Dodaj do ulubionych

Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną?

25.07.07, 10:42
Witajcie,
od jakiegoś czasu (od zaręczynwink zaglądam na to formum i dużo się dowiaduję.
Nasz ślub ma się odbyć za niecały rok (akurat suwaczek nie jest mi potrzebny,
umiem liczyć) i rozglądam się powoli za jakąs WYJĄTKOWĄ sukienką. Dadam, że
wiekszość sukni mi się nie podoba, albo nie widzę siebie w takiej czy owakiej..
Zastanawiam się zatem ile dziewczyny wydają na suknie... Bo jakie wybierają,
to widzę na zdjęciach.
Obserwuj wątek
    • mika9983 Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 10:44
      ja wydałam 1000 zł
      • memphis90 Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 15:16
        Ja też 1000zł (niecały), plus welon, buty, biżuteria. Razem max. 1500zł.
    • inkageo Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 10:45
      Planowałam wydać do 3000 zł, nie udało sięwink
    • agnrek Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 10:46
      Ja kupowałąm rok temu i jak każda z nas - chciałam wydać jak najmniej. Mieszkam
      w Warszawire i okazało się, że ceny sukienek zchodnich zaczynają się od około 2
      tysięcy do kilku tysięcy. Można coś na wyprzedaży znaleźć taniej. Przy okazji
      pobytu u rodziny weszłam do sklepu na Mazurach, ale gdy zobaczyłam Panią Zosię,
      któa je uszyła i same sukienki z daleka na wieszakach, to czym prędzej wykonałam
      w tył zwrot smile Owszem, ceny poniżej 1000 pln, ale kosztem jakości materiału i
      ogólnego efektu.
      Później chciałam kupić suknię używaną, wyszukałam dziewczynę w Częstochowie,
      która twierdziła, że jest pierwszą właścicielką. Niechcący w necie znalazłam jej
      ogłoszenie, poprzez które nabyła tę sukienkę od kogoś smile Tak więc dałam sobie
      spokój, poszłam do fajnego salonu (Młoda i Moda), była końcówka roku, przeceny i
      za 2500 pln kupiłam nową. Salon po ponad pół roku ją sprzedał i zwrócił mi 30% ceny.
    • jo_miekka Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 10:46
      Ja też chciałam wyjątkową i nic mi sie w salonach nie podobało.
      I w końcu szyję w pracowni krawieckiej z własnego projektu.
      Okazało się, ku mojemu zdumieniu, że szycie jest spooooro tańsze!
      Ja się zamkne w 1500PLN na pewno.
      Zatem polecam szycie: taniej i oryginalnie smile
      • butterfly80 dziękuję za odp. 25.07.07, 10:51
        Mi nie przeszkadzałoby nawet, jesli ktoś miał juz tę sukienkę załozoną, ale
        faktycznie, jesli owa suknia miałą juz kilka włascicielek to zmienia postać rzeczy.
    • gosiarkar Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 10:49
      mam ten sam problem, niewiele mi sie podoba
      dlatego będę szyła sukienkę, krawcową mam i na kiecke wydam nieco ponad 1000zł.
      chyba że zzajdę coś ciekawego w komisie .... salon odpada ceny powalające smile
      Zaraz po ślubie sprzedaję suknię.
      smile
      • butterfly80 Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 10:55

> chyba że znajdę coś ciekawego w komisie .... salon odpada ceny powalające smile
        > Zaraz po ślubie sprzedaję suknię.
        > smile

Ja teżsmile
        Moje kuzynki nie sprzedały ... to jednej sie ta suknia wala po szafachwink druga
        wykorzystała częsć sukni na uszycie becika na chrzciny swego pierworodnego, a u
        trzeciej (hehe) dzieciaki (jej wlasne) jak były na tyle duze, by szperac po
        szafach - pocieły calą suknię na drobne kawałkiuncertain
    • sweedee Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 10:56
      Ja znalazłam sukienkę w internecie i dałam do uszycia. Była dokładnie taka, o
      jaką mi chodziło. Krawcowe fajne babki i z anielską cierpliwością, bo taką
      marudną klientkę jak ja, sama już bym dawno wykopała. A koszt 900 zł.
    • olimpia_b81 Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 10:56
      Maggie Sottero (z wystawy) za ok 700 zl(120 funtow),
      jak sie poszuka to sie znajdzie tanio
      • a.bc Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 11:08
        Licząc wszystko czyli suknię i dodatki ponad 4000
    • elkrea Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 12:06
      Na moja poszło 2000, a miałam szytą według mojedo pomysłu, bo te w salonach podobały mi się, ale nie całkiem - zawsze było coś nie tak wink Tak więc za cenę podana powyżej miałam uszytą suknię, halkę, rękawiczki i welon.
      Duł sukni (spódnica) jest na tyle fajnie zrobiony, że bez halki jeszcze nie raz ja wykorzystam;D
    • eva_luna2 Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 12:11
      1600 za wypozyczenie, szkoda mi wydac na suknie 4000 i pozniej meczyc sie ze
      sprzedaza. A to, ze ktos mial ja przede mna nie przeszkadza mi, o ile suknia
      jest w doskonalym stanie.
    • malutenka5 Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 12:17
      Przygotowałam się na 3000 zł na sukienkę, znalazłam za 1300, razem z dodatkami zmieściłam się w 1800wink
      • kate.zet1 Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 12:21
        Moja kosztowala 2500, załapałam sie na przecenę i zaplaciłam niecałe 2200
    • pumeczka Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 12:22
      sukienka z drugiej ręki ze wszystkimi dodatkami 600 zł, planowałam do tej kwoty
      i znalazłam, może to nie szczyt mody 2007 r., ale za dzisiejszymi koronkami nie
      przepadamsmile
      • butterfly80 Sliczna 25.07.07, 12:33
        o tego typu suknie są w moim guście.
        • stworzenje sama suknia 1200zl 25.07.07, 12:39
          ze wszystkimi dodatkami w kwocie 1600zl sie zamkne smile,bedzie szyta podobna do
          tej z linka ktory zalaczam,nie bedzie miec trenu i koronka na dekoldzie sie
          bedzie inaczej niz na zdjeciu ukladac,ale rekawy pozostaja i reszta tez smile.No i
          bez kół w halce.

www.abcslubu.pl/galeria/?foto=88
          • izazdo 480 zl za nowa z Kanacca 25.07.07, 13:11
            Jestem zachwycona i cena, i wykonaniem!

Inka, widzialam Twoja prosbe, ale na razie nie mam jak wrzucic zdjec do kompa.
            Postaram sie spelnic Twoja prosbe asap. Dodam tylko, ze sukienka jest DOKLADNIE
            taka jak na zdjeciu, kropka w kropke, a wykonanie jest naprawde super.

www.kanacca.com/kanacca_photo/Eden%20Bridals/large/Eden%20Bridals0104.jpg
            • skarbun Re: 480 zl za nowa z Kanacca 25.07.07, 13:26
              moj caly wyglad - najdrozszy w zyciu... :
              sukienka - 2300
              welon - 650
              wypozyczenia etoli - 250
              buty - 220
              bizuteria - 300
              kwiaty - ok.150
              w sumie - prawie 4000
            • emisia21 Re: 480 zl za nowa z Kanacca 25.07.07, 15:11
              ja wydałam 2000zł ( wstepnie 1700 ale tuz po zwrocie okazalo sie ze trzeba 300
              zł doplacic za uszkodzenie koronki sad
            • marina111 Re: 480 zl za nowa z Kanacca 29.07.07, 11:29
              Widze ze korzystałyscie z tej strony: wedding.kanacca.com/shopbrands.asp?
              cate_id=326. Zastanawiam ise jak to mozliwe ze tam sa tak tanie sukienki
              dokładnie takie za jakie w warszawie płaci się po 3 tyś??? Pytanie do
              dziewczyn które zamawiały: One naprawde sa takie same??? nie było problemu z
              wymiarami???
    • morrighan80 Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 13:27
      max 2.5tys (Wawa). Polecam male salony - w duzych powszechnie znanych jest
      tlum, kiecki praktycznie na jedno kopyto i 2xdrozsze niz w tych mniejszych.
      • morrighan80 Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 20:45
        A-moja kiecka wyglada tak (musialam usunac panel przewijania wiec w prawym
        dolnym rogu troche poszarpana wink ):
        img512.imageshack.us/img512/2172/slubnaim1.jpg
    • kasiaaaa24 Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 13:29
      Razem z dodatkami w okolicach 4000. Wiem, że to sporo, ale od ponad roku marzy
      mi się ten sam model Demetrios i nie zrezygnuję smile To jedyny taki dzień w moim
      życiu i nie chcę żałować, że oszczędzałam na tym.
    • kobietka22 Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 14:24
      Ja tez bylam wybredna. W jednej wypozyczalni sukien slubnych zakochalam sie w
      gorsecie i tak wyszlo, ze za wypozyczenie gorsetu, cudnego dolu, halki,
      rekawiczek, etoli na ramiona i welonu zaplacilam 600zl. Buty kupilam za ok.100zl
      i zostalam w nich do rana takie byly wygodne smile)Naprawde jestem mile zaskoczona,
      bo suknia byla rewelacyjna i tydzien po slubie oddalam ja do wypozyczalni, pani
      nawet nie sprawdzala, czy cos jest uszkodzone czy brudne, powiedziala ze od tego
      sa,zeby sie wszystkim zajacsmile naprawde polecam - wypozyczalnia na
      slaska!!!(sorki za brak polskiej czcionki)
      • monitchka26 Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 14:26
        suknia kosztowała 4700zł
        • stysia7 Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 15:31
          smile)) a moja ok.220zł + welon 120zł + buty 219zł. Razem 559zł smile
      • lurie Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 15:44
        "wypozyczalnia na slaska" jeśli to oznacza, że ze śląska to podaj namiarysmile bo
        ciekawie to wygląda
    • pronovia Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 16:08
      Ja najpierw nastawiałam się na suknie hiszpańskie i liczyłam się z ceną około 5
      tysięcy, ale najbardziej na świecie spodobała mi się ta:

www.imagic.pl/files//3949/./electra.jpg
      i tutaj spotkała mnie miła niespodzianka, bo w sumie kosztowała 2500, an teraz
      mam zamiar ją sprzedać i może jeszcze coś odzyskam smile
    • lord1 Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 17:04
      Witam
      Ja kupiłam suknię z drugiej ręki za 2,2 tys. zł wraz z welonem firmy Cymbeline.
      Strasznie na nią chorowałam, a w salonie kosztuje ok 5 tys. zł.
      Do tego buty prawie 400 zł, biżuernia 300 zł, nie wiem ile jeszcze nieszczęsna
      wiązanka smile.Pozdrawiam serdecznie
      Gipsowa
      • mapi9 Re: 450 zł 25.07.07, 17:14
        • jola.pedagogspoleczny Re: 450 zł 25.07.07, 20:12
          sukienka 400 (nowa- z salonu, który likwidowali)
          buty 20 (ze zwykłego sklepu a nie ze ślubnego)
          stanik 66
          majteczki 10
          welon 56
          bolerko 75 (planowo- w salonie powiedzieli, że za tyle uszyją)
          halka z kołem 60 (planowo- w salonie powiedzieli, ze za tyle sprzedadzą)

rezem niecałe 700zł

biżuterię już mam ;-P

Zapewniam, że jak się chce, to można bardzo tanio kupić!
          • butterfly80 Re: 450 zł 25.07.07, 20:51

Brawo!!!
            Może trochęmiałas szczęscia z tym likwidowanym salonem...ale i tak BRAWO!
            a buty za 20 czy za 200??
            • kazulenka18 ja chyba najdrożej 25.07.07, 21:17
              Ja za samą kiecke dałam 5050 złotych welon dostałam gratis, buty 350 zł,
              biżuteria wypożyczenie z salonu 1500 zł sad pomysł szanownej teściowej na
              kamienie szlachetne.
              Załącze linka sukni. A już nie wspomne o pończochach, bieliźnie fryzurze,
              makijażu i wiązance. Troche to kosztowało
              Suknia poszła w komisie za 2800 następnego dnia po wstawieniusmile Zdjęć ze ślubu
              nie mam na kompie tylko takie na papierze a skanerka nie mam niestety sad

www.justinalexanderbridal.com/photos_big/8238_b1_060531061102.jpg

Jakby link nie działał justin alexander 8238 powiem szczerze z perspektywy chyba
              mi na główke było gorzej jak kupowałam tą suknie tyle kasy
              • butterfly80 Re: ja chyba najdrożej 25.07.07, 21:41
                z czego ta suknia była uszyta, ze tyle kosztowała???????
                nasze wesele tyle bedzie kosztowało ile Twoja suknia z dodatkami!
                • kazulenka18 Re: ja chyba najdrożej 25.07.07, 21:45
                  Z jedwabiu była szyta jak większość suknien tej firmy. Powiem tak suknia
                  powalająca cena zresztą też. Tak patrząc na to trzeźwym wzrokiem po paru
                  miechach od ślubu za droga była ale wtedy była jedyną suknią która mi się
                  podobała, a zdesperowana panna młoda jest gotowa na wszytsko smile
                  • kazulenka18 Re: ja chyba najdrożej 25.07.07, 21:46
                    Wszystko miało być smile
                    • butterfly80 Ty chyba najdrożej 25.07.07, 21:57
                      ee, ślub się bierze raz w życiu...
                      Skoro wydałaś tyle to znaczy, ze miałaś tyle smile
                      fAjnie, życzę Wam wszystkiego dobrego na Nowej Drodze Zycia!
                      ~~~
                      penwie cały ślub też Was szarpnął...bo w takiej sukni to się nie tańczy w
                      remizie strazackiej wink
                      ....
                      • kazulenka18 Re: Ty chyba najdrożej 25.07.07, 22:05
                        Dziękuję i wzajemnie wszystkiego najlepszego udanego ślubu smile Baw się dobrze bo
                        czas podczas wesela miaja w zastraszającym tempie smile
                        • martina.15 Re: Ty chyba najdrożej 25.07.07, 22:17
                          ale jak tesciowej sie wymyslilo i sama zaplacila to tylko sie cieszyc smile
                        • butterfly80 Kazulenka 25.07.07, 22:19
                          Dziekujęsmile
                          To dopiero za rok...
                          ~!
                          a może "już" za rok?
            • jola.pedagogspoleczny Re: 450 zł 25.07.07, 23:54
              butterfly80 napisała:

,,Brawo!!!
              Może trochęmiałas szczęscia z tym likwidowanym salonem...ale i tak BRAWO!
              a buty za 20 czy za 200??''

Jakbym kupiła butki za 200, to bym się raczej tym nie chwaliła, zważywszy, że
              resztę kupiłam tak tanio;-P (no poza stanikiem, ale on mi sie jeszcze przyda...)

Ale tak szczerze, to dla mnie białe (kremowe, ekri itd) buty na 7-centymetrowym
              obcasie są zakupem, który przyda mi się tylko raz w życiu (dosłownie). Nie
              założę ich prawdopodobnie już nigdy- nie noszę ani butów na obcasie (a tym
              bardziej na takim) ani jasnych butów (i ubrań).
              Butki kupiłam w jednym ze sklepów sieci obuwniczej- sa bardzo jasne, ale nie
              białe (ale sukienka też nie biała), mają szpic i paseczek przez środek. Jednym
              zdaniem mówiąc są bardzo klasyczne i eleganckie.

PS Założe je na ślub, a na przyjęcie szukam sobie już jakichś wygodnych, w
              których jeszcze pochodzę, ale nie zamierzam na nie dużo wydawać ;-P
              • auwmen Re: 450 zł 28.07.07, 18:02
                dokładnie , dla mnie buty to wydatek wymuszony, raz że buty tzw ślubne sa
                ohydne, żadne mi się nie podobają a jak fajne to kosztują, a będą na jeden raz
                niech żyją CCC
    • ishka82 Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 22:07
      Ja za samą nową suknię zapłaciłam 1500zł. Kupiłam w pracowni sukien ślubnych.
    • bozena.dp Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 22:11
      suknia + bolerko 1600 zł, welon gratis
      buty 90 zł
      bielizna (stanik+majtki) 60 zł
      biżuteria - ?? jeszcze nie wiem co ani za ile :o)
    • pannax2 Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 22:48
      planowanie to jedno, a rzeczywistość drugie. Ja planowałam mniej, a jak na razie
      suknia+biżuteria+bielizna+welon wyniosły mnie: 2600 (ostatecznie sądzę, że
      zamknie się na 3000-3200).
    • kasia_29.09 4000 zł z kolekcji Papilio 25.07.07, 22:48
      Ja tez początkowo myslalam ze nic dla siebie nie wybiore. Ale ta od razu mi sie
      spodobala. Wiem ze 3-4 tys na jednorazowa suknie to duzo ale slub ma sie tylko
      1 raz w zyciu i to z najkochanszym mezczyzna u boku smile
    • martucha55 Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 22:50
      2400
    • gina28 Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 25.07.07, 22:57
      3300. Ale reszta naprawde tanio.
    • seditka Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 27.07.07, 14:21
      ja zamówiłam suknię w salonie i suknia z dodatkami typu halka , bolerko i
      ozdobiki to tak lekko 3500 zł , do tego buciki pewnie z 300-500 złotych , no i
      biżuteria , pewnie koło 1000-1500 zł
      nie jest lekko , ale ten dzień ma się tylko raz w życiu więc uważam ,że warto
      • maraxela Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 27.07.07, 14:24
        ja za suknie dalam 3600 herm's kardiel do tego kupilam buty za 399 zl ktore
        okazaly sie za wysokie i nie zdolam w nich wytanczyc wiec musze kupic nowe.Na
        szczescie te za 399 sa takie ze mozna w nich chodzic bo sa poprostu
        eleganckie.welon 120 zl plus kolczyki do tego ok 120 zl wiec calosc wyjdzie ok
        4000
        • aniak1211 Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 27.07.07, 20:58
          Suknia z dodatkami 2100+bizuteria ok 100zl i buty ok 100zl
    • koko-szanelll Re: Ile planujecie wydać na sukienkę ślubną? 28.07.07, 10:12
      ja licze sie z wydatkiem rzedu 3-4 tysiecy.Tańsze jakos nie przypały mi do
      gusu.Jak juz mi sie jakas podoba to powyzej 3 tysiecy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka