Dodaj do ulubionych

Paznokcie i dłonie

14.06.07, 00:26
Dziewczyny, co robicie z paznokciami?
hoduje juz swoje na długie, maluje Sally Hansen utwardzaczem paznocik, jem
biotyne i modle sie zeby sie ktorys nie złamał, bo nie chce żadncyh tipsów

nie macie wrazenia, ze tipsy, a juz zwłaszcza żelowe kmpletnie nie pasuja do
slubu? nigdy tego ustrojstwa nie miałam, ale jak patrze na dlonie coniektorych
koleżanek, to sie zastanawiam po co one to robią?

planuje francuski, troszke podkrecony-z delikatnym szlaczkiem przez cała
płytke paznokcia ale z boku

a Wy?
robicie "brylancik"?
co robice ze swoimmi paznokciami ?

ubieracie rekawiczki?
Obserwuj wątek
    • adrianna79 takie pytanie 14.06.07, 00:32
      Dlaczego wszytkie panny robia te slaczki z boku? Mi kojarzy sie to z ghetto
      fabulous!
    • zuzia_8 Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 00:34
      ja planuje mieć tipsy. Ale nie takie wydziwiaste i dlugie tylko krotkie i
      zrobione a'la francuski manicure. Mialam takie na cywilnym i wyglądalo to
      super. Swoje pazurki mam straszne i to w zasadzie jedyne wyjscie smile
      • salsa.loca Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 00:48
        w jakim sensie straszne??

jesli Cie to pocieszy, to wyprowdziałam swoje paznokcie od łamiacych sie i
        rozdwajaacych od razu gdy odrosły od skory, do paznokci twardych i dlugich
        moze moge Ci cos poradzic?
        • zuzia_8 Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 00:56
          są male, nie prezentują się ladnie nawet po manicure. wieczny problem ze
          skórkami. Poza tym - nie wiem jak to dokladnie wytlumaczyc - ta biala część
          pazurka jest duża i w zasadzie pomalowanie ich na jakikolwiek jasny kolor daje
          okropny efekt (niestety - to pamiątka po obgryzaniu pazurków w dzieciństwie).
          Probowalam już wszystkiego. Tipsy male, zgrabne - w żadnym wypadku z dużą
          ilością zdobień - będą ozdobą a moje paznokcie zdecydowanie nie.
          • koraa2 Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 01:00
            jesli chodzi o poprawe ksztaltu i nie da rady juz pilowaniem to nie ma mowy o
            ładnych paznokciach,rozumiem ze masz takie "łopatki"?Jesli tak to tipsiki
            delikatne wyprowadza ładny ksztalt.Poprawianie odzywkami itp to "zabiegi"na
            dluzszy okres czasu
            • salsa.loca Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 01:17
              no to fktycznie , masz racje, ze tipsy beda dobre
              tylko uwazaj, zeby Ci mianicurzystka nie rpzesadziła-wiesz comona potrafia
              zrobic z pazurkami!! oze jakis próbny?
              • zuzia_8 Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 08:55
                wiem smile widziałam takie "szpony". Ja na szczęście wiem jaką długośćchce - po
                prostu jak naturalny, ciut dłuższy niż do pracy, paznokieć, pomoalowany 'al
                french manicure. I nic ponadto. Nie należy przesadzać, a myślę, że to będzie
                wyglądało delikatnie i elegancko.
                • little-jo Re: Paznokcie i dłonie 23.06.07, 10:06
                  Moja kuzynka robi sobie takie naturalne, dość krótkie. Podobno ten żel, czy
                  cośtam ma nakładane tylko na końcówkę paznokcia. Wygląda to ładnie i podobno nie
                  niszczy tak bardzo paznokcia. Ja chyba też coś takiego sobie zrobię, bo mimo, że
                  mam ładne paznokcie to dość łatwo mi się łamią.
                  • golinda Re: Paznokcie i dłonie 23.06.07, 17:23
                    little jo:

to chyba jedwab
    • koraa2 Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 00:50
      profesjonalnie zrobione tipsy(nie mylic ze sztucznymi paznokciami tzw
      naklejanymi)sa ozdoba dłoni,jednak podkrslam..PROFESJONALNIE ZROBIONE,niestety
      ostatnio mozna naciac sie na pseudo stylistki,ktore potrafia tylko szkody
      zorbic e hh
      • salsa.loca Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 01:19
        noo niby tak, ale ja widziałam juz robione nawet w salonie ROMANo w Krakowie,
        gdzie ejst bardzo luksusowo i profesjonalnie-po prostu zelowe tipsy robia taki
        gruby paznokiec i tonie wyglada dobrze
        tez zel zsycha w taka grubsza łopatke do tego dziewczyny robia długie
        nie widziałąm NIGDy , nawt i gwiazd estrady ladnie wygladajacej dłoni z tipsami
        tak nie wygladaja paznokcie
    • iosellin Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 02:01
      a moze ktos ma patent jak "wyprostowac" naturalne paznokcie? Z hodowaniem nie
      mam wiekszych problemow, tylko paznokcie od palcow wskazujacych i jednego
      srodkowego rosna mi w dosc dziwny sposob - czesc paznokcia ma tendencje do
      zaginania sie do dolu, podczas gdy reszta jest na normalnej wysokosci, albo
      wrecz lekko podniesiona do gory. Opilowac tego tak, zeby dobrze wygladalo, nie
      idzie, bo trzebaby spilowac zbyt duza powierzchnie i paznokiec wyglada
      na "wybrakowany".
      Tipsow w zadnym wypadku i w zadnej postaci nie zaloze. Nie wytrzymalabym z
      czyms nalepionym na paznokciu i przez slub pewnie zdazylabym sobie pozrywac;p
      jestem typem, co drazy nawet najmniejsze pekniecie na paznokciu, dopoki go nie
      odlamie ;p
      Miala ktoras z was taki problem z krzywymi paznokciami?
      • senzadite Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 07:51
        Ja mam taki sam problem z paznokciami na palcach wskazujących smile)
        Wogóle moje paznokcie są dość giętkie. A co do zaginających się pazurków to
        dzieje się z nimi tak gdy paznokieć już sporo wystaje za opuszek. Paznokcie
        zaginają się mniej jak maluje je lakierem zanim się jeszcze pozaginają (widać
        to je trochę utwardza).
        • salsa.loca Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 10:45
          a probowałs je "utwardzic"

polecam sally hansen "klinika paznokcia w butelce, Hard as Nails"
          dale swietne efenty, bo wnika w łytke i aznokiec jest twardy

i do tego jeśc wit H czyli Biotyne-ciezko to kupic, raczej szukaj w wiekszej
          aptece, bo mało osob wie ze to pieknie wzamacnia włosy i paznokcie
      • kingadaw Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 08:51
        to znaczy są miękkie i sie zaginają w taki "pazur"?? Bo ja mam to samo,
        najcześciej wskazujący i środkowy. Pomoże odżywka (używam Sally Hansen diamond
        strength), albo piłowanie w lekki kwadrat.
        • senzadite Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 10:06
          Dokładnie tak jak mówisz piłowanie w kwadrat też pomaga, ale "rogi kwadratu"
          nie mogą być zbyt wystające raczej lekko zaokrąglone. Generalnie należałoby
          utwardzić paznokcie. Kiedyś jak łykałam tabletki ze skrzypu polnego to
          paznokcie faktycznie były twarde i fajne (tak po miesiącu ich brania).
          • iosellin Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 11:09
            dzieki za radysmile podreptam dzis do rossmana czy czegoswink i kupie sobie ta
            odzywkesmile
            A, co do witamin - nie chce was martwic, ale witaminy "apteczne" oraz preparaty
            typu "selen" w duzej czesci sa jedynie naciagactwem firm farmaceutycznych -
            wiekszosc mikroelementow dziala w odpowiednim "otoczeniu" chemicznym.
            Np. nieorganiczne zwiazki selenu w ogole nie sa przyswajane przez organizm, a
            zazwyczaj takie sie pakuje do tabletek.
            Lepiej jesc naturalne produkty, ktore dana witamine zawierajasmile
            • salsa.loca Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 11:12
              ale wit H na prawde działasmile
            • kingadaw Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 11:18
              Tobie wierze na słowo tym bardziej że jesteś medyczką.
              Tylko powiedz to mojej teściowej która ładuje we mnie jakieś witaminy, bo
              twierdzi że za dużo schudłam.
              Odżywke polecam ponownie.
              • salsa.loca Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 13:19
                nie [przejmuj sie
                jak pierwszy raz pojachałam z moim N. do jeg Babci i dziadka
                to wygldało to tak:
                dzien dobry, ale chuda, za chuda, poddtuczyc trzeba
                i dawaj schaboszczaki rosołki i ziemniaki ze ska\warkami-łoj, ta ilosc tłuszczu
                dl nojego organizu hodowanego na słatkach chudym mesku, warzywkach na parze i
                zielonej herbacie to był szok
                myslałam ze umre

moja teściówka tez tweirdzi ze mam anorekcje

a przeciez przy 170 54 kg to jest ok waga
                • golinda Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 13:27
                  wiesz, waga nic nie musi mówić
                  ja mam jakieś 169cm wzrostu i ważę teraz ok. 56kg - wszyscy myślą, że dużo
                  mniej (prócz mojego męża, który widuje mnie bez ukrywaczy brzuszka wink)
                  niektórzy mają ciężkie kości, poza tym mięśnie ważą więcej niż tłuszcz...
                  • kingadaw Re: Paznokcie i dłonie 16.06.07, 06:25
                    mam 160 cm wzrostu i ważę 59 kg, po długich i ciężkich bojach udało mi się
                    schudnąć z 72 kg. Wcześniej "ojej, mogłabys schudnąć, nie znajdziesz sukni
                    (miałam miseczkę 80E!!), bla bla" i takie tam docinki, a teraz jak wreszcie waga
                    ruszyła, to "wiesz, lepiej wyglądałaś wcześniej" i dawaj w/w obiadki...

smile
              • iosellin Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 15:16
                jesli to do mnie, to musze sprostowacwink nie medyczka tylko chemiczka smile
                Poszperalam chwile w necie i znalazlam, ze niedobor witaminy H powoduje m.in.
                wysypki na skorze, ale na szczescie ugotowane zoltka jajek duzo jej zawierajasmile
                (a najwiecej watrobka, ale tak to ja sie poswiecac nie bedewink
                Do dziewczyn, ktore korzystaja z "aptecznej" witaminy H - co jest dokladnie
                napisane na opakowaniu? Nie wykluczam, ze moze dzialac - jak nie jest
                pokompleksowana roznymi "dodatkami". Ale i tak te naturalne sa lepiej
                tolerowane przez organizm.
                • bibita Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 15:26
                  iosellin napisała:

>
                  > Do dziewczyn, ktore korzystaja z "aptecznej" witaminy H - co jest dokladnie
                  > napisane na opakowaniu? Nie wykluczam, ze moze dzialac - jak nie jest
                  > pokompleksowana roznymi "dodatkami". Ale i tak te naturalne sa lepiej
                  > tolerowane przez organizm.

witam koleżanki

czytam i czytam, ale teraz to sie muszę wtrącićsmile
                  od lat używam witaminy H, faktycznie cieżko to kupić, ponieważ jest rzadko
                  poszukiwana przez klientki
                  zaczełam stosowac ją po tym, jak włosy mi wypadały, paznokcie łamały i nic nie
                  pomagało
                  Zjadłam ze trzy opakowania Merz Specjal Dragez, Skrzypu Polnego, przetestowałam
                  też Sulice
                  potem robiłam płukanki z chmieli, pokrzywy i wcierałam rzepę (sok z czarnej
                  rzepy z dodatkiem soku z cytryny).
                  przetestwałam też szampony apteczne , w tym Dermene
                  zrobiłam badania trzonu włosa i biopsje paznokci
                  badałam krew i hormony
                  i NIC NIE POMAGAŁO
                  paznokcie sie łamały (a odżywiam sie zdrowo od wielu lat) a włosy wyłaziły

i nagle , na Forum Gazety o pieknych włosach natrafiłam na wątek dziewczyn,
                  które wymieniały swoje poglądy na temat stsowania przez nie witaminy H

stwierdziłam-co mi szkodzi

jestem dwa lata po kuracji
                  poza mną wit H stosuje tez moja Mama i moj Brat ( problemy z paznokciami)
                  Włosów mam na głowie tyle cp za czasów gdy byłam dzieckiem, juz nie zapycha mi
                  sie prysznic po każdym myciu głowy ani nie mam napoduszce po obudzeniu pełno włosów
                  paznokcie mam grube, długie, katuje je lakierami, nawet Revlon ich nie niszczy
                  nie łamia się i nie rozdwajają

nawet moja skóra wyglada lepeij-od ponad roku nie przypominam sobie,żeby
                  wyskoczył mi pryszcz.

Będe bronić witaminy H rękami i nogami.

pozdrawiam serdecznie
                • golinda Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 15:46
                  wątróbka jest przepyszna, zwłaszcza drobiowa, tylko musi być naprawdę dobrze
                  zrobiona
                  właśnie dzisiaj chyba upichcę wink
                  • iosellin Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 22:34
                    mnie strasznie drazni ten slodkawy posmak watrobki, niezaleznie od tego jak
                    jest dobrze upichcona wink (a moja babcia robi doskonala, jak wszyscy twierdzawink
                    Ja uwielbiam tylko ta cebulke suspicious
                    Ale watrobki i tak nie mozna jesc zbyt czesto - w koncu watroba, takze
                    zwierzeca, jest miejscem, gdzie sa neutralizowane i magazynowane toksyny.
                    • mayagaramond watrobka 14.06.07, 22:37
                      Bardzo dobra jest watrobka z jablkiem. Dopiero tym przepisem babcia przekonala
                      mnie do watrobki.
                      • golinda Re: watrobka 15.06.07, 08:35
                        wczoraj zrobiłam wątróbeczkę drobiową uduszoną z cebulką - palce lizać!
                        • memphis90 Re: watrobka 21.06.07, 15:01
                          A fe! Przecież kurczaki (i nie tylko kurczaki) szpikowane są hormonami,
                          antybiotykami i innym świństwem- a watroba stanowi filtr, który te wszystkie
                          śmieci neutralizuje... Mając to na uwadze nie wierzę w jakiekolwiek dobroczynne
                          właściwości wątrobki.
                    • iosellin Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 22:45
                      apropo jeszcze odzywki do paznokci Sally Hansen - poszlam do Sephory i okazalo
                      sie ze tych odzywek to jest mnostwo, a ja zapomnialam ktora polecalyscie. No to
                      stwierdzilam, ze kupie jutro, jak sie doczytam smile Ale przy okazji zapytalam o
                      cene i uslyszalam: 42 zlote, co mnie troche zmartwilo. Odpalilam allegro - za
                      22 zeta + 4.5 wysylki mozna kupic zestaw dwoch...
                      • loltka Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 22:58
                        kup sobie Hard as nalis

w Galerii Cenrtum kosztuje 30 zł
                        • kingadaw Re: Paznokcie i dłonie 16.06.07, 06:15
                          wcześniej pisałam ze Sally Hansen diamond strenght.

Wątróbke bardzo lubie tylko robie ja dzień wcześniej w marynacie ( w curry lub
                          jakiejkolwiek przyprawie do kurczaka z kamisu bodajże) i wstawiam do lodówki na
                          noc by się "przegryzła", potem obtoczyć w mące i za patelnię, palce lizać!
    • eva_luna2 Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 08:31
      hmmm, to chyba jednak kwestia nieumiejętnosci wykonania wielu
      "profesjonalistek". Ja mam tipsy, bardzo krótkie i moje wszystkie kolezanki
      sadzily, ze sa moje (dopiero jak sie zlamal jeden pazurek to poznaly ze to
      tipsy) Takze wszystko zalezy komu sie powierza paznokcie!
    • golinda Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 08:43
      salsa.loca napisała:

> >
      > nie macie wrazenia, ze tipsy, a juz zwłaszcza żelowe kmpletnie nie pasuja do
      > slubu?
      a dlaczego akurat żelowe nie pasują?!? żelowe są o wiele delikatniejsze niż
      akrylowe!
      >
      > planuje francuski, troszke podkrecony-z delikatnym szlaczkiem przez cała
      > płytke paznokcia ale z boku

dla mnie akurat francuski jest ostatnim, który pasuje na ślub (sekretarce w
      biurze - może tak...), ale zrobisz jak zechcesz smile
      >
      > a Wy?
      > robicie "brylancik"?
      > co robice ze swoimmi paznokciami ?
      >
      > ubieracie rekawiczki?

"brylancik, szlaczek + rękawiczki"...wybacz, ale to jest dopiero odjazd

P.S. nie, nie bronię tipsów, od dawna ich nie mam, bo bardzo wzmocniły mi się
      moje paznokcie

a jeśli ty masz słabe, to proponuję spożywać dużo pestek z dyni, poprawiają też
      kondycję włosów
      podobno picie galaretki wzmacnia paznokcie, próbowałam, ale po dwóch dniach
      miałam dosyć tej słodkiej cieczy...
      • salsa.loca Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 10:51
        golinda napisała:

> salsa.loca napisała:
        >
        > > >
        > > nie macie wrazenia, ze tipsy, a juz zwłaszcza żelowe kmpletnie nie pasuja
        > do
        > > slubu?
        > a dlaczego akurat żelowe nie pasują?!? żelowe są o wiele delikatniejsze niż
        > akrylowe!

chodziło mi oto, ze wszytski wygladajha do slubu - nie bardzo, ale juz zelowe
        super zle, bo sa takie grube
        przypominaja mi tryche paznokcie Dody

> >
        > > planuje francuski, troszke podkrecony-z delikatnym szlaczkiem przez cała
        > > płytke paznokcia ale z boku
        >
        > dla mnie akurat francuski jest ostatnim, który pasuje na ślub (sekretarce w
        > biurze - może tak...), ale zrobisz jak zechcesz smile

ja Tylko francuski
        to najelegantszy manicure, nie wyobrazam sobie zadncyh naklejenak i tych innych
        bajerow ala mandaryna
        ale oczywisice ja zrobie jak zechcesmile

> >
        > > a Wy?
        > > robicie "brylancik"?
        > > co robice ze swoimmi paznokciami ?
        > >
        > > ubieracie rekawiczki?
        >
        > "brylancik, szlaczek + rękawiczki"...wybacz, ale to jest dopiero odjazd

zgadzam sie z Toba tu
        rzadnych rekawiczek czy brylancików nie robie, brrr
        a jesli chodzi o ten slaczek, to jest to taka kreseczka na ukos pod białym
        paskiem francuskiego-mnie sie to podoba, ale oczywice kwestia gustu

>
        > P.S. nie, nie bronię tipsów, od dawna ich nie mam, bo bardzo wzmocniły mi się
        > moje paznokcie
        >
        > a jeśli ty masz słabe, to proponuję spożywać dużo pestek z dyni, poprawiają też
        >
        > kondycję włosów
        > podobno picie galaretki wzmacnia paznokcie, próbowałam, ale po dwóch dniach
        > miałam dosyć tej słodkiej cieczy...
        >
        >
        >

nie mam słabych i nie stosuje tipsów
        uwazam je wrecz za szpecace

mam bardzo twarde paznokcie
        , uzywam wit H i odżywek wzmacniajacych

>
    • kamelia04.08.2007 ubiera sie choinkę, rękawiczki się wkłada 14.06.07, 09:17
      a ja znowu nie w mainstreamie....

paznokcie mam krótkie, bo mi przeszkaszają długie, a jak troche urosną to je
      obcinam.

Nie dla: tipsów, akrylu, zelu i innych "upiększaczy"
      Nie wiem co za potega tkwi we francuskim manicure, że jest tak czesto
      wybierany, ja uważam, że jest totalnie brzydki, płytka paznokcia bezowa/rózowa
      i odcinajaca sie biała koncówka, błe...

Skreslone sa: wzorki, diamenciki, szlaczki itp

jak zamawiałam manicure od razu zaznaczyłam, żadne, tipsy, akryle, tylko
      odsunięcie skórek i pomalowanie, to pani na to: tak zrobimy kwiatuszki.
      A mi sie marzy nasycona czerwień (nie jaskrawa), ale sie zdziwi jak karzę sobie
      tak pomalować paznokcie, bez "kwiatuszków"....
      • golinda Re: ubiera sie choinkę, rękawiczki się wkłada 14.06.07, 09:36
        super, kamelia!
        nie ma nic bardziej kobiecego i seksownego niż krwista czerwień paznokci (taka
        zimna, głęboka), często ma taki kolor na swoich.
        gdybym miała na ślubie inne dodatki, to paznokcie też na pewno miałabym
        czerwone!

wreszcie ktoś, kto także uważa, że french jest...średni wink
        • kamelia04.08.2007 golinda, a co ty na to? 14.06.07, 09:49
          nie chciałam tego pisac w watku głównym, ale uwazam, że french jest obrzydliwy.

jestem ciekawa twojej opinii, uwaga casus:
          suknie mam w kolorze b. delikatnego blekitu (ale nie smerfetka, czy niebo),
          oczy niebieskie, włosy ciemnobrazowe, karnacja raczej jasna z tendencja do
          zaróżowienia (typ urody: słowianska szara mysz wink) ),
          nie mam pomysłu na buty, nie będą niebieskie na pewno, białe? białe
          nudne/oklepane i jednorazowe. Wymysliłam sobie, że może kupie czerwone buty,
          czerwone paznokcie, na szje rzuce delikatny wisiorek w ww. kolorze, kwiaty we
          francuskich kolorach, czyli biały czerwony, niebieski (1. żeby francuzom było
          przyjemnie, żeby niebieski korespondował z kolorem sukni, a czerwony z kolorem
          dodatków).
          Pytanie: czy jestem chora psychicznie czy jest to jakis pomysł?

Widziałam twoje paznokcie na zdjeciach slubnych... znasz moja opinię n.t.
          • koraa2 Re: golinda, a co ty na to? 14.06.07, 09:52
            po1 jestem za tipsami jesli sa profesjonalnie zrobione

po2 french bardzo mi sie podoba,czesto tak robie paznokcie i na slub pewnie tez
            bo lepszego pomyslu jak do tej pory nie znalazlam
            • golinda Re: golinda, a co ty na to? 14.06.07, 09:55
              ja też przez długi czas miałam tipsy, również na ślubie, nie mam nic przeciwko
              tipsom, jeśli są naprawdę porządnie zrobione, a miałam bardzo dobrą stylistkę,
              więc długo je nosiłam
              teraz jednak mam swoje tak mocne i zdrowe, że nie ma sensu
              french, no cóż...zdania nie zmienię, nie podoba mi się, a na ślub nie pasuje -
              to tylko moje zdanie
          • golinda Re: golinda, a co ty na to? 14.06.07, 09:59
            a możesz wkleić linka tej sukienki?
            nigdy nie lubiłam błękitu, mi po prostu nie pasuje, ale są osoby, którym w
            takim kolorze dobrze
            buty srebrne! idealnie będą pasować do błekitnej sukni!
            hmm, czerwony? musiałabym to zobaczyć, bo ciężko jest mi sobie wyobrazić takie
            zestawienie
            błękit to taki niewdzięczny kolor, do którego niewiele niestety pasuje
            • kamelia04.08.2007 wysle ci na privi, ale musze poszukać 14.06.07, 10:16
              bo wcieło mi gdzieś zdjęcia w sukni.
              dziekuje z góry
            • kamelia04.08.2007 juz wysłałam na gazetowego 21.06.07, 14:37
              jestem ciekawa twojej opinii.
          • salsa.loca Re: golinda, a co ty na to? 14.06.07, 10:54
            kamelia04.08.2007 napisała:

> nie chciałam tego pisac w watku głównym, ale uwazam, że french jest obrzydliwy.
            >
            >

czy to pisza dziewczyny, ktore w innym watku, o bezach tak sie obruszyły na
            autroke, ktora tez wyraziła swoje zdanie ???
            tam miałycie jej to za złe, tu robicie to dokładnie tak samo i w ten sam sposob

oj, nieładnie dziewczynki

cóz, obłuda
            • kamelia04.08.2007 czy mnie tu znajdujesz? 14.06.07, 11:02
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=64150778
              bo ja sie tutaj nie widzę,
              uwazam ten post za pomyłkę
            • golinda Re: golinda, a co ty na to? 14.06.07, 11:11
              w jaki sposób wyraziła swoje zdanie, wszystkie wiemy
              jest zasadnicza różnica między tym, o czym my tu mówimy, a tym, jak loltka
              opisała osoby wybierające pewien rodzaj sukni (powtórzę się: "szczyt brzydoty,
              bezguścia" etc.)
              • salsa.loca Re: golinda, a co ty na to? 14.06.07, 11:12
                uwazam, ze niczym sie to nie rozni

czytajac to z boku
                • golinda Re: golinda, a co ty na to? 14.06.07, 11:17
                  nie chcę być niemiła, a i dyskusja lekko jałowa się robi, ale chyba masz jakieś
                  problemy z rozumieniem tekstu
                  czy gdzieś tutaj napisałam coś w tonie wypowiedzi loltki (z wątku o bezach)?
                  nie!
                  • salsa.loca Re: golinda, a co ty na to? 14.06.07, 11:20
                    masz racje , jałowa

najciezej jest spojrzec na siebie.

lepeij pogadajmy o paznokciach, nie mam zamiaru tu nikogo uswiadamiac

w koncu o manicurze jest ten wateksmile
                    • salsa.loca Re: golinda, a co ty na to? 16.06.07, 01:08

• pucek77 a w co się te rękawiczki WKłADA? ja zakładam... 14.06.07, 10:58
        Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać smile

• salsa.loca Re: a w co się te rękawiczki WKłADA? ja zakładam. 14.06.07, 10:58
          a ja nie.
        • kamelia04.08.2007 proszę: 14.06.07, 11:06
          sjp.pwn.pl/lista.php?co=wk%B3ada%E6
          nr 3
          • pucek77 Re: proszę: 14.06.07, 13:24
            No i wszystko jasne - dzięki smile

ps: nie razi mnie jak ktoś mówi "ubieram"...
            • nehema2889762 kolor lakieru 14.06.07, 18:09
              widzę ze w wątku przewija sie francuski tipsy albo ktos zaproponowal krwista
              czerwien a co do jasnej ecru sukni ? smietanka na paznokciach lekki roz?
              brzoskwinia ? mozecie cos doradzic ? dzis bylam zrobic sobie manicure i pani
              zrobila mi french i czuje sie okropnie uncertain
              • salsa.loca Re: kolor lakieru 14.06.07, 18:56
                moze nr 4 na tej stronie : paznokcie.asp.edu.pl/lg-najlepsze-top-10.php
                • nehema2889762 Re: kolor lakieru 14.06.07, 20:23
                  ee jakos mam wrazenie ze galeria z linku prezentuje tipso łopaty a slubnych
                  subtelnych pazurków tam brak sad i tym samym koloru
                  • salsa.loca Re: kolor lakieru 14.06.07, 20:29
                    nehema2889762 napisała:

> ee jakos mam wrazenie ze galeria z linku prezentuje tipso łopaty a slubnych
                    > subtelnych pazurków tam brak sad i tym samym koloru

tak ,masz racje, ale chodziło mi tyko o nr 4 ktory wydaje mni sie bardzo fajny
    • bozena.dp jeżeli nie french to co? 14.06.07, 21:10
      zauważyłam, że jest tutaj wiele przeciwniczek takiego malowani paznokci na
      ślub, bo to "nie pasuje"
      to co wg. was pasuje? do białej sukni?
      z góry dzięki za odpowiedź, bo nie mam żadnego pomysłu
      • nehema2889762 Re: jeżeli nie french to co? 14.06.07, 21:29
        ja chyba pomaluje mlecznym z inglota 82 albo 83 nr subtely delikatny zadnych wzorkow
        dzis pani mi zrobila na serdecznym palcu zdobienie z jakby zlotych kuleczek
        hhehe tak smiesznie odstawaly ze w przeciagu kilku godzin odskrobalam je calkiem
        • gioseppe baza silk wrap inglot 14.06.07, 21:31
          nehema2889762 napisała:

> ja chyba pomaluje mlecznym z inglota 82 albo 83 nr

ja tez 82 smile
          moj ulubiony smile
          a pod spod polecam baze silk wrap - probowalyscie?
      • salsa.loca Re: jeżeli nie french to co? 14.06.07, 21:43
        bozena.dp napisała:

> zauważyłam, że jest tutaj wiele przeciwniczek takiego malowani paznokci na
        > ślub, bo to "nie pasuje"
        > to co wg. was pasuje? do białej sukni?
        > z góry dzięki za odpowiedź, bo nie mam żadnego pomysłu

ja chce miec francuski tylko wersje bardziej wyjsciowa

ale nigdy nie dam sie rpzekonac ze francuski nie pasuje

oczywsicie-widziałąm rozne francuskie i porzadny nie ma nic wsolnego w tym, co
        niektóre dziewczyny maja na dłoniach
        • mayagaramond Re: jeżeli nie french to co? 14.06.07, 21:59
          salsa.loca napisała:

> ja chce miec francuski tylko wersje bardziej wyjsciowa
          >
          > ale nigdy nie dam sie rpzekonac ze francuski nie pasuje
          >
          > oczywsicie-widziałąm rozne francuskie i porzadny nie ma nic wsolnego w tym, co
          > niektóre dziewczyny maja na dłoniach

Swieta prawda. French i mala czarna pasuja zawsze. Tym bardziej, ze lakier to
          tez jakis tam dodatek, wiec przy jakis wymyslnych butach/bizuterii tak sobie to
          wyglada. Moim zdaniem.
          • golinda Re: jeżeli nie french to co? 15.06.07, 08:34
            mayagaramond napisała:

French i mala czarna pasuja zawsze.

Mała uwaga:
            mała czarna i czerwony lakier pasują zawsze. French jest wymysłem sprzed ok. 25
            lat (w Polsce modny od kilkunastu) i moda na niego minie jak na perłowe lakiery
            lat '80 (mam nadzieję!)
            Dla mnie wygląda to nienaturalnie, jaskrawo biała końcówka i całość pociągnięta
            różowym lakierem...Jeszcze pół biedy jak końcówka pomalowana na biało ma 1-2mm.
            Najgorsze jak ktoś ma tipsy french długości 5mm i więcej - masakra! Mam jedno
            skojarzenie - film porno!

Tak jak napisałam, wg mnie french jeśli gdziekolwiek pasuje, to do biura.
            I bez ataków proszę, bo to tylko moje zdanie.
            >
            • mayagaramond Re: jeżeli nie french to co? 15.06.07, 09:33
              golinda napisała:

> Mała uwaga:
              > mała czarna i czerwony lakier pasują zawsze. French jest wymysłem sprzed ok.
              25 >lat (w Polsce modny od kilkunastu) i moda na niego minie jak na perłowe lakiery
              > lat '80 (mam nadzieję!)

oj nie minela chyba, tak ja nie minela mody na legginsy. OK, wygladaja dobrze na
              chudzielcach w okolicach 20. > Dla mnie wygląda to nienaturalnie, jaskrawo biała
              końcówka i całość pociągnięta
              >
              > różowym lakierem...Jeszcze pół biedy jak końcówka pomalowana na biało ma 1-2mm.
              >
              > Najgorsze jak ktoś ma tipsy french długości 5mm i więcej - masakra! Mam jedno
              > skojarzenie - film porno!

hm, nigdy jeszcze nie przygladam sie paznokciom "aktorek" w filmie porno. Musze
              nadrobic. Ale co tu masz racje - do frencha paznokcie nie moga byc za dlugie.
              Ale szpony pomalowane na czerwono tez nie wygladaja dobrze, do tego jeszcze od
              stop do glow w panterke i Pamela Anderson gotowa.
              • salsa.loca Re: jeżeli nie french to co? 15.06.07, 09:37
                mayagaramond napisała:

> Ale co tu masz racje - do frencha paznokcie nie moga byc za dlugie.
                > Ale szpony pomalowane na czerwono tez nie wygladaja dobrze, do tego jeszcze od
                > stop do glow w panterke i Pamela Anderson gotowa.
                >
                >

przypomnial mi sie zaslyszany dowcip, dlaczego nie nalzy sie ubierac w panterke:
                bo bluzka krzyczy "pan tera, a pan zaraz"

smile)
          • zwierzatko_mojej_mamy Re: jeżeli nie french to co? 15.06.07, 09:23
            oddaje swój głos na french wink

uważam, że jest najbardziej naturalny i elegancki - moja manicurzystka też
            podziela to zdanie - kolor kolorem, ale jednak french. Sama uwielbiam czarne i
            czerwone paznokcie i maluję tak często, więc może dlatego french jest dla mnie
            taki wyjątkowy wink

i w odróżnieniu od tego jak pisze golinda poniżej - nie musi to być french z
            filmów porno - 10 cm paznokcia i oczoje..ny biały - czy istnieje tylko biel
            visira? nie ma innych? nie można zrobić bardziej naturalnym kolorem? i pociagnąć
            mlecznym do białej sukni, z połyskiem złota do ecru/szampana itp, itd..
            a to, że panie kasjerki taki sobie robia.. to nie umniejsza dla mnie jego piękna wink

suwaczek
            • ewuletta Re: jeżeli nie french to co? 16.06.07, 15:31
              Jestem profesjonalistką, pracuje w tym zawodzie 4 lata i wiem, że french
              sprawdza się zawsze, tylko trzeba pamiętać o dobraniu odpowiedniego koloru
              końcówki i nawierzchownego lakieru, delikatne zdobienia wchodzą w gre, ale
              powtarzam delikatne!!!
              • nehema2889762 Re: jeżeli nie french to co? 16.06.07, 21:40
                ee w takim razie ja na swoim manicure bylam u totalnego laika bo mam wrazenie
                spogladajac na dlonie ze mam korektor za paznokciami dlatego do slubu pomaluje
                sobie sama neutralnym delikatnie mlecznym ze skórkami nie ma problemu wiec
                powinnam podołać smile
                ewuletta napisała:

> Jestem profesjonalistką, pracuje w tym zawodzie 4 lata i wiem, że french
                > sprawdza się zawsze, tylko trzeba pamiętać o dobraniu odpowiedniego koloru
                > końcówki i nawierzchownego lakieru, delikatne zdobienia wchodzą w gre, ale
                > powtarzam delikatne!!!
              • golinda Re: jeżeli nie french to co? 19.06.07, 09:19
                co to znaczy: "french sprawdza się zawsze?"
                a co jeśli komuś się po prostu nie podoba?
                jeszcze jestem w stanie zaakceptować końcówki 1-2mm i BEZ żadnych zdobień w
                postaci kwiatków czy świecidełek
    • gioseppe Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 21:29
      french
      na to lekko polyskujacy na srebrno lakier (takie male drobinki - inglot)
      i mozliwe ze kilka cyrkonii

chyba ze obraże sie na cyrkonie to zrobie bez tongue_out
      • nehema2889762 Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 21:53
        ja myslalam zeby inglot 82 i na to utwardzacz a co robi baza?
        • gioseppe Re: Paznokcie i dłonie 21.06.07, 15:00
          wlasciwie to ciezko okreslic co ale ja mam wrazenie ze lakker sie trzyma lepiej,
          dluzej i jakby "gladziej" sie rozprowadza wink

ja pomalowalam najpierw bazą silk wrap, potem dwa razy 82, potem na to lekkie
          drobinki srebrne inglota a na koniec na kilka palców dałam kwadratowe i rombowe
          cyrkonie
          o takie img146.imageshack.us/my.php?image=pazmc0.jpg
          • golinda Re: Paznokcie i dłonie 21.06.07, 16:08
            straszne są takie długaśne białe końcówki
            • gioseppe Re: Paznokcie i dłonie 21.06.07, 16:13
              golinda napisała:
              > straszne są takie długaśne białe końcówki

zalezy co sie komu podoba wink
              ja nie mialam tipsow wiec tak dlugich koncowek nie mialam heeh smile
              • golinda Kamelia 21.06.07, 16:23
                odpisałam ci!
    • inkageo Re: Paznokcie i dłonie 14.06.07, 23:17
      Paznokcie i dłonie to jedyne na co nie mogę narzekaćwink Mam słabe włosy, chudnę
      (już tylko 46,5 kg), a paznokcie mocne i ładne. Nie pielęgnuję ich specjalnie,
      nie używam rękawiczek przy pracach domowych, nie odżywiam się racjonalnie.. To
      chyba geny.. Myślę, że pomaluję je sama delikatnym kremowym lakierem i
      wystarczysmile Wzorki raczej mi się nie podobają, może przez te długie tipsy,
      które je prezentują na wystawach gabinetówwink Lubię mocną czerwień i bordo, ale
      nie pasuje to do mojego anielego wizerunku w dniu ślubusmile Nie do tej sukni i
      twarzywink
      • gioseppe inka 21.06.07, 15:02
        a wogole to zapomnialam Ci napisac ze w sobote nakladam suknie i co widze??
        suknia mi lata...normalnie przez tydzien schudlam 2 kilo
        az dziwne bo nic sie nie denerwowalam..to chyba ten basen!!!

najpierw sie martwilam ze jak bede wywijac na sali i podniose rece to gorset
        spadnie ale zjadlam naprawde konkretny obiad i luz juz byl OK smile

smiesznie bylo wink
    • minerwamcg Re: Paznokcie i dłonie 15.06.07, 00:59
      Ja załatwiłam sprawę na zasadzie "mniej znaczy więcej" - zwyczajny, dobrze
      zrobiony manicure, perłowy lakier i to wszystko. Paznokcie milimetr wystające
      za palec, króciutkie koronkowe rękawiczki - i tyle.
      • dodaa84 Re: Paznokcie i dłonie 15.06.07, 01:32
        ja tak samo, sama maluje jasnym lakierem i tyle.
    • bibita Re: Paznokcie i dłonie 19.06.07, 04:18
    • bozena.dp witamina H - pytanie 22.06.07, 18:39
      mam pytanie do dziewczyn zażywających biotyne (wit.H), m.in. do salsa.loca i
      bibita
      powiedzcie jakiej firmy wit.H "łykacie"? chciałabym wzmocnić paznokcie, a z
      tego co piszecie to pomaga (+odzywka sally hansen, którą też chce kupić)
      pytałam w aptekach i albo nie maja wcale albo tylko biotyne zdrowitu = tabletki
      do ssania
      dzieki za odpowiedź
      • stworzenje paznokcie 22.06.07, 20:22
        ja po rpostu swoje mieć bede,sredniej dlugosci, bez tych sztucznych
        tipsow,pomalowane przez siebie sama na perłowo i tyle,tak samo z makijazem,ktory
        tez sama sobie zrobie,cos w błękitach smile.
      • salsa.loca Re: witamina H - pytanie 23.06.07, 01:37
        bozena.dp napisała:

> mam pytanie do dziewczyn zażywających biotyne (wit.H),
        > pytałam w aptekach i albo nie maja wcale albo tylko biotyne zdrowitu = tabletki
        >
        > do ssania
        > dzieki za odpowiedź

no niestety, bo tylko włąsnie ta zdrowitu do ssania jest, ja wląsnie ta stosuje
        a apteki nie maja bo malo kto pyta
        • ddu czerwien 23.06.07, 09:54
          nigdy w zyciu nie miałam tipsow, nie wyobrzam sobie miec czegoś przyklejone do
          paznokci...czasem się zastanawiam, jak tipsiary zakładają majtki albo
          rajstopy?wink planuję miec czerwone paznokcie i usta. i tylko czarne kreskę na
          powiece- zama jej nie narysuje, bo nie umiem, ale przyjaciółka zrobi to
          profesjonalnie.....za to na włosy nie mam KOMPLETNIE pomysłu. myslałam o 2
          dobieranych warkoczach, ale mój N, mowi, że nie chce ślubu z dziewczynką (jest
          ode mnie 4 lata młodszysmile ). zazdoszczę dziewczynom, kt. dokładnie wiedzą, jak
          tego dnia chcą wyglądać....eh
          • little-jo Re: czerwien 23.06.07, 10:08
            Też planuję czerwień na paznokciach smile I czerwone dodatki - trochę w biżuterii i
            trochę we włosach.
          • jusia79 Re: czerwien 23.06.07, 17:38
            obgryzałam paznokcie od zawsze..i niestety teraz mam krótkie(sukces)o brzydkim
            kształcie, dla mnie tipsy to jedyny ratunek, w ubieglym roku bylam swiadkiem na
            slubie kolezanki, tez sobie tipsy zafundowalam i bardzo dobrze, ladnie na
            zdjeciach to wyszlo..zrobilam sobie takie krotkie, zeby wygladaly naturalnie i
            wygladalysmile teraz tez mam taki plan, chociaz zakupie sobie ten zdrovit i bede je
            wzmacniac...ale watpie by to cos dalo, u mnie najgorzej jest ze skorkami i tak...
          • elkrea Re: czerwien 25.06.07, 13:07
            Hehe, ja miałam właśnie czerwone paznokcie (z cyrkonią) i dodatki z czerwienią - bukiet, naszyjnik i wzór na sukni. Wszystko się bardzo ładnie zgrało smile
            • jusia79 biotyna 10.07.07, 20:41
              dziewczyny zakupiłam sobie wczoraj szeroko tu polecaną biotynę i zaczęłam
              kurację, 2x dziennie , tzn. ze opakowanie wystarczy na 25 dni, ciekawe jakie
              będą efektysmile
            • dzidzia101 do elkrea 11.07.07, 21:04
              Czy moglabys pokazac swoje zdjecia? (szukalam w galerii ale tam chyba nie ma) Jestem ciekawa jak te
              czerwone dodatki wygladaly bo sama chcialabym miec czerwony bukiet, czerwony kwiat we wlosach i
              ew. czerwony akcent na paznokciach. Ale nie moge sie zdecydowac.... I nie wiem jaki czerwony bukiet
              ;-(
    • malutenka5 Re: Paznokcie i dłonie 12.07.07, 09:11
      Ja od dwóch tygodni smaruję paznokcie odżywką przyspieszającą wzrost pazura firmy Killys (na mnie działa tak samo jak Sally Hansen, tyle, ż kosztuje 11 zł). Efekty bardzo ładne, pznokcie faktycznie szybciej rosną, takie, jak mam teraz wyhodowałabym pewnie za pół roku bez wspomagaczy. Poza tym wybielam plamy papierosowe cytryną, a na palce, którymi trzymam papieros przykleiłam plaster big_grin
      Pewnie nie będę paznokci jakoś specjlnie malować, pociągnę różowym, przezroczystym lakierem i efekt będzie ładny, a jak odpryśnie nie będzie widać.
    • salsa.loca po fakcie:) 12.07.07, 10:43
      kochane, op fakcie powiem wam tak:

w zyciu nie ołamały mi sie tak paznokcie jak rpzed slubem, połowe z nich miałam
      naprawiana-na szczescie były na tyle długie, ze dało sie cos z nimi zrobic
      robiłam wszystko z pazurami dwa azy intensywniej niz zawsze, ale pani
      kosmetyczka jak je zobaczyła to powiedziała, ze to sie nagminnie zdarza, juz
      nawet nie musi sie pytac czy to ma byc slubny-wtsarczy ze spojrzy na połamane
      paznokciesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka