Dodaj do ulubionych

wizyta u kosmetyczki

15.06.07, 11:10
zamierzam, podobnie jak pewnie większość z was, przed ślubem wybrać się do
kosmetyczki. Ślub we wrześniu ale lato nie jest najlepszym momentem na część
zabiegów (chciałam mikrodermabrazje ale raczej nic z tego)

Czy któraś z was miala peeling kawitacyjny? Jak po tym wygląda buzia? Długo
trzeba się ukrywać przed słońcem?

Ja generalnie (odpukać) nie mam większych problemów z cerą. Czasami coś
wyskoczy... a tak to trochę przebarwień potrądzikowych na brodzie i czole. z
Resztą spokój. Myslicie więc, że warto robić taki peeling i np. algi po nim
i niedługo przed ślubem?

Przepraszam za zanudzanie ale jakoś muszę się kogoś poradzić.

Poza tym może macie kogoś z wawy kto jest naprawde godny polecenia? Bo u
mojej kosmetyczki (super babka) nie ma maszyny do peelingu kawitacyjnego.
Obserwuj wątek
    • golinda Re: wizyta u kosmetyczki 15.06.07, 11:44
      mi się z powodu upałów w zeszłym roku porobiły potówki na czole - ohydztwo
      zwłaszcza jak się stanie w odpowiednim świetle
      wyydałam na wizyty u kosmetyczki 400zł (jakieś cuda mi robiła, algi etc.) i nic
      mi nie pomogło...
      w tym roku mam to samo - może z mniejszym natężeniem, ale szału dostaję jak
      patrzę w lustro
      może ktoś zna sposób na to paskudztwo?
    • zuzia_8 Re: wizyta u kosmetyczki 15.06.07, 11:44
      od jak dawna u niej bywasz?
    • golinda Re: wizyta u kosmetyczki 15.06.07, 12:06
      dzięki! mieszkam na Bielanach, więc będę miała blisko
      spróbuję, bo pani dermatolog (chyba dyplom na Różycu kupiła) mi nie pomogła...
    • elza_lui Re: wizyta u kosmetyczki - Ochota 15.06.07, 12:54
      A czy któraś z Was może polecić dobrą kosmetyczkę na Ochocie-najlepiej okolice
      Banacha?
      Z góry wielkie dzięki smile
      • zuzia_8 Re: wizyta u kosmetyczki - Ochota 15.06.07, 17:43
        ja na twoim miejscu wsiadlabym w 167 i pojechala do Carrefour Bemowo i poszla
        do Denique do Dagmary. Ja do niej jeżdże mniej więcej taki sam kawalek (z
        centrum) ale i tak wole tam jechac niz testowac kogos innego.
        • kiro13 Re: wizyta u kosmetyczki - Ochota 15.06.07, 18:06
          moze ze srodmiescia?
    • dzidzia101 Re: wizyta u kosmetyczki 15.06.07, 20:28
      Dziewczyny, a czy mialyscie robiona mikrodermabrazje? Moj slub na poczatku pazdziernika i 10 dni
      przed jestem umowiona do kosmetyczki wlasnie na ten zabieg. Ale nie wiem jak skora na to reaguje?
      Czy potrzebuje potem czasu aby dojsc do siebie? Mam cere potradzikowa (przebarwienia, blizny) na
      pewno potrzebuje oczyszczania ale niestety to na razie niemozliwe bo jestem w Londynie i przyjade do
      Polski 2 tyg. przed slubem. A moze cos jeszcze polecicie.... smile
      • zuzia_8 Re: wizyta u kosmetyczki 15.06.07, 21:07
        jeżeli chodzi mi mikrodermabrazje. Slyszalam dużo pochylebnych opinii na temat
        tego zabiegu. Jednak jest kilka "ale..." Wiem, że nie można robić mikro w lato,
        ale koniec września jest ok. Natomiast mi zdecydowanie odradzono robienie jej
        po raz pierwszy na krótko przed uroczystoscia (wybieralam sie na wesele) bo nie
        wiadomo jak skóra zareaguje.
        Zdecydowanie powinnas sama oczyszczac buzie peelingiem i jakimis maseczkami a
        jezeli chodzi zabiegi kosmetyczne to iść do DOBREJ kosmetyczki, która widzac
        buzie powie Ci szczerze co jest dla Ciebie dobre, żeby sobie nie zaszkodzić.
        • dzidzia101 Re: wizyta u kosmetyczki 15.06.07, 22:58
          Ta kosmetyczka u ktorej jestem umowiona podobno jest "najlepsza od takich spraw" (tzn. oczyszczanie
          twarzy, itp). To ona polecila mi mikro i powiedziala ze od razu po zabiegu mozna isc na impreze ale
          chcialabym sie czegos jeszcze dowiedziec od innch, ktorzy przeszli przez te przyjemnosci. Jak to
          wogole wyglada, ile trwa? Dzieki za wszelkie informacje.
          A sama oczyszczam twarz jak moge (zel do mycia, peeling, kremy do cery tradzikowej, itp.) ale niestety
          potrzebuje czegos ostrzejszego...
          • zuzia_8 Re: wizyta u kosmetyczki 16.06.07, 15:46
            ja nie przecze - może ci to robić najlepsza specjalistka, ale czy ona widziala
            twoja buzie? Każda jest inna i nikt nie da ci gwarancji jak zareagujesz.
            • dzidzia101 Re: wizyta u kosmetyczki 17.06.07, 16:33
              Tak, widziala mnie. Bylam u niej osobiscie zeby sie poradzic co zrobic i umowic. i to ona polecila mi
              mikro. Ale chcialam poradzic sie jeszcze kogos kto przechodzil przez to.
              • zuzia_8 Re: wizyta u kosmetyczki 17.06.07, 17:57
                zajrzyj na forum "uroda" - tam na pewno znajdziesz kogos smile
      • naprawaprotez Laserowe Usuwanie Naczynek w Londynie ,02076256879 15.04.13, 21:00
        Czesc Dziewczyny,
        Odnosnie twmatu Laserowe Usuwanie Naczynek w Londynie.
        Macie jakies spostrzezenia? Ja usuwalam popekane naczynka w londynie w klinice na St John's Wood.Pozdrawiam Was. Ich adres www.DifferentClinic.co.uk
    • deszcz.ryb Re: wizyta u kosmetyczki 16.04.13, 09:08
      Pamiętaj, żeby zrobić sobie ten planowany zabieg jakiś czas [miesiąc?] przed weselem - bo nigdy nie wiadomo, jak twoja skóra zareaguje i będzie po nim wyglądać. Jak uznasz, że ok, to możesz go powtórzyć przed samym weselem.
    • mechantloup Re: wizyta u kosmetyczki 16.04.13, 14:53
      Peeling kawitacyjny mało da. Przy problematycznej cerze nie będzie efektu.
      Moim zdaniem lepiej postawić na delikatne kwasy, np. PHA - nie kolidują ze słońcem. Z tym, że na efekt trzeba będzie trochę poczekać. To nie jest kwestia jednej nocy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka