ewbia1 26.03.07, 10:44 Jak jest z oprawą muzyczną w USC? Co jest w standardzie i czy ewentualnie można sobie zażyczyć coś specjalnego jako tło muzyczne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kartynka Re: oprawa muzyczna w USC 26.03.07, 11:31 Nie bardzo sie orientuje jak to wyglada w USC bo my slub bierzemy poza urzedem. Zamowilismy kwartet, ktory bedzie przygrywal w trakcie ceremonii i w trakcie skladanie zyczen. Zadzwon i moze sie dowiedz? Odpowiedz Link Zgłoś
bystra_26 niepotrzebna 26.03.07, 11:38 Uważam że jest zbędna. Po co płacić komuś za 10 minut minumum 50PLN za coś na co tak naprawdę nie zwraca się uwagi? Ślub w USC jest krótki - wejście, 3 słowa od urzędnika, oświadczenia woli, 4 podpisy, życzenia od urzednika, koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
tenloginjestmoj Re: niepotrzebna 21.05.07, 23:57 To nieważne ile trwa ślub, ale to przecież najważniejsza chwila w życiu! Przynajmniej dla mnie... Ja na to patrzę tak jak to jest z reklamą. Trwa ok. 30 sekund, a co się zapamiętuje? Co wpada w ucho? Właśnie to czego niby niezauważamy a dzięki temu pamiętamy że było miło. Z żoną wyszliśmy z założenia, że muzyka jest dla gości, a nie dla nas. My i tak byliśmy oszołomieni, ale nie goście. Myślę, że znajdzie się spora część z zaproszonych gości, która w przypadku kompletnej ciszy raczy zauważyć że jakoś głucho było... Ja na moim ślubie chciałem mieć muzykę i tak się stało. Zapłaciłem dużo więcej niż 50zł za muzykę i nieżałuję wydanych pieniążków. Życzę wszystkim wymarzonych ceremnonii ślubnych. Pozdrawiamy - Jacek i Magda Odpowiedz Link Zgłoś
ewbia1 Re: oprawa muzyczna w USC 26.03.07, 14:23 ewbia1 napisała: > Jak jest z oprawą muzyczną w USC? Co jest w standardzie i czy ewentualnie > można sobie zażyczyć coś specjalnego jako tło muzyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
kobietka22 Re: oprawa muzyczna w USC 26.03.07, 15:45 Nie wiem w jakim mieście mieszkasz.U mnie (na śląsku)w urzędzie stanu cywilnego mamy do dyspozycji fotografa (z którego nie skorzystamy)pana,który rozlewa szampana(bierze 10zł za rozlanie 1 szampana, oraz oprawa muzyczna, my wybieramy skrzypka.W sumie całość bardzo niedrogo wychodzi.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lubna Re: oprawa muzyczna w USC 26.03.07, 16:49 My płacimy w USC 40 zł za pianistę, niczego innego w Poznaniu nie mam do wyboru, chyba że wynajęłabym jakiegoś muzyka na własną rękę, ale to chyba przesada. Z pianisty nie rezygnuję, bo muzyka jednak dodaje uroczystości takiego smaczku Oczywiście można wynająć swojego muzyka, ale wcześniej trzeba to w urzędzie zgłosić. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrrrrrrr Re: oprawa muzyczna w USC 27.03.07, 07:13 Jeśli USC będzie przyjaźnie nastawiony do muzyków - chętnie zagram na ślubie.Skrzypek-kuj.pom. Odpowiedz Link Zgłoś
ewbia1 Re: oprawa muzyczna w USC 27.03.07, 08:40 do Wrocławia trochę miałbyś daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: oprawa muzyczna w USC 22.05.07, 08:36 W płockim USC wygląda to tak, że w standardzie jest marsz Mendelsona z taśmy. Jeśli się chce cos więcej trzeba zapłacić- i tu USC przedstawia listę firm współpracujących. Może to być skrzypaczka za 50zł, mogą być organy, akordeon; albo love music za 100zł, może też być śpiew...- samemu się wybiera, ale się dodatkowo płaci. sam slub co prawda trwa 15 minut, ale potem są życzenia, toast, zdjęcia- i to już trwa trochę dłużej. A pisanie, że na 10 minut sie nie opłaca bo to tylko ślub cywilny jest co najmniej nie na miejscu. Tak samo mozna powiedzieć, że kupowanie sukni za 2 tysiące jest bez sensu, bo to tylko na jedną noc, albo bukietu za 200 zł, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
gitarolin Re: oprawa muzyczna w USC 24.07.07, 15:47 ciekawe rzeczy piszecie, doprawdy. Po co wam jakiś ślub skoro byście chcieli extra i za darmo, to idźcie do pracy za darmo. Ja się uczyłem muzyki 14 lat nie jestem wirtuozem ale za 40 zł. na ślubie nia zagram. Jeśli bierzecie kogoś za prawie darmo to musicie się spodziewać podobnej jakości usługi. Przepraszam za szczerość. Pozdro!! Odpowiedz Link Zgłoś
lubna Re: oprawa muzyczna w USC 22.05.07, 08:48 A nam pianista wydał się niezbędny, mieliśmy piękny ślub, grał jakieś 25 minut, kosztowało nas to 40 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaostrowska Re: oprawa muzyczna w USC 22.05.07, 09:39 serdecznie polecam harfe lub 2harfy! szczególy i kontakt w linku ponizej. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
karolin-k u mnie nie było 24.07.07, 15:56 nie zmieścił by się nikt w sali ale tak naprawdę, trwa to moment, my muzyki własciwie nie zauwazyliśmy, gosciw właściwie też a jako, ze pani była żywcem wyjęta z prlu to ten magnetofon nawet pasował Odpowiedz Link Zgłoś