sabinillas 09.05.07, 13:51 Czy jest tu ktoś z Płocka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frodo100 Re: Płock 09.05.07, 14:04 Czesc sabinillas . ja jestem z plocka.kiedy masz slub i jak przygotowania Odpowiedz Link Zgłoś
sabinillas Re: Płock 09.05.07, 14:11 Ślub 11 sierpnia, praktycznie większość rzeczy jest już załatwiona, teraz skupiam się głównie na poszukiwaniu fryzjera, kosmetyczki i dodatków do mojej sukni.Jak narazie nie mam pomysłów. A jak u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
frodo100 Re: Płock 09.05.07, 14:16 U mnie wczesniej, 30 czerwca. Dzis spisanie protokołu, bo slub w trzeciej parafii.Przymiarka sukni w poniedziałek, w czwartek zaproszenia.No i jak uCiebie dodatki.A jaką masz suknie? Odpowiedz Link Zgłoś
sabinillas Re: Płock 09.05.07, 14:25 Wspaniała data, urodziny mojego N., nie udało nam się zarezerwować tego terminu.Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinillas Re: Płock 09.05.07, 14:24 Mój ślub także w trzeciej parafii, ale dopiero w połowie czerwca spisujemy protokół i juz na samą myśl dostaję dreszczy,bo nie mam najlepszych wspomnień ze spotkania z księdzem.Ale jakoś muszę to przeżyć.Zaproszenia już wszystkie rozdaliśmy w święta Wielkanocne,bo mój N. mieszka i pracuje zagranicą. Suknia Gali, Ellie. dodatków i pomysłów jak narazie brak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
frodo100 Re: Płock 09.05.07, 14:33 Ja tez w Gali-Yuka. Jak Ci sie układa wspołpraca z tym salonem-czy miałas jakies problemy?A gdzie piszecie licencję? Odpowiedz Link Zgłoś
sabinillas Re: Płock 09.05.07, 14:38 Suknia będzie szyta dopiero w lipcu, mam nadzieję,że problemów nie będzie. Jak narazie wszystko układa się dobrze.Licencję bierzemy z kościoła z Imielnicy, a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
frodo100 Re: Płock 09.05.07, 14:46 My mielismy brać z Fary (czyli parafii mojego N.), ale chab wezmiemy z mojej,ale to juz nie w Płocku.A slub gdzie bedziecie mieć?My w sierpeckim klasztorze. Może wiecie gdzie robią ładne paznokcie? Może chcesz znizke do Gali na suknie slubna? Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: Płock 09.05.07, 15:03 jeśli chodzi o paznokcie, to w moim bloku jest 'Studio paznokcia'- podobno robią fajnie. Ja akurat nie robię sobie żadnych tipsów czy akryli- zamierzam tylko pomalowac lakierem bezbarwnym; ale koleżanka tam była i mówi, że jest ok. A mój blok, to ten duży wieżowiec na Wyszogrodzkiej przy 'Panoramie', tzw. 'szafa'. 'Studio paznokcia' jest na parterze od strony parkingu- widać z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
asia2511 Re: Płock 09.05.07, 15:32 Witam dziewczyny, ślub dopiero za rok ale już teraz wiem że łatwo nie bedzie, mieliśmy termin na 16.06.2007 ale musieliśmy przenieść niestety ze względów finansowych. Najgorszy z tego wszystkiego jest ksiądz i już wiem teraz że z nim bedzie najwięcejj problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinillas Re: Płock 10.05.07, 09:17 Wczoraj niemogłam już odpisać, praca niestety.Ślub będziemy brać w pięknym drewnianym kościele w Słupnie www.slupno.eu/?id=7. Zniżkę do Gali mam, ale dziękuję za propozycję. Napisz czy macie już licencję i jak było? Odpowiedz Link Zgłoś
frodo100 Re: Płock 10.05.07, 09:41 No z licencją okazało sie, ze może byc ciężko. Wczoraj pojechalismy do mojej parafii-bo tam jest mniej za slub i myslelismy ze taniej tez bedzie za formalnosci. Kancelaria jest czynna od 16-17. Przyjechalismy ok. 16.35(najszybciej jak moglismy, bo N. konczy prace o 16).A ksiadz marudzi ze pozno, czemu wczesniej nie przyjechalismy...itd.Jak sie dowiedzial ze nie bierzemy slubu tu tylko winnej parafii (gdzie biorą co łaska, chociaz dla min to nie był powod)to juz w ogole sie zrobil purpurowy. Powiedzial ze licencji to on nie moze wystawic tylko ks. proboszcz, ale go teraz nie ma, przyjdzcie o 19 itd. Na koniec ironicznie zadał pytanie retoryczne " a jaki jest prawdziwy powod ze bierzecie tam slub".Moj N. zaczal sie dopytwac co to jest ten półślubek o ktorym mowił. Nie potrafił wytłumaczyt.W parafii N. powiedzieli, ze nie ma zadnych polslubków (to ludzie to wymyslili)Wiec uznalismyze tzw połslubek zaplacimy za sporządzenie protokołu.Ale w mojej parafii tak tego nie nazwał tylko pier...lił polslubku bo tak.Wiec stwierdzilismy ze protokol spiszemy w parafii N. (maja ustalone cenniki za kazda czynnosc).Tylko zastanawiam sie ze jak pojde do mojej parafii po zapowiedzi to czy nie wyjada mi dodatkowo z tym półślubkiem.Jak tak to slub bedzie nas kosztował tyle jakbysmy dwa razy sie zenili Odpowiedz Link Zgłoś
frodo100 Re: Płock 10.05.07, 09:42 koscioł sliczny z klimatem.A jak u was formalnosci? Odpowiedz Link Zgłoś
sabinillas Re: Płock 10.05.07, 09:54 My jesteśmy świadomi,że za licencję napewno będziemy musieli zapłacić tak jak za ślub, to jest pewne,że proboszcz nie podaruje nam tych "półślubków". zapowiedzi oczywiście swoją drogą również kosztują.nie ma nic za darmo.Ja już rozmawiałam z proboszczem w sprawie licencji i musiałam zapytać go o zgodę, było ciężko, niemiło, ale się zgodził.I od razu zapowiedział,że zapisze w mojej kartotece,że nie chciałam brać ślubu w swojej parafii tylko w innej.To nie do końca było tak, poprostu w mojej parafii nie było już odpowiedniej godziny na ten dzień, a załatwiałam to we wrześniu ub.r. Szok.Im głównie chodzi o kasę, o nic więcej.Jaka to różnica w jakim kościele składasz przysięgę. Przecież Bóg jest ten sam w każdym kościele.Mam okropne wspomnienia ze spotkania z proboszczem i już się boję tego wszystkiego.Idziemy do niego dopiero w połowie czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
frodo100 Re: Płock 10.05.07, 10:32 Kasa i tylko kasa.Ale jak brat mojego N. przyszedl i zapytal sie go czy u niego mogą wziąść slub (a obydwoje nei są z tej parafi)to juz sie tak nie dziwiłdlaczego nie w swojej i z otartymi ramionami ich przyjal. Wiedzialam ze bedzie ciezko z tymi pazerami ode mnie ale nie wiedzialam że az tak. Odpowiedz Link Zgłoś
sabinillas Re: Płock 10.05.07, 10:41 a gdzie się czeszesz?w Płocku? ja jestem na etapie poszukiwania fryzjera i nie mam pojęcia gdzie warto się udać? Odpowiedz Link Zgłoś
frodo100 Re: Płock 10.05.07, 11:30 ja to w swojej miejscowości. nie mialabym tego dnia nerwow zeby jeszcze wycieczki do plocka urzadzac. a wy gdzie robicie wesele i jaki zespol bedzie wam grał? Odpowiedz Link Zgłoś
sabinillas Re: Płock 10.05.07, 11:39 wesele będzie w nowym Dworku w Miszewku Strzałkowskim niedaleko Słupna zespół Quest Odpowiedz Link Zgłoś
frodo100 Re: Płock 10.05.07, 12:15 ten zespol jeszcze istnieje?bo podobno koles z tego zespolu gra w kings band.u nas gra rewanż a sale mamy w całowni pod sierpcem.dzis ide po zaproszenia. robilismy w graf jet, ciekawe jak wyjdą. Odpowiedz Link Zgłoś