Dodaj do ulubionych

Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebranie:)

18.06.07, 20:08
Miałam dzisiaj szczęściesmile Kupiłam polecane przez Was buty do tańca
towarzyskiego. Udało mi się załatwić to w 10 minut, bo akurat mieli model
który chciałam w moim rozmiarzesmile Zapłaciłam 160 zł, buty są wygodniejsze od
kapciwink
picasaweb.google.pl/Inkageo/200706ButyTango
Obserwuj wątek
    • salsa.loca Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 20:10
      inkageo napisała:

> Miałam dzisiaj szczęściesmile Kupiłam polecane przez Was buty do tańca
      > towarzyskiego. Udało mi się załatwić to w 10 minut, bo akurat mieli model
      > który chciałam w moim rozmiarzesmile Zapłaciłam 160 zł, buty są wygodniejsze od
      > kapciwink
      > picasaweb.google.pl/Inkageo/200706ButyTango

mama ten model
      tylko z akcesu
      i czarny
      to były moje pierwsze buty taneczne
      ahhh
      sentymenta
      były niesamowicie wygodne, do tej pory zakładam je na warsztatach, ale juz sa
      zbyt ściurane zeby brac je na imprezysmile

swietny wybór
    • salsa.loca Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 20:13
      a i moja rada
      po zdjeciach widac ze za słabo zapiełas paskismile
      mam nadzieje ze to tylko do zdjeca
      nie załuj sobie dziewczyno, ja sciskam zawsze mocno, zeby były jak przedłuzenie
      stopy

sa na Ciebie poł rozmiaru za duze, ale tego juz nie zmiesz bo połowek pewnie nie
      ma, dlatego mocno paskiem sciskac stope(oczywsice zeby sie dało tanczyc, czyli
      zapinac stojac mocno stopa na podłodze, nigdy w powietrzu)
      • inkageo Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 20:17
        Zapinałam byle jak, chciałam się szybko podzielić z Wami zdobycząwink Rozmiarówka
        jest dziwna.. Ja noszę najczęściej 37, 37.5, a to jest 36. Może i jest ciut
        luzu, ale w niczym mi to nie przeszkadzawink Brawury na parkiecie nie będziewink
        • trinn Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 21:21
          a gdzie kupiłaś te butki?
          • inkageo Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 21:54
            We Wrocławiu na ulicy Polaka:
            www.danceshoestango.pl/
          • salsa.loca Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 21:57
            trinn napisała:

> a gdzie kupiłaś te butki?

a w jakim mieście bys chciała?? wink
            • kazulenka18 Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 22:04
              Hej ja się przeprowadziłam do wawy 3 miechy temu i nie wiem gdzie tu kupić nowe
              buciki a są mi potrzebne bo moje stare na imprezy zauważyłam że się już nie nadają
              • salsa.loca Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 22:16
                kazulenka18 napisała:

> Hej ja się przeprowadziłam do wawy 3 miechy temu i nie wiem gdzie tu kupić nowe
                > buciki a są mi potrzebne bo moje stare na imprezy zauważyłam że się już nie nad
                > ają

no nie!
                kobieto jestes w warszawie, tam mozesz kupic z butów do tanca najlepsze
                zagraniczne produkcje

szukaj linków na stronach szkól tanca, np salsy

kilka linków:
                www.supadance.pl/indexHigh.html
                mozesz tez polowac na obuwie SANSHA ale to juz nie wiem gdzie w warszawie kupic
                • zuzia_8 Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 22:36
                  ta supadence ma horrendalne ceny. 500 zlotych za buty???
                  • salsa.loca Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 22:37
                    zuzia_8 napisała:

> ta supadence ma horrendalne ceny. 500 zlotych za buty???

w akcesie za te same buty zapłacisz 160 gora 220 zł

i sa jakosciow takie same tylko ze polskie
              • aquarius1980 Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 22:42
                Sklep na Bemowie ma w ofercie buty firmy Akces www.skleptaneczny.pl/
            • zuzia_8 Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 22:29
              salsa... szukam takich butków, bialych, w wawie. Co polecasz?
              • salsa.loca Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 22:37
                zuzia_8 napisała:

> salsa... szukam takich butków, bialych, w wawie. Co polecasz?

juz tu komus pisałam o warszawie:smile))

www.supadance.pl/indexHigh.html dobra jakosc, ceny nie wiem

lub też bardzo dbre ( i drogie) obuwie SANSHA
                ale nie wiem gdzie w warszawie kupic

powiem szczerze ze mozna szukac po warszawie tez polskich produkcji, ale jest
                ciezk bo jednak tam jest ( nie obraz sie prosze ) moda na lanserke i dziewczyny
                za ostanie ieniadze ale jednak kupia sanshe zamiast polskiego akcesu, ktory
                jakosciowo jest roznie dobry ale o połowe tanszy

jesli amsz duzo czasu to polecam wejsc na strone
                akces.biz/oferta/damskie.html
                zamowic przez net wg zamieszczonej instrukcji mierzenia, ewentualnie tam jeszcze
                zadzownic
                bardzo rpawdopodobne ze bedziesz odsyłac do poprawki, bo co inneg miara na
                miejscu a co innego samemu, jednak buty sa super

wpisz tez w google buty taneczne/obuwie taneczne warszawa i powinny Ci wyskoczyc
                nazwy sklepow. mozesz tez patrzec co polecaja szkoły tanca z warszawy, najlepsze
                sa buty do łaciny, wiec szukaj na szkołach slasowych

oni badziweia nie polecaja, a bedziesz miała liste sklepów, bo byc moze mozna w
                warszawie kupic buty dobre i w rozsadnej cenie
        • dzidzia101 Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 22:17
          To moze mi tez uda sie cos kupic przed samym weselem smile Moze beda mieli cos dla mnie.
          Tylko jedno pytanko, chyba do Ciebie salsa (bo jestes obeznana w tym temacie)
          czy takie buty moga byc na plaskim lub prawie plaskim obcasie (i bardziej stabilnym a nie szpilka)? z
          tego co widzialam to najnizsze maja 5 cm a to dla mnie za duzo.
          • inkageo Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 22:25
            Widziałam w sklepie niziutkie na szerokim obsaciesmile
            • kazulenka18 Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 22:29
              Dzięki salsa wiesz ja tu w tym mieście narazie poznaje okolice a co dopiero
              mówić o sklepach z butami. A od jak dawna tańczysz salse????
              • salsa.loca Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 22:31
                kazulenka18 napisała:

> Dzięki salsa wiesz ja tu w tym mieście narazie poznaje okolice a co dopiero
                > mówić o sklepach z butami. A od jak dawna tańczysz salse????

3 lata, nie ma sie czym pochwalic na razietongue_out ale poza salsa jeszcze taniec
                nowoczesny, ale troche, wole salse

a Ty co za tance uskuteczniasz?? smile)
                • kazulenka18 Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 22:35
                  Teraz to siedze w domu, ale moja pasja to taniec współczesny salsa po moim ex
                  był trenerem, więc mimo woli się nauczyłam a teraz teraz zapisze się może na
                  latynowskie, bo współczesny w wawie to takie stare " dupy" jak ja już nie
                  tańczą, tutaj narazie te szkoły na które trafiałam granica wieku 24 lata,a no
                  cóż ja troche starsza jestem
                  • salsa.loca Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 22:41
                    a skad jestes, tzn skad sie rpzeprowadziłas do warszzawy??

wiesz co tu w Krakowie tez ciezko z nowoczesnym
                    albo zajecia w kołko na poziomie poczatkujacym i średnioozaawansownym ale rzadko
                    i dla laików, wiec tam sie juz nied a rozwijac
                    albo zajecia dla dzieci, a ja tez ejstem starszasmile

na salse polecam Salsa Libre, do ani chagowskiej
                    albo do Latin Groove do Słonia

reszta szkół nie ejst widoczna ani an parkietach ani na kongresach

no i w Warszawi jest teraz moda na mambosmile
                    czyli NY on 2, ja tancze cubane i L.A on 1
                    • kazulenka18 Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 22:46
                      Ja byłam z wrocławia tam miałam swoją grupe ludzi ze studiów zarażonych tańcem
                      współczesnym i dlatego tylko nam się udawało jakoś trzymać poziom, no i wiek,
                      powiem tak co w warszawie teraz się tańczy tego nie wiem ja miecha temu brałam
                      ślub więc wcześniej zajmowałam się klasyką bo mój obecny mąż to raczej nie czuje
                      nic do tańcza oprócz niechęcie no cóż bywa
          • salsa.loca Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 22:28
            dzidzia101 napisała:

> To moze mi tez uda sie cos kupic przed samym weselem smile Moze beda mieli cos d
            > la mnie.
            > Tylko jedno pytanko, chyba do Ciebie salsa (bo jestes obeznana w tym temacie)
            > czy takie buty moga byc na plaskim lub prawie plaskim obcasie (i bardziej stabi
            > lnym a nie szpilka)? z
            > tego co widzialam to najnizsze maja 5 cm a to dla mnie za duzo.

oczywsicie, ze moga byc płaskie
            tzn nie robi sie zupełnie płaskiego buta bo to ani dla stopy dobre, ani sie w
            tym dobrze nei wyglada

powiem tak: mam kolezanki, ktore na codzien biegaja w balerinkach a szczyt
            obcasu dla nich to 4 cm
            jednak buty do tanca maja najczesciej 6 cm i swietnie sie na tym ruszają, i zyja
            buty tamneczne sa inne niz zwykłe szpile
            sa to buty super stabilne i super wyprofilowane , na całej długosci leża do stopy

chcesz zamowic w akcesie w Krakowie, czy tez poszukujesz w innym miescie??

jesli mimo mojego tłumaczenia boisz sie obcasu, to polecam Ci albo obcas typu
            "szeroka szpilka , piąteczkę, jest na prawde malutka, ale wiem tez ze
            dziewczynie kiedys udało sie zamowic trojeczke, to juz był lil;ipucik, nie wiem
            ejdnak czy ejszcze to robia
            reasumujac-ich najmniejsze obcasy sa niskie i czesto wybierane przez dziewczyny
            do butów treningowych

akces.biz/oferta/damskie/obcasy1.jpg
            mozesz zamowic tez najniższy obcas typu Cuban, ta czworka jest bardzo stabilna

jednak ja osobiscie bede Cie namawiac do czworki Fleur, pieknie ten obcasik
            wyglada a zareczam CI ze jest mały i bardzo stabilny

jesczez raz linka do obcasów

akces.biz/oferta/damskie/obcasy1.jpg
            • karhar Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 22:42
              Widzę, że również zdecydowałaś się na buty do tańcasmile Ja już w moich tańczę, tzn
              ćwiczymy walcasmile Są bardzo wygodne. Moja mama ma taki sam model jak Twój i też
              wysoki obcas, wzięła chyba 9 cm. Buty wyglądają o wiele ładniej niż moje. Jednak
              wysoki obcas robi swoje. Ja na 100% nie wytrzymałabym tyle czasu na tak wysokich
              obcasachsad
            • dzidzia101 Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 22:44
              Problem jest w tym, ze moj P jest ode mnie troszke nizszy i dlatego robimy wszystko co sie da zeby tej
              roznicy jeszcze nie powiekszac. (garnitur w delikatne prazki, suknia nie wydluzajaca mnie optycznie,
              moje niskie obcasy, jego troszke wyzsze). Na codzien nam to nie przeszkadza ale slub... sama
              rozumiesz...
              kupilam sobie buciki na 3 cm obcasie ale wiem ze nie wytrzymam w nich calej nocy. A poza tym cale
              wieki nie chodzilam na obcasach.
              Tylko ze my bedziemy w Polsce (Wroclaw) dopiero 2 tyg. przed slubem i wtedy pewnie nie zdaze juz
              zrobic nic na zamowienie. Ale moze beda mieli cos odpowiedniego. Ale tak wygodne buty warto miec
              nawet na pozniej na imprezy...
              • salsa.loca Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 22:57
                jesli chodzi o wrocław to kup tam
                gdzie autorka watku

rozumiem Cie doskonale, wiec polecam zamowic rpzez net buty... dzieciece!!!
                akces.biz/oferta/towarzyski.html
                i np ten model: akces.biz/oferta/damskie/28X-KPint.jpg
                nie wiem jaki amsz rozmiar, ale mysle ze do 40 robia na pewnosmile
                to sa buty takie same, tylko po rpostu dziwczynkom nie robi sie damskich
                obcasow-sa jakies wymogi taneczne czy cos, ale jak wiadomo dziewcznki juz w
                podstawowce maja dorosłą stopesmile

a kiedy slub??
                olecam ciasno zmierzyc stope i wg wkazówek na stronie i wtedy na pewno beda dobre
                • salsa.loca Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 22:58
                  mierzenie:

akces.biz/gif/miary/Miary%201,2.jpg
                  • fruzia01 Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 19.06.07, 14:56
                    ja mierzyłam - nic to nie dało sad i tak przyszły za szerokie; dobrze że mnie
                    natchnęło i wzięłam długi pasek - mogę przytrzymać stopę na środku; spróbowałam
                    przypiąć pasek wokół kostki i noga leciała mi do przodu, obcas uciekał w tył,
                    stopa wypadała poza podeszwę, słowem masakra!!!! odradzam zamawianie butów przez
                    internet bez możliwości osobistego odbioru sad
                    • salsa.loca Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 19.06.07, 15:06
                      fruzia01 napisała:

> ja mierzyłam - nic to nie dało sad i tak przyszły za szerokie; dobrze że mnie
                      > natchnęło i wzięłam długi pasek - mogę przytrzymać stopę na środku; spróbowałam
                      > przypiąć pasek wokół kostki i noga leciała mi do przodu, obcas uciekał w tył,
                      > stopa wypadała poza podeszwę, słowem masakra!!!! odradzam zamawianie butów prze
                      > z
                      > internet bez możliwości osobistego odbioru sad

trzeba mierzyc bardzo ciasno
                      ale ciezko sie kupuje na odległosc buty robione na zamowienie, raczej w
                      wiekszoci przypadkow sie odsyła

co do paska wowkoł stopy
                      nie olecam dziewczynom tego zaiecia jelsi nie sa pewne ze dobrze trzymaja
                      kostke, inaczej nie beda sie czuły komfortowo

bezpieczniej jest zapiąc w około stopy
                      • fruzia01 Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 19.06.07, 15:24
                        mierzyłam ciasno, na prawdę! jedną parę odesłałam, bo przyszła dobra na
                        szerokość, ale o ponad 1cm za krótka!!! No hello, co to jest? Ja im podaje
                        długość stopy w centymetrach a oni mi tyle za krótkie przysyłają? Druga para
                        była dobra na długość, długość paseczków przy palcach też się zgadza z
                        zamówieniem, tylko że na moje oko, to wypadają one za blisko palców, wcale nie
                        tam gdzie stopa jest najszersza sad I jak takie coś reklamować? Machnęłam ręką,
                        przebolałam stratę 220pln i od czasu do czasu wkładam te sandałki starając się
                        nie zabić; na szczęście zapięcie wokół środka stopy jakoś ratuje sytuację.

Teraz poszukuję butów do tańca robionych w Poznaniu, możesz coś polecić?

• salsa.loca Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 19.06.07, 15:35
                          fruzia01 napisała:

> mierzyłam ciasno, na prawdę! jedną parę odesłałam, bo przyszła dobra na
                          > szerokość, ale o ponad 1cm za krótka!!! No hello, co to jest? Ja im podaje
                          > długość stopy w centymetrach a oni mi tyle za krótkie przysyłają? Druga para
                          > była dobra na długość, długość paseczków przy palcach też się zgadza z
                          > zamówieniem, tylko że na moje oko, to wypadają one za blisko palców, wcale nie
                          > tam gdzie stopa jest najszersza sad I jak takie coś reklamować? Machnęłam ręką,
                          > przebolałam stratę 220pln i od czasu do czasu wkładam te sandałki starając się
                          > nie zabić; na szczęście zapięcie wokół środka stopy jakoś ratuje sytuację.
                          >
                          > Teraz poszukuję butów do tańca robionych w Poznaniu, możesz coś polecić?
                          >

w Poznaniu niestety nie wiem
                          ale moze wejdz na stronys zkół tanecznych z Poznania, moze gdzies ktos pleca
                          buty do tanca, krakowskie szkoły maja linki, wiec podejrzewam ze podobnie ejst w
                          POznaiu

martwi mnie ejsdna rzecz-wydjae mi sie ze wyminiłas buty dobre
                          mowisz ze po wymianie aseczki za za daleko
                          pierwszy poiniem zaczynac sie trszke ponizej paznokcia w duzym palcu,
                          ale te buty powinny sprawiac wrazenie za małych
                          gdy kupowałam pierwsza pare, kupilam 37 , taki nosze rozmiar na codzien
                          36 wydawały sie za małe, a 37 super

dzis zamawiam 36, z niektorych nawet 35,5
                          zeby pieta była maksymalnie wcisnieta w tył i buty przymocowane paskami
                          niektre dziewczyny zamawiaja nawet lekko wstajacy duz palec, ale dla mnie to juz
                          rpzesada

gdy zakłądam moje stare pierwsze buty, to nie czuje ze sa ok dopasowane, chociaz
                          wtedy tak uwazałąm
                          • fruzia01 Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 19.06.07, 15:41
                            paluch wystawał mi ponad 1cm za podeszwe - to zdecydowanie za dużo, gdyby to
                            były 2-3mm - co innego, stopa w tancu i tak jest podkurczona

Zresztą ja mam nietypową stopę - przeraźliwie chudą; z normalnej oferty
                            sklepowej dla zwykłych ludzi 99% butów ze mnie spada, sandałów od 5 lat nie mogę
                            na siebie dostać! (takich eleganckich rzecz jasna, sportowych jest fullsmile
                            • salsa.loca Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 19.06.07, 15:46
                              no to widzoczniie miałas pechasad

cóz moze Ci poradzic, przy nietypowej stopie bezpieczniej jest jednak zamawiac
                              na miejscu
                • dzidzia101 Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 19.06.07, 22:37
                  Dzieki wielkie za wszystkie rady. Zobacze czy uda mi sie zalatwic cos przed slubem. Wolalabym jednak
                  miec mozliwosc przymierzenia, boje sie ze kupione w necie moga nie pasowac. Pomyslalam, ze moze
                  zadzwonie do tego sklepu i porozmawiam sobie jak takie zamowienie wyglada w rzeczywistosci. Moze
                  cos mi sie uda... smile
    • dagps Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 18.06.07, 22:49
      supersmile
      strasznie zaluje ze ja juz ich nie zdarze kupicsad
    • tenebrae Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebranie 19.06.07, 13:45
      Witam, jestem tu po raz pierwszy. Mam pytanie: gdzie udało Ci się kupić buty do
      tańca? Jakie buty w ogóle są dobre na ślub? ( żeby wytrzymać w nich co najmniej
      pół nocy, a niestety nie mam wprawy w chodzeniu na obcasach, a nóżki mam
      cholernie wrażliwe na niewygodne buty). Mam jeszcze kilka miesięcy, ale
      rozumiem, że poszukiwania należy rozpocząć wcześniej?
      • salsa.loca Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 19.06.07, 13:52
        tenebrae napisała:

> Witam, jestem tu po raz pierwszy. Mam pytanie: gdzie udało Ci się kupić buty do
        >
        > tańca? Jakie buty w ogóle są dobre na ślub? ( żeby wytrzymać w nich co najmniej
        >
        > pół nocy, a niestety nie mam wprawy w chodzeniu na obcasach, a nóżki mam
        > cholernie wrażliwe na niewygodne buty). Mam jeszcze kilka miesięcy, ale
        > rozumiem, że poszukiwania należy rozpocząć wcześniej?

na wiekszosc zadanych tu pytan zanjdziesz odpowiedz w tym watku i w atkache
        podobnych o butach, poczytaj sobie ,,
        nie ma sensu klepac tego dziesiaty raz

jesli chodzi o zakup to podstawowe pytanie: z jakiego ejstes miasta??
        to nam wiele ułatwi
        • tenebrae Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 21.06.07, 11:17
          Dzięki Salsa, dopiero dziś przeczytałam Twoją odpowiedź i - zgodnie z radą -
          przejrzałam formu od początku. Mieszkam niedaleko Warszawy, także mogę tam
          spokojnie pojechać i poszukać butków. Mam pytanie co dorrozmiaru : Jeżeli
          normalnie noszę 37 (tak jak Ty), to te buty też mam kupić w takim rozmiarze,
          czy mają być za ciasne? Pozdrawiam
    • golinda Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 19.06.07, 13:51
      wiem, że te buty mają być przede wszystkim wygodne, ale czy nie mogliby się
      postarać zrobić czegoś ładniejszego?
      wybacz Inka, ale to istne szkaradztwo, zwłaszcza ten obcas...
      • mika9983 Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 19.06.07, 13:55
        gdzie w Wawie kupię takie buty... potrzebuje na max 4cm obcasie i złote...
        podajcie mi jakieś linki
      • inkageo Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 19.06.07, 14:35
        Hej Golindasmile Nie marudź, nie są tak bardzo obciachowewink Nie byłam zaskoczona
        czy rozczarowana, bo na stronie internetowej wyglądały gorzejwink Generalnie mam
        wrażenie, że buty do tańca mają być jak najmniej widoczne i nie rzucające się w
        oczy, stąd te neutralne cieliste kolory. Wiesz, mam teraz komfort psychiczny,
        że jak ślubne zmaltretują mi stopy to nie będę się męczyć do rana, tylko
        przebiorę i pobiegnę na parkietsmile
        • golinda Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 19.06.07, 14:53
          ja jak rano wstałam i zobaczyłam swoje stopy, to nie mogłam uwierzyć, że nic
          mnie nie bolało w ciągu całej nocy!
          tak zmaltretowanych stóp jeszcze nie miałam! dwa tygodnie ślady mi się
          trzymały...
          więc: 1. tego chyba nie czuć 2. ty się rano przynajmniej nie zdziwisz smile
          • salsa.loca Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 19.06.07, 15:04
            golinda napisała:

> ja jak rano wstałam i zobaczyłam swoje stopy, to nie mogłam uwierzyć, że nic
            > mnie nie bolało w ciągu całej nocy!
            > tak zmaltretowanych stóp jeszcze nie miałam! dwa tygodnie ślady mi się
            > trzymały...
            > więc: 1. tego chyba nie czuć 2. ty się rano przynajmniej nie zdziwisz smile

cóz, słyszałam to czesto-całe wesele szalałam a potem nad ranem nie moglam
            uwierzyc ze to sa mje stopy, takie bły zmaltretowane
            hisotria stara jak swiatsmile)))

oczywsice rozumiem dziewczyny, ktore chca przeżyc cos takiego-ale ja sie do nich
            nie zaliczam
            od lat juz nie chodze na całonocne potncówki bez specjalnego obuwia
            nie wiem co to odciski, bolace podbicia, zmaltretowane stopy i hallusy na paluchach
            kazdy robi ze swoimi nogami co chce, ja oamietam jak poweselu kolezaki tez na
            drugi dzien sie zachwychała-cała noc tanczyłam i nie czułam ze mam takie
            wymeczone stoy-na drugi dzien to bylo jhak trofeum

dzis nie moge sie nadziwic jaka byłam głupia
            moja MAma tez załuje ze w jej mldosci nie było takcih tanecznych butów, teraz
            juz ma takie za mojasprawa, ale to nie uleczy hallusów na palcach po tylu latach
            zabaw do rana w szpilkach kompletnie sie do tego nie nadajacych

co do wygldów butów
            sa prwne standardy robienia tych butów-szczegolnie podeszwa wysciólk itp musz
            spełaniac pewne standardy zeby były takie wygodne i pasowały do stopy
            delikatniutke włoskie pantofelki sa tak niewygodne własnie rpzez ten swoj kroj i
            delikatnosc

na obcasach tych butów mozna wykrecic 6 piruetów pod rząd, na podeszwie mozna
            tanczyc na palcach cała noc a buty sa tak stabilne ze mozna zrobic kazda figure
            nawet acrobayczna

materiały-sa buty treningowe, zwykłe imprezwe i ful wypas

autorka watku kupiła buty treningowe lub zwykłoimprezowe
            buty wystepowe sa na prawde przesliczne, ale robi sie je wyłacznei na
            zamowienie, a kolezanka kupiła gotowiec

ale zareczna CI ze ebdzie sie w nich bawic swietnie i bedzie ej zabierac na
            przebranie na wszytskie imprezy
            • fruzia01 do salsa.loca 19.06.07, 15:14
              witaj smile
              widzę że jesteś w temacie dobrze oblatana smile Ja też uważam że najważniejszy dla
              stopy jest komfort, na weselu chcę tańczyć a nie robić dobrą minę do złej gry.
              Dlatego poszukuję dobrych butów do tańca - w Poznaniu (bo wysyłkowe Akcesa to
              bubel, między bajki można włożyć ich dopasowanie na wymiar); możesz coś polecić?
              • heather4 Re: do salsa.loca 19.06.07, 15:38
                salsa.loca - czy w Krakowie zostaje mi tylko akces? bo swoją siedzibę mają na
                totalnym wywiejewie..
                • salsa.loca Re: do salsa.loca 19.06.07, 15:44
                  heather4 napisała:

> salsa.loca - czy w Krakowie zostaje mi tylko akces? bo swoją siedzibę mają na
                  > totalnym wywiejewie..

mozesz zamowic w art dance, na ul studenckiej, wejscie w brame kolo ksero

kiedys przez nich zamowilam , robiłam poprawke na sciesniane pasków, bo mi pani
                  za lekko omierzyła stope

niestety, rozniez dzieki tej pani, buty te miałam za duzy rozmiar-wziełam 37
                  (moj zwykły rozmiar) odczas gdy z akcesu powinnam miec max 36

jesli chcesz to jade 26 czerwca po południu odebrac moje buty, mozesz jechac ze
                  mna, tam niestety polecam raczej samochodem niz autobusem

mieszkam w okolicach ronda grzegórzeckiego
                  • heather4 Re: do salsa.loca 19.06.07, 18:20
                    dzięki za propozycję smile byłam tam już kiedyś autobusem, musiałam odebrać wór
                    baletek dla mojej siostry.
                    Przemyślę sprawę (przede wszystkim pod względem budżetu) Poza tym nie wiem czy
                    w tak krótkim czasie będą w stanie zrealizować moje zamówienie (wesele w
                    lipcu) smile
    • inkageo Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 19.06.07, 15:57
      Dorzuciłam fotkę z nogami, widać że buty nie rzucają się bardzo w oczywink
      • salsa.loca Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 19.06.07, 16:02
        inkageo napisała:

> Dorzuciłam fotkę z nogami, widać że buty nie rzucają się bardzo w oczywink

nooooo

widac , ze ładny obcasik
        co to 8??

i ładne nogismile

powinnac zacząc tanczyc salse, bedziesz sie czula z tym wspanialesmile)

6-8 lipca KOngres Salsy we Wrocłwiu

organizator to Torresi
        • inkageo Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 19.06.07, 16:08
          Niecałe 8 cm, 77 mm. Wyższych niestety nie mieli. Do ślubu mam 9 cm, ale
          zabiorę na drugą przymiarkę obie pary i zobaczymy jak to wygląda.
          • wrobelek0403 Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 19.06.07, 19:20
            inkageo, a jaki to jest kolor??? ladne maja buty, tylko troche ograniczona
            oferta kolorytyczna
            • inkageo Re: Dzięki Wam mam już awaryjne buty na przebrani 19.06.07, 19:21
              Złotysmile Podobno można swój materiał zanieść i zrobią z niegosmile
    • jo_miekka ja też chcę, ale... 20.06.07, 11:24
      Też bym chciała takie butki na wesele, bo moja stopa na obcasie męczy sie
      potwornie. Nie wiem, czy to ja chodzić nie umiem, czy to buty takie robią
      niewydarzone sad
      Ale jedna wątpliwość - moja suknia ślubna będzie krótka, więc but będzie w
      całości widoczny. Czy to będzie pasowało?! (Suknia a'la lata 50-te)
      A poza tym: czy znajdę but do tańca bardziej zakryty na palcach (mam trochę
      komplekswink)?
      Pozdrawiam wszystkich
      • salsa.loca Re: ja też chcę, ale... 20.06.07, 12:12
        błagam, dziewczyny, wszytsko jest na stornie
        modele itp

wystarczy wejsc poogladac poczytac i juz wszytsko wiadomo

ja na prawde nie moge w kołko podawc tego samego infosmile)

beda pasowac, ja jak latam na tace w tych butach to raczej nie mam na sobie
        kiecy do ziemismile
      • inkageo Re: ja też chcę, ale... 20.06.07, 12:28
        Wkleiłam fotkę z gołymi nogami, więc mniej więcej widać jak to wygląda do
        krótkiej sukienkismile Zawsze możesz zrobić tak jak ja - na samą ceremonię i do
        zdjęć bardziej efektowne buty, a te przebrać do tańcasmile Moje są z linii latino
        i tu są raczej same z odkrytymi palcami, to tańców klasycznych są z kolei
        zupełnie zabudowane. Może w swoim mieście znajdziesz większy wybór, albo
        zadzwoń i zapytaj czy mogą zrobić but wg Twojego projektusmile Chyba wszystko
        możliwesmile
    • salsa.loca odebrałam je wreszcie:))) 27.06.07, 13:30

img216.imageshack.us/img216/5254/pic0011io7.jpg
      img519.imageshack.us/img519/6783/pic0009pq7.jpg
      img216.imageshack.us/img216/8301/pic0001hj2.jpg
      img242.imageshack.us/img242/1763/pic0008gc6.jpg
    • salsa.loca buty na nogach 27.06.07, 14:16

tu fotki stópek dziewczat z wystepów

img292.imageshack.us/img292/4286/buty2tf1.png
      img219.imageshack.us/img219/5642/butyxw3.png
      img219.imageshack.us/img219/6180/buty3yz2.png

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się