bounty1234 23.04.07, 21:56 Czy planujecie podróż poślubną? Jeśli tak to gdzie bo nie mam koncepcji, a chciałabym .... no wiecie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anetina Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 23.04.07, 21:59 tak zostajemy w domu zamykamy się na tydzień dziecko wysyłamy z dziadkami na Litwę póxniej po niego pojedziemy Odpowiedz Link Zgłoś
hanwar Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 25.04.07, 13:41 my 3 maja lecimy na dwa tygodnie do Tunezji Odpowiedz Link Zgłoś
asik801 Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 23.04.07, 22:01 Tak, nawet już mamy wykupioną) Jedziemy tam gdzie zawsze marzyliśmy, do Egiptu. Już nie mogę się doczekać)) Odpowiedz Link Zgłoś
stewe_griffin Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 23.04.07, 22:22 my też już mamy zaklepaną (ślub 28.09.07) - lecimy do Maroka .. niestety po koniec września wszytskie bardziej egzotyczne kierunki odpoadają - wieje albo pada , więc zdecydowaliśmy się na coś bliżej, ale jednocześnie mniej obleganego.. lecimy 2 dni po ślubie Odpowiedz Link Zgłoś
aga07 Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 23.04.07, 22:33 My też planujemy gdzieś pojechać.Prawdopodobnie Grecja albo Hiszpania.Do krajów arabskich mamy narazie uraz...Co do września to niekoniecznie prawda z pogodą.We wrześniu byliśmy w Turcji i na Dominikanie i była piękna pogoda. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 15:10 Eee, Turcja to niespecjalna egzotyka (jak Grecja), nawet można pić nieprzegotowaną wodę Myślę, że chodziło jej o jakieś tropiki albo Tajlandię. Odpowiedz Link Zgłoś
ilka_ka Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 07:57 mam pytanie organizacyjne - jak mogę wyjechać 2 dni po ślubie? ze starym dowodem osobistym? a jeśli ja mam "zielony"? bo akurat w tym roku traci ważność i nie musiałam wymieniać na nowy.. planowałam wymienić po ślubie. ale na nowy chyba się czeka trochę i teraz nie wiem kiedy my wyjedziemy w podróż jeśli wesele jest 15 września? Odpowiedz Link Zgłoś
ladyjane Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 08:00 Ja lecę prawie 2 miesiące po ślubie, pytałam w biurze podróży i mam do tego czsu nie zmieniać dowodu. Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 08:45 ja lece 4 dni po, nie zmieniam dokumentow, dopiero po powrocie Odpowiedz Link Zgłoś
zemfiroczka Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 08:50 Na Maltę- w środę po weselu, a starym dowodzie, bo na panienińskie nazwisko wykupiona wycieczka, zresztą nawet jakbym chciala na nowym pojechac to fizycznie sie po prostu nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
miwonka81 Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 10:57 Nie wymieniaj dowodu, jedź ze starym (ew. paszportem tez) po 1 dlatego, że wycieczkę pewnie masz wykupioną na stare nazwisko i jakbyś pojechała z dokumentami na nowe to nic by się nie zgadzało, a po 2 bo i tak nie zdążysz wymienić. Ja jadę tydzień po ślubie ze starym dowodem (zielonym) i paszportem na obecne nazwisko, który odbieram 16.05... Odpowiedz Link Zgłoś
costerco Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 25.04.07, 14:00 Na nowy będziesz czekać około miesiąca, ja bym na twoim miejscu wyjechaął na stary dowód+paszport, albo zrób już teraz nowy dowód jeśli nie zmieniasz nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 09:30 na Majorkę, tydzień po ślubie Odpowiedz Link Zgłoś
aga07 Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 10:02 Ja też będę wyjeżdzać na stary dokument,ale z tego co słyszałam na wymiane na nowe po ślubie jest 30 dni... Odpowiedz Link Zgłoś
ilka_ka Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 10:47 a czy na starym "zielonym" dowodzie bez problemów mogę wyjechać do państw Unii? (nie mam paszportu - a wyrabianie na panieńskie nazwisko i tak nie ma sensu ) Odpowiedz Link Zgłoś
aga07 Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 10:56 ilka_ka napisała: > > a czy na starym "zielonym" dowodzie bez problemów mogę wyjechać do państw Unii? > > (nie mam paszportu - a wyrabianie na panieńskie nazwisko i tak nie ma sensu > ) Departament Konsularny i Polonii MSZ RP uprzejmie przypomina, że od dnia 1 maja 2004 roku obywatele Rzeczypospolitej Polskiej - zarówno dorośli jak i małoletni - mogą przekraczać granice państw UE nie tylko (jak przed przystąpieniem Polski do Unii Europejskiej) na podstawie paszportu, ale również na podstawie dowodu osobistego zarówno starego jak i nowego wzoru*. W przypadku starych, książeczkowych dowodów osobistych (jakkolwiek dokumenty te zachowują ważność do 31 grudnia 2007 r.), zalecane jest upewnienie się, czy dokument jest w wystarczająco dobrym stanie technicznym i pozwala na stwierdzenie tożsamości. Posiadacze zniszczonych egzemplarzy powinni z odpowiednim wyprzedzeniem przed planowanym wyjazdem złożyć wnioski o wymianę dokumentu na nowy Odpowiedz Link Zgłoś
miwonka81 Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 11:39 zależy jeszcze kiedy miałaś wydany dowód - jak przed chyba 1996 to już jest nieważny. A co do paszportu to ja właście musiałam teraz wyrobić nowy bo jedziemy poza unię - wymienię go jesienią jak będą mniejsze kolejki i zapłacę tylko 1/10 ceny Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoania Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 10:52 Lanzarote mamy w planach ale liczę na last minute bo zostały tylko apartamanty (oczywiście mówię o konkretnym hotelu) więc nie wiem jak to będzie Odpowiedz Link Zgłoś
ilka_ka Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 11:19 a co poleciłybyście na wrzesień.. gdzie wtedy warto jechać? i ile planujecie wydać? ja przeglądam oferty "wcześniej taniej" ale nic niekawego nie znalazłam : ( ale pewnie za krótko szukam a możecie polecić jakieś biuro podróży, stronę internetową, a może wycieczkę w przystępnej cenie na wrzesień? moze jakaś wrześniowa panna młoda już coś ciekawego znalazła? będe wdzięczna za podpowiedzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
aga07 Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 11:27 Polecać można tylko to co się zobaczyło.Więc ja mogę polecić Chorwacje-pięknie,super widoki i morze.Ludzie strasznie przyjaźni.Dominikana-raj na ziemi.Turcja też bardzo pięknie,ale mentalność arabów nie dla mnie.Narzeczony był teraz w Egipcie też jest średnio zadowolony i zapowiedział mi,że narzaie kraje arabskie odpadają.Planujemy więc Grecje albo Hiszpanie.A to kopalnia wiedzy www.wakacje.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 15:13 Grecja jest cudowna! Jestem miłosniczką Grecji (oprócz ich odpraw na lotnisku, które ciągną się godzinami; ostatnim razem był już "last call", a my jeszcze czekaliśmy do odprawy paszportowej:/). Teraz jedziemy do Egiptu poklepać boginię płodności. Odpowiedz Link Zgłoś
kunsia Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 11:28 my jedziemy w poniedzialek po slubie- w niedziele poprawiny ...fajnie tak zaraz po...tylko trzeba pamietac zeby sie spakowac przed slubem...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
nesicha Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 11:28 My raczej w Europie i chyba Grecja Miala byc Kenia ale wlasnie kupujemy mieszkanie a ze sami oplacamy koszty slubu i przyjecia weselnego, wiec trzeba bylo skads wziac dodatkowe pieniadze... czyli tansza podroz i sukienka Odpowiedz Link Zgłoś
karska5 Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 11:56 My bylismy na Krecie .Tylko ze nasza podroz poslubna odbyla sie kilka miesiecy przed slubem bo slub mielismy w grudniu no i mimo ze to grecja to jednak chyba by bylo troche za zimno. bardzo polecam Krete Odpowiedz Link Zgłoś
nesicha Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 11:57 karska5 napisała: > My bylismy na Krecie .Tylko ze nasza podroz poslubna odbyla sie kilka miesiecy > przed slubem bo slub > mielismy w grudniu no i mimo ze to grecja to jednak chyba by bylo troche za zim > no. bardzo polecam My wlasnie tak "czaimy sie" na Krete albo Cypr a jaki standard maja hotele 4 gwiazdkowe, bo czytalam, ze w Grecji wypada nizej niz np w Turcji czy Egipcie? > Krete Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 15:17 Hmm, mieszkałam w grecji w hotelu 3* i w Turcji w 4,5*. Grecję wspominam zdecydowanie lepiej, standardy hotelu były porównywalne. Turcja ma ogólnie hotele gorszej jakosci, zdecydowanie gorsza obsługa. W naszym 3* standard był ogólnie dobry, klimatyzacja w cenie, pokoje nowe, codzienne sprzątanie i zmiana poscieli, jedzenie jadalne (dużo jarzyn), basen przy hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
miwonka81 Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 13:09 Chorwacja samochodem jak dobrze pójdzie to na 3 tygodnie, wyjazd tydzień po ślubie. Plitvice i w dół Dalmacja do Dubrownika potem pewnie z Zadaru na Cres i przez Istrię (St.Marina autokamp - mmm...) droga powrotna. Zaplanowane od 3 lat Odpowiedz Link Zgłoś
dottanovia Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 14:40 My zastanawiamy się nad nordykimi krajami. Na S zawsze można skoczyć, a na N już niekoniecznie ponieważ jesteśmy zmarźluchami . Nie wiemy tylko jeszcze czy zrobić objazdówkę, czy skupić się na jedym z państw. Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 16:16 My nawet dwie Bo ta prawdziwa ze wzgledów atmosferycznych nie moze sie odbyc zaraz po slubie. Musimy poczekac do pazdziernika, zeby wybrac sie do Argentyny bo w czerwcu niewiele bysmy zobaczyli I zeby nie trzeba bylo wracac do pracy zaraz po slubie wybierzemy sie samochodem na poludnie Francji szlakiem zamkow Katarów Na jakies 4-5 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
bozena.dp Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 24.04.07, 17:44 jeszcze nie mamy nic "zaklepanego" ale chcemy się wybrać do Tunezji :o) Odpowiedz Link Zgłoś
ana_11 ciekawa oferta british airways 25.04.07, 10:48 znalazłam niedawno ciekawą ofertę dla globtroterów miłego planowania podróży www.britishairways.pl/globetrotter/pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
monitchka1 Re: ciekawa oferta british airways 25.04.07, 11:37 Ja i K wybraliśmy turcję. ale znależliśmy tańszą ofertę do tunezji w tym samym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
mademoiselle27 Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 25.04.07, 11:41 My na Rodos, na dni po ślubie! All inclusive! To sobie odbijemy po weselnych stresach Odpowiedz Link Zgłoś
cleopathre My byliśmy miesiąć w tajlandii...raj na ziemi... 25.04.07, 13:17 Zdecydowanie polecam wszystkim...oczywiście nie w miesiącach letnich tylko dopiero od października a najlepiej listopada tam jest wymarzona pogoda. Miesiąc z rajskimi widokami, wspaniałym jedzeniem i słońcem. picasaweb.google.com/magdalena.dyb/TajlandiaHoneymoon2006 Odpowiedz Link Zgłoś
casii Cel podróży -> Dominikana 27.05.07, 13:48 Witam My lecimy na Dominikane.Bierzemy na miejscu ślub cywilny.Czeka nas 2 tygodnie podróży poślubnej na pięknej plaży Ktoś ma podobne plany...? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mopi80 Re: Cel podróży -> Dominikana 20.07.07, 01:32 My mamy podobne plany, lecimy w pazdzierniku i bierzemy slub na Dominikanie. Prawie wszystko juz mamy zalatwione. Jak jeszcze czytasz ten watek to sie odezwij Odpowiedz Link Zgłoś
grisly Re: My byliśmy miesiąć w tajlandii...raj na ziemi 27.05.07, 14:05 faktycznie wszystko wygląda super !! byliście z biurem czy na własną rękę ?? Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: My byliśmy miesiąć w tajlandii...raj na ziemi 27.05.07, 14:31 Fantastycznie wygląda Tajlandia! Ale czy nas na to stać? Odpowiedz Link Zgłoś
kropeczka_01 Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 27.05.07, 16:31 myslimy o tym aby pojechac na Krete.Wszyscy mówia,ze jest tam przepieknie Odpowiedz Link Zgłoś
irminagizel Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 27.05.07, 17:01 My jedziemy na krete 19 czerwca do miasteczka Hersonisos ktoś już tam był? prawie zaraz po ślubie a ślub 16 hihi pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
adrianna79 Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 27.05.07, 20:32 my tez wlasnie teraz chcemy na krete. mamy znajomych ktorzy tam byli i bardzo im sie podobalo. zebysmy tylko mogli zaklepac termin i fajny hotel all inclusive! a z jakiego biura podrozy do grecji najlepiej?? Odpowiedz Link Zgłoś
grisly Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 27.05.07, 21:29 > z jakiego biura podrozy do grecji najlepiej?? Hej, może wejdz na gazetowe forum podróże, tam na 100% są opisane wycieczki z róznymi biurami, ich ocena, a także to co warto zobaczyć, a na co się przygotować itd pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szpilorek Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 27.05.07, 22:10 My tak.Mamy juz zarezerwowana podroz na Malediwy na 16 dni Odpowiedz Link Zgłoś
madziulka1108 Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 28.05.07, 17:29 A my wyruszamy do Paryża ) będzie tak romantycznie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia62 Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 20.07.07, 03:02 oja podroz poslubna zalezy od tego, czy bedziemy miec po slubie mieszkanko czy nie, budowa moze sie opóznic o kilka dni i jezeli nie bedziemy mieli gdzie mieszkać po ślubku, to wyruszamy nad morze albo w góry Odpowiedz Link Zgłoś
agacik10 Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 20.07.07, 10:29 byliśmy 3 tygodnie na Cykladach cudnie było Odpowiedz Link Zgłoś
mala_duza o honeymoon :) 20.07.07, 11:26 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=65867736 Odpowiedz Link Zgłoś
kongool Re: Czy ktoś planuje podróż poślubną? 20.07.07, 11:30 My jedziemy (lecimy) 31.07 do Egiptu - do Sharmu na 2 tygodnie. i robimy kursik nurkowy OWD PADI. Już się nie moge doczekać, chcoiaż zaczynam trochę pekać. Jak nurkowaliśmy 4 lata temu, to niby przezyłam i fajnie było, ale... teraz to będą nieprzelewki!! A ktoś na jakimś forum napisał, że w naszym hotelu ok. 100 metrów w morze od pomostu (rafa przy samej plazy ) widział rekinki i płaszczkę!! P.S. Sorki, jesli zmieniam temat, ale nie doczytałam wszystkich postów w tym wątku. Takie macie fajne plany wakacyjno-poślubne, że aż zazdroszę, wiec nie chcę sobie psuć nastroju piątkowego i nie czytałam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś