Dodaj do ulubionych

Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)!

09.06.07, 13:59
Po wielu miesiacach poszukiwan udalo nam sie wreszczie kupic cos co pieknie
bedzie sie komponowac z moim pierscionkiem zareczynowym, bo oba pierscionki
bede nosic na jednym palcu. rowniez postanowilismy ze narzeczony bedzie mial
inny styl niz ja, ale za to cos w jego stylu smile i nawet nie zalezy mi na tym
zeby mial taka sama, bo wazne zeby ja nosil smile... a to jest moja obraczka:

img215.imageshack.us/my.php?image=weddingbandoi5.jpg
Obserwuj wątek
    • zuzia_8 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 09.06.07, 14:02
      ja sie dziwie.
      Uważam, że malżeństwo powinno mieć takie same albo bardzo podobne obrączki (np.
      ona z kamieniami, on bez). M. in. na tym polega rola obrączek. Ale to twój
      wybór.
      • adrianna79 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 09.06.07, 14:06
        dlaczego musi miec taka same? a gdzie jest tak napisane? to jest tylko taki
        wymysl! pozdrawiam.
        • zuzia_8 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 09.06.07, 14:53
          obrączki są symbolem malzenstwa i dlatego powinny byc takie same/zblizone.
          To jest moje zdanie, ty mozesz miec inne.
          • memphis90 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 10.06.07, 12:37
            Ale to, że jesteśmy małżenstwem, nie znaczy, ze jesteśmy tacy sami. Nie znaczy,
            ze mamy mieć taki sam gust, czy zawsze to samo zdanie. To tylko symbol i tylko
            miłośc małżonków nadaje temu kawałkowi metalu jakiekolwiek znaczenie. My akurat
            wybralismy identyczne obrączki, ale moja siosta bierze rózne (on- tytanowe, bo
            on zajmuje się sportem ,a złoto jest zbyt miękkie, ona- białe złoto, bo tytan
            jest brzydkim metalem i jako mężatka nie chce nosić na palcu nakrętki od traktora).
    • loltka Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 09.06.07, 15:14
      My tez juz kupislmy. W YES. polecam, maja piekna bizuterie
    • magda7710 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 09.06.07, 15:14
      Nie w moim guście wygląda jak pierścionek zaręczynowy, ale jest bardzo
      orginalna bo nie często widać takie obrączki więc chyba czujesz się wyróżniona.
      • adrianna79 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 09.06.07, 15:17
        wlasnie mialam problem ze znalezieniem odpowiedniej, bo moj pierscionek ma
        wlasnie takie oczko, tylko jedno. calosc prezentuje sie bardzo elegancko.

• salsa.loca na całe zycie 09.06.07, 15:20
          My wybralismy bardzo dyskretne-w koncu mam to nosic całe zycie niezaleznie od
          mody-nie wymienie sobie obraczki gdy jakis dziwaczny i oryginalny wzór stanie
          sie niemodny

klasyczna obraczka zawsze pasuje do każdej biżuterii i nigdy nie wychodzi z
          mody, a także nie krzyczy z palca jakims chorym wzorem
          • mayagaramond obraczka 09.06.07, 15:24
            Mnie sie podoba, moze jest i nietypowa, bo ma kamienie, choc w magazynach
            slubnych czasem tez takie widac. A oprocz tego, ze ma te kamienie, to wzor jest
            jak najbardziej klasyczny.
            • adrianna79 do tego pierscionka 09.06.07, 15:33
              firma wlasnie dorobila te obraczke do kolekcjki z ktorego pochodzi moj
              pierscionek, i wedlug mnie bardzo one elegancko wygladaja i nie sa razem za
              bardzo krzykliwe - wlasnie o to mi chodzilo.
              img167.imageshack.us/my.php?image=engagementringch6.jpg
              • salsa.loca Re: do tego pierscionka 09.06.07, 15:40
                oj, to ja juz wszytsko rozmiemsmile

to jest ten typ pierscionka, ktory ma co druga panna młoda i ktory jest
                kompletnie oklepany.

a do tego akurat mnie sie nie odoba

to juz wolałabym ta obraczke jako zareczynowy

przepraszam za krytyke, ale kopletnie ne rozumiem, dlaczego faceci ida na
                łatwizne i kuuja to co wszyscy-bez zastanowiania sie rzez chwile, ze wzor jest
                nudny i oklepany

tym bardziej doceniam mojego N., ze sie pstarał i mj pierscionek jest
                niepowtarzalny, z limitowanej kolekcji YES
                • mayagaramond Re: do tego pierscionka 09.06.07, 15:48
                  salsa.loca napisała:

> oj, to ja juz wszytsko rozmiemsmile
                  >
                  > to jest ten typ pierscionka, ktory ma co druga panna młoda i ktory jest
                  > kompletnie oklepany.

A jaki bylby nieoklepany, np. trojkatny???

> przepraszam za krytyke, ale kopletnie ne rozumiem, dlaczego faceci ida na
                  > łatwizne i kuuja to co wszyscy-bez zastanowiania sie rzez chwile, ze wzor jest
                  > nudny i oklepany

Sama sobie zaprzeczasz, wczesniej pisalas o klasycznych wzorach obraczki, teraz
                  mowisz, ze ten bardzo klasyczny pierscionek jest "nudy". Troche sie to kupy nie
                  trzyma.
                  • salsa.loca Re: do tego pierscionka 09.06.07, 16:38
                    obraczka powinna byc klasyczna

pierscionek po slubie juz przestaje byc tak wazny, staje sie cczescia biżuterii,
                    dobrez kiedy ma ciekawy wzór-nie mam tu na mysli nie wiadomo jakich
                    psychodelicznych wywijasów, po orstu ciekawy ładny niebanalny wzor

piersciona zareczynowego z czasem juz nie nosi sie "na okragło"
                    obraczkę na ogół tak
                    nie mieszłabym znaczenia obraczki i pierscionka i nie wrzucałabym tego do
                    jednego wora
                • adrianna79 Re: do tego pierscionka 09.06.07, 15:50
                  a czy moglabym zobaczyc zdjecie twojego. jestem bardzo ciekawa jak wyglada
                  limitowana kolekcja z YES.
                  • salsa.loca Re: do tego pierscionka 09.06.07, 16:42
                    czy to jest Twoj mail gazetowy?? chetnie wysle.

to ze ja nie lubie tego wzoru i mam takie zadanie, nie zdaczy ze wszyscy tak
                    maja pomyslec. Jesli Tobie sie podoba, to na prawde wszystko gra
                    smile)
      • mary_popins Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 10.06.07, 18:47
        To fakt, nie przypomina obraczki. Po prostu pierscionek.
    • salsa.loca Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 09.06.07, 15:29
      dla mnie przypomina pierscionek. nIestety, ale to nie jest obraczka jaka bym
      chciała miec. Ale kwestia gustu i zapotrzebwania

jak na piersconek bardzo łądna
    • panda74 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 09.06.07, 15:55
      Przepiękny pierścionek i obraczka smile
      Życzę dużo szczęścia smile
    • iizabelaa Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 09.06.07, 16:37
      Ładna obrączka smile a też będę mieć obrączke z brylantami tylko znacznie
      mniejszymi smile
    • pani_kasia Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 09.06.07, 21:34
      Zgadzam sie z Zuzia... Nie wyobrazam sobie ze moglibysmy miec dwie rozne
      obraczki... Ale w koncu kazdy moze miec swoje zdanie big_grin

Niestety musze przyznac ze wybrana przez Ciebie obraczka niezbyt mi sie podoba,
      rzeczywiscie bardziej pierscionek zareczynowy przypomina. Ale to Tobie ma sie
      podobac, wiec jesli jestes zadowolona to to jest najwazniejsze big_grin
      • adrianna79 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 09.06.07, 22:57
        ja bede nosic moj pierscionek zareczynowy do konca, bo u mnie w kraju jest taki
        zwyczaj ze nosi sie obraczke z pierscionkiem zareczynowym, a wlasnie ta dwa
        pierscionki pochodza z tej samej kolekcji. niestety narzeczony nie chcial nic z
        brylantami. ja bardzo sie ciesze z mojego wyboru i juz nie moge sie doczekac
        dnia od kiedy bede mogla ja nosic codzinnie.
        • jablkoewy Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 09.06.07, 23:27
          Rozumiem i szanuje Twoje poglady ale rowniez jestem zdania ze obraczki powinny
          byc tego samego typu. Mozna zrobic tak ze np u panny młodej są kamyczki jakieś
          czy brylancik a u pana młodego już nie, ale model powinien poza tym być ten sam,
          to właśnie ma pokazywać ta jedność...a to co pokazałaś naprawde wygląda na
          pierścionek zaręczynowy uncertain Bardzo ładny ale jednak ....
          • adrianna79 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 10.06.07, 01:54
            moze i w polsce wyglada na zareczynowy, ale u nas wlasnie takie sa. wlasnie
            zaczelam spogladac na dlonie roznych par i z tego co zauwazylam, to bardzo
            rzadko jest zeby mezczyzna mial obraczke w tym samym stylu. na przyklad
            przyjaciel mojego narzeczonego orzenil sie w grudniu. jego zona dostala
            piersionek z platyny z diamentami wokol obraczki w stylu firmy tacori a on ma
            obraczke z bialego zlota ze wstawkami z zoltego zlota. dla mnie nie jest to
            istotne czy mamy takie same obraczki, wazne ze takie same uczucia do siebie :-
            ). pozdrawiam.
            • dr_kaczusia Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 10.06.07, 11:48
              wazne ze takie same uczucia do siebie :-
              > ). pozdrawiam.

no to jest niewatpliwie najwazniejsze smile jesli Wam nie przeszkadza, ze bedziecie
              mieli rozne obraczki to w porzadku, w koncu to Wasz wybor. Lepiej miec rozne i
              nosic niz takie same i zeby jedna lezala w szufladzie. Natomiast patrzac na
              fason to mam tylko jedno zastrzezenie... obraczka z kamieniami i pierscionek z
              duzym kamieniem, czy to nie za duzo "szczescia na raz" na jednym palcu?
              • adrianna79 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 10.06.07, 13:34
                tez sie obawialam ze jak bedzie obraczka z kamieniami to kamyz z zareczynowego
                bedzie troche przytloczony. ale nie, bo komyki na obraczce sa o wiele mniejszse
                niz w pierscionku zareczynowym i obraczka jest troche wezsza, wiec wszytko
                elegancko sie komponuje - nie chcialam cos takiego w stylu paris hilton smile.
                owszem pierscionki sie blyszcza, ale wszystko wyglada ze smakiem. i wierz mi,
                wiekszosc moich kolezanek mo o wiele bardziej "swiecace" pierscionki niz moje.
            • loltka Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 10.06.07, 13:00
              a co to znaczy u was???

aha-jesli podoba CI sie inna tradycja to oczywsice nikt tego nie neguje

ja wole jednak jak obraczki sa te same-obraczki to jednosc a nie pokazówka
              • adrianna79 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 10.06.07, 13:35
                nie mieszkam w polsce, tak wiec w kraju gdzie mieszkam obraczki nigdy nie sa
                takie same.
                • salsa.loca Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 10.06.07, 13:37
                  ale w jakim kraju mieszkasz-to tajemnica?
                  • adrianna79 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 10.06.07, 13:43
                    gdzies juz kiedys pisalam... w stanach. tylko prosze nie rob komentarzy ze w
                    stanach wszytko jest zawsze z przepychem i ze ludzie tutaj w ogole nie maja
                    klasy i stylu. moda jest inna w roznych krajach i wlasnie u nas takie
                    pierscionek (ktory wlasciwie niczym nie rozni sie od twojego) i obraczka sa jak
                    najbardziej na czasie. pozdrawiam.
                    • salsa.loca Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 10.06.07, 13:47
                      mam kolezanke, ktora wydała sie w stanach, ale tylko cywilnie, sama stwierdzila,
                      ze tam jej sie nie opdoba na slub koscielny wiec koscielny brali w polsce,
                      rpzyjechałą cała rodzina pana młodego-amerykanina, ktory był zachwycony i
                      stwierdził ze w stanach w zyciu nie był na takim weselu jak jego włąsne a
                      rodzice nie mogli sie na chwalic

ja sie jednak nie znam, bo w stanach nawet nigdy nie byłamsmile)
                      i nie bede dopoki polakow na lotnisku traktuje sie jak rpzestepców i pobiera
                      odciski palców!!!!!!!!!!!
                      • adrianna79 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 10.06.07, 13:59
                        alez tak, bo w stanach takie weseliska jak u nas sa bardzo, bardzo drogie i nie
                        ma tak pieknych miejsc zeby zrobic taka uroczystosc. moj narzeczony byl ze mna
                        w polsce juz dwa razy i jest zachwycony. tylko teraz moja mam jest cala
                        zestresowana bo sie obawia ze rodzine mojego nie bedzie sie podobac na weselu.
                        ja jej caly czas mowie ze ci ludzie podniecaja sie samym faktem ze wesele jest
                        w palacu a nie gdzies w country club (w klubie). powinna byc dobra zabawa smile
                        • salsa.loca Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 10.06.07, 15:40
                          ale to slub jest w POlsce czy w Stanach??
                          Mysle ,z e goscie pana młodego byliby zachwyceni weselem w Polsce duzo bardziej
                          niz Twoi goscie weselem w stanachsmile
                          • strzygula Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 12.06.07, 01:34
                            musze sie zgodzic z tymi obraczkami w usa. bylam w usa pol roku i nie wiem jak
                            wygladaja tam wesele itd ale widzialam w sklepach tak jakby podwojne
                            pierscionki no i uswiadomiono mnie ze to jest komplet czyli pierscionek
                            zareczynowy i obraczka. sa rozdzielone ale tworza jedna calosc i zawsze kupuje
                            sie to razem a dla faceta wybiera sie cos innego.
    • inkageo Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 09.06.07, 23:45
      Śliczny pierścionek i śliczna obrączkasmile
    • felidaex Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 10.06.07, 11:24
      Fajny zestaw Jestem pewna Ze wygląda super. Ja jednak jestem zwolenniczką tradycyjnych złotych obrączek takich jakie mieli nasi rodzice. No ale to mój wybór. A co do pierścionków zaręczynowych to wyraz miłosci a nie wyścigi który facet wyda więcej i bedzie bardziej oryginalny. Każdy jest piękny dla noszacej go kobiety bo to symbol i o to chodzi.
    • memphis90 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 10.06.07, 12:41
      Ech, ostatnio był wątek, że jesteśmy mało kreatywne, ze idziemy ślepo za modą,
      zamiast zaprojektować czy wymyślić coś samemu- a teraz Adrianna ma niecodzienną
      obrączkę- i znów źle, bo "obrączki tak nie wyglądają". Nie tak dawno sam fakt
      wbudowania jakiegolowiek kamienia do obrączki budził zdziwienie i zgorszenie.
      Mnie się bardzo ta obrączka podoba, aczkowlwiek dla siebie wybrałam taką z 3
      małymi kamyczkami. Adrianno, nie daj się zakrzyczećsmile
      • adrianna79 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 10.06.07, 13:40
        dzieki memphis90. juz nie moge nic zmienic, bo obraczka juz zakupiona. odbieram
        ja za dwa tygodnie, bo mam cholernie male palce i musza ja zwezic. jakby kiedys
        moda sie zmienila, to zawsze moge wyciagnac te kamyki i zrobic wisorki dla
        moich corek smile. wydaje mi sie ze wlasnie moj pierscionek i obraczka za
        klasyczne, wiec nie rozumiem o co tu tak wielki krzyk. najwazniejsze ze
        dostalam je od osoby ktora kocham nad zycie a jak wygladaja to juz mniej
        istotne.
        • loltka Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 10.06.07, 19:06
          kupiliscie to juz tak musi zostac

wazne ze wam sie podobasmile

powodzenia
          • adrianna79 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 10.06.07, 19:59
            czuje sie jakbym popelnila jakies przestepstwo. z jednej strony wszyscy krzycza
            zeby nie kopiowac trendow a jak ma sie cos innego to tez jest krytykowane. tak
            zle i tak niedobrze. ja sie bardzo ciesze z mojej obraczki i zadna tam krytyka
            nie odbierze mi przyjemnosci w noszeniu jej.
    • anetina w USA nie ma zwyczaju, że każde z partnerów ma 10.06.07, 13:50
      inną obrączkę
      jest w normie, że mają takie same, identyczne
      ewentualnie żona może mieć jakiś "kamyczek"

ale każada z obrączek jest zrobiona z identycznego materiału
      jesli jedna jest ze złota, druga też
      jedna jest z biało-żółtego złota, druga tak samo
      • memphis90 Re: w USA nie ma zwyczaju, że każde z partnerów m 10.06.07, 15:35
        A moja kuzynka w 100% made in USA ma inną niż mąż obrączkę. Tzn. on ma zwykłą,
        prostą platynową, a ona z platyny, ale jako komplet do pierścionka zaręczynowego
        (można je połaczyć razemn w jeden pierścionek, składajacy się z dwóch obręczy
        połaczonych jednym oczkiem- trudno to opisać). I nie traktowali tego jako
        jakiesć ekstrawagancji czy wyjątku.
    • anetina a twoja obrączka - bardzo ładna ale jako pierścion 10.06.07, 13:50

• napolnoc Re: a twoja obrączka - bardzo ładna ale jako pier 10.06.07, 15:46
        My tez mamy rozne obraczki, na szczescie nikt z rodziny nie uwaza ze to dziwne,
        malzenstwo to cos wiecej niz identyczny wzor pierscionka...
        My kupowalismy nasze obraczki w NL i tu tez wielu jubilerow ma w ofercie komplet
        zareczynowy+obraczka, stanowia razem set, obraczka dla meza jest dobierana
        dodatkowo.
        • mayagaramond @adrianna79 10.06.07, 18:40
          Pytanie jest zupelnie off topic:

Czy znasz moze taka kreskowke Cat Scratch? Z Mr. Blik, Gordon and Waffle? Ona w
          Stanach jest chyba dosc popularna, tutaj lecialo tylko kilka odcinkow. Szukam
          pluszowego Mr Blika, na prezent urodzinowy dla mojego chlopaka smile Ale jak na
          razie znalazlam na ebayu tylko zabawki z McDonalds.
          • adrianna79 Re: @adrianna79 10.06.07, 19:54
            wiesz od lat nie ogladam kreskowek smilewasnie sie zapytalam mojego narzeczonego
            czy zna te kreskowke. niestety nie, ale wiesz dzisiaj poszperam na internecie i
            popytam sie w pracy. jakby co, to zawsze moge ja tobie przeslac.
    • loltka Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 11.06.07, 20:36
      i co tam?? jak slub?
      • adrianna79 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 12.06.07, 00:54
        slub za dokladnie 2 miesiace smile a ty?
        • loltka Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 12.06.07, 01:01
          za 25 dni

aaaaaaaaaaaaaaaaaa!
          • adrianna79 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 12.06.07, 01:03
            wow... a jak przygotowania? wszytko gotowe? ja nie moge sie doczekac!!!! a w
            jakim miescie slubujecie? pozdrowienia!!!!
            • loltka Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 12.06.07, 02:05
              w krakowie

mam juz wszytsko , łacznie ze stresem (jak tu juz ktos to ładnie ujął)

od jutra(dzis) przymiarki sukni
    • kocurki_dwa Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 12.06.07, 09:14
      wygląda jak pierścionek
      w sumie mam taki sam tylko srebrny
      dla mnie obrączka to obrączka klasyczny wzór i żólte złoto
      • monitchka26 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 12.06.07, 09:42
        Dziewczyny: To jest świetne, ze małżonkowie się różnią od siebie i każde ma
        inny gust. Ja wymyśliłam sobie obrączkę z żółtego złota, z cyrkoniami dookoła,
        mój K chce z tytanu i takie mamy. Będziemy je nociś z chęcią bo nam się
        podobają i są takie jak chcemy, a nie na siłę coś bo drugiej osobie się podoba.
        Dlatego uważam, że nie ważne czy obrączki są takie same czy inne, ważne jest to
        co łączy dwojga.
        • adrianna79 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 12.06.07, 12:41
          monitchka26, jestem bardzo ciekawa jak wyglada twoja obraczka. z twojego opisu,
          napewno pieknie! czy bedziesz ja nosic na jednym placu z pierscionkiem czy
          osobono? ja bede miala dwa piercionki na jednym placu, bo u mnie tak wlasnie
          sie nosi. jak masz okazje, to przeslij zdjecia obraczki. ogladne z checia.
          pozdrawiam!
          • kunsia Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 12.06.07, 12:52
            Ja tez mam kamienie w braczce ale wygladaja bardziej jak wzorek a nie jak
            pierscionek zarecznynowy....

moim zdaniem mieskzasz w stanach i jak na tamte zwyczaje masz bardzo maly kamyk
            wiec moze chcialas wiecej bling bling i dlatego sklonczylas na dwoch
            zareczynowych ale naprawde nie wyobrazam sobie aby to wygladalo ladnie...
            to cotwoja kolezaka ma to pewnie eternity ring i one wygladaja ladnie z
            prostymi zarecznowymi .. niestety twoj zareczynowy nie jest prosty a niestety
            twoja obarczaka ma razem chyba wiecej kamieni niz twoj pierscionek i
            podejrzewam ze nie widac co jest co....

troche sie srokowato robi
            aczkolweik nie wiem moge sie myslic bo nigdy nie przyslalas zdjec orginalu
            razem piercionka i obraczki na twoim palcu
            moze wyglada to zupelnie inaczej ale nigdy sie nie dowiemy ajk nei zosbaczymy
            ich na zdjeciu razem....
            • inkageo Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 12.06.07, 12:55
              Wg mnie kamień w Adrianny pierścionku zaręczynowym jest bardzo duży...
              • kunsia Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 12.06.07, 12:58
                Mhhh w stanach gdzie panienki sa zwariowane na tym punkcie jak nie masz calego
                karata to nie masz nic...... to cale stany napedzaja przemysl diamentowy

polecam obejrzenie filmiku Blood Diamond...
                imdb.com/title/tt0450259/

wesleislub.blox.pl/html
            • adrianna79 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 13.06.07, 00:51
              dlaczego ludziom jest trudno zrozumiec ze ludzie maja inne gusty. wedlug mnie,
              moja obraczka wlasnie dobrze wyglada z moim pierscionkiem, wazne zeby mi sie
              podobala i mam gdzies czy komus sie on podoba czy nie. kochana kunisio, ja nie
              chcialam bling, bling, bo sam kamyk jest wystarczajaco wiekszy niz te piec
              kamykow w obraczce (1 karat); tak naprawde nie obchodzi mnie jak duzy diament
              jest na moim palcu, bo liczy sie tylko ze dostalam piersionek od osoby dla
              ktorej duzo znacze i jak do tej pory dostalam same komplementy nawet od osob
              nawet w markecie. obraczke bede miala po 18-tym maja bo mi ja pomniejszaja,
              jednak nie zamieszcze zdjec, bo nie lubie jak ktos mi zaglada do portfela smile.
              • kunsia Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 13.06.07, 11:48
                Kochana to nie jest zagladanie do porfela jak bys byla wilelka pani to nie
                kupowalabys w yes tylko w tifani czy carrtierze nie rob z siebie takiej
                powsciagliwej z tym zagladaniem do portfela....
                sory moze troszke przesadzam i bling bling jest fajne kto go nie lubi....
                ale jak masz fajny pierscionek z fajnym kamieniem to po co go zasmiecac
                obraczka .... ale jak juz zamowilas to juz sie wiecej nic nie odzywam...
                no chyba ze moze powinnas nosic na innych palcach...
                • kartynka Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 13.06.07, 12:04
                  Mi sie bardzo obraczka podobasmile I na pewno ladnie wyglada razem z
                  pierscionkiem zareczynowymsmile
                  Ja tez nosze moja obraczke z pierscionkiem zareczynowym na LEWEJ rece bo taki
                  jest zwyczaj w Anglii i zreszta podoba mi sie jak to wygladasmile
                  Moj maz rowniez ma inna obraczke od mojej i nikt nie robil z tego tytulu
                  komentarzy. Ja mam krotkie palce, on dlugi -moja ma 2 mm, jego 8mm i sa
                  wykonane z roznych materialow. Szczerze, wolalam zeby wybral cos co lubi i mu
                  sie podoba, co bedzie nosil, niz pozniej miec problem bo maz nie chce nosic
                  obraczki - jest gdzies taki watek na forum.

A co do diamentow w obraczce to zgadzam sie, takie sa jednak najczesciej
                  wybierane w wiekszosci krajow.

Adrianna - dokonalas dobrego wyboru!
                • adrianna79 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 13.06.07, 12:24
                  przepraszam ale nie wiem o co tobie chodzi. jaka wilka pani, czy ja probowalam
                  pokazac ze jesetem wielka pania? nawet i w polsce mozesz kupic diamenty; i tak
                  wogole to jest wiele jubilerow lepszych od cartier i tiffanys ktore maja
                  piekniejsze. dziewczyno opanuj sie, bo ta zazdrosc z ciebe robi bardzo
                  nieprzyjemna osobe! twoje pytanie na temat wilkosci bylo bardzo nietaktowne, bo
                  po co chcesz wiedziec, tylko zeby mnie osmieszyc??? milego dnia.
                  • kunsia Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 14.06.07, 11:57
                    Nie zrozum mnie zle, nie pytalalam ile masz karatow ani zadne takie ....
                    poczytaj wczesniejsze watki, stwierdzilam tylko ze moze chcesz na sile wiecej
                    ujme to tak : mialam kiedy taka kolezanke ktorej pierscionek zarezynowy
                    wyraznie byla dla niej za maly ( nie ona podejmowala decyzje) i na wszelka cene
                    probowala go "zwiekszyc" obudowujac obraczkami z diamentami ( bo to juz mogla
                    wybrac) - nie wygldalo to ladnie.
                    A jezeli ty masz ladny pierscionek to po co przycmiewac go obraczka ktora
                    wyglada jak drugi pierscionek, ja bym na twoim miejscu poprostu przeniosla ja
                    na drugi palec.
                    i sory jesli cie za bardzo podatakowalam w tym watku - naprawde nie to mialam
                    na mysli, poprostu znam tez realia stanow i tego jak dziewczyny tam "patrza na"
                    pierscionki zareczynowe. Nie wierz mi nie ma to nic wspolnego z zagladaniem w
                    kieszen czy takie tam , poprostu wpadlo mi do glosy ze moze jestes jedna z
                    dziewczyn ktore na sile probuja zbudowac wieksze bling bling.
                    Ale jak nie to przepraszam, super ze ci sie obraczka podoba i ze pierscionek
                    dostalas od ukochanego szczerze.

naprawde zycze duzo szczescia!!!
                    • adrianna79 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 14.06.07, 12:07
                      nie ma sprawy. bardzo sie ucieszylam ze wreszcie znalazlam co mi sie podobalo i
                      elegancko wygladalo, bo przeciez bede nosic te pierscionki do konca zycia. i
                      wierz mi, nawet zapytalam sie w sklepie czy nie wyglada ten zestaw na za duzo
                      bling i sprzedawca powiedzial, "alez nie" smile. i wiesz tez sie dziwialam ze moj
                      N wlasnie chcial zebym miala ten pierscionek; masz racje ze z jakis przyczyn
                      tutaj dziewczyny chca miec jak najwiekszy brylant - mi tam jest to obojetne. bo
                      i tak jak jestem w polsce to ludzie nie wiedza co to jest i tylko sie dziwia ze
                      tak swieci. zycze tez wszystkiego dobrego. twoje wesele juz w tym miesiacu,
                      czyz nie tak??!!! pozdrowienia!
                      • kunsia Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 14.06.07, 13:06
                        Tak tak juz zaraz dzieki.
                        Ja juz mam swoja obraczke w domu i czasami ukradkiem zakladam sobie ja na kilka
                        minut bo juz bym chciala ponosic bo tez mi sie bardzo podoba.
                        Niestety ja swoja obraczke i pierscionek bede musiala zostawic na podoroz
                        poslubna w domu bo na wakacjach robimy duzo aktywnych rzeczy a nie chce
                        zostawiac ich ani w hotelu ani na lodce gdy np bedziemy nurkowac bo boje sie ze
                        moga mi ukrasc bo jedziemy do biednej czesci afryki.
                  • kunsia Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 14.06.07, 12:05
                    "twoje pytanie na temat wilkosci bylo bardzo nietaktowne"

Przejzalam wszystkie moje posty i faktycznmie nigdy takiego pytania nie
                    zadalam....moze to nie o mnie chodzilo..
                  • kundziorek1 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 05.07.07, 16:36
                    adrianna79 napisała:

> przepraszam ale nie wiem o co tobie chodzi. jaka wilka pani, czy ja
                    probowalam
                    > pokazac ze jesetem wielka pania? nawet i w polsce mozesz kupic diamenty; i
                    tak
                    > wogole to jest wiele jubilerow lepszych od cartier i tiffanys ktore maja
                    > piekniejsze. dziewczyno opanuj sie, bo ta zazdrosc z ciebe robi bardzo
                    > nieprzyjemna osobe! twoje pytanie na temat wilkosci bylo bardzo nietaktowne,
                    bo
                    >
                    > po co chcesz wiedziec, tylko zeby mnie osmieszyc??? milego dnia.

Cartier, Tiffany & Co. (nie Tiffanys), Harry Winston i Chopard to najlepsi i
                    najdrozsi jubilerzy na swiecie, maja bardzo starannie dobierane diamenty pod
                    wzgledem kolorow i czystosci. Nie wiem, kto dla CIEBIE jest lepszy...

• kundziorek1 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 05.07.07, 16:37
                      A obraczka bardzo mi sie podoba. Mam podobny pierscionek, tylko z okraglymi
                      kamieniami.
                    • adrianna79 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 06.07.07, 23:29
                      cartier, tiffanys (mowa potoczna) albo harry... nie wazne czy co, tylko zeby
                      ladnie sie swiecilo smile... ja lubie brylanty i nigdy sie nie zastanawialam z
                      jakiej firmy bo nie zalezy mi na metkach; i nie musze miec pierscionek od
                      cartier'a zeby miec kamien dobrej jakosci...
    • ma-la Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 14.06.07, 16:27
      Jako pierscionek sliczna, jako obraczka - nie w moim stylu.
      • rozsadnie_myslaca Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 16.06.07, 19:06
        kiczowata ta obraczka ale przeciez trzeba pokazac,ze sie mieszka w USA i
        zaświecic brylancikamismile Pewnie ubierzesz sie w beze i fotki bedziesz miała na
        tle rózowego kabrioletusmile To takie słodkie i amerykańskiesmile
        • adrianna79 Re: Kupilismy wczoraj moja obraczke :-)! 16.06.07, 22:22
          Alez oczywiscie. A Ty jestes kiczowato nudna!
    • siog Adrianna 05.07.07, 16:48
      obraczka jest piekna i pierscionek cudowny!!!!!!
      niestety niektore ludzie nie posiadaja wyobrazni przestrzennej...
      ja np widze ze razem bedzie wygladac piekniesmile
      • adrianna79 Re: Adrianna 06.07.07, 00:29
        dzieki za slowa otuchy smile. mam juz obraczke od tygodnia i codziennie
        wieczorami nosze ja razem z pierscionkiem i nie moge sie na nie napatrzec smile.
        jason mi grozi ze schowa mi ja schowa i jej nie zobacze az do slubu smile.
        • siog Re: Adrianna 06.07.07, 23:33
          mam to samosmile)) z obraczka i butamismile wyjelam je z pudelka i sa w sypialnismile jak
          budze sie rano zebym je widziala ha ha ha!!!!!!!!
          P.S. My dress is in!!!!!! mam juz pierwsza przymiarke 20tegosmile))
          • adrianna79 Re: Adrianna 06.07.07, 23:36
            na pewno bedzie z ciebie piekna panna mloda! ja wlasnie szukam kolejnych
            wygodniejszych butow. marza mi sie buty very wang. moze uda mi sie cos znalezc
            a good deal smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka