Dodaj do ulubionych

porozmawiajmy 2.08.2007

02.08.07, 09:05
cześć dziewczyny! no i jak tam po ostatnich burzach, jesteście jeszcze tu czy
na nowym forum? ja skaczę po trzech na raz (stare, nowe i wrocławskie)
Obserwuj wątek
    • sysunia-leniwca Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 09:07
      coraz ciszej tu!
      • lilivampire Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 09:11
        ludzie przychodzą i odchodzą, normalna kolej rzeczy
        to nie koniec ślubów przecież i nie koniec panien młodych;p
    • inkageo Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 09:55
      Lili jaki masz pomysł na poprawienie atmosfery na forum?
      • lilivampire Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:02
        może po prostu miła, normalna rozmowa, bez ataków (jam też człowiek i też cierpliwość tracę), poznanie się (do czego należy również komentowanie sukni i innych rzeczy), ja nie mogę nic więcej zrobić, Wy też musicie wyrazić przynajmniej chęć poprawienia atmosfery, bo ja sama nic nie wskóram
        • zuzia_8 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:05
          twój szacunek do nas (wszystkich forumek):
          "ludzie przychodzą i odchodzą, normalna kolej rzeczy
          to nie koniec ślubów przecież i nie koniec panien młodych;p"
          i chęć bycia miłą od razu widać w twoich odpowiedziach do nas.

lili - przemyśl swoją strategię. Nie twierdzę, że masz nas błagać na kolanach
          bo to zupełnie nie to, ale może czas zejść trochę z piedestału i zmienić ton
          wypowiedzi?
          • lilivampire Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:09
            zuziu, a co mam niby napisać?
            "co ja biedna zrobię???? forumki odeszły na inne forum!!! o ja biedna!!!"
            piszę jak jest, to, że Wy postanowiłyście mnie ukarać za to, że jestem na forum, nie znaczy, że nie będą się tu pojawiać następne forumki - tak jak pisąłam - normalna kolej rzeczy
            nie piszę tego w sposób protekcjonalny, tylko realistyczny
            nic na to nie poradzę, że w tej chwili co nie napiszę Wy to uznacie za bezczelny ton
            • np1979 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:20
              nikt nie chce cię ukarać za to, że pojawiłaś się na tym forum. chodzi o to, w
              jaki sposób rozpoczęłaś swoją "karierę" moderatorki.
              teraz chcesz być miła ale wlazłaś tu z buciorami i zupełnie nie obchodzi cię
              to, że jak jesteś tu nowa to mogłabyś troszkę się dostosować.

forum to nie tylko regulamin i netykieta, ale przede wszystkim ludzie, którzy
              je tworzą. to stare bywalczynie nadają "duszę" temu forum. wiadomo, że skład
              forum się zmienia, ale dzięki tobie są duże szanse na to, że ze świetnego forum
              z ciekawymi ludźmi zrobi się tutaj jedno z wielu miejsc o tematyce ślubnej bez
              jakiegokolwiek charakteru
              • lilivampire Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:24
                wiem, że źle rozpoczęłam i okropnie się z tym czuję
                teraz też wiem, że powinnam najpierw się Wam dokładnie przyjrzeć, a nie zmieniać forum, ale ja miałam wizję zbawienia świata itp., nie znałam Waszych niepisanych zasad, bo nie miałam nawet skąd, ponadto jestem stałą bywalczynią innych forów, gdzie surowo obowiązuje netykieta i regulamin agory i też fora mają swój charakter
                byłam pewna, że tutaj obowiązują te same zasady, musicie to zrozumieć
                nie chcę nic zmieniać, chcę by wszystko było jak jest, bo podoba mi się tu, nie chcę by forum starciło charakter, ma być tak jak byłowink
                ja naprawdę nie mam złych zamiarów Dziewczyny!
            • zuzia_8 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:50
              lilivampire napisała:

> zuziu, a co mam niby napisać?
              > "co ja biedna zrobię???? forumki odeszły na inne forum!!! o ja biedna!!!"
              > piszę jak jest, to, że Wy postanowiłyście mnie ukarać za to, że jestem na
              forum
              > , nie znaczy, że nie będą się tu pojawiać następne forumki - tak jak pisąłam -

> normalna kolej rzeczy
              > nie piszę tego w sposób protekcjonalny, tylko realistyczny
              > nic na to nie poradzę, że w tej chwili co nie napiszę Wy to uznacie za
              bezczeln
              > y ton
              >

a musiałaś się koniecznie odzywać w tym temacie????
              może po prostu wystarczyło tego nie komentować i tyle? bo jeżeli nie ma się
              dobrej odpowiedzi (a czasami tak jest, że żadna nie jest dobra) to trzeba
              siedzieć cicho.
              To jest "porozmawiajmy" a nie "dyskusja z lili". Nie musisz tu odpisywać na
              każdy post. Dziewczyny maja prawo wyrazić swój żal a ty potrakowałaś to jako
              atak stricte personalny i od tego się zaczęło.
              Musisz niestety zacisnąć zęby bo sporo czasu minie zanim wszystko to ucichnie.
              A rozgrzewjąc atmosferę swoimi aroganckimi wypowiedziami (nie wiem jakie były
              intencje - ale tak to sie czyta) nikomu nie pomagasz a na pewno nie sobie i
              atmosferze na forum.
              Przemysl to.
        • inkageo Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:05
          Ale musisz też krytycznie podchodzić do swoich wypowiedzi. Jak będzie z nich
          zalatywało arogancją to miłej atmosfery tu nie będzie.. Przeczytaj ten wątek..
          • lilivampire Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:14
            inka, nie będę się wypowiadać ile rzeczy na swój temat czytam od kilku dni, niektóre nie mające nic wspólnego z moderowaniem i moim "tonem"
            w tej chwili nie wypowiadam się jako moderator, oczekuję od Was takiego samego szacunku, jakiego Wy oczekujecie od innych (nie chodzi mi o szacunek jako do moderatora, tylko jako do drugiego człowieka)
            pomyślcie chwilę nad tym, nie jestem w stanie być miła dla kogoś kto mi ciągle wbija szpilki, ale pomimo wszystko - dziwne to bardzo - lubię Was wszystkie, za Waszą determinację, lojalność wobec siebie i przyjaźńwink
            IMO to naprawdę niespotykane na forum
            • inkageo Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:22
              A napisz mi proszę dlaczego tak Ci zależy na moderowaniu tego forum? Tak za
              wszelką cenę i po trupach? Nie mogę tego zrozumieć...
          • mayagaramond Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:24
            Nie dosc, ze mnie dzis wkurzyla jedna klientka (nie pierwszy raz), to teraz
            przeczytalam ten watek. Lili - nie podobaja mi sie Twoje wypowiedzi, na
            kilometer wieje od nich arogancja. Moze nie bylo to Twoje zamierzenie, ale tak
            zostalas zrozumiana, o czym swiadcza posty innych forumek.
            Nawet w duzych firmach gdy przychodzi nowy szef to, jesli jest rozsadny, nie
            bedzi od razu rostawial ludzi po katach, tylko przyjrzy sie strukturom i dopiero
            wtedy zaproponuje zmiany. A Ty z zalozenie nie jestes szefem tylko moderatorem:

3. «osoba wpływająca łagodząco na stosunki w grupie»
            4. «osoba, która kieruje dyskusją i czuwa nad jej właściwym przebiegiem,
            zwłaszcza w mediach»
            • np1979 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:34
              cześć maya! ja już nie mam siły na dyskusję z lili, na razie może atmosfera
              trochę przycichnie, w jednym z postów wyżej przyznaje, że źle zaczęła...
              dziwi mnie tylko, tak jak inkę, że tak kurczowo trzyma się moderacji tego
              forum. no ale cóż, pożyjemy, zobaczymy.
              jak tam pogoda na południu niemiec? ja jutro jadę i mam nadzieję, że już w
              sobotę poopalam się trochę na tarasiesmile))
              • lifesurfer Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:08
                ale sie chyba porobilo.... nie bylo mnie kilka dni na forum i zupelnie nie wiem
                o co chodzi i nie mam zamiaru wnikac. Zreszta juz od jakiegos czasu forum
                zmienilo swoj charakter. My juz jestesmy po slubie ale chyba nie zaloze
                osobnego watku bo straszny tu balagan. Pozdrawiam Was serdcznie z pochmurnego
                Stuttgartusmile
              • mayagaramond Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:08
                Pogode mamy ladna, swieci sloneczko, ale ja mieszkam w pld.wschodniej Bawarii i
                tu pododa moz esie zmienic z godziny na godzine. Jesli chodzi o opalanie, to
                kolega z pracy wlasnie do mnie powiedzial - hm, w ostatnim czasie przebywasz
                chyba bardzo duzo na sloncu, bo jestes biala jak sciana. No wlasnie, powoli
                zaczynam wygladac jak wamirek, bo ostatanio bardzo malo spalam i bardzo malo
                jadlam... A w weekendy zamisat sie opalac pracowalam w ten weekend znow bede
                tluc w klawiature...

A czy Ty na stale przeniesiesz sie do Stuttgartu?
                • np1979 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:21
                  teraz jadę na 2 tyg a od października na stałesmile a lifesurfer też ze
                  stuttgartu smile ja właśnie też jestem biała jak ściana bo nie mam się kiedy
                  opalić, smaruję siędzielnie samoopalaczem ale na razie bez większego efektu.
                  dziś już jestem w nastroju urlopowym, siedzę sobie w biurze w trampkachsmile
                  • lifesurfer Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:40
                    pomylilo mi sie drzewko i mylslalam,ze to do mniesmile to daj znac jak juz
                    bedziesz w pazdzierniku w Stutt, umowimy sie na kawkesmile
                    • mayagaramond Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:49
                      Nie ma sprawy, prowadze kartoteke forumek to i zaraz Ciebie wpiszewink

Tybinga jest piekna, ale pewnie dosc konserwatywna. A co tam studiujesz? Prawo,
                      medycyne? Tez sie tam wybieralam (na prawo), w koncu wyladawalam gdzie indziej.

Oj u nas nie zawsze slonce swieci, caly lipiec lalo, tzn, dzien w dzien byla
                      burza. Jakis czas temu znalazlam w necie prognoze pogody dla pludniowych Niemiec
                      na 90 dni (szalenstwo przyszlej panny mlodejwink),a tam tekst:
                      Achtung: Die Prognose ist ausschließlich für Süddeutschland berechnet, davon
                      ausgenommen sind alle Lagen über 600m, sowie der Osten und Südosten (czyli ja)
                      Bayerns.
                • lifesurfer Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:39
                  wiadomo na Bawarii zawsze swieci sloncewink na stale chyba nie, musze tylko
                  skoczyc studia w Tübingen a potem chyba chcialabym wyprowadzis sie z niemiec.
                  Czasem wydaje mi sie,ze jestem tu za dlugo (juz 3 lata)... ale jak na razie
                  jest oki i nie narzekamysmile
                  • np1979 do lifesurfer! 02.08.07, 12:03
                    hej, a czy ty 28 lipca miałaś ślub? napiszę do ciebie na gazetowego, sprawdź za
                    prę minutsmile
                    • lifesurfer Re: do lifesurfer! 02.08.07, 13:20
                      np odpisalamsmile
                      • sputnik_sweetheart Re: do lifesurfer! 02.08.07, 16:42
                        Hej! No i jak tam sukienka się sprawdziła? Piszę też Ci maila na privasmile)))
                        • lifesurfer Re: do lifesurfer! 02.08.07, 18:46
                          odpisalamsmile
    • annka-cygannka Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:04
      Dziewczyny nie zakrzyczcie mnie tylko, ale ja bym odpuściła troche tej lili.
      Dziewczyna miała zły poczatek- zaczęła tak bezosobowo i szorstko, bo nie
      wiedziała, że to forum ma duszęsmile W sumie to trochę ją podziwiam, że dalej tu
      jest, bo ja po takich atakach uciekłabym z płaczem do mamusismile Wywieśmy
      wszystkie białą flagę, bo takie skakanie po 3 forach już mnie meczy.
      • nati.82 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:10
        ten zły początek to ja jej juz dawno wybaczyłam, ale jak już zapewne zauwazyłaś
        ona nie odpuściła i tonu nie obniżyła, wręcz dalej obstaje przy swoim, że
        szacunku wymaga i ble ble ble! jak się wchodzi na forum, już nie mówiąc o tym,
        że zostaje się jego moderatorem, to naprawdę powinno sie najpierw coś o tym
        forum wiedzieć....
        • annka-cygannka Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:22
          A czy to dziwne, że dziewczyna chce szacunku? Czytam jej wypowiedzi i widze,że
          spuściła z tonu i stara się. Nie jest już taka bezosobowa jak na początku
          ("Łamiesz regulamin, twój post zostanie usunięty" itp) Poza tym, trzeba zwrócić
          uwagę na to, że wiele osób ja zjechało za rzeczy których nie zrobiła, np
          odszpilenie galerii. Ja na jej miejscu też bym się wk...iła. Nikt chyba nie lubi
          być krytykowany za cos czego nie zrobił i każdemu nerwy puszczają. Nie chce tu
          robić za jej adwokata, ale prosze was skończmy już to.
          • nati.82 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:27
            jeżeli wymaga się od innych szacunku, samemu trzeba też go okazywać! my sie na
            tym forum często kłócimy, czasem też obrazamy niestety, ale zawsze sytuacja
            wraca do normy, bo tak naprawdę kazda z nas wie, że ta druga to KTOŚ, a
            wampirek potraktował nas jak bandę głupich dziewczynek, które teraz staną na
            baczność, bo ona tu wkroczyła.
            • annka-cygannka Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:31
              zgadzam sie, ale jesli jej przeszło, to niech nam tez przejdziesmile
              • nati.82 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:35
                jesli jej przejdzie, to nam też, chociaż ta zniewaga krwi wymagasmile)))
    • anias85 Re: Do administracji forum warto napisac!!! 02.08.07, 11:21
      mysle, ze warto napisac do administracji forum - panna
      narobiła bałagany, rozbiła "społecznosc forum",
      spowodowała, ze powstaja nowe fora, dziewczyny uciekają itd.
      keirownictwo powinno zareagowac - bo taki ich pracownik jak nasza wampirkowata lili
      psuje wizerunek firmy
      moze jak ich zasypiemy skargami to zareaguja
    • zuzia_8 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:50
      co tu się dzieje?
      połowa wypowiedzi zniknęła!
      • anias85 Re: lili czysci 02.08.07, 11:53
        usunęła połowe watków komentujacych jej destrukcujne dla forum działania
        ŻEGNAMY LILI
      • ishka82 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:54
        Wampiry szaleją
      • annka-cygannka Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:54
        a czego brakuje?
        • anias85 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:54
          ok 30 wypowiedzi
      • np1979 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:54
        co jest grane?? nawet w wątku porozmawiajmy ostra cenzura. lilly, co tu było
        takiego, że trzeba było usunąć? bez przesady, to jest wątek do rozmów i dyskusji
        • nati.82 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:56
          wampirek sobie w totolotka gra! i w kulki leci żeby brzydko nie powiedziec...
        • annka-cygannka Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:57
          Chyba że to bacha tnie hihihismile
      • annka-cygannka Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:56
        No to ja jej bronie a tu takie kwiatkismile Lili nie usuwaj juz nic bo ta "spirala
        nienawisci" nakręca się coraz bardziejsmile
      • mayagaramond Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 12:18
        Czyli jednak brakuje, a juz myslalam, ze mnie pamiec zawodzie.

Lily, jesli to rzeczywiscie Ty pokasowalas te watki, to Twoje zachowanie jest
        zalosne.
        • np1979 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 12:28
          właśnie napisałam maila z prośbą o wyjaśnienie, dlaczego moje wypowiedzi
          zostały skasowane. to już przesada żeby tak cenzurować wątek "porozmawiajmy", z
          resztą to były normalne wypowiedzi bez wulgaryzmów itp.
          dziwne rzeczy się tu dzieją...
          maya, ja studiowałam w tybindzesmile))vwl a mój N prawo. ale w głębi duszy jest
          bawarczykiem (chyba kiedyś ci już pisałam, że urodził się w bawarii)
          pozrdsmile))
          • mayagaramond Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 12:48
            Panna sie szarogesi jak moze, najlepsze jest to, ze postow "mara_???" nie
            skasowla, bo "nie byly niezgodne z regulaminem"... Moze lilivamire to jakas
            krewna czlonkow naszego obecnego rzeda i zwalcza "uklad"?wink
            • nati.82 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 12:52
              hehehe a może na co dzień jest szarą myszą i leczy kompleksy tutaj?
            • np1979 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 12:53
              możliwe... tylko, że moje wypowiedzi były zgodne z regulaminem i wkurza mnie,
              że zostały skasowane... ciekawe, co mi wampir odpisze
              • zuzia_8 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 13:01
                np1979 napisała:

> możliwe... tylko, że moje wypowiedzi były zgodne z regulaminem i wkurza mnie,
                > że zostały skasowane... ciekawe, co mi wampir odpisze

daj mi znać jak ci odpisze. moje też zostały skasowane. Domyslam się jakie da
                uzasadnienie.
                • np1979 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 13:04
                  jak się doczekam to dam znać. może były nie na temat? ale to jest wątek
                  POROZMAWIAJMY a nie "które buty bardziej pasują" itp
                  • zuzia_8 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 13:06
                    np1979 napisała:

> jak się doczekam to dam znać. może były nie na temat? ale to jest wątek
                    > POROZMAWIAJMY a nie "które buty bardziej pasują" itp

obiecywała, ze ten wątek bedzie mógł istnieć.
                    • np1979 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 13:10
                      no właśnie, ale co z tego, że istnieje, skoro jest cenzurowany i nawet nie
                      wiadomo, na jakich zasadach. ech...
                      • mali.sa Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 13:30
                        Oprócz moderatorek posty na forach kasuje administracja zawodowa. Tak właśnie
                        było w przypadku tego wątku.
                        Po wyjaśnienia zapraszam na forum@agora.pl.
                • np1979 usunięte posty 02.08.07, 16:06
                  dostałam odp z administracji:
                  "Witam,
                  zostały skasowane wszystkie posty z dyskusji z personalnymi docinkami.
                  Pozdrawiamy,
                  Administracja Forum"

hmmm...trochę za bardzo szleje ta cenzura, w moich tekstach nie było żadnych
                  ataków. uważam to za grubą przesadę. tu na forum zrobi się kółeczko wzajemnej
                  adoracji, jeśli coś skrytykujesz to od razu wykasują post... beznadzieja
                  • mayagaramond Re: usunięte posty 02.08.07, 17:52
                    np1979 napisała:

> dostałam odp z administracji:
                    > "Witam,
                    > zostały skasowane wszystkie posty z dyskusji z personalnymi docinkami.
                    > Pozdrawiamy,
                    > Administracja Forum"
                    >

Co za maksymalna bzdura! Prosze forum o padanie definicji "ataku personalnego",
                    bo w tym watku takowych moim zdaniem nie bylo.

Przestancie z tymi czystkami, bo zamiast poprawy atmosfery wprowadzacie tu
                    zamet. Juz pisalam - swietnie sobie radzilysmy bez "Administracji" patrzacej nam
                    na klawiature.
                  • mayagaramond Re: usunięte posty 02.08.07, 17:52
                    Powinno byc - prosze Administracje Forum o podanie definicji...
    • inkageo Do Lili - ważne 02.08.07, 13:31
      Wracam po kilku godzinach, widzę że na moje pytanie nie odpowiedziałaś, ale nie
      ważne.. Za to jest wykasowana część tego wątku, m. in. moja nie łamiąca żadnego
      regulaminu wypowiedź "Słucham?" wyrażająca jedynie zdziwienie..
      Czy wykasowanie tej wypowiedzi nie łamie regulaminu?
      Czy nie popsuto mi w ten sposób statystyki, przecież usunięto mój post, a on
      regulaminu nie łamał w żaden sposób... Jak to mam rozumieć?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka