energiamysli 21.06.07, 15:19 www.youtube.com/watch?v=CC2DCl5Rsh4&mode=related&search= uczymy sie krok po kroku zatanczymy go o pólnocy to będzie niespodzianka dla gości Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baaasiaa Re: Nasz taniec 21.06.07, 16:12 super - bardzo mi się podoba będziesz przebierać się do tego tańca? jak idzie nauka? życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorekk Re: Nasz taniec 21.06.07, 16:21 my mamy problem żeby sie nauczyc paru wigur walca haha zycze powodzenia i żeby was trema nie zjadła Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja07 Re: Nasz taniec 21.06.07, 16:27 my też zatańczymy coś dla gości - zastanawiamy się czy lepsza samba czy tango Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Nasz taniec 21.06.07, 22:08 lukrecja07 napisała: > my też zatańczymy coś dla gości - zastanawiamy się czy lepsza samba czy tango : > ) tango samba jest zbyt hmmm, sylwestrwa jak na wesele a tango jest n prawde zmysłowe polecam oczywiscie milonge Odpowiedz Link Zgłoś
pestka01 Re: Nasz taniec 21.06.07, 17:20 świetny pomysł, no i mój ulubiony film powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
anies821 Re: Nasz taniec 21.06.07, 17:35 Widzę tam pierwszy krok podstawowy salsy A tak ogólnie, nie jest to łatwe dla amatorów, dlatego pomimo wszystko radzę zatrudnić do pomocy i oceny profesjanalnego tancerza, pomoze Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Nasz taniec 21.06.07, 22:07 energiamysli napisała: > www.youtube.com/watch?v=CC2DCl5Rsh4&mode=related&search= > uczymy sie krok po kroku zatanczymy go o pólnocy to będzie niespodzianka dla > gości no to tak po pierwsze wiecie chociaz co to za taniec??? to jest mambo, czyli salsa styl NY on 2 te układzik jest bardzo wolny i bardzo prosty ale mozna go schrzanic jesli sie nie uczycsz mambo w szkole salsy tylko w szkole natca towarzyskiego a to dlatego ze tam robią rpzerosty w nogach i zamiast doac temu tancu to co w nim smaczne, robia z tego okazówke jak w typowym towrzyskiem tanczycie mambo wogole?? czy chociaz salse on 1 ??? jak duzo macie do wesela? to wyknanie tej parki z You Tube jest załosne i na prawde ze ludize sie nie wstydza wyjsc z czyms takim na scene-flaki z olejem, goscie juz dwano osneli, zero mambo w mabo moja rada-zapisac sie do szkoly slasy lub mambo-jak koniecznie to ma byc ten układ(ludzie czemu tanczycie w kołko oklepane schematy) to na układ chodzic do choreografa, ale uczyc sie mambo od instruktorów tego tanca a nie na towarzyskim. i pamietac ze krok podstawowy jest na 2, nie na 1 jak to Kasia ciochopek z hakielem odstawiła w tancu z gwiazdami, az sie patrzec nie dalo jak biedaczk atakuje na 1 Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Nasz taniec 21.06.07, 22:17 Kobieto a ch...nas to obchodzi.To ma byc just for fun a nie dla sedziow!! Nikt tu nie ma klasy S i gosci to nie obchodzi,ze beda tanczyc nie w rytm!! Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Nasz taniec 22.06.07, 00:20 a czy ja o jakis klasach? chyba to juz nikomu nie grozi, bo zeby miec "klase S" to trzebabyło zaczac tanczyc w wieku 15 lt i wszystko standard + łacvine nie pieklij sie tak oczywiscie ze mozna to zrobic byle jak, oczywice ze widziałam wiele nagran w tzw walców weselnych ktore były zwykłym gibankiem a muzyka wyraznie rpzeszkadzała oczywiscie ze mozna powiedziec-to ejst raz w zysiu wiec moge odwalic fuszekre "wygibac" byle co i byle jak, przeciez nikt sie nei zorierntuje mozna tak podejs do dani swojego slubu niestety ja do tych ludzi nie naleze-uwazamze ten taniec jest najwaznijeszym albo jednym z najwazniejszych w zyciu i trzeba to zrobic na tip top bedziesz to ogldac przez całe zycie na dvd i bedziesz widziec całą estetyke tego tanca niestety jesli ktos ma słuch muzyczny albo odrobine wyczucia rytmu to nie musi umiec tanczyc zeby widziec ze ktos tanczy poza rytmam to raz a dwa-A JAK SIE KTOS ZNA?? i zobaczy ten załosny obrazek?? oczywiscie mozna kupic wyrób czekoladopodobny i powiedziec ze to przednia szwajcarska czekolada-jak myslisz , ile osob sie nie pozna nie rozumiem jak mozecie w taki sposob podchodzic do najwazniejszego dnia w waszym zyciu i najwazniesjzego taca "walc" w Twoim wydaniu to tez takie gibanko bez postawy, bgez wizji, bez walca?? Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Nasz taniec 22.06.07, 08:52 Tu nie chodzi o podejscie ale wlasnie o ton wypowiedzi ludzi co niby sie znaja i wymagaja aby kazdyl tanczyl w rytm,najlepiej cos trudniejszego niz 2 na 1.A argumenty bo moze ktos sie zna-tak,u mnie sie zna moj brat b.dobrze i pol rodziny mniej wiecej ale nie sadze,aby zwrocili uwage na to,ze gubie krok czy ze gubie kroki w wirowce.O to mi chodzilo.Ze wypowiedzi niby znawcow nic nie wnosza bo laik tancow czytjajac Twoja wypowiedz sadze,ze tez nie wie o czym piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia01 Re: Nasz taniec 22.06.07, 10:22 wiesz olipmpia, ja troche salse rozumiem. pierwszy taniec na weselu: wszyscy goście i kamera gapią się na młodą parę, lepiej żenady nie zrobić. Można przyjąć w tym celu 2 strategie: - tańczymy zwykłą bujankę ale za to do piosenki której słowa dla nas coś znaczą, patzymy się słodko w oczka, przytulamy, jesteśmy najpiękniejszą zakochaną parą na świecie - jest miło i romantycznie i to jest OK - chcemy przygotować jakiś układ na pierwszy taniec, standardowo walc, czasem tango; tu niestety trzeba już trochę potrenować, bo niestety ale kroki zatańczone nie w rytmie, nierówno, kanciato nie dodadzą tańcu uroku; po prostu widać że młodzi się męczą, pocą a i tak im nie wychodzi. A już najbardziej rozbrarają mnie pary tańczące walca wiedeńskiego do muzyki walca angielskiego albo na odwrót !!! (jak oni dają radę zmieścić się w tempie?) to już lepiej się pobujać.... A jak ktoś planuje dodatkowy pokaz dla gości, to obowiązuje perfekcjonizm. Pierwszy taniec, wiadomo, na weselu zawsze jest, nie każdy ma talent taneczny, błędy się wybacza. Ale jak się chcemy dodatkowo czymś pochwalić, to niestety, ale trzeba mieć czym! Jak wiem że fałszuję to nie pcham się do mikrofonu na estradę i na parkiecie obowiązuje ta sama zasada. Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca do fruzia01 22.06.07, 14:15 no i brawo dokładnie oto mi chodziło. tanuec jest frma sztuki i jesli to ma byc okaz dla gosci to tym co opkazesz pokazujesz gosciom jak ich traktujesz i jak traktujesz siebie Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Nasz taniec 22.06.07, 14:13 olimpia_b81 napisała: > Tu nie chodzi o podejscie ale wlasnie o ton wypowiedzi ludzi co niby sie znaja > i wymagaja aby kazdyl tanczyl w rytm,najlepiej cos trudniejszego niz 2 na 1. jaki ton wypowiedzi, dziewczyno, zastanow sie-ktos wsadza link z układem mambo i pisze, ze sie uczy krok po kroku-super, tylko moze ten ktos własnie zbliza sie do wielkiej katastrofy na swoim weselu i chce mu uswiadmic pewne fakty-chyba lepeij wiedzec przed niz po i ja nie wymagam zeby ktos tanczył tu cytat:"aby kazdyl tanczyl w rytm,najlepiej cos trudniejszego niz 2 na 1" choc nie, zeby tanczył w rytm to wymagam, bo ja np nie umiem spiewac, wiec nie siewam publicznie i juz, tak samo z tancem opkazowym na weselu-jelsi to ma byc show dla gosci to "bycie" w rytnie to odstawa kazdy taniec jest na "iles" walc tez ma swoj rytm, np raz dwa trzy , trzy dwa trzy itd, wiec walca tez tanczysz na "ileś" akurat mambo tanczysz na 2, no nie wiem co Cie wtym tak dziwi-chcesz tanczyc jakis taniec to tancz go na takie tempo jakie jest do niego wyznaczone autorka watku sama wybrała mambo, wiec jej sie pytam czy wie co tanczy , w jakim rytmie itp jesli ten taniec ma sie udac, to trzeba słyszec muzyke i umiec rozliczyc kroki inaczej całos bedzie załosna a par bedzie stekac i mękac a goście beda zazenowani ze musza to ogladac i jeszcze udawac ze sie im podoba A a > rgumenty bo moze ktos sie zna-tak,u mnie sie zna moj brat b.dobrze i pol rodzin > y mniej wiecej ale nie sadze,aby zwrocili uwage na to,ze gubie krok czy ze gubi > e kroki w wirowce.O to mi chodzilo. na pewno Ci nie zwroca uwagi, ale pomysla swoje, bada bc brawo ale beda wiedzec ze schrzaniłas temat jak lubisz taka obłude to Twoja sprawa uwazam ze jak sie wychodzi na parkiet zeby cos pokazac to trzeba wiecdziec co sie che zrobic i jak to powinno wygladac inaczej lepeij zostac w tłumie gosci oczywscie ze nie zatanczysz tego perfect, ale jesli to bedzie w rytmie i według zasad danego tanca to juz to bedzie przyjemne dla oka a i gosciom spodoba sie nie dlatego, ze "tak trzeba powiedziec" ale dlatego ze to bedzie na rpawde fajny pokaz Ze wypowiedzi niby znawcow nic nie wnosza bo > laik tancow czytjajac Twoja wypowiedz sadze,ze tez nie wie o czym piszesz > dzieki za nazwanie mnie "niby-znawcą", rozumiem ze Ty jestes prawdziwym znawca skoro masz odwage tak odeniac czyjas wiedze? no wiez, ale to juz niekonsekwencja, skoro ja jestem niby-znawca, to czemu laik ma mnie nie zroumiec???????? mysle ze laik ktory zabrał sie do nauki tanca porzadnie, nie w formie chaupnictwa lub samopomocy, ale wybrał szkołe, tudzież instruktora itp to doskonale wie o czym mowei, bo takie rzedczy sa mowione na pierwszych zajeciach jesli chodzisz na walca to wiesz jak sie go rozlicza jesli nie wiesz-szybko zmieniaj nauczyciela a jak juz mi ktos pokazuje ze chce tanczyc mambo, to mam nadzieje ze rpzynajmniej zna krok podstawowy tego tanca-jesli tak ejst to wie , ze mambo tanczy sie na 2, czyli wychdozi sie noga na drugie uderzenie w takcie, nie na pierwsze ot i cała filozofia mambo czy salsy mozna sie nauczyc swietnie tanczyc w 3 miesiace , bo to nie ejst zadna filozofia Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: Nasz taniec 22.06.07, 15:11 salsa, zboczenie "zawodowe"? daj sobie spokoj, ludzie chca zatanczyc to sobie zatancza. ja tego tanca sie uczylam w zwyklej szkole, a nawet nie szkole, tylko w klubie latino i bylo mi bardzo przyjemnie, chociaz jakbys mnie zobaczyla to bys pewnie oczom nie wierzyla ze takim wykonaniem wlasnym ja sie ciesze to ma byc dla przyjemnosci, dla atrakcji dla gosci i wierze, ze moi goscie, albo autorki watku nie byliby zdegustowani wykonaniem podobnym lub ciut slabszym od tego z filmiku. mama i babcia bylyby zachwycone, znajomi gratulowaliby odwagi. ja rozumiem, ze jak ty tanczysz od lat, to mialabys uwagi krytyczne, ale czy wyrazilabys je, gdybys byla gosciem na tym weselu? mam nadzieje ze nie, ze nie wszystkie "gibajace" sie pary oceniasz z punktu widzenia swojego kunsztu. bo pewnie pieknie tanczysz Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Nasz taniec 22.06.07, 15:30 mnie chodziło oto, co owiedzała olimpia, ze nie warto sie uczyc porzadnie taca, tylko wystarczy wygibac byle co i bedzie oczywsice ze masz racje-liczy sie zeby było pieknia a nie fachowo, ale sama przyznałas ze byłas uczyc sie w klubie latino co oznacza ze po ierwsze znasz rytm, po drugie umiesz roziczyc kroki a po trzecie nie tanczysz poza rytmem na prawde to wystarczy zeby było ładnie nie trzeba nie wiem jakich firug co do tego nagrania , do ktorego sie rpzyczepiłam tam był porblem taki z eo pierwsze byli poza rytmem i krokiem podstawowym a po drugie tanczyli to bez zycia-tu nie chcodzi o cos czego mozna sie nauczyc tylko o chemie jaka powinno sie stworzyc tanczac z partnerem (rtylko nawet na potrzeby parkietu) ten taniec ciagnął sie jak flaki z olejem bo kazdy z parnterów tanczył do siebie a nie dla drugiej osoby Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia_b81 Re: Nasz taniec 22.06.07, 15:46 nie zrozumialysmy sie nie chodzilo mi,ze ma sie odwalic chalture ale o krytyke,ze np Ci na filmiku cos tam nie w rytm zatanczyli czy cos,ze nalezy sie trzymac ze taniec ma byc super wykonanymze zapisac sie na kurs itd. Ja nie jestem za wygibasami,ale nawet jak ktos pogubi kroki w motywie Dirty Dnacing to liczy sie,ze robi cos aby zabawic gosci.I lepsze to niz spieta para liczac pod nosem bo siara jak sie zgubia w wiedenskim. Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: Nasz taniec 22.06.07, 16:07 oki oki przyznajmy ze nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu ale chałtura tez nie ejst mile widziana) Odpowiedz Link Zgłoś
kamis1982 Re: Nasz taniec 22.06.07, 16:08 śliczna para - cudowny taniec jak masz tyle odwagi żeby tak zatańczyć to pozazdrościć Trzymam kciuki aby wyszło jeszcze lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia01 do salsa.loca - tak na marginesie 22.06.07, 16:14 nie masz wrażenia, że ta dziewczynka z filmiku tańczyła kiedyś/nadal balet? świetne leciutkie piruety, perfekcyjny "wskok" na ręce partnera, wszystko dokładnie wyuczone, ale jednocześnie takie ... za grzeczne, rzekłabym "bez jaja"? Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: do salsa.loca - tak na marginesie 22.06.07, 16:19 bez jaja-dokąłdnie to samo mysle ospałam sie rpzy tym filmiku a co do baletu-moze asz racje, a moze to był taniec nowoczesny-widac ze na ejst lepsza technicznie zauwaz ze kiedy facet robi jej firury to czesto staje-podstawa w tancach altynoskich jest taka-jak masz cos w miekjscu to musisz ruszcac sie, nogami i biodrami bo gdy staniesz-juz nie tanczysz. ma to byc goracy taniec latynoski a oni sie tak zachowuja, ze wieje antarktydą Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia01 Re: do salsa.loca - tak na marginesie 22.06.07, 16:32 wydaje mi się że taniec nowoczesny jest bardziej dynamiczny (choć nigdy nie tańczyłam tańca nowoczesnego, co najwyżej widziałam pokazy);a ta dziewuszka (na oko dałabym jej 17 lat) jest taka słodka, wiotka, elegancka... nogi stawia tak jakby się bała zgiąć je w kolanach i już nie daj panie ruszyć biodrem :p i chyba właśnie w balecie jest tak, że jak prima balerina ma solówkę to reszta grupy zastyga w pozie :p Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: do salsa.loca - tak na marginesie 22.06.07, 17:19 salsa, masz racje z tym "czuciem", dlatego nie bede narzeczonego zadnej salsy ani niczego innego uczyla, bo zwykly weselny nam razem wychodzi super. on ma lepsze poczucie rytmu niz ja, mimo ze kocham tanczyc. ale mamy to samo ze spiewaniem - kochamy choc nie potrafimy tanczymy razem zwykle zwyczajne weselne krokiz obrotami, tylko on dopasowuje rytm,a ja "się" Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: do salsa.loca - tak na marginesie 23.06.07, 02:02 fruzia01 napisała: > wydaje mi się że taniec nowoczesny jest bardziej dynamiczny (choć nigdy nie > tańczyłam tańca nowoczesnego, co najwyżej widziałam pokazy);a ta dziewuszka (na > oko dałabym jej 17 lat) jest taka słodka, wiotka, elegancka... nogi stawia tak > jakby się bała zgiąć je w kolanach i już nie daj panie ruszyć biodrem :p i chyb > a > właśnie w balecie jest tak, że jak prima balerina ma solówkę to reszta grupy > zastyga w pozie :p w sumie MODERN JAZZ jest tancem nowoczesnym ale figury jazzowe sa po prostu przerobionymi figurami baletowymi i np pierwsza jezzowa i pierwsza baletowa sa bardzo podbone tyke ze "wymowa" ruchowa jest inna ale tez robisz wszystkie Padebure,szase,plie,szene i piruety i te wszytskie wszystkie figurki, nawet w wiekszosci nazywaja sie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś