beba.zet 19.06.07, 13:09 Jeszcze nic nie zdecydowałam, ale myślę o: to mój wybór www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a41a4ef841e44bee.html a to wybór mojego N www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/23af75941452a921.html Poradźcie, bo sama już nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izunia280608 Re: Suknie na poprawiny 19.06.07, 13:19 Zdecydowanie "mężowska", tylko z ciut mniejszym dekoltem Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: Suknie na poprawiny 19.06.07, 13:42 tez obstawiam druga, ale ja np. sobie siebie nie wyobrażam w takiej na poprawinach. Przeważnie poprawiny to takie późne śniadanie. U nie to w ogóle jest póxne - sniadanie grill w ogrodzie przed hotelem, więc super elegencka suknia odpada Odpowiedz Link Zgłoś
beba.zet Re: Suknie na poprawiny 19.06.07, 13:45 A u mnie to poprawiny wesela - czyli powtórka z weselnego balu, tylko już taka trochę luźniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
rose01 Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 08:27 1 ładna skromna a 2 za duzy dekold z taka przesada niee Odpowiedz Link Zgłoś
madziuniunia Re: Suknie na poprawiny 19.06.07, 13:39 Hejka, wiesz co jeśli już miałabym wybierać to chyba tę białą. A szczerze żadna z nich nie jest w moim guście. Zastanów sie czy taka suknia przyda ci sie pozniej. Ja byłam ostatnio na dwoch weselach i poporawinach i zadna z młodych nie miała takich strojnych sukienek. Wiadomo miały kreacje ale takie w które spokojnie mogą ubrać się nawet np. do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
beba.zet Re: Suknie na poprawiny 19.06.07, 13:43 Kiedyś gdzieś mi ktoś powiedział (chyba nawet na tym forum) że ślub i wesele to jedyna taka okazja w życiu kiedy możesz sobie pozwolić żeby wyglądać nie tak jak zwykle i włozyć właśnie to o czym zawsze marzyłaś. I ja podzielam to zdanie, nie chcę wygladać na weselu tak jakbym właśnie wychodziła do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Suknie na poprawiny 19.06.07, 13:48 ja (po prawej) na poprawinach miałam taką: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dd1b73b0e3967930.html Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: Suknie na poprawiny 19.06.07, 13:50 Golinda- bardzo ładna sukienka- ja będe miała w podobnym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
beba.zet Re: Suknie na poprawiny 19.06.07, 13:55 Ślicznie wyglądałaś... I szanuję Twój wybór ale ja szukam czegoś innego. Dla mnie w takiej sukience jak Twoja można iść na studniówkę, przyjecie czy nawet garden party i wszystko zależy oczywiście od charakteru imprezy. I dlatego ja chcę coś innego, wyjątkowego Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Suknie na poprawiny 19.06.07, 13:58 bo ja miałam "poprawiny", a nie prawdziwe poprawiny z muzyką itd. bardziej było to przedłużone, późne śniadanie co do twoich sukienek, to krój 2 jest dość odważny, ale ciekawa, kolor bym zmieniła, po co dwa razy występować w bieli? pierwsza może być, ale koloru takiego nie lubię p.s. a na garden party w sukience z tafty i pod spodem z tiulem to chyba nie za bardzo.... Odpowiedz Link Zgłoś
beba.zet Re: Suknie na poprawiny 19.06.07, 14:02 Kwestia dyskusyjna, wszysko zależy od charakteru imprezy... Ale może rzeczywiście nie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olgaaa1 Re: Suknie na poprawiny 19.06.07, 13:59 Obie są piękne, chociaż druga bardziej mi się podba, bo lubie suknie z takim dekoldem, ale tą pierwszą, będziesz mogła później wykorzystać, np. w sylwestra. Więc chyba wybrałabym...kurcze chyba jednak drugą Narzeczony ma dobry gust Odpowiedz Link Zgłoś
tiliam golinda 19.06.07, 14:20 bardzo ładna sukienka gdzie kupowałaś?) chcę coś podobnego Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: golinda 19.06.07, 14:27 w Simple w tym roku też mają bardzo ładną kolekcję Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 09:15 golinda napisała: > ja (po prawej) na poprawinach miałam taką: > www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dd1b73b0e3967930.html piekna suknia myslałąm o czyms podobnym Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 09:19 salsa.loca napisała: > golinda napisała: > > > ja (po prawej) na poprawinach miałam taką: > > www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dd1b73b0e3967930.html > > > piekna suknia > myslałąm o czyms podobnym idź do Simple, na pewno coś znajdziesz! Odpowiedz Link Zgłoś
anulka239 Re: Suknie na poprawiny 19.06.07, 14:15 a co myślicie o tej sukience na poprawiny? www.bestpromdresses.com/shop/Jovani_11718220.htm tylko ma problem ze znalezieniem krawcowej, która by mi ją uszyła! Odpowiedz Link Zgłoś
beba.zet Re: Suknie na poprawiny 19.06.07, 14:20 Przepiękna. I tu właśnie jest problem - gdzie znaleść dobra krawcową do takich sukienek??? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: Suknie na poprawiny 19.06.07, 16:22 ale takie sukienki są dostępne w Polsce. skąd jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
beba.zet Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 07:49 Okolice Częstochowy. U nas nigdy nie spotkałam takich sukienek. Badzo bym był wdzieczna za informację gdzie je znaleść. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 08:41 moje druhny kupowały sobie sukienki w sklepie, gdzie były także takie jak twoje. Pamiętam bo jedna z nich nawet przymierzała takie jak są na zdjęciu. sklep nazywa się Navona, jest w nadarzynie (Centrum mody nadarzyn i maximusie), al. Katowicka 51, tel. 22 739 55 74. dla Ciebie to daleko ale możesz spróbować do nich zadzwonić i zapytać gdzie wstawiają sukienki, myślę, że pomogą. tylko uważaj. Te sukienki w tym sklepie kosztowały ok 350 złotych a jak widziałyśmy je w jednym z centrów handlowych w Wawie (z identyczną metką) - już 880 zł!!! gdybym mogła jeszcze pomóc - pisz Odpowiedz Link Zgłoś
beba.zet Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 09:03 Dzięki. Może coś wymyslę. A jeśli możesz to napisz jaka przybliżona jakość tych sukienek. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 09:15 moim zdaniem naprawdę dobra. Jak już pisałam moje obie świadkowe kupiły tam sukienki a gdyby były śle wykonane czy coś to przecież nie płaciłybyśmy 350 zł za sukienkę )) Odpowiedz Link Zgłoś
beba.zet Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 09:19 Czyki ceny jak rozumiem biegają wokół 400 zł? Może sie skuszę i nawiedzę Warszawę Odpowiedz Link Zgłoś
anulka239 Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 12:15 Szok-naprawdę można dostać takie sukienki u nas w Polsce!!! Właśnie napisała maila do tej firmy o której pisałaś! Jestem z Katowic więc trochę daleko mam do Warszawy-ale jeśli żadna ze znajomych krawcowych nie podejmie się wyzwania do chyba zrobie sobie wycieczke do wawy. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
karolin-k Re: Suknie na poprawiny 19.06.07, 14:26 my nie robimy poprawin, aczkolwiek w domu będą goście i kupiłam taką: www.allegro.pl/show_item.php?item=201703099 lezy super, do tego jest i letnia i elegancka Odpowiedz Link Zgłoś
sputnik_sweetheart Re: Suknie na poprawiny 19.06.07, 14:54 Ja bym w ogóle wybrała coś bardziej swobodnego i lekkiego (ale ja to ja) a z tych dwoch bardziej podoba mi się nr 2 ) Odpowiedz Link Zgłoś
karolin-k Re: Suknie na poprawiny 19.06.07, 15:47 no ja też własnie chciałam coś takiego, co jesczze kiedyś założę Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 09:12 dla mnie to ani jedna ani druga po co chcesz sie robic na stara pudernice?? mysle ze na poprawiny to cos lekkiego, fajnego modnego zwiewnego a nie suknia rodem z mody na sukces Odpowiedz Link Zgłoś
beba.zet Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 09:17 A co jest fajne, modne i zwiewne??? Ja chcę fajne, modne i zwiewne ale żeby zachowało styl sukni wieczorowej - bo taki jest po prostu charakter imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 09:31 beba.zet napisała: > A co jest fajne, modne i zwiewne??? > Ja chcę fajne, modne i zwiewne ale żeby zachowało styl sukni wieczorowej - bo > taki jest po prostu charakter imprezy. KOchana, przelac sie po sklepach, moze po jakiejs galrii handlowej, tam wszytsko na miejscu jest na prawde cała masa sukienek o modnych krojach z delikatnyhc materiałow, ktore zachowuja klimat wieczorowy teraz sa takie fajne pomysły, a jelsi jeszcze mozesz wydac kilka stówek na taka kiecke to juz wogole szał ciał. widziałąm ostanio piekna suknie w Yoshe, w Lila moda tez było w czym wibierac no nie wiem jesli to CI sie na rpawde podoba, to asz do tego rpawo i mozesz w tym wystapic, ale hmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
beba.zet Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 09:36 Mam ściśle określone wymagania Mogę wydać ok. 400 zł. Chcę zwiewna długą sukienkę z dużym dekoldem i mile widziane odkryte plecy. I naprawdę ciężko znaleść coś takiego A może mam za duże i niemodne wymagania jak na dzisiejsze czasy!? Wszędzie tylko dziewczęce sukieneczki a ja chcę suknię kobiecą. Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 09:42 a ile ty masz lat, że chcesz się tak postarzać? oczywiście nie moja sprawa co założysz, ale salsa ma rację - te suknie są rodem z mody na sukces w galerii mokotów na pewno coś znajdziesz - tam jest kilka sklepów z pięknymi sukienkami Odpowiedz Link Zgłoś
beba.zet Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 09:47 24 Do galerii Mokotów troche za daleko żeby się wybrać na spacer po sukienki (z Czstochowy). Zawsze marzyłam o takiej sukience... No ale cóż, po takich komentarzach (oczywiście dziękuje za obiektywne wypowiedzi) chyba trzeba się zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
beba.zet Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 09:51 A może coś takiego www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/faf499e9c523398e.html Nie odzierajcie mnie z reszty marzeń Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 11:57 a co owiesz o takich propozycjach:styl wydaje mi sie kobiecy ale lżejszy www.amadea.pl/kolekcja-sukien/1zdd.jpg www.amadea.pl/kolekcja-sukien/1zd.jpg www.amadea.pl/kolekcja-sukien/nowa/b.jpg www.amadea.pl/kolekcja-sukien/10.jpg fason.com.pl/zdjecia/10b32dc6cca7b79e6a624d197982034c5e292231.jpg www.we-dwoje.pl/files/Image/galerie/1425/galeria_we_dwoje_11.jpg www.we-dwoje.pl/files/Image/galerie/1425/galeria_we_dwoje_3.jpg stroje.megasam.net/images/a/eBay/032.jpg http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://cyvir140.republika.pl/index.jpg&imgrefurl=http://www.allegro.pl/item204497614__beautiful_sexy_special_r_36_bcm_.html&h=829&w=989&sz=110&hl=pl&start=138&um=1&tbnid=XKrQnqAYqKCHjM:&tbnh=125&tbnw=149&prev=/images%3Fq%3Dsukienki%2Bwieczorowe%26start%3D120%26ndsp%3D20%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dpl%26sa%3DN www.klienci.pl/show.php?p=sukienka-06-3-20-600_107 bi.gazeta.pl/im/6/3753/z3753246X.jpg bi.gazeta.pl/im/3/3753/z3753243X.jpg no nie wiem czego szukasz, tu sa tylko pierwsze z brzegu sukienki ktore znalazłam rpzegladajac net jest tego cała masa ja bym celowała w czesrwien bo jest bardzo modna w tym sezonie i zawsze pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
beba.zet Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 13:16 Dzięki salsa. Niektóre Twoje propozycję trafiają dokładnie w mój gust. Tylko nie wiem czy one sie tak bardzo różnią od tych moich modo-sukcesowych Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 13:20 diabeł tkwi w szczegółach kolor materiału, rodzaj materiału, sposb w jaki układa sie na biodrach no cięcie cieciu nie rowne) powiem Ci z emnie najbardziej podoba sie ta czerwona , pierwsze zdjecia, niektore podobaja mi sie tak srednio, dałam o prostu przykłady roznych stylów Wiem ze chodzi CI o suknie balową, wieczorową, ale ta fora jest trudna i bedziuesz musała rzymierzyc tone sukienek zanim cos wybierzesz Odpowiedz Link Zgłoś
beba.zet Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 13:55 Mnie ta czerwona też by najlepiej pasowała Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 14:25 beba.zet napisała: > Mnie ta czerwona też by najlepiej pasowała no to juz: www.amadea.pl/suknie-wieczorowe.html tu masz dane itp, chyba to jest firma z warszawy ale moze maja sklepy w innych miastach Odpowiedz Link Zgłoś
beba.zet Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 14:34 Dzięki ale już wszystko sprawdziłam Odpowiedz Link Zgłoś
golinda Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 09:18 salsa.loca napisała: > > a nie suknia rodem z mody na sukces a ja się zastanawiałam z czym mi się te kiecki kojarzą! dobre! DD Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaostrowska Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 09:55 dziewczyny, a jako gosc tez trzeba miec inna sukienke na poprawiny??? bo jakos o tym nie pomyslalam, ten watek mnie natchnal, bo wlasnie dostalam zaproszenie na dwudniowe wesele! Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 12:31 ja na weselu z ppawinami bylam w dzinsach i marynarce, bo nie wiedzialamz e beda poprawiny i bardzo dobrze, bo mloda byla w eleganckich rybaczkach i blyszczacej miodowej marynarce, bardzo ladnie wygladala. no ale to byly poprawiny w sensie dlugiego sniadania w styczniu. co innego jak mozna zalozyc letnia sukienke albo jak ma sie bal nr 2 Odpowiedz Link Zgłoś
babylein Re: Suknie na poprawiny 20.06.07, 14:43 a ja chyba zaloze ta sukienke na poprawiny, jak nie zdajde niczego innego. u nas tez bedzie grill, wiec nie moge wysskoczyc w dlugiej eleganckiej sukni. www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/afe9755a12fcfae1.html Odpowiedz Link Zgłoś