22.05.07, 10:35
witam, mam problem
moi rodzice uparli sie ze na stolach musza stac napoje w szklanych butelkach,
z tego co sie orientowali napoje gazowane sa tylko w małych szklanych
buteleczkach i to moze byc utrudnienie dla kelnerek i dla gosci, jednak oni
sie uparli ze to nie wypada postawic plastikow, tesc z tesciowa natomiast
przekomarzaja sie i uwazaja ze o wiele wygodniej bedzie w butelkach wiekszych
plastikowych, jak to wyglada u was ( slub 9 czerwca )
Obserwuj wątek
    • kasiaaaa24 Re: Napoje 22.05.07, 10:51
      U nas wszystkie napoje - tzn soki będą w dzbankach z lodem. Jako estetkę
      strasznie mnie drażni stawianie plastikowych butelek na stołach. Niektórzy
      stawiają takie małe 0,2 l z napojami gazowanymi i co jakiś czas na stole leży
      otwieracz. Ale moim zdaniem to wygląda mało elegancko (nie mówiąc już o
      kryniczance czy orenżadach w butelkach 0,33 brrrr!!!). Jeśli już musiały by być
      u mnie małe buteleczki, to na osobnym stole ustawiłabym je w kilku rzędach -
      Cola, Sprite, Fanta i tam też postawiłabym po kilka butelek różnych win.
    • nionczka Re: Napoje 22.05.07, 10:59
      Zgadzam sie z Twoimi rodzicami. Nie ma dla mnie nic gorszego niz plastikowe
      butelki na stole. Ale tu pojawia sie problem. Napoje jak np. Coca-Cola roznia
      sie ze wzgledu na opakowanie. I tak duze plastikowe butelki to najgorsza jakosc,
      puszki srednia a szklane male butelki sa najlepsze jakosciowo, ale i najdrozsze
      (niestety).
      U nas na stolach bedzie tylko wino i woda, wszystko w szklanych butelkach. Inne
      napoje beda serwowane w barze, ze szklanych butelek rowniez.
    • cinnamon_woman Re: Napoje 22.05.07, 11:02
      Mnie czeka "walka" smile z teściową, ona pewnie będzie chciała plastikowe butelki
      z napojami, ja najchetniej ograniczyłaby się do soków i wody w dzbankach - w
      czwartek mam zamiar omówic to z szefem restauracji - jeśli wpadniem na jakis
      kompromis to dam Wam znać smile
      • emisia21 Re: Napoje 22.05.07, 12:31
        o to włąśnie chodzi ze soki beda w dzbankach ale co z tymi gazowanymi wrr
        najchetniej to wogole bym z nich zrezygnowała ale nie da rady macie racje sa
        tez najdrozsze, ale pomijajac trzeba bedzie zagwarantowac otwieracze a to tez
        male utrudnienie
    • kamelia04.08.2007 Re: Napoje 22.05.07, 13:03
      rodzice maja rację, plastikowe butle na stole wygladają nieelegancko.
      soki i woda mineralna w dzbankach są w porządku, myslę też, że napoje w małych
      szklanych butelkach tez moga być. byłam na imprezie firmowej i były napoje w
      małych butelkach, a obok otwieracz. utrudnienie dla gosci to nie jest (bez
      przesady), a kelnerki są i tak w pracy. Teście nie mają racji, ani to piekne co
      proponują, ani wygodne.

nie chcę u siebie stawiac plastikowych butelek, będą soki (ale bez wynalazkow
      typu kaktus) i woda mineralna niegazowana, napoje gazowane w ograniczonym
      asortymencie (coca-cola i tonik)
      • emisia21 Re: Napoje 22.05.07, 13:16
        Dziekuje za odpowiedzi bardzo mi pomogliscie i macie racje tylko tescie sie nie
        znaja. w takim razie smialo moge im powiedziec co mowia inni, bo oni mysla ze
        to moi rodzice sa dziwolągami
        pozdrawiam
    • agnrek Re: Napoje 22.05.07, 13:51
      To naprawdę obciach stawiać jakiekolwiek butelki na stół. Od tego są szklane
      dzbanki - oczywiście, nalewamy do nich soki i żadnych innych napojów nie
      serwujemy na ślubie!!! Może być woda w małych butelkach, cola i to wszystko.
      Żadnego obciachu typu oranżadka Helleny, bo kto serwuje do wódki gazowane
      słodkie i tandetne napoje? Wybij to z głowy sobie, rodzicom i teściom.
      • emisia21 Re: Napoje 22.05.07, 14:02
        Nikt nie ma na mysli zadnych oranzadek, moj tata zamowil soki i wode mineralna
        gazowana zastanawia sie nad cola wiec mysle ze nie jest tak tragicznie
        • agnrek Re: Napoje 22.05.07, 14:09
          Nie jest, nie jest smile Wiesz, na tylu juz weselach widziałam te marne oranżadki,
          że aż dziw, kto to pije smile
          • emisia21 Re: Napoje 22.05.07, 14:24
            a to fakt smile dzis maja przyjsc tescie, mam nadzieje ze sie dogadaja bo w koncu
            niecale 3 tygodnie zostaly a oni maja sie gniewac hehe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka