toratora6 17.04.07, 16:35 bardzo prosze o pomoc, moze macie zdjęcia takich bukietów!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izulona Re: bukiet kulka na tasiemce!!!pomoc 17.04.07, 16:39 www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/db85f9f9d796f832.html Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 ale super bukiet 17.04.07, 16:42 czy moze wiesz na czym polega trudna sztuka ułożenia takiego bukietu? Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: ale super bukiet 17.04.07, 16:45 Moja siostra miała coś podobnego - taką kulę tylko z innych kwiatów i wisiało z niej coś zielonego. To jest tak, że jest kulista gąbka taka wiecie - taka zielona nasączona wodą delikatnie i w nią wpija się właśnie łebki kwiatów Odpowiedz Link Zgłoś
kamelia04.08.2007 Re: ale super bukiet 17.04.07, 16:50 a czy jakieś gatunki kwiatów są bardziej preferowane? wydaje mi sie, że kwiaty skoro są wetkniete w gąbkę nasączoną pozywką, dłużej wytrzymają. czy to prawda. czy ta kulka jest stabilna, czyli czy kwiatki nie wylecą, ew. czy płatki im nie powypadają (ale pewnie to kwestia gatunku i kondycji kwiatów). Wiązanka jest genialna, bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.e Re: ale super bukiet 17.04.07, 16:52 zapytaj mojej florystki, Ani Jabłońskiej, www.florja.pl (za chwile będzie miała fajniejszą stronke ), tel. 889 790 790 Odpowiedz Link Zgłoś
toratora6 Re: ale super bukiet 17.04.07, 16:54 dziękuję serdecznie za zdjęcie, dokładnie o to mi chodziło, czy posiadacie jeszcze zdjecia w opcji innych kwiatów ja również mam watpliwości co do trwałości takiego bukietu, jakie były doswiadczenia Twojej siostry, czy bukiet sie po prostu nie rozpadł? Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: ale super bukiet 17.04.07, 16:56 kamelia04.08.2007 napisała: > a czy jakieś gatunki kwiatów są bardziej preferowane? > wydaje mi sie, że kwiaty skoro są wetkniete w gąbkę nasączoną pozywką, dłużej > wytrzymają. czy to prawda. > czy ta kulka jest stabilna, czyli czy kwiatki nie wylecą, ew. czy płatki im nie > > powypadają (ale pewnie to kwestia gatunku i kondycji kwiatów). > > Wiązanka jest genialna, bardzo mi sie podoba. Myślę, że jeśli kula jest delikatnie nasączona - z przyczyn wiadomych, nie może być całkowicie mokra, bo będzie obciekać i zrobi się ciężka - to kwiaty wytrzymają dużej... Kulka się sprawdziła u Siostry - trochę listków odpadło, to fakt, ale na prawdę niedużo - bukiet prezentował się b. ładnie przez całą noc. nie wiem, jakie kwiaty bardziej/mniej się nadają do takiego bukietu - musisz spytać w kwiaciarniach. Natomiast Siostra miała storczyki i takie zielone listki z perełkami sztucznymi - te listki były wbite w kulę za pomocą szpilek, a na szpilkach zamocowane były jeszcze te perełki. Rozumiesz? Kurcze dałabym zdjęcie, ale nie mam na kompie, a w domu remont i nie wiem, gdzie się podziewają płytki... Odpowiedz Link Zgłoś
sisigma Re: bukiet kulka na tasiemce!!!pomoc 17.04.07, 16:55 A czy wygodnie jest z takim bukietem? Bo nie wyobrażam sobie przez godzinę trzymać w ten sposób ręki jak ta modelka...? A jak się rękę opuści to cały efekt na nic, tak mi się przynajmniej wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
alex9945 Re: bukiet kulka na tasiemce!!!pomoc 17.04.07, 20:28 witam, jestem florystką, pierwsze widzę ,zeby ktoś chciał coś orginalnego, bukiet jak wisząca kulka jest dość wygodną formą, pod warunkiem,że kula nie jest zbyt ciężka, tak więc nie polecam róży o bardzo dużych kwiatostanach, są dość ciężkie, ale jest mnóstwo kwiatów, które się nadają. Odpowiedz Link Zgłoś
kaskahh Re: bukiet kulka na tasiemce!!!pomoc 17.04.07, 21:55 a eustomy? chyba lzejsze... tez sobie taka kule wymylsilam, ale boje sie ze bedzie ciezka wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
j-jonaszka Re: bukiet kulka na tasiemce!!!pomoc 17.04.07, 22:43 Tutaj znajdziesz instrukcję: erodzina.pl/artykuly/bukiet_dzwonki.html Powodzenia A wszystkie potrzebne materiały są na allegro Odpowiedz Link Zgłoś
izulona Re: bukiet kulka na tasiemce!!!pomoc 18.04.07, 10:50 Oooo dokładnie - takie dzwonki miała Siostra w swojej kuli. Odpowiedz Link Zgłoś
little-jo Re: bukiet kulka na tasiemce!!!pomoc 17.04.07, 23:43 Niezłe musi być, jak Panna Młoda rzuca takim bukietem - coś jak rzut kulą Odpowiedz Link Zgłoś
kasica78 Re: bukiet kulka na tasiemce!!!pomoc 18.04.07, 10:30 ta forma bukietu jest bardzo fajna. nalezy pamietac o dwóch sprawach: namoczona gąbka jest dość ciężka i przy noszeniu jej w tej pozycji, kiedy jest jeszcze nabita kwiatami moze (ale nie musi) sie pokruszyć lub popękać. Dla pewności taką namoczoną kulę najlepiej włożyć do woreczka po włoszczyznie (takie gumowa siatka z oczkami), albo do rajstopy-kabaretki, oczywiście odpowiednio przyciętej . Z wlasnego doświadczenia polecam siateczkę po włoszczyznie. Wstążke którą przyczepiamy, nie nabijajcie na drut z jednej strony !!! pod wpływem cięzaru drut napewno sie wysunie. wstązkę trzeba przyczepić do dłuższego drutu, złożonego na pół, przebić kulę na wylot, a oba końce złożonego na pół drutu zagiąć pod spodem, tak aby dalo to dodatkowe opacie kuli. nie wiem czy dosyć jasno wytłumaczylam pozdrawiam. jak znajde zdjecia takich wiązanek to wkleje. Odpowiedz Link Zgłoś