Dodaj do ulubionych

czerwcówki;)

07.04.07, 21:20
dziewczyny, które biorą ślub w czerwcu - jak przygotowania?smile czy macie juz
większośc przygotowań za sobą? mnie przeraża brak czasu, jeszcze wiele mamy
do zrobienia, na przykład zaproszeń nie mamy, nauki dopiero na przełomie
kwietnia i maja. A do tego wszystkiego mam studia, w czerwcu sesja i znowu
kilka ciężkich egzaminów... napiszcie, jak Wasze przygotowania.
Obserwuj wątek
    • zapominajka5 Re: czerwcówki;) 07.04.07, 21:30
      Hmmm, na zaproszenia to już chyba czas. Ja najważniejsze sprawy mam
      pozałatwiane. Została spowiedź, dodatki do sukni, auto. Mamy problem z salą i
      chyba będziemy zmieniać. Ale to na miesiąc przed zdecydujemy, bo i tak zaliczka
      nam przepada. No i włącza się stresior powoli smile
      • dodaa84 Re: czerwcówki;) 07.04.07, 21:35
        no właśnie, zaproszenia zamawiamy w piątek za tydzień, czeka się 2 tyg. będą 2
        miesiące przed, chyba starczy? tak późno salę zmieniacie? znaleźliście coś
        lepszego?

hmm, nie chcę, sie tak denerwować, tylko przytłacza mnie natłok spraw plus
        studia.
        • zapominajka5 Re: czerwcówki;) 07.04.07, 21:39
          tak, zmieniamy salę bo zapowiada się więcej gości. Znaleźliśmy fajną salę,
          akurat wolną w tym terminie i sądzimy, że będziemy czekać z potwierdzeniami i w
          ostatnim miesiącu zamienimy. Skoro teraz jest wolna, to już chyba nikt nam jej
          nie zajmie smile Mam nadzieję.

Jestem ciągle na etapie szukania butów i dodatków. Aha, a zaproszenia chyba ok.
          ja poczatek czerwca, więc już dawno rozdane... Pozdrawiam
          • misumi zapominajka5 pytanko ;-))) 09.04.07, 21:33
            skoro zaproszenia macie juz rozdane i czekacie na potwierdzenie aby ewentualnie
            zmienic salę to co pisaliscie na zaproszeniach? jaki adres ze wesele gdzie?
            Pierwsza sale? a teraz telefonicznie bedziecie zmieniac?
            pozdrawiam
            • zapominajka5 Re: zapominajka5 pytanko ;-))) 10.04.07, 12:55
              Niestety, będziemy musieli powiadomić telefonicznie. Dodatkowy problem, to
              fakt, że nowa sala nie oferuje noclegów. Ciągle myślę, co z tym zrobić. Mam
              niezłego klina. Pozdrawiam i życzę jak najmniej niespodziewanych przeciwności
              losu...
    • anetina Re: czerwcówki;) 07.04.07, 22:27
      suknia wybrana
      garnitury dla chłopaków są
      zaproszenia są
      wszystko już jest

czekamy na spisanie protokołu
      i impreza big_grin
    • bulinka_ek 23.06.2007 07.04.07, 22:36
      W szystkie najwazniejsze rzeczy już załatwione (sala, fotograf, kamerzysta,
      orkiestra, auto, gołąbki, ciasta i tort, suknia). Jesteśmy w trakie rozwożenia
      zaposzeń i spotkań w poradni (nauki załatwione). Jeszcze musimy zdecydowac się
      na dekorację kościoła, transport gości, kwiaty na samochód, skonkretyzować moją
      wiązankę, dobrać wszystkie dodatki do sukni (szczególnie buty), kupić
      biżuterię, no i ubrać całego N, który jeszcze nic tak naprawdę nie ma.
      Rodzice z kolei sa na etapie dyskutowania na temat alkoholu i potraw.

Ale stresik po malu dopada jak tylko pomyslę, że to lekko ponad tylko 2 m-ce.
    • iizabelaa Re: 30.06.2007 08.04.07, 09:03
      Najważniejsze rzczy u mnie też załatwione ale i tak zostało jeszcze masę spraw.
      Nauki mamy ale jeszcze poradni nie maym. Przed nami wizyta w USC, wizyta w
      kościele chrztu, wybór koloru kwiatów, kupno garnituru i dodatków dla mnie
      czyli butów itp, ostateczne ustalenia z restauracją, kupno wódki i napojów,
      zamówienie i wybór ciast i tortu, kupno obrączek!!!, wybor kosmetyczki i
      fryzjera ojej jeszcze tyle tego !!!
      Ale wczroraj dostałam zamowione zaproszenia i w swięta bede rozdawać smile)
      • kocurki_dwa Re: 30.06.2007 08.04.07, 10:31
        to nam zosatło tylko:
        -rozwiesc zaproszenia
        -kupic mojemu garnitur
        -kwiaty -wiązanka + dekoracja samochodu szczegóły
        -spisac protokól (zaraz po swietach)
        -przede mną w maju fryzura i makijarz ślubny( zawsze bede miala chwile na
        ostateczne decyzje dlatego miesiąc przed )
        no i chyba tylesmile
        ja tez 30 o6.2007 15:00smile
        • mysiasta Re: 30.06.2007 08.04.07, 12:26
          Mu slubujemy 16:06:07 godz. 16:00 i mamy:
          salę, dj-a, fotografa, kamerzyste, zamóione, obrączki, zamówione zaproszenia(trzeba będzie je wypisac-komputerowo), nauki przedmałżeńskie załatwione i poradnia też, zaświadczenie z USC, ja mam zaswiadczenia o chrzcie i bierzmowaniu, mój N. jeszcze nie, mam suknie, buty, bieliznę, mój N. garnitur i buty,chórek do kościoła i organistę, spisanie protokołu przedslubnego i spowiedzi wraz zapowiedziami, zarezerwowaną fryzjerkę,
          Zostało jeszcze, kupno napoji, ciasta, owoców, alkoholu, dodatki dla mnie i kamizelke i musznik dla N oraz koszulę i spinki do mankietów, zrobienie etykiet na butelki, kotylionów, zamówienie wiązanki i stroika na samochhód, zakupienie dekoracji ślubnch, porozworzenie zaproszeń, dogadanie się co do menu weselnego, nauka tańca-od 23 kwietnia zaczynamy wink, wyjanjęcie autokaru dla gości, umówić się z kosmetyczka maniciurzystką,

Niby mamy już sporo, ale tez wiele zostało ;/

Boję się, że jakieś drobiazgi mi poumukają, bo najważniejsze są zawsze oczywiste, stresa juz małego mam, a co będzie za miesiąc, 1,5 -ra uncertain

• karolin-k Re: czerwcówki;) 08.04.07, 17:28
      my troche w lesie

nie mamy zaproszen, co wiecej nie wiem co na nich wpisac (miejsce), bo jeszcze
      sie nie zdecydowalismy na usc smile

ja nie znalazlam kapelusza, a na to sie czeka
      nie mam butow
      moj M nie ma na razie nic

wiec musimy sie zageścić big_grin
    • mapi9 Re: czerwcówki;) 08.04.07, 20:53
      W kościele wszystko załatwione tylko czeka nas spowiedź dzień przed slubem.Sala
      jest,suknia jest,zaproszenia rozdane.Na razie tyle.Wam też czas tak szybko
      leci???
    • mapi9 Re: czerwcówki;) 08.04.07, 20:56
      Zapomniałam że mamy też już fotografa.DJa,samochód ta skleroza.Wiem też gdzie
      się czeszę i maluję.
    • dodaa84 Re: czerwcówki;) 08.04.07, 21:08
      czas leci naiesamowicie szybko, mam wrażenie, że ostatnio przyspieszyłwink cieszę
      się, że mamy juz zamówione obrączki i garnitur dla mojego Kochanego. w naszych
      przygotowaniach dodatkowym utrudnieniem jest to, że ja mieszkam w jednym
      mieście, mój N. w innym, a studiujemy i jesteśmy na codzień w jeszcze innym.
      • zaczarowana13 09.06.07 09.04.07, 16:47
        oj czas ucieka strasznie,dopiero bylo Boze Narodzenie a juz Wielkanoc...Dzisiaj
        dokladnie bedzie 2 miesiace do slubu...
        Wszystko zalatwione oprocz poradni,mojej sukni(zdecydowalam ze musze
        zmienic),butow dla N,menu i czeka nas jeszcze kurs tanca...
        Nie wiem jak Wam ale u mnie stres juz sie udzelil...schudlam 2 kgsmile
        • cherie85 Re: 09.06.07 09.04.07, 17:28
          u nas zalatwione:
          samochod, ksiadz, trabka, skrzypce, orkiestra, fotograf+kamerzysta, moj ubior,
          suknia
          czekaja w kolejce:
          kwiaty, bizuteria, bielizna, buty dla Mojego.

E! ten cas za szybko leci smilenie zdarzylam sie obejrzec a tu juz kwiecien tongue_out do
          9.czerwca rowne 2 miesiace. powoli juz zaczynam czyc male napiecie.. ale staram
          sie myslec poprawnie smile

Pozdrawiam big_grin
          • zaczarowana13 Re: 09.06.07 09.04.07, 17:33
            2 miesiace to tylko 61 dni...czyli za 60 nocy bede Pania R.
            Oby wszystko sie pieknie udalo i pogoda dopisala...
            • cherie85 Re: 09.06.07 09.04.07, 18:10
              smile trzymajmy za siebie kciuki smile ja Bede Pania S smile
              • zaczarowana13 do cherie85 09.04.07, 18:13
                trzymam mocnosmile
                O ktorej godz masz slub?
                My o 16.30smile
                • cherie85 Re: do cherie85 09.04.07, 21:22
                  smile my msze mamy na 15 smile kolo 17 bedziemy w lokalu juz czestowani chlebem i
                  sola...mam nadzieje ze pogoda bedzie ladna smile jeszcze wahamy sie nad kolorem
                  jego gajerka, jest w kolorze bezowym-kawa z mlekiem moze nawet-a moja suknia
                  jest ecru smile i nie wiem czy nie wymienic na ciemnijszy gajerek smile
                  • zaczarowana13 Re: do cherie85 09.04.07, 22:41
                    A ja mam problem bo zrezygnowalam z mojej sukienki i zaczynam ostre
                    poszukiwania:/Mam nadzieje ze znajde cos fajnego...
          • curiosity Re: 09.06.07 10.04.07, 12:38
            my zalatwilismy : miejsce na slub i bankiet, wodzireja, zespol jazzowy smile,
            ustalilismy menu, rozdalismy wiekszosc zaproszen, moja suknia jest w
            przygotowaniu, mamy garnitur dla N, samochod, dekoracje sali i ogrodu <slub
            odbedzie sie w ogrodzie>, obraczki, noclegi dla gosci, podroz poslubna

brakuje nam: wiazanki, dekoracji samochodu, dodatkow dla mnie - bizuteria,
            bielizna, buty itp, dodatkow dla N - buty , koszula..., listy prezentow, ja nie
            schudlam, ale cos czuje ze przy moim N mi sie to nie uda smileto chyba wszystko smile

ja sie jeszcze nie stresuje, po prostu odliczam dni do slubu... zostalo 81 smile
            to bedzie piekny dzien i piekna noc smile
    • nives1 02.06 10.04.07, 09:16
      Dziś wysyłam ostatnie zaproszenia a w przyszlym tygodniu mam spotkanie z
      kwiaciarką i fryzjerką. Młody ubrany - ja mam 28.04 przymiarkę.
      Zostal alkohol do kupienia ale jeszcze czekamy
      Mam powoli trochę nerwów ale ogólnie to wszystko prawie załatwione -
      szczególnie papierki - nauki i poradnia sa , zapowiedzi młodego tylko do
      odebrania smile
      no zaczynam się relaksować big_grin
      • pomidorekk 24.06 10.04.07, 09:29
        zaproszenia prawie wszystkie rozdane.
        jest sala, zespół,suknia się szyje, są buty i zamówiona wizażystka, samochód
        wujka, kurs przedmałżeński, została jedna wizyta w poradni

do załawteirnia: ustalenie menu , alkoholu i dekoarcji w hotelu, moje dodatki,
        fryzjer, ubranie młodego, papierki!!!(USC i kościół), obrączki

Powoli do przodusmile
      • zapominajka5 Re: 02.06 10.04.07, 12:56
        Ja też 2. 06. Stres mnie bierze... Tyle jeszcze do zrobienia, niby drobiazgi...
        A największy stres z salą, ale przecież będzie dobrze smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka