ania.rene 30.06.07, 17:54 dopisujcie sie dziweczyny, bo w pewnym watku było juz napomniane Ja osobiscie bez.....oklepany Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzia_8 Re: Z welonem czy bez 30.06.07, 18:55 no to już jest zabawne. welon oklepany? to może i bez sukni tylko w spodniach albo kostiumie kapielowym bo suknia też oklepana? Odpowiedz Link Zgłoś
andziotka Re: Z welonem czy bez 30.06.07, 19:27 a ja bede miala i to dłuuuugi bo to jedyny raz kiedy będę mogła założyć coś takiego ))) podobno welon to symbol czystości ) Odpowiedz Link Zgłoś
zaczarowana13 Re: Z welonem czy bez 30.06.07, 19:32 tylko z welonem...mozna go bowiem zalozyc tylko raz na wlasnym slubie to czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia101 Re: Z welonem czy bez 01.07.07, 01:00 Ja tez bede miala i tez bedzie dluuuugi... I bardzo mie sie moj welon podoba i nie uwazam zeby welon mogl byc oklepany Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Z welonem czy bez 01.07.07, 10:03 Symbolem czystości jest WIANEK, nie welon. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.rene Re: Z welonem czy bez 30.06.07, 19:34 No własnie symbol czystości, czyli kazda co go zakłada żyje w czystości? Odpowiedz Link Zgłoś
ania.rene Re: Z welonem czy bez 30.06.07, 19:35 bo ja np mam juz podnad dwuletnia córeczke, i ksiadz poza tym zabronił mi zakładac welonu, ale i tak bym nie włozyła Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: Z welonem czy bez 30.06.07, 19:53 Bez. Miałam niebieską sukienkę, więc uznałam, że wyglądałoby to absurdalnie;] Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: Z welonem czy bez 30.06.07, 19:56 każdy wybiera wg. siebie. A symbolem czystości jest wianek a nie welon. Nie każdej welon pasuje i nie każda chce go mieć ale argument, że welon jest oklepany jest absurdalny. Odpowiedz Link Zgłoś
znow_wedrujemy Re: Z welonem czy bez 30.06.07, 22:02 ja też zastanawiam się czy z niego nie zrezygnować Odpowiedz Link Zgłoś
funkykitek Re: miałam welon, no i mam synka :D 30.06.07, 23:51 Nie miałam, bo w USC wyglądałby odrobinę absurdalnie. Ale nie rozumiem, skąd w ogóle pytanie. Jesteś zdecydowana, że nie chcesz - nie zakładaj. Po co od razu epitety typu "oklepany". Słuszna była uwaga jednej z przedmowczyń. Równie oklepany jest ślub, suknia, małżeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
elza_lui Re: miałam welon, no i mam synka :D 02.07.07, 14:30 funkykitek napisała: Nie miałam, bo w USC wyglądałby odrobinę absurdalnie. Ale nie rozumiem, skąd w ogóle pytanie. Jesteś zdecydowana, że nie chcesz - nie zakładaj. Po co od razu epitety typu "oklepany". Słuszna była uwaga jednej z przedmowczyń. Równie oklepany jest ślub, suknia, małżeństwo. Dlaczego według Ciebie welon w USC wyglada absurdalnie? Ja będę miała ślub cywilny i mimo, że wcześniej nie miałam takiego zamiaru zdecywowałam, że będę w welonie (nie chciałam dopóki nie załozyłam i stwierdziłam, że welon to taka "kropka nad i", dopełnienie całości). Idąc tym tokiem rozumowania, sukienka jest też bez sensu - lepiej założyć żakiet lub garsonkę bo to urząd. Ja żakiety i garsonki noszę na codzień do pracy i w dniu ślubu chcę wyglądać wyjątkowo - jak do ślubu. Jak dla mnie welon i suknia ślubna nie oznaczają koniecznie ślubu kościelnego. Suknia ślubna jest ślubna, a nie kościelna, tak samo welon jest elementem stroju na ślub - obojętnie czy kościelny czy cywilny. Oczywiście każdy zrobi jak uważa i mu się podoba, ale welon w USC według mnie wcale nie wygląda absurdalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nita77 Re: miałam welon, no i mam synka :D 30.06.07, 23:59 Tez mam synka ) i mialam nie miec welonu, tak sie jakos wydawalo, ze nie wypada, ale jak pani w salonie wlozyla na przymiarce, to mi sie spodobalo ) No i chyba bede miec welon... Odpowiedz Link Zgłoś
felidaex Re: Z welonem czy bez 01.07.07, 01:40 Ja tez koniecznie welon i to dłuuuuuuugi bez wzgledu na to czy pasuje czy nie. Ale oklepany??? Czy ja dobrze przeczytałam?? To chyba jakas literówka.. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Z welonem czy bez 01.07.07, 10:04 Welon- dłuugaśny i obszyty grubą koronką. U mnie welon "robi" całą kreację. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.rene Tak literówka! zabrakło znaku "?????" 01.07.07, 14:50 miało byc "oklepany?-nie., ale do niektórych sukienek nie pasuje." sukienka tez nie jest oklepana, i wesele tez nie, i obrączki nie, i ten weleon tez nie!!! a w mojej sytuacji chodzi o to że ksiadz nie kazał.... bo mam dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
anetina a dlaczego ksiądz zabronił? bo dziecko? a inni 01.07.07, 15:01 księża nie zabraniają dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
ania.rene ksiądz zabronił 01.07.07, 16:39 tak zabronił, powiewaz dla niego to symbol czystości, a ja mam dziecko, powiedział ze moge wziasc slub ale bez welonu. Szkoda, ale nie chce zeby podczas slubu zrobił cos głupiego, bo słyszałam ze komus przed kosciołem zdjał welon PS; sam ma dwójke dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
k.mat Re: ksiądz zabronił 01.07.07, 17:04 niezły ksiądz... ja welonu nie chciałam ale wszyscy mnie namawiają, że tak bardziej ślubnie się robi, więc jeszcze zobaczę symbolem czystości jest wianek zaś welon jest symbolem posłuszeństwa mężowi ale obecnie te symbole nie wiele mają z rzeczywistością mimo tego uważam, że dziwnie wyglądają dziewczyny w ciąży w welonach Odpowiedz Link Zgłoś
anetina Re: ksiądz zabronił 01.07.07, 17:08 k.mat napisała: > mimo tego uważam, że dziwnie wyglądają dziewczyny w ciąży w welonach podobnie uważam ale z drugiej zaś strony pasuje mi, gdy mama ma welon na swoim ślubie Odpowiedz Link Zgłoś
anetina symbol czystości, to jedna na 20 może mieć tylko 01.07.07, 17:07 welon na głowie a poza tym to wianek ma dziewica, nie welon Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: Tak literówka! zabrakło znaku "?????" 01.07.07, 18:08 daj sobie spokój z księdzem. To twój slub a nie jego. Najwyżej za karę bedziecie litanie jakąś odmawiać. Tak bylo u mojej koleżanki gdzy ksiądz zakazala odkrytych ramiom a ona sie nie zastosowala do jego żadań. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.rene oj te ramiona:0 01.07.07, 19:17 mój ksiadz co msze głosi kazanie, za kobiety prawie nago na sluby przychodzą, upał, goraczka a on kazał zakładac cos z długim rekawem...... czasami zachowuje sie tak jakby w zyciu kobiety nie widział a i tak na mszy widac ze az sie ślini jak je widzie, moze jaraja go całkowicie ubrane(heheheh) Odpowiedz Link Zgłoś
ania.rene zuzia 01.07.07, 19:18 a tak z innej beczki, to bardzo ładną masz sukienke, mozesz zdradzić ile kosztuje to cudo????? Odpowiedz Link Zgłoś
maga801 Re: Z welonem czy bez 01.07.07, 17:28 haha welon oklepany!!!!!!!!!!!!! a to przecież atrybut panny młodej))))))))) czegoś tak śmiesznego dawno nie słyszałam PS ja welonu nie miałam, bo nie pasował do mnie i mojej sukni - i czuję, że jestem w mniejszości Odpowiedz Link Zgłoś
ania.rene oklepany??????-nie 01.07.07, 18:00 tak brzmi poprawnie watek, i nie widze w tym nic smiesznego. przeczytaj uwaznie od poczatku do konca Odpowiedz Link Zgłoś
maga801 Re: oklepany??????-nie 02.07.07, 12:26 przeczytałam po fakcie i zwracam honor)) Odpowiedz Link Zgłoś
literka82 Re: Z welonem czy bez 02.07.07, 13:17 Z welonem Tylko raz mam mozliwosc go zalozyc... Odpowiedz Link Zgłoś
jo_miekka Re: Z welonem czy bez 02.07.07, 14:41 Kurczę, ja chyba jednak bez... Już się nawet przekonałam, że krótkie włosy i weoln sie nie wykluczają. Ale krótka, rozszerzana dołem kiecka i welon? Będę wyglądać jak choinka! ) Odpowiedz Link Zgłoś