Dodaj do ulubionych

2 sukienki czy to glupota?

12.04.07, 21:39
czy przebranie sie w mniej"strojna"i bardziej wygodna lekka suknie slubna np
nie wiem po oczepinach czy poznym wieczorem na weselu to szczyt glupoty?Co o
tym sadzicie?
Obserwuj wątek
    • gioseppe Re: 2 sukienki czy to glupota? 12.04.07, 21:48
      jesli jest wygodna i ekstrawagancka to czemu nie?
      • aniak1211 Re: 2 sukienki czy to glupota? 12.04.07, 21:53
        pamietam ze dawno temu po oczepinach mlode sie przebieraly,ale wtedy te tiulowe
        suknie ,,gryzly,,ja sie nie przebieram,te piekna suknie ma sie tylko raz wink
        Jak juz to po oczepinach,nie wczesniej.
    • miwonka81 Re: 2 sukienki czy to glupota? 12.04.07, 21:52
      myślę ze to zalezy - jak masz ogromniasta suknie w ktorej raczej niewygodnie
      szalec na weselu to Ok, jak suknia jest lekka i wygodna to nie bardzo widze
      sens - w koncu to jedyna taka noc w zyciu, przynajmniej z zalozenia wink
      jesli chcesz cos na przebranie pamietaj tylko zeby pasowalo do okazji - kusa
      kolorowa kiecka raczej by nie pasowala, nawet nie bardzo bys sie wyrozniala
      sposrod innych gosci.
      ja nie bede sie przebierala
      • koraa2 Re: 2 sukienki czy to glupota? 12.04.07, 21:56
        nie nie o to chodzi moze ja wyjasnie.Otoz mam 2 sukienki,obydwie sa
        slubne,jedna sporo koronek ogromny tren jednoczesciowa dosc ciezka,druga tez
        biala gorset i spodnica z rozcieciem spod ktorego wystaje tiul a na dole
        koronka.Obydwie sa jak najabardziej slubne
        • gioseppe Re: 2 sukienki czy to glupota? 12.04.07, 22:09
          pokaz suknie

jesli jedna jest bardziej slubna niz druga to mozna sie przebrac - skoro juz
          kupilas smile
          • koraa2 Re: 2 sukienki czy to glupota? 12.04.07, 22:15
            niestety nie mam ich fotek,jedna i druga jest slubna ta ktora chce przebrac to
            przerobiona elizabeth konin 931 na spodnice dopasowana i bez kola wyglada
            zupelnie inaczej,jest to pospolita oklepana suknia,dodam jednak ze jest
            wygodniutka i lekka czego nie mozna poiwedziec o tej mojej nr 1.Nie chcialabym
            wyjsc na "glupka"przebierajac sie,nie wiem tak naparwde co zrobic
            • krzysia2 Re: 2 sukienki czy to glupota? 12.04.07, 22:18
              Ja bym co prawda wolała mieć jedną suknię, która byłaby zarazem piękna i
              wygodna, ale jak już kupiłaś to się przebierz.
              • rose01 Re: 2 sukienki czy to glupota? 12.04.07, 22:34
                ja sie nigdy nie przebiore eee to nie elegancko,bedzie wyglądało jakby ktoś Ci
                kazał włózyc tą pierwszą, a jakby była niwygodna i jakgdyby Ci sie nie podobała
                i czekałabys na odpowiednia porę kiedy bedziesz mogła ja zdjąć,a jakby tak
                jeszcze mezczyzna cos zmienił to juz snobizm,przepych...
                ------------
                to tylko moje skoromne zdanie
                • koraa2 Re: 2 sukienki czy to glupota? 12.04.07, 22:35
                  tak mi sie wlasnie troche wydaje ze to przepych,tego sie obawiam zeby glupio to
                  nie wygladalo
                  • koraa2 Re: 2 sukienki czy to glupota? 13.04.07, 11:10
                    • nancy2 Re: 2 sukienki czy to glupota? 13.04.07, 11:29
                      Ja tez mam dwie suknie slubne i zastanawiam sie jak "uzyc" te druga smile
                      chyba zaloze ja podczas mszy sprawowanej za nas w niedziele w drugim kosciele
                      (narzeczony jest innego wyznania)
                      • jola.pedagogspoleczny Re: 2 sukienki czy to glupota? 13.04.07, 12:51
                        A ukochany też ma dwa garnitury i sie będzie przebierał???
                        • inkageo Re: 2 sukienki czy to glupota? 14.04.07, 09:44
                          No lepiej żeby zabrał ze sobą drugi awaryjny.. Obleje się czymś i będzie
                          chodził w mokrych spodniach?
                          • mapi9 Re: 2 sukienki czy to glupota? 14.04.07, 16:27
                            a dlaczego ma się zaraz oblać,Byłam na tylu weselach i żadne z młodych nic
                            sobie nie zrobiło.No jeśli pan młody na wszelki wypadek ma mieć 2 garnitury to
                            żeczywiście panna młoda musi mieć dwie suknie.
                            • inkageo Re: 2 sukienki czy to glupota? 14.04.07, 16:55
                              Nie chodzi o kupienie drugiego, bo raczej każdy facet ma drugi garnitur i w
                              czymś przed ślubem chodziłsmile
    • magda7710 Re: 2 sukienki czy to glupota? 13.04.07, 12:54
      Dla mnie głupota ale jeżeli już zakupiłaś to szkoda, żeby ta druga się
      zmarnowała.
      • koraa2 Re: 2 sukienki czy to glupota? 13.04.07, 13:28
        tak to nigdy bym nie kupila jednak to byla okazja i sa dwie,jedna i druga
        bardzo mi sie podoba.Hm wiec tak myslalm ze to glupi pomysl sie przebierac.Wiec
        bede musila chyba wybrac jedna,eh ale ciezki wybor tym bardziej z eobie sa w
        domusmile.No chyba innego sposobu nie ma aby wykorzystac ta druga,prawda.Na
        cywilny chyba nie wypada w takiej typowoi slubnej,bialej?
        • zosiaczek25 Re: 2 sukienki czy to glupota? 13.04.07, 13:45
          Szok! Byla okazja, wiec sobie kupilam dwie suknie slubne... Wiec. Wiec. Wiec.
          Glupota, czysta glupota. Facetowi swojemu tez kupilas dwa garnitury?
          A jesli juz kupilas dwie, to czemu wlasnie nie moglabys jednej z nich zalozyc na
          slub cywilny? Nie rozumiem. Tu, gdzie mieszkam, wiele dziewczyn idzie do USC w
          sukni typowo slubnej. I co do tego ma kolor? W kosciele biel zaloze, ale w USC
          nie wypada? Chyba ze Ty osobiscie wolalabys isc w czyms skromniejszym. Na ludzi
          nie patrz. Ja jak bym miala 2 suknie, nie przebieralabym sie, bo po co robic
          pokaz mody (chyba ze gdyby moja suknia byla strasznie niewygodna i nadarzylaby
          sie okazja zmienic ja na cos bardziej wygodnego, ale na pewno nie na druga
          suknie slubna!), tylko jedna zalozylabym wlasnie na jeden slub, a druga na
          drugi. Problem w tym, ze nie mam 2 i ze moj slub cywilny bedzie bardzo skromny,
          wiec nie chce przesadzac ze strojem. Ale na pewno nie robie tego ze wzgledu na
          gadanie cioci, babci, czy sasiadki, ze nie wypada...
    • veevaa Re: 2 sukienki czy to glupota? 13.04.07, 13:44
      1. zalezy, czy wesele jest calonocne. Jak sie konczy o 1-2, to bez sensu.
      Wszystko jest kwestia tego, co sie chce i o czym sie marzy. ja chcialam miec
      jedna wielka suknie, krytykowana na forum, ale taka, o jakiej marzylam od dawna.
      wiec krytyka krytyką, ale marzenia też sa wazne - Twoje marzenia. Kazdy ma taki
      slub, i wesele, jaki chce miec. Jesli marza ci sie dwie suknie, ostre balowanie,
      to rob tak, jak uwazasz. Na pewno nie jest to glupie!
    • azorek22 Re: 2 sukienki czy to glupota? 13.04.07, 14:14
      TAK
    • inkageo Re: 2 sukienki czy to glupota? 13.04.07, 14:20
      Ja się przyznam, że mam dwie. I jest to głupotą! Ale co poradzić...skusiła mnie
      okazja.. Suknie są zupełnie inne i obie mi się podobają. Drugą założę na obiad
      w niedzielę, jest skromna, nie ma trenu, halki, jest bardzo wygodna.
    • koraa2 do inkageo 13.04.07, 20:53
      a czy moglabys pokazac swoje suknie,moja ta nazwijmy ja druga tez nie ma
      trenu,spodnica jest dosc dopasowana no i gorset
      • inkageo Re: do inkageo 13.04.07, 21:32
        Musiałam odszukać wątek:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=55914536&a=55914536
    • kamelia04.08.2007 nie jest to głupota, ale ta druga sukienka to po 13.04.07, 21:39
      prostu niepotrzebny zakup. kiedys uskuteczniało sie zaki zwyczaj na weselach,
      nie dotyczył on jednak panny młodej.
      Teraz, jak juz masz dwie suknie to troche po ptakach takie pytanie nas czy 2
      suknie to szczyt czy nie szczyt głupoty.
      • koraa2 Re: nie jest to głupota, ale ta druga sukienka to 13.04.07, 21:51
        wiesz ja nie pytalam o samo posiadanie dwoch sukienek czy to jest glupota tylko
        o co innego,czytaj dokladnie post
        • kamelia04.08.2007 Re: nie jest to głupota, ale ta druga sukienka to 13.04.07, 22:05
          "czy przebranie sie w mniej"strojna"i bardziej wygodna lekka suknie slubna"

zeby sie przebrac musisz chyba jednak "posiadac" te sukienke?
          z mojej odpowiedzi mogłas łatwo wywnioskowac co sadze o pomysle przebierania
          sie w druga sukienkę.
          otóz, nie jestem zwolenniczką takiego pomysłu.
          pytałas o opinie na forum, to ci odpowiadam g r z e c z n i e.

życze dobrej nocy
      • koraa2 Re: nie jest to głupota, ale ta druga sukienka to 13.04.07, 22:10
        "Teraz, jak juz masz dwie suknie to troche po ptakach takie pytanie nas czy 2
        suknie to szczyt czy nie szczyt głupoty."
        Przeciez nie pytalam o posiadanie prawdasmile tylko o przebranie sie,zreszta nie
        waznesmile
    • mapi9 Re: 2 sukienki czy to glupota? 14.04.07, 01:07
      Ja się nie przebieram,to jedyny taki dzień więc chcę być w tej sukni jak
      najdłużej.Moja koleżanka na swoim ślubie po oczepinach się przebrała w suknię
      wieczorową koloru granatowego.Panna młoda zniknęła,nie wyróżniała się z tłumu.
    • kocurki_dwa Re: 2 sukienki czy to glupota? 14.04.07, 16:54
      no wiesz dla kazdego to inna sprawa dla mnie głupota bo jak jedna laska daje za
      suknie slubną 2000 np a za drugą 2500 to beznadzieja bo ja wypozyczam za 500 i
      bede w niej calą noc dla mnie taka suma to i tak strasznie duzo jakbym na tparę
      godzin ubrala i sio do szafy .. totalny brak myslenia .
      Z resztą szkoda mi czasu i stresu z sciąganiem NIestety dla wiekszosci damulek z
      tego forum slub to rewia mody
    • czarodziejkakubusia Re: 2 sukienki czy to glupota? 14.04.07, 18:48
      Ja jestem Wielkopolanką,i kiedyś był w Wielkopolsce zwyczaj przebierania się po
      oczepinach.Było to naturalne i obowiązkowe.Obecnie ten zwyczaj zaniknął.Ja nie
      zamierzam się przebierać,mam nadzieję dotrwać w sukni,której już nigdy nia
      założe do rana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka