Dodaj do ulubionych

do dziewczyn które dopiero wybierają suknie ślubne

31.05.07, 21:36
Byłam dziś w salonie ślubnym i wybierałam dodatki do sukni.
W tym samym czasie do salonu weszły dwie dziewczyny z których jedna wybierała
swoją suknię, pani ekspedientka tak wmanewrowała dziewczynę że praktycznie od
razu wcisnęła jej drugą mierzoną w dodatku na moje oko trochę bezkształtną
dziewczyna była niezdecydowana ale sprzedawczynie ją zagdakały i zamówiła tą
suknię towarzyszka przytakiwała (najpierw koleżance potem sprzedawczyni.
Dziewczyny nie dajcie się zakręcić sprzedawczyniom hasłami typu:
Kiedy ślub ... za pół roku .. o to ostatni moment na zakup sukni!!
Popularne są też zagrywki w stylu tego modelu już nie będziemy mieli.
Ma to za zadanie wywołać u Was panikę i zdecydować się na drugi z brzegu model
sukni w salonie szantażystek.
Mierzcie sukienki macie do tego pełne prawo bo zostawiacie w salonie całkiem
sporą gotówkę i wasza sukienka musi być dla Was tą wymarzoną, poza tym druga
okazja na mierzenie takich sukienek więcej się nie zdarzy (no chyba że
planujecie kilka ślubów smile).

Obserwuj wątek
    • inkageo Re: do dziewczyn które dopiero wybierają suknie ś 31.05.07, 21:44
      Najlepiej napisz w jakim salonie są tak natarczywe sprzedawczynie!
      • pinacolada15 Re: do dziewczyn które dopiero wybierają suknie ś 31.05.07, 21:51
        Prawie w każdym...niestety. Nawet jak są miłe to namawiają żeby się decydować
        praktycznie od zaraz lub w najbliższym czasie bo do ślubu niby tak mało czasu.
        Rzecz się miała w jednym z Łódzkich salonów, ale nie napiszę w którym bo jeśli
        klientka jest na tym forum to może skojarzyć i będzie jej przykro gdyż sukienkę
        finalnie zamówiła, a nie o to chodzi tylko o przestrogę by dziewczyny nie dawały
        się zmanipulować tylko mierzyły jak najwięcej.
        • gioseppe prawda.... 31.05.07, 22:05
          ja w pierwszym salonie zostałam po prostu OSACZONA przez panie ekspedientki

wiem ze chca sprzedac towar ale czasem taki kit wciskaja ze glowa mala smile
          najbiedniejsze sa dziewczyny ktore niebardzo wiedza czego chca idac na zaupy slubne.

a potem sie pojawiaja posty na forum - namowily mnie a teraz widze ladniejsza,
          lepsza, bardziej mi sie podoba...
          to bez sensu smile

przeciez kazda z nas wie w czym dobrze wyglada i ma jakis ogolny wizerunek na to
          jak cche sie prezentowac w tym dniu??
        • iosellin Re: do dziewczyn które dopiero wybierają suknie ś 31.05.07, 22:07
          to ja mam zupelnie inne doswiadczenia wink nikt mi nic nie wciskal,
          przymierzylam, wyszlam, za parenascie minut wrocilam (bo sie okazalo, ze nie
          musze sie jednak spieszyc), pani wrecz zachecala do przymierzania roznych a i
          tak zamowilam ta pierwsza zamierzona wink
          • pinacolada15 Re: do dziewczyn które dopiero wybierają suknie ś 31.05.07, 22:22
            To miałaś szczęście. Ja jakiś czas chodziłam po salonach i z reguły ekspedientki
            jęczały że to najwyższy czas itd. (szukać sukni zaczęłam w lutym a ślub w lipcu).
            Najlepsze że jak w tym czasie do salonu przychodziły dziewczyny których ślub
            był za 3-4 miesiące to ekspedientki tak samo kręciły głowami że późno jak do
            mnie która za mąż wychodzić miałam za pół roku smile Jak ekspedientka mnie
            osaczała to się na pięcie odwracałam i wychodziłam. Tylko w ostatnim dałam się
            zbałamucić bo się w sukni zakochałam smile
            • iosellin Re: do dziewczyn które dopiero wybierają suknie ś 31.05.07, 22:27
              nie no, mi babka wprost powiedziala, ze terminy sa dlugie bo... rezerwuja
              awansem dla klientek, ktore z powodu ciazy i przyspieszonego terminu slubu
              musza miec suknie jak najszybciejsmile A jak ktos przychodzi pol roku przed
              slubem, no to moze poczekac 5 miesiecy na suknie, bo po co ma wisiec w szafie
              tyle czasu smile
              W sumie poniekad slusznie wink
              • pinacolada15 Re: do dziewczyn które dopiero wybierają suknie ś 31.05.07, 22:34
                Może masz trochę racji. Ale ja uważam że takie straszenie dziewczyn że będzie za
                późno to trochę takie sztuczne nakręcanie dziewczyn żeby się od razu decydowały
                i wpłacały zaliczkę - marketing ot co. Jaką suknie szyć trzeba przez pół roku,
                królowej angielskiej na koronację wysadzaną diamentami? Jak nie wiadomo o co
                chodzi to zawsze chodzi o pieniądze. Zarezerwują sobie klientkę która nawet jak
                się rozmyśli to zaliczki nie odzyska.
                • a.bc Re: do dziewczyn które dopiero wybierają suknie ś 31.05.07, 22:43
                  Suknie zagraniczne zamawia się wcześniej,bo zwyczajnie trzeba w zamówienie
                  wliczyć czas przesyłki.
                  Ze swojego doświadczenia wiem,że do salonu trzeba wejść pewnie( najpierw trzeba
                  miec wiedzę teoretyczną z katalogów o modzie)a potem ogladac i mierzyć.
                  Ja sie uparłam i robiłam sobie w sukniach zdjęcia, potem w domu przeglądałam
                  materiał kilka razy i wiedziałam co ew wchodzi w grę.
                  Nie ma sie co stresowac - to jest bardzo prostę, a najzabawniejsze jest to ,ze
                  zamówiłam pierwszą ,która na siebie załozyłamsmile
                • iosellin Re: do dziewczyn które dopiero wybierają suknie ś 31.05.07, 22:43
                  ze straszenie ze za pozno to sie zgadzam, ze nie fair. W salonach, w ktorych
                  rozmowa zaczynala sie od tego, ze "oooo na sierpien to juz najwyzszy czas", to
                  wychodzilam bez mierzenia wink
                  Ale uczciwe i jasne postawienie sprawy, ze po prostu rezerwuja troche czasu dla
                  tych "najbardziej potrzebujacych" mi sie spodobalo smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka