nordkapp 26.03.07, 11:09 tydzien po slubie lecimy na 2 tyg na majorkę dawno nie miałam tzw. "leniwych wakacji". Oczywiście nie samą plaża człowiek zyje. Mamy zamiar pojeżdzic po wyspie Odpowiedz Link Zgłoś
monitchka1 Re: finlandia, szwecja, norwegia-nordkapp 26.03.07, 11:12 Byłam na Maorce, polecam wypożyczenie samochodu i zwiedzenie całej wyspy, przepiękne widoki coś wspaniałego. Polecam również wycieczkę na cały dzień do Palma de Malllorca stolicy Majorki, cudowne miasto, piękne katedry, super klimat. Też byłam tam 2 tygodnie, niezapomniane wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka5661 Re: finlandia, szwecja, norwegia-nordkapp 26.03.07, 11:12 Majorka jest super i wbrew pozorom jest co robić, nie tylko leżakowanie do góry brzuchem na plaży My wybieramy się do Egiptu. Dziewczyny, które piszecie, że wybieracie się do Egiptu w sierpniu, nie obawiacie się bardzo wysokich temperatur? Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoania Re: finlandia, szwecja, norwegia-nordkapp 26.03.07, 13:38 ja byłam pod koniec sierpnia, było gorąco ale jak sobie leżysz na plaży pod parasolem to jest super. Jeśli chodzi o wycieczki to upał jest ale jest sucho więc się z człowieka bardzo nie leje. Krem z mocnym filtrem coś na głowę i jest ok Odpowiedz Link Zgłoś
karolin-k Re: finlandia, szwecja, norwegia-nordkapp 26.03.07, 14:16 my własnie się ukropu baliśmy nie za bardzo lubimy takie klimaty wiec postanowiliśmy zobaczyć renifery i nordkapp mam nadzieje, ze pogoda dopisze i bedzie ok 20 stopni Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond majorka 26.03.07, 11:16 pomidorekk napisała: > tydzien po slubie lecimy na 2 tyg na majorkę > dawno nie miałam tzw. "leniwych wakacji". Oczywiście nie samą plaża człowiek > zyje. Mamy zamiar pojeżdzic po wyspie Proponuje piesze wedrowki, dotrzesz tam, gdzie samochdem w zyciu nie wjedziesz. A wycieczki rowerowe sa na Majorce tez bardzo popularne i cyklistow jest zatrzesienie. Odpowiedz Link Zgłoś
toska26 Re: podróż poślubna 26.03.07, 11:11 Nam sie marzą leniwe wakacje na Mauritiusie Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka5661 Re: podróż poślubna 26.03.07, 11:19 dobierajcie raczej zaufane biura i wypróbowane... mój kolega wpłacił całą kasę za podróż poślubną, która się nie odbyła do tej pory Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: podróż poślubna 26.03.07, 11:24 My jeszcze dokladnie nie wiemy, ale wstepne propozycje to: Dubrovnik polnocna Hiszpania Korsyka lub jak zaszelejamy to Reunion Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: podróż poślubna 26.03.07, 11:28 reunion ostatnio podobno trochę podtopiło; tez mysleliśmy o reunion Odpowiedz Link Zgłoś
ma-la Re: podróż poślubna 26.03.07, 12:36 Ojej ) Wy wszyscy tak oryginalnie i daleko, a my chcemy jechac w nasze kochane, cudne Tatry )Nie chcemy zadnej zagranicy, gdzyz mieszkamy za granica i chcemy odpoczac wsrod swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
videobeta Re: podróż poślubna 26.03.07, 12:39 Polecam wspaniałą wyspę: TENERYFĘ i jej część Playa De Las Americas z Biura Podróży: Scan Holiday. Marcus videobeta.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
ala-81 Re: podróż poślubna 26.03.07, 12:46 my tez w Tatry zaraz po ślubie na dłuższa i bardziej egzotyczną wyprawę później się wybierzemy - obrona mgr i remont czekają mnie w pierwszej kolejności ps piszę własnie prace o nich Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa.pl zakhyntos albo jakas inna wyspa Grecka(moze rodos) 26.03.07, 13:10 napewno cos z krajów uni europejskiej bo obojgu nam wygasły paszporty a ja swoj dopiero wyrabiam po slubie juz z nowym nazwiskiem wiec zostaje nam cos z UE i marzy mi sie napewno Greckiego cos bo uwielbiam Grecje Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Dubrovnik, Majorka, Egipt... 26.03.07, 13:24 Dzieki za rady dt. majorki cieszę się, że dobrze wybrałam i własnie chcemy troche pojeżdzic wypożyczonym saochodem, może i rowerem...kto wie co do Dubrovinka- odradzam. Moim zdaniem przereklamowany. za to polecam zrobic sobie objazd..wzdłuż wybrzeża w Chorwacji. Sa tam piękne miejsca , małe cudowne zatoczki. W Egipcie byłam i polecam-szczególnie nurkowanie powierzchniowe i wycieczkę do Doliny Królów. Fakt gorąco starcznie (byłam w lipcu). w nocy jest ok. 30 C. Lepiej nie brać ciepłych rzeczy wogóle tzn. nawet jeden sweter sie nie przyda. Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: Dubrovnik, Majorka, Egipt... 26.03.07, 15:58 Czemu Dobrovnik przereklamowany? Za duzo turystow czy za malo do ogladania? Bylismy w Chorwacji dwa razy, raz na Istrii i drugi raz pojechalismy samochodem az do Zadaru, wlasnie wzdluz wybrzeza. Teraz chcielibysmy pojechac dalej, wlasnie do Dubrownika i do Splitu. My nie mamy tak daleko, bo mieszkamy na pld Niemiec. Do Egiptu mnie, a juz na pewno mojego faceta sila nie zaciagnie. Z roznych powodow - zamachy i mentalnosc... Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: Dubrovnik, Majorka, Egipt... 26.03.07, 16:21 to moje osobiste zdanie. Istria chyba jest najmniej atrakcyjna. Split i Szybenik piekne. a Dubrownik - ładne tylko samo stare miasto, które można zwiedzić w pół dnia i to dość dokładnie. Reszta Dubrovnika nie zauroczyła mnie tak jak np. Split lub Szybenik czy nawet mała mieścina Primosten (nie wiem jak sie dokładnie pisze). Specjalnie to tego Dubravnika gnaliśmy i sie po prostu rozczarowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoania Re: podróż poślubna 26.03.07, 13:40 my pojedziemy albo na Lanzarotę albo na Fuertaventurę Trzeba jeszcze pooglądać plaże i zapłacić Odpowiedz Link Zgłoś
paola_23 Re: podróż poślubna 26.03.07, 13:46 my byliśmy 2 dni po ślubie na najwspanialszej podróży poślubnej... nad morzem razem ze znajomymi i ich dziećmi (małymi!). dobrze, że mieliśmy swoją sypialnie. Na nic innego nie pozwolił nam czas (praca) a także koszty. Zdecydowanie wolę mieć domek wykończony! Każdy ma swoje priorytety. Najważniejsze, że odpoczęliśmy i trochę pobyliśmy razem... W tym roku może Chorwacja ale jeszcze nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_kr3 Re: podróż poślubna 26.03.07, 13:46 My mamy 2 pomysły: 1. Leniwe 2 tygodnie na Malediwach 2. Lot do NY, pozniej samochodem - Los Angeles - Miami i stamtąd lot na tydzień lub dwa do Meksyku Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: podróż poślubna 26.03.07, 16:02 > 2. Lot do NY, pozniej samochodem - Los Angeles - Miami i stamtąd lot na tydzień Sprobujcie przez Drive away - tak zrobil moj chlopak, musial odholowac samochod spod NY do Arizony, a tam dostal nastepny, ktorym pojechal do San Diego. Ale to bylo kilka lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
tutifrutiii Re: a my w bieszczady :-) 26.03.07, 21:33 Popieram-Polska też jest git!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nefrii Re: podróż poślubna 26.03.07, 19:21 marzy nam sie rejs po Nilu, ale zaraz po slubie to niestety nierealne, wiec pewnie wybierzemy sie gdzies w okolice Niedzicy (romantyczne noce na zamku hihi), a Egipt jak dobrze pojdzie w sierpniu Odpowiedz Link Zgłoś
siog Tanzania +Zanzibar 26.03.07, 21:52 najpierw odrazu po slubie na tydz do Hiszpanii troche odpoczac,lub na zachod Irl. a odrazu po swietach Bozego Narodzenia na 3 tyg do Tanzanii i potem na Zanzibar chyba chcialabym juz Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Toskania 27.03.07, 00:38 a my planujemy wynajac wille pod Florencja na tydzien i zaprosic naszych przyjaciol na beztroski tydzien wylegiwania sie na sloncu popijac dobre winko :- )..... chcielibysmy gdzies egzotycznie ale nie mozemy sie na nic zdecydowac; grecja, egipt, turcja, tunezja odpadaja ze wzgledow politycznych (moj jest amerykaninem i te tereny nie sa bezpieczne dla niego w tych czasach ).. a toskania wydaje sie odpowiednia.... no moze znowu zmienimi zdanie. lol! Odpowiedz Link Zgłoś
agawia84 MEKSYK I KUBA 27.03.07, 01:09 wYCIECZKA - objazdówka 18-dniowa połączona z 3 dniami wylegiwania na słońcu Bardzo chcielibyśmy tam polecieć! Jeszcze się zastanawiamy bo trochę dużo taka impreza kosztuje ALe pewnie się wybierzemy. Może też na tydz do jakiegoś kraju żyby sie poopalać ? Kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś