Dodaj do ulubionych

stres przed obrona :(

25.06.07, 18:44
wiem ze ma sie to nijak do slubu ale...w srode mam obrone pracy mgr i
cholernie sie stresuje. niby wszystko umiem ale mam sieczke w glowie. moj N.
jest kochany, cierpliwy i znosi moje humory ale jestem juz strasznie
psychicznie zmeczona crying
pocieszcie mnie, poradzcie cos bo ja juz nie wiem co ze soba zrobic
Obserwuj wątek
    • natka1983 Re: stres przed obrona :( 25.06.07, 18:46
      Pociesze Cie tym, ze ja też mam obrone, tylko troche później - w przyszły
      wtorek sad
      • janeczka23 Re: stres przed obrona :( 25.06.07, 18:50
        Z nas trzech chyba jestem najwiekszą pocieszycielką,...bo kiedy Wy juz
        zapomnicie ze studiowałyscie ja będe sie dopiero bronic - 10.lipiec. Miesiać
        przed ślubem sad ale co tam, mam juz tak dośc uczelni i promotorki ze tylko
        mmarze o tej półgodzinie obrony by miec już świety spokój.
        • strzygula Re: stres przed obrona :( 25.06.07, 18:51
          tez juz bym chciala byc po i normalnie sie wyspac, wyluzowac i zajac sie czyms
          innym. moglaby juz byc sroda wieczorem
    • zwierzatko_mojej_mamy Re: stres przed obrona :( 25.06.07, 18:53
      o Boże - ile bym dała, żeby być w Twoim położeniu wink
      my z moim T. piszemy razem pracę (hehe) i zabieramy się do niej jak pies do
      jeża, niby coś już mamy, ale końca nie widać - boję się wręcz, żeby nam terminy
      nie pouciekały i żebym nie została bez mgra ;P

nie bojetsa - będzie dobrze, umiesz, do środy się poukłada, proponuje dłuuugą
      kąpiel ze świeczkami i syczącą, bulgoczącą kulką o zapachu lawendy + martini -
      na mnie działa przy dowolnym stresie..

suwaczek
    • kate.zet1 Re: stres przed obrona :( 25.06.07, 19:08
      Dziewczyny, ja własnie obroniłam się 2 tyg temu. Wiem, że łatwo mi teraz mówić ale nie warto się stresować, co wiem z własnego dośwadczenia - po nocach śniła mi się moja upiorna pani Dziekan a...na obronie była przemiła - inna kobieta - szok, bo przez 5 lat uważałam ją za zgorzkniałą jędzę. Wszyscy w komisji są zawsze mili i chętni do pomocy, a Promotor zawsze was wesprze, bo przecież byłby to dla niego wstyd gdyby coś poszło nie tak. Głowa do góry - każdy zdaje!!!!
    • papaja2 Re: stres przed obrona :( 25.06.07, 19:15
      A ja mam jutro o 12. Już teraz żołądek podchodzi mi do gardła, nogi mam jak z
      waty, a co będzie jutro rano??? uncertain/// Eh... Niby to wcale nie jest takie
      straszne i podobno taki pic na wodę, ale stresogromny. Jak bym maturę zdawała.
    • martos82 Re: stres przed obrona :( 25.06.07, 19:19
      Ja sie bronilam prawie rok temu. Wiem co przezywacie. Moge tylko powtorzyc -
      nie stresujcie sie, nie warto. Komisja jest baaardzo wyrozumiala, oni staraja
      sie Wam pomoc. Ja na obronie mowilam takie glupoty, ze nawet nawe w podstawowce
      dzieci to wiedza, a ja ze stresu zapomnialambig_grin Ale mi wybaczyli:]. Zobaczycie,
      nie jest to warte stresu.
    • nikola.b Re: stres przed obrona :( 25.06.07, 19:22
      ehh moja obrona dopiero 11 lipca wlasnie siedze i probuje opracowac te cholerne
      30 pytan z dziekanatu...
      ciekawa jestem pytania z pracy promotor zalecil mi poprostu ze dwa razy
      przeczytac prace i juz...a jak u was? jak z pytaniami do pracy? szykujecie sie
      jakos specjalnie do nich??
      • strzygula Re: stres przed obrona :( 25.06.07, 23:04
        nam zadnych pytan nie podali a promotor powiedzial ze jak sie samemu pisalo
        prace to sie wie o czym no i ja niby wiem ale z tego stresu to pewnie tytul
        pracy zapomne sad
    • zosiaczek25 Re: stres przed obrona :( 25.06.07, 19:23
      To normalne. Dasz rade! A dzis zrob sobbie, jesli masz na to czas, wieczor
      relaksacyjny- niech N przygotuje Ci pachnaca kapiel z bombelkami, swieczuszkami,
      niech on Ci wymyje plecki. Zrob sobie maseczki i inne pierdulki. Potem zjedz
      sobie jakis ulubiony deserek, wypij lampke wina. Bedzie dobrze!
    • mala831 Re: stres przed obrona :( 25.06.07, 19:24
      Głowa do góry... ja swoją obronę miałam w tamtym tygodniu. nawet nie wiem kiedy
      to wszystko się skończyło (tempo komisji było zawrotne). Będzie dobrze. Trzymam
      kciuki smile
      • zosiaczek25 Re: stres przed obrona :( 25.06.07, 19:30
        To gratuluje. Moje obrony dluzyly mi sie jak nie wiem co. I do tego czulam sie
        jak kompletny palant przed komisja. Caly czas czytalam w ich twarzach czy mnie
        maja za idiotke, cyz za kompletna idiotke... wink 3 lata i jeszcze pamietam te
        oczka mnie swidrujace. I teraz znow mnie czekaja egzaminy...
    • alexa38 Re: stres przed obrona :( 25.06.07, 19:45
      Pocieszę Cię, ja miałam swoją obronę 12 czerwca i tydzień przed nie było
      dnia,abym nie płakała takie miałam doły, a moj N. był bardzo cierpliwy i
      wyrozumiały. Powiem Ci, że naprawde nie wiem kiedy to zleciało,nie ma sensu się
      stresować, będzie dobrze-zobaczysz...Powodzenia,uszka do góry smile
    • luliluli Re: stres przed obrona :( 25.06.07, 20:00
      Nic sie nie martw! mialam dzis obrone i jestem juz Pania Magistersmile)) z ocena
      4,5 na koniec (z powodu sredniejsad...)jest fajnie, w koncu wiesz, o czym jest
      pracasmile
      • mika9983 Re: stres przed obrona :( 25.06.07, 20:29
        Ja mam obronę w poniedziałek trzymajcie kciuki za mnie tak jak ja za Was będę
        Buziaki
    • novinka1 Ja mam w czwartek ;) 25.06.07, 20:29
      Czesc srtrzygula, bedzie spoko! smile Ja mam w czwartek i jestem totalnie
      wyluzowana smile)) Grunt to sie nie przejmowac.
    • martucha55 Propzycja!!!! 25.06.07, 21:31
      Z racji, że tez mam obronę - jutro tzn. 26ego o godz. 18:30 i tez się stresujesmile
      proponuję, żeby każda z nas jak juz się obroni wpisała się jeszcze raz w ten
      wątek, już z wiadomością o powodzeniu a w ten sposób inne panny młode będą z
      mniejszym stresem przystępować do swoich egzaminów dyplsmile życzę powodzenia
      wszystkim i sobiesmile) choć stresik niemałysmile
    • tezromantyczka Re: stres przed obrona :( 25.06.07, 21:33
      Mam to samo...tyle, że obrona jutro, więc miejmy nadzieję, że już jutro będę to
      opijać smile)
      • martucha55 dobry sposób na stres przed obroną 25.06.07, 21:36
        wiem, że skutkuje - wiecie?- odwiedzić forum ślub i wesele w gazeciesmile
        • kajtek114 Re: dobry sposób na stres przed obroną 26.06.07, 15:57
          A ja mam w czwartek i pustkę w głowie, a w sobotę własny ślub. Wykończona
          jestem i nie umiem już nad niczym zapanować.
      • tezromantyczka Jestem po!! :))) 26.06.07, 22:16
        Dostałam 5, 5 będzie na dyplomie. smile)
        Strzygula, trzymam kciuki za Ciebie!!
    • dodaa84 Re: stres przed obrona :( 25.06.07, 21:41
      mój N broni się 28 06, na dwa dni przed ślubem. stres jak nie wiem cosmile A ja
      jeszcze rok!
      • witchy83 Re: stres przed obrona :( 25.06.07, 22:36
        bedzie dobrzesmile

Ja też już posmile miałam 15 czerwca i na koniec BDBsmile cieszę się ogromnie, pani
        magisterwink))
        dużo nas tych magistrantek czy innych licencjanteksmilesmilesmile
    • strzygula Re: stres przed obrona :( 25.06.07, 23:06
      wlasnie wrocilam z dluuugiego spacerku z moim N. nie mogl juz patrzec na mnie w
      takim stanie i zabral mi moje notatki do siebie do domu zeby juz sobie nie
      mieszala w glowie nauka i zabral na spacer relaksujacy no i troche pomoglo.
      najgorzej bedzie pewnie jutro. ale moje kochanie powiedzialo dzisiaj ze chyba
      mnie naprawde bardzo kocha bo w przeciwnym razie juz dawno by mnie udusil za
      moj humorek smile
      dziekuje za slowa otuchy smile
    • nikitka78 Re: stres przed obrona :( 26.06.07, 09:21
      To i tak jesteś w dobrej sytuacji wink Ja miałam projekt-kobyłę, problemy z
      facetem (i się z nim rozstałam), na uczelni codziennie inna wersja odnośnie
      terminu złożenia pracy i obrony.
      W ciężkich chwilach łykałam nervoheel.
      Spędzaj dużo czasu z ukochanym, chodź na spacery, do knajpek, kawiarni. Ja
      wyszłam z założenia że jak już mnie dopuścili to się obronię smile
      Obrona nie jest tak straszna jak się wydaje. Komisja nie jest Twoim wrogiem,
      na "dzień dobry" zaprezentuj im piękny uśmiech, sama też poczujesz się lepiej.
      Powodzenia!
    • kotabma Re: stres przed obrona :( 26.06.07, 09:38
      moj brat powiedzial mi przed obrona:
      pamietaj 5 min wstydu mgr cale zycie smile
      usmialam sie z tego tekstu i pozniej bylo ok
      powodzenia - bedzie dobrze
    • anulka239 a ja już po:))) 26.06.07, 09:55
      Dziewczyny, też się tak stresowała-chociaż to dopiero licencjat!! Ślub mamy 18
      sierpnia więc też jesteśmy w wirze przygotowań!! Ale wczoraj tj. 25.06 obroniłam
      swoją pracę dyplomowa na 5smile)) Możecie mówic do mnie już pani biolożkawink)
      • mroczna_dama Re: a ja już po:))) 26.06.07, 09:56
        Ja też już po, broniłam się 22 czerwca. Tez strasznie się denerwowałam, ale
        wierzcie mi...żadne pociesznie nie pomoże, po prostu nerwy przed obroną to
        naturalna sprawa. Mnie też mówili "nie denerwuj się" a i tak o mało zawału nie
        dostałam. Po już wiem, ze nie było wartobig_grin
    • strzygula najlepszy sposob na stres - choroba 26.06.07, 16:48
      juz sie nie stresuje po prostu leze chora i nie mam sily sie stresowac,
      temperatura, kaszel, katar no i ledwo co mowie (pewnie po wczorajszym
      spacerze). juz nalykalam sie prochow zeby do jutra bylo troche lepiej
    • martucha55 Re: stres przed obrona :( 27.06.07, 08:50
      już jestem mgr inż. Narzeczonasmile))))) ciesze się bardzosmile stres był ogromny i
      dużo przygód niezapowiedzianych, ale i tak było super)))
    • strzygula jestem juz po!! 28.06.07, 10:04
      jestem juz po!!obrona na 5 a 4 na dyplomie przez srednia ze studiow. a i tak
      dobrze bo bronilam sie w tempeartura 38,8, z potwornym katarem, kaszlem a
      komisja musiala sie wsluchiwac co mowie bo ledwo z siebie dzwieki wydobywalam big_grin
      • pestka01 Re: jestem juz po!! 28.06.07, 10:10
        gratulacje!!!!

ja dopiero mam to przed sobąsad i boję sie strasznie!
        wczoraj złożyłam pracę w dziekanacie, a obrona 11 albo 12 lipca.

pozdrawiam
      • mika9983 Re: jestem juz po!! 28.06.07, 10:11
        gratuluje bardzo bardzo <buzi>
        Mój N. ma dziś obronę zaczęła się o 10 ale on wejdzie ok. 11.30
        Ja mamm w poniedziałek już trzese portami
        • mika9983 Mój N. już po 28.06.07, 12:08
          Mój N. się obronił na 4 jestem taka szczęśliwa
    • novinka1 Re: stres przed obrona :( 28.06.07, 21:03
      Juz po!!! smile)) Na pione smile)))))))
    • strzygula Re: stres przed obrona :( 28.06.07, 23:47
      u mnie obrona na 5, praca na 5 a srednia ze studiow 4,4 a od 4,5 bylaby 5 no
      ale trudno. ale najwiekszy szok sprawil mi moj N. nie dosc ze ze mna byl caly
      czas (choc zarzekal sie ze nie bedzie bo nie moze patrzec jak sie stresuje) to
      jak juz bylo po wszystkim wychodzimy a on stoi z pieknym bukietem kwiatow i
      szampanem. kiedy je kupil nie mam pojecia bo caly czas byl ze mna big_grin
      no i dzisiaj po rozstresowaniu lezymy sobie a on mowie "wiesz skarbie musze ci
      sie do czegos przyznac...pierwszy raz w zyciu kochalem sie z magistrem" smile i
      caly czas mi mowi jaki to on ze mnie dumny jest, ze teraz mam nozki magisterki,
      raczki magisterki itd. kochany on jest bardzo
      • owieczka.k Re: stres przed obrona :( 29.06.07, 07:55
        Ja mam się bronić we wrześniu i ślub we wrześniu. Mam nadzieje że nie w sniu
        ślubu wink
        • strzygula Re: stres przed obrona :( 29.06.07, 09:20
          a są u was w soboty obrony? bo u nas nie ma. no chyba ze masz slub w inny dzien
      • kotabma Re: stres przed obrona :( 29.06.07, 09:01
        gratuluje smile
        i co nie było tak strasznie wink
        • strzygula Re: stres przed obrona :( 29.06.07, 09:20
          z perspektywy czasu moge powiedziec ze nie smile wiecej strachu niz to warte
          • mika9983 Re: stres przed obrona :( 02.07.07, 18:47
            jestem już po nareszcie smile)))))))))) obrona na 5, nie było warto się tak stresować
            • natka1983 A ja jutro :( 02.07.07, 21:21
              Boję się jak cholera. Chciałabym już byc po uncertain
              • natka1983 Juz po :) 03.07.07, 16:10
                Przeżyłam. Zdałam na 5 smile Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka