dorotkabp 24.08.07, 13:41 Drodzy forumowicze. W ramach podziękowań dla moich rodziców i teściów chciałabym coś odśpiewac Proszę o radę co?? Raczej po polsku i raczej nie Cudownych rodziców mam, bo to już zdecydowanie przejedzone.....Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zosiaczek25 Re: piosenka dla rodziców 24.08.07, 13:56 O matko. Przypomnialy mi sie przeboje z podziekowaniem na naszym weselu. Wychodze na taras i przypadkowo staje sie swiadkiem tego, jak moja najstarsza siostra przekonuje pania solistke, zeby mnie zmusila do podziekowania rodzicom. I dyskutuja sobie, co to ja nie powinnam zrobic, pomimo ze ja juz przy nich stoje. Pytam wreszcie o co chodzi. Wyjasniaja, ze mam podziekowac. Ja juz nie mam sily sie denerwowac wpieprzaniem sie wszystkich w moje sprawy, wiec z usmiechem pytam, "ze co?" Tym bardziej, ze pani solistka mowi do mnie na "Ty", chociaz nie mialam przyjemnosci. Ze niby powinnam wyjsc na srodek i powiedziec cos. Ja na to, ze nie lubie scen, nie jestem do tego przygotowana, zeby cos wyglosic i jestem zbyt zdenerwowana, zeby teraz nagle cos wymyslec a nie chce pieprzy rtzy-po-trzy, aby tylko cos. No to ona stwierdza, ze zagraja cos- np. "Cudownych rodzicow". Na co ja ze smiechem prosze, tylko nie to. Wreszcie przystalam na jakas badziewiasta wiejska piosenke o walcu dla rodzicow, co zespol oczywiscie niezwlocznie odspiewal, nie zwazajac na to, ze nie bylo mojego taty i mama musiala tanczyc sama a tesciowie wogole nie wiedzieli, co sie dzieje. Wesele bylo fajne (dzieki gosciom), ale to "podziekowanie" bylo dla mnie najbardziej zenujacym punktem wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
carmela1 Re: piosenka dla rodziców 24.08.07, 13:59 Byłam świadkiem żenującej sceny: Na przyjęciu weselnym,w kubłach i wazonach stały kwiaty PM wręczona przy życzeniach- w momencie podziękowania Rodzicowm, PM po prostu podeszli do tych kwiatów wybrali sobie najładniejsze wiązanki i wręczyli je Rodzicom!!! o mało nie spadałm z krzesła.. Odpowiedz Link Zgłoś
ferara Re: piosenka dla rodziców 24.08.07, 15:10 proponuje tę piosenkę: www.wrzuta.pl/audio/kKpDwZc7U3/ Odpowiedz Link Zgłoś
heidi21 Re: piosenka dla rodziców 24.08.07, 21:54 bardzo fajna ta piosenka. oboje rodzice sa tam wymienieni. i wydaje mi sie nie jest az tak bardzo oklepana. Odpowiedz Link Zgłoś
28czerwiec2008 Re: piosenka dla rodziców 31.08.07, 10:29 porazka ladna ale smetna Odpowiedz Link Zgłoś
bea568 podziekowanie jest bardzo wazne 24.08.07, 15:13 My zamowilismy dla mam piekne kosze z czerwonymi rozami(po 28 w kazdym).Nasza kolezanka zrobila podziekowania na czerpanym papieze, wlozone w ozdobiona kwiatami tube.Wodzirej zaproponowal nam "Walczyk dal rodzicow" ktry wcale nie jest wiejska piosenką.(trzeba sie wsuchac w tekst).Naprawdze warto tak podziekowac rodzicom.Nasi byli szczesliwi.Mamy wspanialych rodzicow i jest za co dziekowac. Odpowiedz Link Zgłoś
zocha791 Zgodzę się z Tobą i.... 24.08.07, 15:37 odnoszę wrażenie że dla niektórych Panien Młodych podziękowania dla rodziców są jakimś obciachem na ich wystawnym i eleganckim weselu, że to żenujące. To jest bardzo miły moment dla rodziców i samych Młodych. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulkkaa Re: Zgodzę się z Tobą i.... 24.08.07, 15:42 Za każdym razem kiedy na weselu jest podziękowanie dla rodziców, stwierdzam, że skoro do tej pory nie nadarzyła sie okazja, aby podziękować, to lepiej teraz niż wcale. Tyle że normalne dzieci nie czekają z podziękowaniami do swojego wesela. Odpowiedz Link Zgłoś
wrobelek0403 Re: Zgodzę się z Tobą i.... 30.08.07, 22:17 dla kogo mily dla tego mily, nie lubie publicznie okazywac uczuc i emocji. Czy to jakis imperatyw, ze musze dziekowac koniecznie przy setce gosci??? My robimy podziekowania po weselu, zapraszamy na kolacje, wreczamy pamiatkowe albumy. Dla mnie ta chwila nie byłaby mila, i na szczecie rodzice maja podobne zapatrywania Odpowiedz Link Zgłoś
dorotkabp Re: piosenka dla rodziców 24.08.07, 15:31 Dziękuję Wam za wszystkie opowieści, za piosenkę Bernadety Kowalskiej, ale czekam na inne propozycje. Mamy ogólną koncepcję. Będą piękne biało-czerwone róże, piękne słowne nasze podziękowania i ta piosenka.... Nie musi być taka dziękczynna, że tak powiem, może być coś z ich lat itd. Piszcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulkkaa Re: piosenka dla rodziców 24.08.07, 15:41 może być coś z ich lat > itd. Piszcie!! A ich lata to lata 40, 50, 60, 70 czy może 80 i później? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotkabp Re: piosenka dla rodziców 24.08.07, 15:53 kasiulkkaa napisała: > może być coś z ich lat > > itd. Piszcie!! > A ich lata to lata 40, 50, 60, 70 czy może 80 i później? Moi rodzice mają po 52 lata. Myślałam o czymś Czerwonych Gitar/rodowicz?jantar/skaldowie itp. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: piosenka dla rodziców 30.08.07, 21:16 a moze jednak cos bardziej osobistego? czy to zawsze musi byc pokazówka? Odpowiedz Link Zgłoś
kaska123 Re: piosenka dla rodziców 30.08.07, 22:15 Podziekowania nie dla kazdego sa obciachem, ale nie kazdy ma ochote odstawiac taka pokazowke. Rodzicom mozna podziekowac w innym momencie, przed slubem, niekoniecznie wyglaszajac patetyczne mowy przez mikrofon przy kamerze, potem obowiazkowe koleczko, kosze kwiatow itp. Sa osoby ktore czegos takiego nie lubia, i nie traktuja tego w kategoriach obciachu, tylko po prostu nie maja ochoty ostawiac tego rodzaju szopek. Zocha791 napisala: odnoszę wrażenie że dla niektórych Panien Młodych podziękowania dla rodziców są jakimś obciachem na ich wystawnym i eleganckim weselu, że to żenujące. To jest bardzo miły moment dla rodziców i samych Młodych. Odpowiedz Link Zgłoś
dorotkabp Re: piosenka dla rodziców 30.08.07, 23:39 Słuchajcie, jak sama nazwa prośby wskazuje, nie proszę o rady dotyczące samych podziękowań, ich formy itd. Jest to dla mnie/nas bardzo ważne, nie obciachowe, to wzruszenie przy tłumie a nie szopka czy pokazówka. Prosiłam tylko o radę dotyczącą piosenki, bo mam pustkę...Tylko tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
beba.zet Re: piosenka dla rodziców 31.08.07, 11:19 "Nie liczę godzin i lat" Nie pamiętam wykonawcy Odpowiedz Link Zgłoś
marylou_tiel Re: piosenka dla rodziców 31.08.07, 11:32 Moi znajomi dziekowali rodzicom przy piosence "You are always on my mind" Presleya - nie jest to tekst o/dla rodzicow, ale moim zdaniem pasuje. I nie dziekowali publicznie, na srodku sali, tylko tak po cichu, z boku, przy zgaszonym swietle, a goscie tanczacy sobie spokojnie w parach trzymali zapalone swiece. Milo to wygladalo. Odpowiedz Link Zgłoś
felicity77 Re: piosenka dla rodziców 31.08.07, 17:41 U mnie na weselu nie będzie podziękowania dla rodziców.Obie strony się rozkleją a ja też do nich dołącze, bo jestem osobą bardzo emocjonalną.Dlatego pomyślałam, że rodzicom podziękujemy w innym dniu. Dostaną od nas piękne podziękowania dla rodziców i wtedy mogą płakać ile chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
geisha1 Re: piosenka dla rodziców 31.08.07, 18:07 Bayer Ful walc dla rodziców, ma spoko słowa do tej okazji, pomimo ze disco polo ale ona prawie wcale tak nie brzmi Odpowiedz Link Zgłoś