Dodaj do ulubionych

ceny fotografa

12.05.07, 22:37
hejsmile
slub mamy we wrzesniu ale zaczynam panikowac....sala jest, zespol prawie,
fotograf tez prawie....zaczyna mi sie po prostu to nie podobac...gosc z
zespolu ma swoje humory i chyba taki styl-ze zabaw nie prowadzi bo to
wiejskie, ze wiedza co robia ze mozna im zaufac, ze nie bylo
reklamacji....ale jak to sprawdzic????ryzyk-fizyk chyba bedziesadbo materialu
nie maja do pokazania...albo tacy pewni siebie i dobrzy albo....no i co macie
w cenie fotografa-ile zdjec?wywolanych?bo wiadomo ze na plytkach jest 400-500
czy wiecej.ten proponuje 25 szt. 13x18 i portret a4 i plytki....chyba
zaczynam panikowacsad
Obserwuj wątek
    • inkageo Re: ceny fotografa 12.05.07, 22:41
      Ja dostanę 195 zdjęć na CD i wszystkie wywołane, reportaż z całego dnia i
      króciutki plener. Dodatkowo w czwartek po ślubie właściwy plener i z niego 40
      zdjęć na CD i w albumie.
    • inkageo Re: ceny fotografa 12.05.07, 22:44
      W tytule chyba pytasz o ceny.. Za reportaż płacimy 1600, a za plener 700, ceny
      wrocławskie.
      • dominika1980x Re: ceny fotografa 12.05.07, 22:53
        to juz mam porownaniesmilezdziwila mnie taka mala ilosc wywolanych zdjec, az moge
        powiedziec ze zaskoczyla poteznie-w przypadku naszego fotografa.bede sie
        targowac...smileczy znasz sie moze na rozdzielczosci zdjec?mam info ze nasz
        fotograf zbiera je w formacie 10-15 i zgrywa na plytki...nie bardzoi rozumiem
        jak mozna okreslic ten format i ustalic bo przeciez wywoluje sobie w jakim chce
        formacie prawda?
        • juliam1 Re: ceny fotografa 12.05.07, 22:58
          Dominika1980,
          mozesz wywolac w jakim chcesz formacie pod warunkiem, ze aparat w miare dobry.
          Ale mysle, ze Twoj fotograf ma w miare dobry sprzet skoro fotografuje sluby smile
          Ale on tez, moze je przygotowywac w formacie 10x15. Z tego co ja wiem wiekszosc
          fotografow daje w formacie 15x21 a jak ktos chce wieksze to pewnie sie doplaca,
          to juz indywidualnie mozna sie dogadywac...
          • dominika1980x Re: ceny fotografa 12.05.07, 23:06
            dziekismilefaktycznie ma profesjonalny sprzet i robi dobre zdjecia-podobnosmileczyli
            zostaje mi dogadanie sie juz osobiscie.do jakich najwiekszych rozmiarow mozna
            powiekszyc zdjecia -np metr na metr-tak przykladowosmileczy z tych zgranych 10-15
            to wyjdzie?rozumiem ze jakosc musi byc dobra.czy moge narzucic w jakiej
            rozdzielczosci chce zdjecia?smilena razie bladze po omacku...moze smieszne
            pytaniawink
            • juliam1 Re: ceny fotografa 12.05.07, 23:11
              to juz zalezy od fotografa jak sie dogadacie ale jak on Ci je przygotuje w
              formacie 10x15 to nie bardzo bedziesz mogla wieksze sobie wydrukowac. Jesli
              dobry sprzet to mozna wiele ale to juz kwestia ceny i dogadania sie ale cena
              tez tu odgrywa swoja role smile
    • andrzejmielcarek Re: ceny fotografa 12.05.07, 23:58
      Po pierwsze zapytaj o to w jakim formacie i rozdzielczości są te zdjęcia na
      płycie. Po drugie zapytaj sie czy te zdjęcia są w jakikolwiek sposób
      przygotowywane poza zrzuceniem z karty.
      Po ostatnie skoro już się zdecydowaliście z pełną świadomością, że fotograf nie
      miał czego pokazać to po co sobie robić dodatkowy stres? Jeżeli nie jesteście
      przekonani do swojej decyzji to raczej tutaj nikt Was nie przekonawink
      Jeżeli jednak chcecie drążyć temat zapytajcie fotografa o inne zdjęcia np. te
      nieślubne.
    • dominika1980x Re: ceny fotografa 13.05.07, 00:29
      hejsmilenie maja materialow z graniemsmile
      zdjecia maja w necie-cala stronka i dlatego sie zdecydowalismy-naprawde mi sie
      podobajasmilesama troche bawie sie fotografia i mam swqoje pomyslysmiletylko martwi
      mnie ze tak malo wywoluje i ta rozdzielczosc ale juz bede z nim rozmawiacsmile
      dzieki
      • inkageo Re: ceny fotografa 13.05.07, 10:27
        Daj link, może znamy tego fotografasmile
        • dominika1980x Re: ceny fotografa 13.05.07, 12:57
          oj nie sadzesmileon nie jest z wroclawia tylko z kotliny klodzkiejsmile
          • inkageo Re: ceny fotografa 13.05.07, 16:23
            Mój fotograf jest z Wałbrzycha, ale spotkałam go na targach we Wrocławiu.
    • suasponte Re: ceny fotografa 13.05.07, 15:28
      U nas 1500zl za 20zdjec recznie kopiowanych na papierze barytowym - sesja w
      atelier lub plenerze + 10 zdjęć z koscioła w tym samym formacie.
      W sumie 30 odbitek + CD ze skanami negatywów do kopiowania w labie.
      Łódź i Wrocław.
    • julka3006 Re: ceny fotografa 13.05.07, 18:02
      hej
      daj linka do tego fotografa ,chyba niczego sie nie obawiasz?smile
    • bajsarka Re: ceny fotografa 13.05.07, 18:34
      My za wywołanych 125 zdjęć z reportażu i pleneru (plener w dwóch miejscach)
      płacimy 2200zl. Warszawa. Format zdjęć: reportaż-13x18cm, plener-15x20cm.
      • modlisshka Re: ceny fotografa 13.05.07, 22:31
        masakra z tymi cenami!!! Jak to czytam chce mi się śmiać... Z drugiej strony
        czuję się lekko zakłopotana gdyż nie mamy jeszcze ani kamerzysty ani
        fotografa... jest to troszkę smieszne gdy kamerzysta czy fotograf za kilka
        zdjęć ślubnych chcą tyle samo kasy co fajny zespół na dwa dni... chyba coś tu
        jest nie tak
        • dominika1980x Re: ceny fotografa 13.05.07, 22:34
          zgadzam sie!masakrycznie duzo placicie-fakt ze ja bede miala w malym miasteczku
          wiec oczywiscie ceny jada w dol ale i tak za kilka pstrykniec taka kasasmile))
          dobra fucha jednym slowemwink
          • andrzejmielcarek Re: ceny fotografa 13.05.07, 22:46

> wiec oczywiscie ceny jada w dol ale i tak za kilka pstrykniec taka kasasmile))
            > dobra fucha jednym slowemwink

Jeżeli Twój fotograf sobie tylko "pstryka" to faktycznie szkoda każdych
            pieniędzy na jego usługi lepiej poproś kogoś z Rodziny żeby sobie "popstrykał".
            Najprawdopodobniej różnicy wielkiej nie zauważysz.

Natomiast jeżeli trafisz na profesjonalistę to najprawdopodobniej chwila, z
            która wyjdzie z twojego wesela będzie dopiero mniej niż połową jego pracy.
            Pomijając fakt, że profesjonalista zobaczy okiem obiektywu o wiele więcej niż
            ktoś kto pstryka co popadnie, to nad obróbką i porządnym przygotowaniem
            materiału na odbitki spędzi kilka kolejnych dni.
        • bajsarka Re: ceny fotografa 14.05.07, 12:12
          modlisshka, ja też się śmiałam na początku. Miałam fotografa za 800zl, ale
          zmieniłam go na kogoś kto zajmuje się fotografią na codzien i to jest jego
          praca. Nie powiem, że tanio to wychodzi, ale jak liczyć na to min. 2 dni pracy
          (ślub i innego dnia plener), poniesione koszty przez fotografa w postaci
          benzyny (jeździliśmy w dwa miejsca plenerowe) i czas poświęcony na retusz
          zdjęć, to wcale to nie jest już tak dużo.
    • emisia21 Re: ceny fotografa 14.05.07, 11:17
      hej,
      wczoraj byliśmy na spotkaniu z naszym fotografem ( Slub 09.06.2007 )
      w cenie 1050 zł mamy: duży album z 40 zdjęciami z pleneru, 160 zdjęć z Kościoła
      i odrobinke z wesela (grupowe, pierwszy taniec), łącznie 200 zdjęć, + 5 płytek
      ze zdjęciami dla gości

pozdrawiam
      • abkasia Re: ceny fotografa 14.05.07, 11:59
        my placilismy 1500 zl za reportaz z wesela i plener w dowolnym dniu. dostalismy
        piekne 2 albumy( jest tam 80 zdj w formacie 21 na 15 cm) i ponad 1000 zdj na
        plytach i to jest wroclaw
        wink))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • przytul.anka Re: ceny fotografa 14.05.07, 12:05
      album 120 zdjęć (A5- jak zeszyt) fotograf był od błogosławieństwa do końca
      przyjęcia (g.12.00), plener innego dnia (4-5h, kilka lokalizacji), zdjęcia po
      wstępnej selekcji w bardzo dobrej jakości na DVD (ok 1200- 1300 fotek). Cena
      2400, ale można wybrać pakiet za 2000pln. Na spotkaniu mogliśmy obejrzeć 3
      albumy z pracami. Umowa i zaliczka, zero problemów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka