Dodaj do ulubionych

zamawianie obraczek

18.04.07, 23:13
otoz ze zdziwieniem odkrylam ze nie mozna ot tak sobie kupic obraczek ????
Trzeba je zamawiac, po czym miec nadzieje ze w jakims tajemniczym magazynie
wlasnie je maja i bez pomylek je dostarcza .....????

Czasem sugerowano nam, ze gdybysmy mieli akurat standartowe rozmiary to mozemy
zabrac te ze sklepu, ale to dotyczy tylko modeli bez brylantow .....?????

A ja chcialam kupic pierscionki w PL bo tanio, ale za to z klopotami smile

Czy wszystkie zamawialy ?

Czy to normalne ?
Obserwuj wątek
    • dodaa84 Re: zamawianie obraczek 18.04.07, 23:43
      obrączki zawsze są na zamówienie. przecież nie mają w sklepie wszystkich
      rozmiarów wszystkich modeli. My zamawialiśmy klasyczne złote obrączki,
      czekalismy tydzień i już mamy je w domu. pozdr!
      • tequilla78 Re: zamawianie obraczek 19.04.07, 10:46
        My nastawialiśmy się na zamawianie, bo tak nam w sklepach mówiono, ale mieliśmy
        szczęście, bo akurat te obrączki które nam się podobały były w sklepie (Red
        Rubin) w różnych rozmiarach, w tym również w naszych, Tak więc wyszliśmy ze
        sklepu z obrączkami i jeszcze utargowaliśmy spory rabat.
        • dagps Re: zamawianie obraczek 19.04.07, 11:27
          zamawialismy, oczywiscie
    • ashton Re: zamawianie obraczek 19.04.07, 11:41
      Nasze rozmiary były w sklepie "na stanie", czekaliśmy tylko bodajże 2 dni aż mi
      brylant wstawią.
    • sub69 Re: zamawianie obraczek 19.04.07, 11:48
      nasze tez na zamówinie,3 tygodnie się czeka (Apart)
      • mayagaramond Re: zamawianie obraczek 19.04.07, 11:59
        Obraczki wykonywane na zamowienie sa lepszej jakosci niz np. zmniejszane.
        My bedziemy w Polsce w maju albo nam jubiler zrobi obraczki w przeciagu 4 dni,
        albo nie.
    • ewbia1 Re: zamawianie obraczek 19.04.07, 13:52
      My zamówiliśmy obrączki z grawerem w kruku. Miały być po miesiącu. A po dwóch
      tygodniach zadzwonili, że juz są.
    • ala-81 Re: zamawianie obraczek 19.04.07, 13:54
      my czekaliśmy na obrączki 2 miesiące prawie. Kiedy je odbieraliśmy przyszła
      para, która chciała kupić od ręki, niestety nie udało im się.
    • agnrek Re: zamawianie obraczek 19.04.07, 13:56
      Przecieć to normalne, jubiler ma zwykle wiele wzorów, musiałby każdego wzoru
      mieć po kazdym rozmiarze dla Ciebie i narzeczonego. Ładnie by na tym wyszedł,
      połowy by nie sprzedał. To nie sklep z butami, że są wszystkie rozmiary smile
      • zosiaczek25 Re: zamawianie obraczek 19.04.07, 14:05
        Wiesz, jesli chodzi o buty, to tez bym tak nie krzyczala. wink Ja nosze rozmiar 35
        i do tego waska stopa. Po raz pierwszy natknelam sie na sklep, w ktorym
        faktycznie mieli i taki rozmiar. I pani nawet sie nie podsmiewala pod nosem.
    • zosiaczek25 :=) 19.04.07, 14:01
      Haha! Tez to ostatnio odkrylam. wink I sie rozczarowalam. Ale z drugiej strony na
      nas i tak nie dostalibysmy od razu obraczek ze sklepu. Ja mam rozmiar 9 moj luby
      16. W jednym sklepie powiedzieli nam- 2 tygodnie, w innym nawet 4 tygodnie
      czekania na dostawe. Wybralismy te z tego drugiego. I teraz tylko pozostaje miec
      nadzieje, ze bez problemow wykonaja je na czas i nie pomyla. Slub mamy za 5
      tygodni. Za 2 tygodnie wypadaloby obraczki odebrac, ale jakoze to bedzie 2.05.
      mozna pewnie zapomniec o tym. Moja mama przyjezdza do nas na slub cywilny i przy
      okazji przywiezie obraczki. Niestety mama nie bardzo wie, ktore dokladnie
      zamowilismy i dlatego mam nadzieje, ze jubiler niczego nie pomyli.
      • kasiad50 Re: :=) 19.04.07, 14:09
        My nasze zamawialiśmy u jubilera na wzór obrączek z Apartu.
        Będą wykonane specjalnie dla nas, z ogromną precyzją i detalami jak w oryginale
        i będą kosztowały 3 razy mniej niż w Aparcie, a będą dokładnie takie same.
        Nawet brylanty w mojej obrączce będą miały taki sam szlif jak pierwowzór.
        Czekamy na nie 2 tygodnie.
        • nehema2889762 apart kruk 19.04.07, 16:57
          slyszalam niepochlebne opinie na temat tych salonow, ze niektore detale sa
          wykonane nieprecyzyjnie ze grawer koślawy oraz ze gwarancja na wyrób dwa lata -
          to prawda?

my swoje odbieramy w tę sobotę -gwarancja dożywotnia (cokolwiek to oznaczasmile)
    • nionczka Re: zamawianie obraczek 19.04.07, 17:01
      Ja mieszkam w Hiszpanii i tez zamowilismy obraczki w Polsce. Najpierw
      pochodzilismy, poogladalismy i pomierzylismy a potem zamówilismy u Weca. w
      poniedzialek powinny do nas dotrzec.
      Mam nadzieje, ze wszystko bedzie OK. Ale warto bylo zaryzykowac bo cenowo wyszlo
      nas mniej wiecej 4 razy mniej niz tutaj.
      • mayagaramond nionczka 19.04.07, 17:12
        czy to w Warszawie?

Z innej beczki - jak tam Twoje zaswiadczenie o zdolnosci...
        • nionczka Re: nionczka 19.04.07, 17:39
          Nie, w Krakowie. Wirtualna para zamawia wszytsko przez Internet smile

Co do zaswiadczenia... to temat na oddzielny watek. Nie obylo sie bez przygod,
          ale juz sie zalatwia papier smile
          • zosiaczek25 Re: nionczka 20.04.07, 09:26
            Jakto? Obraczki zamowiliscie tez przez net? Czy zle zrozumialam? Ja w zyciu nie
            nosilam pierscionkow. Zareczynowy jest za duzy i nosze na srodkowym palcu.
            Dlatego nie znalam sojego rozmiaru, tymbardziej nie znal swojego moj n.
            Poszlismy w chwili wonego czasu w Polsce do jubilera. Panie zmierzyly palce i
            wszystko gram. Teraz tylko pozostaje czekanie. Odbior niestety u jubilera. Nie
            przesylaja.
            • aska90 Re: nionczka 20.04.07, 22:08
              Zosiaczku, ale rozmiar mozna samemu sobie dobraćsmile) Wystarczy zmierzyc palec.

www.akoya.pl/tabelarozmiarw-i-7.html

• nionczka Re: nionczka 20.04.07, 22:15
                Zmierzylismy najpierw palce wielokrotnie i w roznych momentach dnia. A ja swoj
                rozmiar znalam od lat. I rzeczywiscie zamówilismy przez net.
      • aga07 Re: zamawianie obraczek 19.04.07, 18:16
        My kupiliśmy od ręki w ArenArt.Mieli mój rozmiar 9,2(co prawda teraz mi spada)CZekaliśmy tylko na wstawienie brylantu i grawerke
        • dagps Re: zamawianie obraczek 20.04.07, 08:56
          aga, moja 9 tez lata dookola palca, ale osemki nie wloze przez kostke. twoja tez
          przelatuje przez obraczke przyszlego meza na wylot?smile
          • aga07 Re: zamawianie obraczek 20.04.07, 11:41
            Przelatuje i jeszcze ma luzy smilePodobno jest 9,2.Pierścionek zaręczynowy mam robiony na zamówienie.Rozmiar 9 i jak machne ręką to spada.Na inne palce nie wchodzi.Mam nadzieje,że latem troche mi spuchną palce bo jak nie to ide pomniejszyc obraczke.
    • uccellino To absolutnie normalne. Własnie wczoraj... 20.04.07, 10:17
      ...rozpytywałam, ile się czeka. W Apart np. około trzech tygodni - uznałam to
      za dobrą ofertę.
      • napolnoc Re: To absolutnie normalne. Własnie wczoraj... 20.04.07, 22:03
        Nie mieszkam w PL i jak sie u siebie w miescie rozgladalam i orientowalam, to
        zawsze slyszalam ze moge kupic od razu, jaki rozmiar chce i z jakim brylantem
        itd. Wiec wydawalo mi sie ze to normalne....
        No a najgorsze bylo, ze nawet cos tam z apartu zamowilismy, ale mi na drugi
        dzien zadzwonili, ze nie maja w magazynie i w tym momenie sie zestresowalam, ze
        jak to , mam zamowic obraczki, potem wyjade, oni znow zadzwonia ze ich nie ma i
        kto sie tym zajmie? W dodatku nie biore slubu w PL wiec nawet sama bym ich nie
        odbierala, wole nie ryzykowac.
        Generalnie, bylam zdziwiona, jak widac w innych czescich EU moga miec wszystkie
        romziary obraczek, a w Rumunii (gdzie tez sie rozgladalismy) wiekszosc jubilerow
        ma obraczke w ciagu godziny (sciaga z miejscowego magazynu). Wybralismy PL bo
        tu zloto i brylanty tansze niz w Rumunii....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka