Dodaj do ulubionych

uszczypliwe komentarze na weselu-slubie

12.06.07, 09:24
Co zrobić jak pod adresem p.mlodej lub p.młodego lub jego czy jej rodziny
padają przykre słowa komentarze pod ich adresem.Co zrobić by głupie i nie
przemyślane docinki ze strony gości nie zepsuły wesela?

Widziałam juz taki kiedyś i zastanawiam się jak do tego nie dopuścic.
Nie przejmować się?W takim dniu to chyba nie możliwe
Obserwuj wątek
    • gioseppe Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 12.06.07, 09:37
      no ale jakie docinki?
      jakos sobienie wyobrazam zeby ktos mogl docinac na slubie MP...
      no bo co - o kurde, ale ci pryszcz wyskoczyl??? takie cos to splywa jak po
      żabie... gorzej jesli masz na mysli cos naprawde chamskiego
    • zielony_kangur Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 12.06.07, 10:08
      Ja też nie rozumiem co masz na myśli ani jakoś nie mogę sobie wyobrazić kto
      mialby mi docinki robić na moim ślubie...może sprecyzujesz?
      • kocurki_dwa Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 12.06.07, 10:46
        kidys na slubie mojej kolezanki jej ciotka chrzestna tak szepneła na ucho innej
        ze panna młoda wygląda jak dziwka a jej mąż to chyba cały tydzien nie
        spał.Musiała skomentować całe wesele ze jest nudno i załuje ze przyszła.Doszło
        to do mojej koleżanki ,puściły jej nerwy w efekcie czego wyrzuciła ją z
        wesela.(Kwas na całą rodzinę się rozlał)
        • zosiaczek25 Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 12.06.07, 13:07
          Uj, to mila ciotunia. Moze dziewczyna ostro zareagowala, ale wcale sie nie
          dziwie. Gdyby mi cos takiego ktos dosral, to bym pewnie po dwoch glebszych i
          przyplywie odwagi wyglosila jakies sarkastyczne przemowienie, k torym pol
          zartem- pol serio skomentowala wyglad, zachowanie sie ciotuni lub tym podobne.
    • gosiarkar Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 12.06.07, 10:18
      może po prostu zapraszać na ślub i wesele ludzi, którzy wiesz, że Ci dobrze
      życzą i są w stosunku do Ciebie szczerzy i uczciwi.
      Będzie mało gości ? No i co z tego, będzie miło i nikt nie będzie obgadywał po
      kątach.
      A swoją drogą, prawdą jest, że nigdy nie jest się w stanie dogodzić wszystkim.
      • k.mat Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 12.06.07, 12:55
        Niestety tak się na zawsze da. Mój dziadek od kilkunastu lat jest w związku z
        kobietą conajmniej wredną, która skutecznie odciąga go od rodziny i robi ciągłe
        przytyki więc co zrobić? Zaprosić trzeba było oboje ale wiem, że jeśli
        przyjdzie to głównie z ciekawości i żeby komentować wszystko uncertain
    • nikitka78 Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 12.06.07, 10:22
      Olać ciepłym smile U nas nie było docinek ale np w trakcie krojenia tortu
      podeszła do mnie moja daleka ciotka i powiedziała: a dlaczego wy kroicie ten
      górny kawałek??? U nas w Ameryce to para młoda zamraża go i je w pierwszą
      rocznicę ślubu, wiesz???
      Roześmiałam sie tylko, bo ona lubi przy każdej okazji pokdreślać że mieszka w
      AMERYCE smile
      • kocurki_dwa Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 12.06.07, 10:48
        He hesmile nikomu się nie dogodzi.Ja chcę by na moim wszyscy byli zadowoleni.Ale
        juz widzę ze robią się podziały jak w piaskownicy.
        • zosiaczek25 Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 12.06.07, 13:12
          U mnie do wesela jeszcze wiecej jak miesiac, a tescie juz a moze jeszcze nie
          daja za wygrana. Tym razem probuja sabotowac moj slub koscielny. Ja sie nie daje
          oczywiscie. Za to maz caly czas sie denerwuje, bo mu za przeproszeniem d***
          truja. Ostatnio stwierdzili, ze im sie muzyka nie bedzie podobala... chociaz nie
          maja pojecia, jaka bedzie muzyka. smile Innym razem, ze to daleko jechac do Polski
          na nasz slub. Na co ja odpowiadam, ze sie nie dziwie, bo do Australii badz co
          badz jest blizej (ich najmlodszy syn mieszka w Australii i odwiedzaja go tam
          regularnie, choc on ma ich po dziurki w nosie)... Ale mnie nie dobija. Przezylam
          horror przed cywilnym, zwisa mi teraz wszystko, co gadaja. Martwie sie tylko o meza.
      • ashton Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 13.06.07, 16:32
        a dlaczego wy kroicie ten
        > górny kawałek??? U nas w Ameryce to para młoda zamraża go i je w pierwszą
        > rocznicę ślubu, wiesz???

Rany koguta, na to bym nie wpadła. Smacznego życzę tym odważnym, którzy się
        zdecydują na taki krok. W sumie rok życia małżeńskiego wystarczy... wink
    • cinnamon_woman Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 12.06.07, 10:36
      napisz coś konkretniej

Chociaż ja zastanawiam się czy mnie nie spotka jakiś durny komentarz na ślubie
      ze strony koleżanek z pracy mojego T. Bo kobiety czasem coś palną nie
      zastanawiając się co mówią smile np ostatnio byliśmy na ślubie jego kolegi z
      pracy, te kobitki tez były i półgłosem dopytywały się T. czy ja to jego
      przyszła żona? - nie przyszedł ze swoją dziwka, przyszła żona siedzi i gotuje
      kartofle smile albo jeszcze jedna podeszła do nas w kolejce do życzeń i mówi do
      T. "zobacz co cie czeka" tak jakby mnie tam nie było, albo jakbym była głucha?
      może ma nadzieje że T. mnie zostawi?

Poza tym mój Męzczyzna opowiedział w pracy że mam używana kieckę i że tanio ją
      kupiłam i wogóle są zdziwione że oszczędzamy, np na kamerze i zdjęciach - tak
      więc jesteśmy w ich oczach dziwakami - tak więc czekam na komentarze smile)
      • kocurki_dwa Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 12.06.07, 10:50
        Powiem tak.Wiem jaka jest moja rodzina i na co ją stać I mam obawy To tyle.A ze
        ja jestem b.wybuchowa i nie pozwalam się deptać przez innych to sobie wyobraź.Na
        szczęście moj mąż to człowiek bardzooo spokojny i umie mnie ulagodzić
        • cinnamon_woman Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 12.06.07, 10:54
          Wiem cos o "kochanych ciociach" które zawsze mają lepszy niz ja pomysł na
          życie - tez będe musiała sie powstrzymać - nie dam nikomu popsuć naszego dnia smile
          Radzę olać je ostro i nie dac satysfakcji, jeśli wybuchniesz to dasz im
          podstawy do sądzenia że maja rację - olej i ciesz się życiem smile Ja własnie to
          planuje zrobić smile)
          • ka1311 Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 12.06.07, 11:15
            Czasem trudno jest olać. U mnie na weselu teściowa była wprost rewelacyjna.
            Jechaliśmy do ślubu starym samochodem i z boku sukienki na samym dole miałam
            plamkę ze smaru (ok 1 cm x 2 cm). W trakcie oczepin DJ mówi, że zdejmowanie
            welonu to taka symboliczna utrata cnoty przez pannę młodą, a moja teściowa na
            całe gardło: No sądząc po plamie na sukience cnotę ona już dawno straciła!
            Potem po weselu uważała, że przecież nic takiego nie powiedziała, a że ludzie
            się nie śmiali z jej dowcipu to oni po prostu nie mają poczucia humoru. Ona
            przecież nie musi mnie przepraszać, bo nie ma za co sad
            Zresztą niestety ona taka jest i to są raczej normalne teksty u niej.
            • cinnamon_woman Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 12.06.07, 11:46
              brak słów - chyba bym wybuchła i ją zbeształa
              pozdrowienia dla teściwej
    • zosiaczek25 Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 12.06.07, 13:03
      Co zrobic? Zapraszac tylko tych gosci, ktorzy sa w porzadku i chca sie bawic, a
      nie wszystkie ciocie, siostry babci, wojkow dziatka etc., ktorzy czuja sie
      zobligowani do przyjscia na wesele i potem siedza i obrabiaja tylek. My
      zaprosilismy 80 osob. I jest to tylko najblizsza rodzina i najblizsi krewni. I
      to nie wszyscy. Moja mama ma 9 rodzenstwa a zaproszeni z tego sa tylko 2 bracia
      i 1 siostra. A ze kazdy ma juz rodzine (jestem prawie najmlodsza z kuzynostwa),
      wiec sie tego troche uzbieralo. Wszyscy zaproszeni to osoby, z ktorymi mamy
      bliski kontakt i bawimy sie super na kazdym weselu i nie tylko, bez obgadywania
      innych. Reszta nie zostala zaproszona, bo jest obrazalska, wywoluje klotnie i
      skandale przy kazdej okazji lub nie utrzymuje z nami kontaktu.
      • twoj_aniol_stroz Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 13.06.07, 10:52
        Tyle, że nie zasze to się tak da, bo czasem właśnie najbliższa rodzina
        (teściowa, własna matka, albo dziadek) są gorsi od całej hordy pociotków i
        kuzynów piąta woda po kisielu.
        • zosiaczek25 Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 13.06.07, 15:41
          Myslisz, ze tego nie znam? To przejrzyj sobie moje watki sprzed 25.06.br. I
          jeszcze sie nie skonczylo...
          Jesli chodzi o dziadka czy babcie, nie mialabym skrupolow nie zapraszac ich na
          wesele, jesli tak by sie zachowywali. Czy ojciec matki/ojca jest blizsza rodzina
          niz brat matki/ojca? Nie wiem. Ale wlasnie 5 wujow z premedytacja nie
          zaprosilam. Wciaz nie rozumiem, czemu "trzeba" zapraszac jakichs czlonkow
          rodziny nawet, gdy sa chamscy. Bo mamusia zmusza? Bo sie obraza? To nie slub
          mamy, tylko Pary Mlodej. A tacy chamscy goscie czy sie ich zaprosi, czy nie to i
          tak sie obraza i tak zrobia scene.
    • diatus Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 12.06.07, 13:31
      doskonale Cie rozumiem. mnie jeszcze dużo czasu zostało, ale też mam jedną taką
      ciotkę, co to na wesela przychodzi tylko po to, żeby komentowac a potem
      rozpowiadać różne zasłyszane lub samodzielnie stworzone ploty (wiem, bo była na
      weselu mojej kuzynki i jej męża posądziła o jakieś szachrajstwa tylko dlatego,
      że kiedy ją zapraszali na wesele nie chciał powiedzieć ile zarabia!!) niestety
      to żona mojego chrzestnego, która delikatnie mówiąc, nie lubi się z resztą
      rodziny, a chrzestny jest jak najbardziej ok. po cichu liczę, że przez ten rok z
      kawałkiem może któreś z ich dzieci też postanowi wziąć ślub w moim terminie...
      • dagps Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 13.06.07, 11:21
        ja jestem przygotowana na taka jedna co nie mozemy jej nie zaprosic (zbyt bliska
        mimo wszystko):
        "tobie ktos chyba strasznie spieprzyl dzien slubu, ze sie tak odwdzieczasz po
        latach?"
    • mimi78 zawsze sie ktos taki znajdzie, nie ma bata 13.06.07, 15:46
      należy olać albo powiedzieć
      'zobaczymy jak u ciebie będzie'
      albo
      'twoim weselem jakoś nikt sie nie chwalil i nie zachwycał'.
    • golinda Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 13.06.07, 15:50
      jak się sprasza bydło, za przeproszeniem, to trzeba się liczyć z zachowaniem
      bliższym oborze niż pałacowi...
      taka prawda...
      • vobi Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 13.06.07, 15:53
        golinda napisała:

> jak się sprasza bydło, za przeproszeniem, to trzeba się liczyć z zachowaniem
        > bliższym oborze niż pałacowi...
        > taka prawda...

No ba, swieta racja, tylko co w zwiazku z tym - zabronic tesciowej wejscia na
        sale?...
        • golinda Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 13.06.07, 15:56
          vobi napisała:

> golinda napisała:
          >
          > > jak się sprasza bydło, za przeproszeniem, to trzeba się liczyć z zachowan
          > iem
          > > bliższym oborze niż pałacowi...
          > > taka prawda...
          >
          > No ba, swieta racja, tylko co w zwiazku z tym - zabronic tesciowej wejscia na
          > sale?...

hahaha! dobre! smile))
      • mimi78 Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 13.06.07, 15:53
        golinda napisała:

> jak się sprasza bydło, za przeproszeniem, to trzeba się liczyć z zachowaniem
        > bliższym oborze niż pałacowi...
        > taka prawda...

wiesz co, sorry, ale pitolisz....
        bo to nie koniecznie jest bydło...ludzie tak już mają że komentują i tyle,
        każdy jest inny. Jeden lepiej drugi gorzej wychowany. Ze storny mojego
        narzeczonego wiem ze bedzie kilka takich kobitek, i co, trudno, to jego
        rodzina - ale zostało już moim wyjaśnione kto to i na kogo uważać i w razie
        czego zostaną spacyfikowane..

Zdiwiłabyś się jak głupie komentarze potrafią wyjść nawet od 'nie-bydła'.
        • golinda Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 13.06.07, 15:57
          mimi78 napisała:

ludzie tak już mają że komentują i tyle,
          > każdy jest inny. Jeden lepiej drugi gorzej wychowany. Ze storny mojego
          > narzeczonego wiem ze bedzie kilka takich kobitek, i co, trudno, to jego
          > rodzina - ale zostało już moim wyjaśnione kto to i na kogo uważać i w razie
          > czego zostaną spacyfikowane..
          >
          > Zdiwiłabyś się jak głupie komentarze potrafią wyjść nawet od 'nie-bydła'.
          >
          >

po cichu komentować, a mówić przykre słowa ludziom prosto w oczy (zwłaszcza na
          ich weselu) to zasadnicza różnica!
          i jeśli ktoś tak robi, to wybacz, ale zalicza się właśnie do tego
          niewychowanego bydła
          • mimi78 Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 13.06.07, 16:21
            golinda napisała:

>
            > po cichu komentować, a mówić przykre słowa ludziom prosto w oczy (zwłaszcza
            na
            > ich weselu) to zasadnicza różnica!

no ale tak to już jest z ludżmi, pitu pitu uśmieszki, a potem nagle ci walną
            coś z grubej beki - wiem mniej więcej od kogo mogę się tego spodziewać, nie
            jest mi miło, bo skoro przychpdzą tylko po to, to świadczy tylko o nich a nie o
            mnie...ich problem..

> i jeśli ktoś tak robi, to wybacz, ale zalicza się właśnie do tego
            > niewychowanego bydła
            możesz im nawet to powiedziećsmile
            • dagps Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 14.06.07, 19:58
              golinda, a jak sie ma matke, ktora nie zawsze mysli co mowi, to tez jej napisac
              nie-zaproszenie dla bydla?
              • golinda Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 15.06.07, 08:24
                współczuję matki, ale może wcześniej trzeba z nią porozmawiać i poprosić, żeby
                trzymała jężyk za zębami...
    • zosiaczek25 Las Vegas 13.06.07, 16:28
      Najlepiej zrobic wesele w Las Vegas. Nie ma sie stresu, ze tesciowie cos tam
      beda pili, ze goscie beda sie czegos czepiac. No i dostanie sie slub od Elvisa smile
    • rozsadnie_myslaca Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 15.06.07, 08:04
      nikt tak celnie nie wbije noża w samo serce kobiecie jak...druga kobieta.
      Celuja w tym zwłaszcza,zrzedliwe,zazdrosne i nieszczęsliwe kobiety ,które
      okresla sie,ze maja syndrom "niedopchniecia" smile Trzeba takie olac - mówiac
      brzydko i dosadnie!
    • ala.81 Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 15.06.07, 08:42
      ja dowiedziałam się że nasze wesele było "wiejskie" hehe
      czekam na wesele w październiku, bo syn tej pani która tak stwierdziła wtedy
      się żeni smile zobaczymy co u nich będzie
    • ala.81 Re: uszczypliwe komentarze na weselu-slubie 15.06.07, 08:45
      aha smile tydzień temu bylismy na weselu u znajomych i para która siedziała cały
      czas komentowała na minus wszystko z tego wesela. Później dopadła ich fala
      szczerości od kogoś innego i to było zabójcze smile)) więc siedzieli cichutko

ta sama para powiedziała nam, że nasz dj nie potrafił przeprowadzić konkursów,
      że zabrakło wódki (!!!! została nam połowa ponad), że coś tam jeszcze - byłam
      wkurzona ale teraz to śmiać mi się z tego chce smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka