Dodaj do ulubionych

mam problem

15.04.07, 13:50
Problem polega na tym: planujemy wesele umawialismy sie w sumie na jeden
dzien a teraz rodzice M. wymyslili ze koniecznie musza byc poprawimy bo oni
nie maja gdzie swojej rodziny pomiescic . I teraz mam problem czy szukac sali
z pokojami dla wszystkich gosci? czy jak?? zupełnie niewiem jak to
rozplanować mamy juz upatrzona sale i 80 gosci a pokoje w przy tej sali sa
ale zmieszcza tylko 30 osob..
Obserwuj wątek
    • nionczka Re: mam problem 15.04.07, 13:52
      Pierwsze pytanie ktore mi sie nasuwa. Czy wszyscy goscie potrzebuja noclegu?
      Masz 80 gosci w ogole czy do przenocowania? Zazwyczaj duza czesc gosci jest na
      miejscu i nie potrzebuje noclegu.
      • agusia101 Re: mam problem 15.04.07, 13:58
        no tak masz racje nie wszyscy sa przyjezdni i nie wszysycy w zasadzie
        potrzebuja noclegów. Ale wygodniej by było jakby wszysycy razem wstali na
        sniadanie itd. niewiem jak to rozplanowac, zeby nikogo nie urazic itd. to jasne
        ze kazdy po weselnej zabawie o 5 nad ranem chcial isc odrazu do lozka a nie
        jechac 13km z drugiej strony 13km jak rzut beretem.
        • nionczka Re: mam problem 15.04.07, 14:03
          Bez przesady. Chcesz placic za nocleg komus kto ma 13 km do domu? Przeciez to
          bardzo blisko. Poza tym nie wszytscy musza chciec uczestniczyc w poprawinach.
          Ja tam bym wolala nawet o 5 rano wrocic do wlasnego domu i polozyc sie spac we
          wlasnym lozku.

Policz dokladnie wszytskie osoby, ktore rzeczywiscie potrzebuja noclegu i mzoe
          sie okaze, ze te 30 miejsc to wcale nie jest tak malo.
          Gdzie masz to przyjecie? W miescie, poza nim? W duzym miescie z taksówkami?
          Goscie moze przyjada wlasnymi samochodami i nie beda potrzebowali noclegu.
          Zanim zaczniesz szukac innej sali, pomysl czy rzeczywiscie tego potrzebujesz. I
          moze dowiedz sie jaka jest zazwyczaj frekwencja na poprawinach bo moze okazac
          sie, ze nie za duza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka