Dodaj do ulubionych

muzyka w USC

27.06.07, 14:57
czy urzędy mają swoje melodie?
czy można donosić swoje ulubione kawałki? tak, żeby to nie było takie
sztampowe i ograne jak na wielu innych tego typu imprezach??

macie jakieś swoje melodie?
Obserwuj wątek
    • monia_look Re: muzyka w USC 27.06.07, 15:00
      Cześć. USC mają zazwyczaj pianistę, który gra za dodatkową opłatą. Muzyka z
      płyty tez wchodzi w grę. Trzeba to ustalić bezpośrednio ze swoim urzędem. My
      zamówiliśmy prywatnie skrzypka i klawisze, bo sprzęt pianisty w USC nas
      przeraziłwink))
      Co do repertuaru sama właśnie szukam (tzn. zamierzam)...
    • kasiszcz Re: muzyka w USC 27.06.07, 15:05
      można mieć własną muzykę ale najpierw dowiedz się, czy w USC jest odpowiedni
      sprzęt grający. W naszym USC(Szczecin) nie było, więc sprzęt grający mieliśmy
      własny.
      • iosellin Re: muzyka w USC 27.06.07, 15:36
        i jak to technicznie wyglada z wtaszczeniem wlasnego sprzetu do usc? Bo sluby
        co pol godziny, a sprzet trzeba rozstawic, potem przeniesc do sali zyczen,
        zebrac... jakies porady?
        • monia_look Re: muzyka w USC 27.06.07, 15:49
          My na szczęście mamy jako ostatni. Faktycznie może byc ciężko z organizacją
          tego wszystkiego... Moze wcześniej (np rano lub dzień przed) juz ustawić gdzieś
          z boku...
    • female01 do ktorej godziny daja sluby w USC? 27.06.07, 16:35
      Wybacz ze sie podpinam pod Twoj watek ale meczy mnie ta sprawa - jak w tytule smile pozdraiwam
      • monia_look Re: do ktorej godziny daja sluby w USC? 28.06.07, 11:11
        Hej, to zależy od USC. W Wawie chyba dość długo. W moim rodzinnym mieście jest
        totalnie inaczej. Ja po zarezerwowaniu sali, zespołu zadzwoniłam ustalić
        godzinę w USC i okazało się że oni ślubów udzielają co 2 sobotę od 12 do
        14...;/ Zrobiło mi się wtedy gorąco bo akurat moją sobotę grafik omijał no i te
        godziny!!!
        Na szczęście pani kierownik urzedu była miła i zamieniła soboty a i godzinę
        dała nam przyzwoitą bo 16:30. Gdybym zadzwoniła 2 miesiące przed ślubem a nie
        pół roku pewnie nie miałabym tyle szczęścia...
        A Ty gdzie bierzesz ślub?

Powodzeniawink
        Monia.
        • female01 we Wrocławiu :) 22.07.07, 21:57
          Wiem, ze najprosciej zadzwonic ale jakos tak sympatyczniej na forum. Bierzemy tylo cywilny wiec chcialabym zeby trwal max dlugo i zebsmy sobie z inna para nie przeszkadzali. pozdrawiam i dziekuje za informacje smile
    • uccellino Ja założyłam, że coś tam na pewno w standardzie... 28.06.07, 11:15
      ...grają i że oszczędzę sobie nerwów i kolejnego załatwiania, jak się tym nie
      zainteresuję smile))
      • iosellin Re: Ja założyłam, że coś tam na pewno w standardz 29.06.07, 02:07
        w Targowkowym USC to sie lepiej dopytaj, bo nam powiedzieli, ze nie maja
        zadnego muzyka i nie wiem czy w ogole maja/beda miec jakakolwiek muzyke.
        • uccellino Nie no, nie wierzę, że nie zagrają Marsza... 29.06.07, 08:06
          ...Weselnego! Ale dzięki za wskazówkę, dopytam.
        • siasiksiak Re: Ja założyłam, że coś tam na pewno w standardz 29.06.07, 11:28
          Witam!
          Jeśli jest jakiś problem z muzyką na ślubie to polecam swoje usługi. Mam
          jeszcze wolne terminy. Duet gitara klasyczna + skrzypce. Repertuar zarówno
          klasyczny jak i rozrywkowy. Zapraszam n aprezentację zespołu. Cena bardzo
          przystępna.
          Pozdrawiam!
          AdamS
          • uccellino He, he, dzięki :-)) Przy moim założeniu, że... 29.06.07, 11:32
            ...no music = no problem może być cieżko dojść do porozumienia wink)) Ale będę
            pamiętać. Tylko ja się o to zapytam dopiero przynosząc karteczkę czyli na
            tydzień przed ślubem. Albo mi iosellin napisze smile)
            • iosellin Re: He, he, dzięki :-)) Przy moim założeniu, że.. 29.06.07, 15:44
              napisze, napisze smile
              • uccellino To wspaniale :-)) 29.06.07, 15:55
    • karolin-k z doświadczenia :) 29.06.07, 21:20
      ja miałam w zwykłym, zwykłym usc
      i muzyka z cd wystarczyła
      było tyle radości, szumu, życzeń zdje itp że cieszę się, że nie wydaliśmy 400
      zł na muzyka, bo w ogóle by się w sali nie zmieścił,
      ale nasz urząd był mały i krótko trwała ceremonia, może z 5 min i później
      życzenia
      wiem, że niektóre śluby w usc trwają dłużej
      • mayagaramond muzyka w USC 22.07.07, 18:20
        Nie zakladam nowego watku, przyszlym pokoleniom bedzie latwiej szukacwink

Do rzeczy - slub zbliza sie wielkimi krokami i czas pomyslec na muzyka w USC.
        Mnie sie cos ubzduralo, ze tam jest pianino. Jest, ale nie pianino tylko
        harmonium. I mnie sie harmonium tak srednio podoba, wydaje mi sie, ze taki
        "organowy" dzwiek to pasuje do kosciola a nie do USC. Moglibysmy wziac skrzypce
        albo kontrabas. Moglibysmy rowniez puscic muzyke z plyty, ale trzeba przyniesc
        wlasny sprzet i ktos musialby w odpowiednim momencie wcisnac playwink

I co Wy na to?
        • nionczka Re: muzyka w USC 22.07.07, 18:50
          Hmm... Harmonium nie brzmi mi dobrze. Skrzypce sa dosyc latwym instrumentem bo
          muzyk bez probelmu mzoe dostac sie na miejsce, zagrac i wrocic do sieie do
          domu. Bez instalowania i przewozenia duzych i ciezkich instrumentów.
          Ja najbardziej lubie trabke i saksofon. Sama na slubie chcialam miec zespol
          jazzowy na czas ceremonii, ale w koncu zrezygnowalismy bo mielismy tradycyjne
          tance baskijskie z muzyka na koniec i oni nam tez zaproponowali oprawe reszty w
          cenie. I w sumie na krotkie ceremonie lepsze sa proste rozwiazania sad
          Puszczanie muzyki z plyt jest super, ale jesli juz Wy musicie zadbac o sprzet i
          obsluge to juz troche gorzej. Za duzo zamieszania.
          Glosuje wiec za muzykiem z "lekkim" instrumentem. Gdybym miala wybrac jeden,
          zdecydowanie bylby to saksofon.
    • monia_look Re: muzyka w USC 22.07.07, 18:36
      To ja też podepnę swoje pytankowink

Zastanawiam się nad repertuarem dla duetu skrzypce + klawisze (do USC
      oczywiściewink)... Czy ktoś pomoże?

Dzięki.
    • elza_lui Re: muzyka w USC 22.07.07, 20:38
      A czy któraś z Was wie jak jest z muzyką w USC na pl.Bankowym w Warszawie? Tak
      właśnie przyszło mi do głowy, że chyba się tam przejedziemy w którąś sobotę i
      się zorientujemy (tak dyskretnie oczywiście wink
      Jeśli jest to ile taka oprawa muzyczna kosztuje?
      Z góry dzięki za odpowiedź.
      Pozdrawiam
      E.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka