Dodaj do ulubionych

Odwołane śluby

12.07.07, 21:20
Hej, tak z obserwacji poczynionych na swojej skórze co się dzieje już 3 para
moich znajomych odwołała ślub, 2 z nich na serio, a jedna chce przełożyć na za
pare lat. Jak sądzicie będzie jeszcze kiedyś ślub tej pary co przekłada czy
raczej sie to nie uda???? A pozatym ja nie rozumiem czegoś, bo najczęściej
ludzie się tłumaczą tym, że mieli wątpliwości a wcześniej nie mieli???? Nie
rozumiem tego jak można odwołać ślub dziś a ślub miał być w tą sobote, co to
nagle jakaś lawina wątpliowści na kogoś spadła???? Czy to normalne???? Ja już
nie wiem co się dzieje z tymi parami, czy one zaręczają się dla zabwy, czy nie
myślą nad tym że to wszystko pociąga za sobą jakieś koszta. Ech co za życie, a
miało być tak pięknie 3 weselka sad
Obserwuj wątek
    • blueant Re: Odwołane śluby 13.07.07, 02:39
      wiesz Kazulenka, mysle, ze koszty bylyby o wiele wyzsze gdyby tych slubow nie
      odwolali, tylko problemy zaczelyby sie dopiero pozniej.
      Ja tez znam kilka par, ktore sie rozmyslily choc przygotowania byly juz w toku.
      Moja najblizsza przyjaciolka rozstala sie z narzeczonym dwa miesiace
      przed`slubem. Wszystko bylo gotowe, sukienka juz wisiala w domu, ale ona miala
      watpliwosci. I bardzo dobrze.
      A wesel nie zaluj. Mozesz sie pobawic na dyskotece - taniej wyjdziesmilesmilesmile
    • nikitka78 Re: Odwołane śluby 13.07.07, 08:31
      A ja się nie dziwię i tym bardziej trzymam kciuki za takie pary które decydują
      się na odwołanie (oczywiście jeśli mają wątpliwości). Moja przyjaciółka miała
      poważne wątpliwości- byli już po ślube cywilnym. Nie odwołała ślubu kościelnego
      i wesela, a po 2 miesiacach odeszła od męża. Teraz są już po rozwodzie, dużo
      nerwów kosztowało to ją i jej rodzinę. Ułożyła sobie życie na nowo, ale załuje
      że przed ślubem nie powiedziała "nie".
    • kocurki_dwa Re: Odwołane śluby 13.07.07, 08:44
      czasem lepiej odwołać ,przyznać się do osobistej porażki by potem nie mieć za
      sobą rozwodu i zszarganych nerwów.
      • monitchka26 Re: Odwołane śluby 13.07.07, 08:51
        Mój brat i jego niedoszła żona już drugi raz odwołali ślub, mając 2 letnią
        córkę, dziecinada to jest dla mnie. Pierwszy raz odwołali jak była jeszcze w
        ciąży a teraz tydzień temu, ślub miał być 7 lipca. Koszty oczywiście ponosili
        poraz kolejny moi rodzice, porażka.
        • ginny22 Re: Odwołane śluby 13.07.07, 23:45
          Dlaczego "oczywiście twoi rodzice" - skoro młodzi tacy chwiejni w
          przekonaniach, to sami powinni ponosić koszty slubu. wink
    • jusia79 Re: Odwołane śluby 13.07.07, 10:18
      o ile sobie przypominam Twoje wcześniejsze wątki, "z teściową w sypialni" i
      Twoje problemy rychło po ślubie(to chyba z ubiegłego tygodnia), to zastanawiam
      się czy rzeczywiście lepiej nie odwołać ślubu wcześniej, niż później
      uczestniczyć w takich szopkach
      • kazulenka18 Re: Odwołane śluby 13.07.07, 23:40
        Ja jeszcze rozumiem 2 miechy przed ślubem, ale 2 dni to już troche głupie
        szczególnie że ta dziewczyna przez rok przygotowań nigdy nie miała cienia
        wątpliwości że dobrze robi, nagle z czwartek zadzwoniła że nie będzie ślubu itd
        bo ma wątpliwości, tego nie umiem zrozumieć, przecież wątpliwości się ma cały
        czas, jak się je ma a nie spadają na głowe jak lawina jednego dnia. A tak
        pozatym ja na to co mam teraz się świadomie zgodziłam i teściowa ze mną nie
        wygra nie pozwole jej na to.
        • magdusijaa Re: Odwołane śluby 13.07.07, 23:48
          odwolanie slubo to jeszcze zrozumiem, ale tej fali rozwodow?? co to: choroba
          cywilizacji?
    • elle2006 Re: Odwołane śluby 14.07.07, 13:52
      No niestety tak już jest sad Mój też odwołał na 3 tyg przed ślubem. Był to dla
      mnie szok, ale jak się później okazało po prostu nie wiem czy ze stresu mu
      odbiło. Było to już jakiś czas temu. Później walczył o mnie, mówił że zrobił
      głupotę życia ale nie umie tego racjonalnie wytłumaczyć. Teraz jest ok, chce się
      ze mną jak najszybciej ożenić, tylko tym razem to on załatwia wszystko a i nasz
      przyszły ślub nie będzie wyglądał jak ten wcześniej planowany. Będzie prosty,
      skromny bez tej całej otoczki.Wierze, że nam sie uda.
    • kc_mc Re: Odwołane śluby 14.07.07, 14:17
      A ja powiem tak, latwiej powiedziec TAK i zgodzic sie na Slub, ale odwage trzeba
      miec, aby powiedziec NIE i jednak z niego zrezygnowac mimo tego ze wszystko
      pozaplacane, rodzina przygotowana na Uroczystosc itd.
      Chyba lepiej wszystko odwolac, jezeli ma sie watpliwosci, niz pozniej brac Rozwod ?
      • elle2006 Re: Odwołane śluby 14.07.07, 14:30
        Zgadzam sie trzeba mieć dużą odwagę. Niektórzy wolą się pobrać i myślą, że jakoś
        to będzie, a później wychodzi że jednak jakoś nie wyszło i dopiero wtedy są
        dramaty zarówno małżonków jak i ich rodzin.
        • elle2006 Re: Odwołane śluby 14.07.07, 14:36
          masło maślane mi wyszło wink
          • justm Re: Odwołane śluby 15.07.07, 21:04
            nasi znajomi wzięli ślub rok temu a obecnie pozew rozwodowy leży w sądzie.
            wolałabym odwołać ślub niz przechodzić potem przez piekło rozwodu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka