Dodaj do ulubionych

Prezent ślubny - wino

18.08.07, 06:07
Witam,

Byłbym wdzięczny za podpowiedź. Ślub i wesele znajomego ze studiów. Nie chcę
kupować sprzętu AGD, pościeli itp. Czy butelka dobrego wina będzie odpowiednia
na taką okazję? Z braku laku zostaje jeszcze koperta, ale to raczej ostateczność.
Dzięki z góry za wszelkie sugestie.
Obserwuj wątek
    • memphis90 Re: Prezent ślubny - wino 18.08.07, 09:43
      Wiesz, zależy ile chcesz przeznaczyc na prezent. Wino ile kosztuje- dobre jakieś
      50-70zł. Ja czułabym się źle, gdybym szła na wesele z tak tanim- w moim
      odczuciu- prezentem, raczej kupiłabym coś za 200-300zł. Może mały stojak na
      wina, a w nim np. 4 butelki na różne okazje (wiesz- białe i czerwone, słodkie i
      wytrawne). Ale jeśli akurat na tyle Cię stać- to możesz iść z tą jedną butelką.
      Liczy się gest, a nie zasobnosc portfelasmile
      • squeezer1 Re: Prezent ślubny - wino 18.08.07, 10:22
        Wątpliwości mam bardziej do kwestii rodzaju prezentu, a nie ceny. Wiesz, może
        kosztować 50-70zł, ale i równie dobrze 150-200 smile
        • memphis90 Re: Prezent ślubny - wino 19.08.07, 11:23
          Pewnie, że wino może kosztować i 300zł, pewnie moze i z tysiąc. Ale pytanie- czy
          warto wydawać tyle kasy na coś, co zniknie po pół godzinie (a nie wierzę, żeby
          jakosciowo aż tak znacznie różniło się od tego za stówę)? I czy młodzi to
          docenią- bo ja raczej nie rozróżnię wina za 3 stówy od takiego za 50zł. Chyba,
          że akurat są koneserami win.
    • yunnwoh Re: Prezent ślubny - wino 18.08.07, 23:53
      fakt, stojak na wino to lepszy pomysł... i wcale nie musi kosztować 300 zł i być
      już z wyposażeniemsmile No chyba, że jedna buteleczka czerwonego na noc poślubną bo
      o tym pewnie nikt w natłoku spraw nie pomyśliwink
      • znow_wedrujemy Re: Prezent ślubny - wino 18.08.07, 23:57
        smile chyba już lepiej stojak i kilka buteleczek. ale ogólnie zawsze jestem za
        dawaniem pieniędzy, kupią sobie to, co będą chcieli
    • ursus_arctos Re: Prezent ślubny - wino 19.08.07, 07:36
      ja mysle, ze wino pasuje ale pod warunkiem, ze wiesz ze mlodzi lubia, znaja sie
      i docenia. bo co z tego ze kupisz butelke za 300 zlotych jak nie beda wiedzieli
      "z czym to sie je" i nie docenia.
      my dostalismy stosy fantastycznych win, ale znajomi wiedza ze jestesmy
      koneserami i zaczynamy kolekcje do piwniczki. w ramach pomyslu dla ciebie:
      przyjaciele z francji przywiezli nam kosz win (do lezakowania 4 grand cru z
      burgundii plus dwie butelki szampana z szampanii), wegrzy piekne drewniane pudlo
      z wyborem tokajow i innych (ok. 10 butelek), przyjaciel niemiec skrzynie win z
      regionu w ktorym mieszka. do tego przyjaciel z francji zamowil dla nas wino z
      roku 2007 z winiarni prowadzonej przez jego rodzine w burgundii, ale na nie
      musimy poczekac do przyszlego roku az zabutelkuja. do wszystkich byly dolaczone
      listy z opisem kiedy dana butelke otworzyc, do czego wypic i w jakiej temp
      przechowywac. jestesmy bardzo zadowoleni, jak mozesz sie domyslac smile
      • pelulola Re: Prezent ślubny - wino 19.08.07, 10:43
        Gdybys przyszedł tylko z butelka dobrego wina, czułabym sie
        rozczarowana. Nie każdy musi się znac na winach, lubic je, daj kase
        a oni kupia sobie co beda chcieli!
    • za_mszowe Re: Prezent ślubny - wino 11.05.16, 19:09
      wino naprawdę dobrej klasy i ozdobne kieliszki z grawerem, w ozdobnym kuferku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka