np1979 02.08.07, 09:05 cześć dziewczyny! no i jak tam po ostatnich burzach, jesteście jeszcze tu czy na nowym forum? ja skaczę po trzech na raz (stare, nowe i wrocławskie) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilivampire Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 09:11 ludzie przychodzą i odchodzą, normalna kolej rzeczy to nie koniec ślubów przecież i nie koniec panien młodych;p Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 09:55 Lili jaki masz pomysł na poprawienie atmosfery na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:02 może po prostu miła, normalna rozmowa, bez ataków (jam też człowiek i też cierpliwość tracę), poznanie się (do czego należy również komentowanie sukni i innych rzeczy), ja nie mogę nic więcej zrobić, Wy też musicie wyrazić przynajmniej chęć poprawienia atmosfery, bo ja sama nic nie wskóram Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:05 twój szacunek do nas (wszystkich forumek): "ludzie przychodzą i odchodzą, normalna kolej rzeczy to nie koniec ślubów przecież i nie koniec panien młodych;p" i chęć bycia miłą od razu widać w twoich odpowiedziach do nas. lili - przemyśl swoją strategię. Nie twierdzę, że masz nas błagać na kolanach bo to zupełnie nie to, ale może czas zejść trochę z piedestału i zmienić ton wypowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:09 zuziu, a co mam niby napisać? "co ja biedna zrobię???? forumki odeszły na inne forum!!! o ja biedna!!!" piszę jak jest, to, że Wy postanowiłyście mnie ukarać za to, że jestem na forum, nie znaczy, że nie będą się tu pojawiać następne forumki - tak jak pisąłam - normalna kolej rzeczy nie piszę tego w sposób protekcjonalny, tylko realistyczny nic na to nie poradzę, że w tej chwili co nie napiszę Wy to uznacie za bezczelny ton Odpowiedz Link Zgłoś
np1979 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:20 nikt nie chce cię ukarać za to, że pojawiłaś się na tym forum. chodzi o to, w jaki sposób rozpoczęłaś swoją "karierę" moderatorki. teraz chcesz być miła ale wlazłaś tu z buciorami i zupełnie nie obchodzi cię to, że jak jesteś tu nowa to mogłabyś troszkę się dostosować. forum to nie tylko regulamin i netykieta, ale przede wszystkim ludzie, którzy je tworzą. to stare bywalczynie nadają "duszę" temu forum. wiadomo, że skład forum się zmienia, ale dzięki tobie są duże szanse na to, że ze świetnego forum z ciekawymi ludźmi zrobi się tutaj jedno z wielu miejsc o tematyce ślubnej bez jakiegokolwiek charakteru Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:24 wiem, że źle rozpoczęłam i okropnie się z tym czuję teraz też wiem, że powinnam najpierw się Wam dokładnie przyjrzeć, a nie zmieniać forum, ale ja miałam wizję zbawienia świata itp., nie znałam Waszych niepisanych zasad, bo nie miałam nawet skąd, ponadto jestem stałą bywalczynią innych forów, gdzie surowo obowiązuje netykieta i regulamin agory i też fora mają swój charakter byłam pewna, że tutaj obowiązują te same zasady, musicie to zrozumieć nie chcę nic zmieniać, chcę by wszystko było jak jest, bo podoba mi się tu, nie chcę by forum starciło charakter, ma być tak jak było ja naprawdę nie mam złych zamiarów Dziewczyny! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:50 lilivampire napisała: > zuziu, a co mam niby napisać? > "co ja biedna zrobię???? forumki odeszły na inne forum!!! o ja biedna!!!" > piszę jak jest, to, że Wy postanowiłyście mnie ukarać za to, że jestem na forum > , nie znaczy, że nie będą się tu pojawiać następne forumki - tak jak pisąłam - > normalna kolej rzeczy > nie piszę tego w sposób protekcjonalny, tylko realistyczny > nic na to nie poradzę, że w tej chwili co nie napiszę Wy to uznacie za bezczeln > y ton > a musiałaś się koniecznie odzywać w tym temacie???? może po prostu wystarczyło tego nie komentować i tyle? bo jeżeli nie ma się dobrej odpowiedzi (a czasami tak jest, że żadna nie jest dobra) to trzeba siedzieć cicho. To jest "porozmawiajmy" a nie "dyskusja z lili". Nie musisz tu odpisywać na każdy post. Dziewczyny maja prawo wyrazić swój żal a ty potrakowałaś to jako atak stricte personalny i od tego się zaczęło. Musisz niestety zacisnąć zęby bo sporo czasu minie zanim wszystko to ucichnie. A rozgrzewjąc atmosferę swoimi aroganckimi wypowiedziami (nie wiem jakie były intencje - ale tak to sie czyta) nikomu nie pomagasz a na pewno nie sobie i atmosferze na forum. Przemysl to. Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:05 Ale musisz też krytycznie podchodzić do swoich wypowiedzi. Jak będzie z nich zalatywało arogancją to miłej atmosfery tu nie będzie.. Przeczytaj ten wątek.. Odpowiedz Link Zgłoś
lilivampire Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:14 inka, nie będę się wypowiadać ile rzeczy na swój temat czytam od kilku dni, niektóre nie mające nic wspólnego z moderowaniem i moim "tonem" w tej chwili nie wypowiadam się jako moderator, oczekuję od Was takiego samego szacunku, jakiego Wy oczekujecie od innych (nie chodzi mi o szacunek jako do moderatora, tylko jako do drugiego człowieka) pomyślcie chwilę nad tym, nie jestem w stanie być miła dla kogoś kto mi ciągle wbija szpilki, ale pomimo wszystko - dziwne to bardzo - lubię Was wszystkie, za Waszą determinację, lojalność wobec siebie i przyjaźń IMO to naprawdę niespotykane na forum Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:22 A napisz mi proszę dlaczego tak Ci zależy na moderowaniu tego forum? Tak za wszelką cenę i po trupach? Nie mogę tego zrozumieć... Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:24 Nie dosc, ze mnie dzis wkurzyla jedna klientka (nie pierwszy raz), to teraz przeczytalam ten watek. Lili - nie podobaja mi sie Twoje wypowiedzi, na kilometer wieje od nich arogancja. Moze nie bylo to Twoje zamierzenie, ale tak zostalas zrozumiana, o czym swiadcza posty innych forumek. Nawet w duzych firmach gdy przychodzi nowy szef to, jesli jest rozsadny, nie bedzi od razu rostawial ludzi po katach, tylko przyjrzy sie strukturom i dopiero wtedy zaproponuje zmiany. A Ty z zalozenie nie jestes szefem tylko moderatorem: 3. «osoba wpływająca łagodząco na stosunki w grupie» 4. «osoba, która kieruje dyskusją i czuwa nad jej właściwym przebiegiem, zwłaszcza w mediach» Odpowiedz Link Zgłoś
np1979 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 10:34 cześć maya! ja już nie mam siły na dyskusję z lili, na razie może atmosfera trochę przycichnie, w jednym z postów wyżej przyznaje, że źle zaczęła... dziwi mnie tylko, tak jak inkę, że tak kurczowo trzyma się moderacji tego forum. no ale cóż, pożyjemy, zobaczymy. jak tam pogoda na południu niemiec? ja jutro jadę i mam nadzieję, że już w sobotę poopalam się trochę na tarasie)) Odpowiedz Link Zgłoś
lifesurfer Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:08 ale sie chyba porobilo.... nie bylo mnie kilka dni na forum i zupelnie nie wiem o co chodzi i nie mam zamiaru wnikac. Zreszta juz od jakiegos czasu forum zmienilo swoj charakter. My juz jestesmy po slubie ale chyba nie zaloze osobnego watku bo straszny tu balagan. Pozdrawiam Was serdcznie z pochmurnego Stuttgartu Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:08 Pogode mamy ladna, swieci sloneczko, ale ja mieszkam w pld.wschodniej Bawarii i tu pododa moz esie zmienic z godziny na godzine. Jesli chodzi o opalanie, to kolega z pracy wlasnie do mnie powiedzial - hm, w ostatnim czasie przebywasz chyba bardzo duzo na sloncu, bo jestes biala jak sciana. No wlasnie, powoli zaczynam wygladac jak wamirek, bo ostatanio bardzo malo spalam i bardzo malo jadlam... A w weekendy zamisat sie opalac pracowalam w ten weekend znow bede tluc w klawiature... A czy Ty na stale przeniesiesz sie do Stuttgartu? Odpowiedz Link Zgłoś
np1979 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:21 teraz jadę na 2 tyg a od października na stałe a lifesurfer też ze stuttgartu ja właśnie też jestem biała jak ściana bo nie mam się kiedy opalić, smaruję siędzielnie samoopalaczem ale na razie bez większego efektu. dziś już jestem w nastroju urlopowym, siedzę sobie w biurze w trampkach Odpowiedz Link Zgłoś
lifesurfer Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:40 pomylilo mi sie drzewko i mylslalam,ze to do mnie to daj znac jak juz bedziesz w pazdzierniku w Stutt, umowimy sie na kawke Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:49 Nie ma sprawy, prowadze kartoteke forumek to i zaraz Ciebie wpisze Tybinga jest piekna, ale pewnie dosc konserwatywna. A co tam studiujesz? Prawo, medycyne? Tez sie tam wybieralam (na prawo), w koncu wyladawalam gdzie indziej. Oj u nas nie zawsze slonce swieci, caly lipiec lalo, tzn, dzien w dzien byla burza. Jakis czas temu znalazlam w necie prognoze pogody dla pludniowych Niemiec na 90 dni (szalenstwo przyszlej panny mlodej),a tam tekst: Achtung: Die Prognose ist ausschließlich für Süddeutschland berechnet, davon ausgenommen sind alle Lagen über 600m, sowie der Osten und Südosten (czyli ja) Bayerns. Odpowiedz Link Zgłoś
lifesurfer Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:39 wiadomo na Bawarii zawsze swieci slonce na stale chyba nie, musze tylko skoczyc studia w Tübingen a potem chyba chcialabym wyprowadzis sie z niemiec. Czasem wydaje mi sie,ze jestem tu za dlugo (juz 3 lata)... ale jak na razie jest oki i nie narzekamy Odpowiedz Link Zgłoś
np1979 do lifesurfer! 02.08.07, 12:03 hej, a czy ty 28 lipca miałaś ślub? napiszę do ciebie na gazetowego, sprawdź za prę minut Odpowiedz Link Zgłoś
sputnik_sweetheart Re: do lifesurfer! 02.08.07, 16:42 Hej! No i jak tam sukienka się sprawdziła? Piszę też Ci maila na priva))) Odpowiedz Link Zgłoś
annka-cygannka Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:04 Dziewczyny nie zakrzyczcie mnie tylko, ale ja bym odpuściła troche tej lili. Dziewczyna miała zły poczatek- zaczęła tak bezosobowo i szorstko, bo nie wiedziała, że to forum ma duszę W sumie to trochę ją podziwiam, że dalej tu jest, bo ja po takich atakach uciekłabym z płaczem do mamusi Wywieśmy wszystkie białą flagę, bo takie skakanie po 3 forach już mnie meczy. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:10 ten zły początek to ja jej juz dawno wybaczyłam, ale jak już zapewne zauwazyłaś ona nie odpuściła i tonu nie obniżyła, wręcz dalej obstaje przy swoim, że szacunku wymaga i ble ble ble! jak się wchodzi na forum, już nie mówiąc o tym, że zostaje się jego moderatorem, to naprawdę powinno sie najpierw coś o tym forum wiedzieć.... Odpowiedz Link Zgłoś
annka-cygannka Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:22 A czy to dziwne, że dziewczyna chce szacunku? Czytam jej wypowiedzi i widze,że spuściła z tonu i stara się. Nie jest już taka bezosobowa jak na początku ("Łamiesz regulamin, twój post zostanie usunięty" itp) Poza tym, trzeba zwrócić uwagę na to, że wiele osób ja zjechało za rzeczy których nie zrobiła, np odszpilenie galerii. Ja na jej miejscu też bym się wk...iła. Nikt chyba nie lubi być krytykowany za cos czego nie zrobił i każdemu nerwy puszczają. Nie chce tu robić za jej adwokata, ale prosze was skończmy już to. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:27 jeżeli wymaga się od innych szacunku, samemu trzeba też go okazywać! my sie na tym forum często kłócimy, czasem też obrazamy niestety, ale zawsze sytuacja wraca do normy, bo tak naprawdę kazda z nas wie, że ta druga to KTOŚ, a wampirek potraktował nas jak bandę głupich dziewczynek, które teraz staną na baczność, bo ona tu wkroczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
annka-cygannka Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:31 zgadzam sie, ale jesli jej przeszło, to niech nam tez przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:35 jesli jej przejdzie, to nam też, chociaż ta zniewaga krwi wymaga))) Odpowiedz Link Zgłoś
anias85 Re: Do administracji forum warto napisac!!! 02.08.07, 11:21 mysle, ze warto napisac do administracji forum - panna narobiła bałagany, rozbiła "społecznosc forum", spowodowała, ze powstaja nowe fora, dziewczyny uciekają itd. keirownictwo powinno zareagowac - bo taki ich pracownik jak nasza wampirkowata lili psuje wizerunek firmy moze jak ich zasypiemy skargami to zareaguja Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:50 co tu się dzieje? połowa wypowiedzi zniknęła! Odpowiedz Link Zgłoś
anias85 Re: lili czysci 02.08.07, 11:53 usunęła połowe watków komentujacych jej destrukcujne dla forum działania ŻEGNAMY LILI Odpowiedz Link Zgłoś
np1979 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:54 co jest grane?? nawet w wątku porozmawiajmy ostra cenzura. lilly, co tu było takiego, że trzeba było usunąć? bez przesady, to jest wątek do rozmów i dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:56 wampirek sobie w totolotka gra! i w kulki leci żeby brzydko nie powiedziec... Odpowiedz Link Zgłoś
annka-cygannka Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:57 Chyba że to bacha tnie hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
annka-cygannka Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 11:56 No to ja jej bronie a tu takie kwiatki Lili nie usuwaj juz nic bo ta "spirala nienawisci" nakręca się coraz bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 12:18 Czyli jednak brakuje, a juz myslalam, ze mnie pamiec zawodzie. Lily, jesli to rzeczywiscie Ty pokasowalas te watki, to Twoje zachowanie jest zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
np1979 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 12:28 właśnie napisałam maila z prośbą o wyjaśnienie, dlaczego moje wypowiedzi zostały skasowane. to już przesada żeby tak cenzurować wątek "porozmawiajmy", z resztą to były normalne wypowiedzi bez wulgaryzmów itp. dziwne rzeczy się tu dzieją... maya, ja studiowałam w tybindze))vwl a mój N prawo. ale w głębi duszy jest bawarczykiem (chyba kiedyś ci już pisałam, że urodził się w bawarii) pozrd)) Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 12:48 Panna sie szarogesi jak moze, najlepsze jest to, ze postow "mara_???" nie skasowla, bo "nie byly niezgodne z regulaminem"... Moze lilivamire to jakas krewna czlonkow naszego obecnego rzeda i zwalcza "uklad"? Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 12:52 hehehe a może na co dzień jest szarą myszą i leczy kompleksy tutaj? Odpowiedz Link Zgłoś
np1979 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 12:53 możliwe... tylko, że moje wypowiedzi były zgodne z regulaminem i wkurza mnie, że zostały skasowane... ciekawe, co mi wampir odpisze Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 13:01 np1979 napisała: > możliwe... tylko, że moje wypowiedzi były zgodne z regulaminem i wkurza mnie, > że zostały skasowane... ciekawe, co mi wampir odpisze daj mi znać jak ci odpisze. moje też zostały skasowane. Domyslam się jakie da uzasadnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
np1979 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 13:04 jak się doczekam to dam znać. może były nie na temat? ale to jest wątek POROZMAWIAJMY a nie "które buty bardziej pasują" itp Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 13:06 np1979 napisała: > jak się doczekam to dam znać. może były nie na temat? ale to jest wątek > POROZMAWIAJMY a nie "które buty bardziej pasują" itp obiecywała, ze ten wątek bedzie mógł istnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
np1979 Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 13:10 no właśnie, ale co z tego, że istnieje, skoro jest cenzurowany i nawet nie wiadomo, na jakich zasadach. ech... Odpowiedz Link Zgłoś
mali.sa Re: porozmawiajmy 2.08.2007 02.08.07, 13:30 Oprócz moderatorek posty na forach kasuje administracja zawodowa. Tak właśnie było w przypadku tego wątku. Po wyjaśnienia zapraszam na forum@agora.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
np1979 usunięte posty 02.08.07, 16:06 dostałam odp z administracji: "Witam, zostały skasowane wszystkie posty z dyskusji z personalnymi docinkami. Pozdrawiamy, Administracja Forum" hmmm...trochę za bardzo szleje ta cenzura, w moich tekstach nie było żadnych ataków. uważam to za grubą przesadę. tu na forum zrobi się kółeczko wzajemnej adoracji, jeśli coś skrytykujesz to od razu wykasują post... beznadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: usunięte posty 02.08.07, 17:52 np1979 napisała: > dostałam odp z administracji: > "Witam, > zostały skasowane wszystkie posty z dyskusji z personalnymi docinkami. > Pozdrawiamy, > Administracja Forum" > Co za maksymalna bzdura! Prosze forum o padanie definicji "ataku personalnego", bo w tym watku takowych moim zdaniem nie bylo. Przestancie z tymi czystkami, bo zamiast poprawy atmosfery wprowadzacie tu zamet. Juz pisalam - swietnie sobie radzilysmy bez "Administracji" patrzacej nam na klawiature. Odpowiedz Link Zgłoś
mayagaramond Re: usunięte posty 02.08.07, 17:52 Powinno byc - prosze Administracje Forum o podanie definicji... Odpowiedz Link Zgłoś
inkageo Do Lili - ważne 02.08.07, 13:31 Wracam po kilku godzinach, widzę że na moje pytanie nie odpowiedziałaś, ale nie ważne.. Za to jest wykasowana część tego wątku, m. in. moja nie łamiąca żadnego regulaminu wypowiedź "Słucham?" wyrażająca jedynie zdziwienie.. Czy wykasowanie tej wypowiedzi nie łamie regulaminu? Czy nie popsuto mi w ten sposób statystyki, przecież usunięto mój post, a on regulaminu nie łamał w żaden sposób... Jak to mam rozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś