Dodaj do ulubionych

Dziwny spam

11.04.12, 21:11
Dziewczyny moze ktos bedzie wiedzial jak to jest mozliwe, ze dostaje spam, ktorego sama jestem nadawca? Wczoraj zaczal mi przychodzic jakis szajs po niemiecku a w miejscu nadawcy jest moj adres mailowy tak jak bym sama sobie te maile wyslala? Zmienilam haslo na poczcie, jesli to cos pomoze ale moge cos jeszcze zrobic? I jak to jest mozliwe, ktos wlamal mi sie na skrzynke?
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • robak.rawback Re: Dziwny spam 11.04.12, 21:21
      tak znam to - tez nie wiem jak to robia
    • galadriella Re: Dziwny spam 11.04.12, 21:53
      Istnieją serwery, na któyrch można w polu nadawcy wpisać co się chce.
      Skoro potrafią wpisać Twój adres w pole odbiorcy (skoro spam do dochodzi...) to równie dobrze mogą to przecież skopiować w pole nadawcy.
      Wpisz problem w google - zobaczysz dziesiątki forów gdzie ludzie pytają o ten problem.
      • wiwi1 Re: Dziwny spam 12.04.12, 22:18
        No widzisz, czyli zmaian hasla niewiele pomoze. Trudno, chociaz coraz wiecej spamu dostaje na ta poczte a trudno mi sie przerzucic na jakas inna (chociaz mam konta gdzie indziej). Do tej mam wielki sentyment, bo to moja jedna z pierwszych.
        Pozdrawiam:)
        • galadriella Re: Dziwny spam 12.04.12, 23:25
          Zmiana hasła nie ma żadnego znaczenia, bo najprawdopodobnie nikt Ci się nie włamuje na skrzynkę. To znaczy przynajmniej nie w celu wysyłania takiego spamu - bo robi się to zupełnie inaczej i dużo łatwiej.
          A nie masz żadnych antyspamów na tej skrzynce? Zawsze można dodać własny adres do czarnej listy, czyli go zablokować (bo chyba nie masz zwyczaju pisania sama do siebie; jeśli masz - to ten sposób wyrzuci do spamu także takie wiadomości :-)

Ja ciągle używam wszystkich swoich adresów, począwszy od pierwszej skrzynki załozonej chyba jeszcze przed naszą erą :-) Od ponad pięciu lat mam je wszystkie przekierowane na gmail i spamu niemal nie widuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka