martamnich 19.09.07, 22:20 moj przyszly maz wpadl na pomysl aby nie brac slubu w kosciele tylko w klubie konnym???co o tym pomysle myslicie?? jezdzimy razem konno Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ishka82 Re: co myslicie o tym pomysle?? 20.09.07, 10:07 Wg mnie fajny pomysł, jeśli rzeczywiście oboje jeździcie My mieliśmy część sesji plenerowej w stadninie i wyszło super. A widziałam też parę, która miała ślub w kościele, ale podjechali do niego konno (nie jakąś dorożką). Odpowiedz Link Zgłoś
zarazmama Zajebiste 20.09.07, 11:02 a noc poślubna zaraz na siane....buchachachca Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulkkaa Re: co myslicie o tym pomysle?? 20.09.07, 11:05 Napisz jeszcze, co ksiądz powiedział, kiedy o tym pomyśle usłyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
salsa.loca Re: co myslicie o tym pomysle?? 21.09.07, 10:53 pewnie wsiadł na swojego rumaka i pogalopował w stronę zachodzącego słońca)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kingadpl Re: co myslicie o tym pomysle?? 20.09.07, 11:13 niestety... jezeli slub ma byc koscielny, nie wolno udzielic go poza kosciolem... maja swoje zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: co myslicie o tym pomysle?? 20.09.07, 12:29 A ja miałam mieć ślub w ogrodzie- kościelny- tylko przepędziła nas ostatecznie ulewa. Więc można. Tak samo, jak organizowane są polowe msze. Odpowiedz Link Zgłoś
elkrea Re: co myslicie o tym pomysle?? 20.09.07, 12:11 Pomysł świetny, ale będziecie mieli problemy z księdzem - wątpię czy uda Wam sie go uprosic o ślub poza murami kościoła. Jeśli konie kochacie i oboje jeżdzicie to powinniście je uwzględnić w tym dniu) Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: co myslicie o tym pomysle?? 20.09.07, 12:19 Widzę, że ludzie mają dużo wolnego czasu na wymyslanie takich pierdół. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: co myslicie o tym pomysle?? 20.09.07, 12:30 nati, jak nie masz niczego konstruktywnego do napisania, to lepiej milcz. Twoje poglądy znamy aż za dobrze, nie wnoszą niczego sensownego. Odpowiedz Link Zgłoś
arlets1 Re: co myslicie o tym pomysle?? 20.09.07, 12:20 bardzo fajny pomysł tylko tutaj raczej cywilny wchodzi w grę a dla mnie bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
zarazmama Re: co myslicie o tym pomysle?? 20.09.07, 12:43 Dużo osób dąży teraz do oryginalności, pokazania swej indywidualnośći, przujdzie taki moment że ślub w kościele będzie ekstrawagancją. Osobiście śmieszą mnie tego typu pytania, bo jeśli ktoś jest na tyle odważny by pragnąć takiej inności to nie pyta o to obcych osób ale idzie za swym pragnieniem. Wniosek-kolejny szpan, tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
martamnich odpowiedz 20.09.07, 22:47 hej dziewczyny zdziwila mnie post ''zarazmama'' gdyz uwarzam ze tym czynen niczym nie szpanuje! kochamy razem z moim przyszlym M konie wiec zdecydowalismy sie na taki krok a zy sie uda to dowiem sie jutro.Moj ksiadz w parafi powiedzial-nie! ale jutro mam rozmawiac z zaprzyjaznionym ksiedzem ktury notabene tez jezdzi w tym klubie:0 wiec napisze wam jutro jak bylo na spotkaniu. oczywiscie nie bedzie to slub cywilny gdyz mamy go w grudniu Odpowiedz Link Zgłoś
vickydt Re: odpowiedz 20.09.07, 23:07 to wezcie tego kUnia na wesele. Tylko zaproszen własnoręcznie nie wypisujcie. Dorosła baba, ktÓÓÓÓÓÓÓÓra pisze "ktUra", dziwnym trafem jawi mi się jako inny element zwierzynca. Odpowiedz Link Zgłoś
martamnich do vickydt!!!!!!!!!! 20.09.07, 23:35 nie jestem stara baba mam 24 lata pozatym jestem dyzlektyczka a pozatym pisze sie na temat a jak sie nie chce pisac na temat to sie nie pisze!!!!!!!!!!!!! "dno jest dnem....." Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulkkaa Re: do vickydt!!!!!!!!!! 20.09.07, 23:44 >pozatym jestem dyzlektyczka Następna sierotka, która wie, ze coś ma, tylko nie wie dokładnie co. >dno jest dnem..... Wspaniale sie podsumowałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
vickydt Re: do vickydt!!!!!!!!!! 22.09.07, 14:21 poprawne pisanie jest okazaniem szacunku dla czytelników. Skoro nie umiem zrobić szpagatu, to nie występuję w balecie. Tu sprawa jest prostsza: wystarczy zapuścić tekst np. do MS Word - sprawdzi za ciebie, leniu. Odpowiedz Link Zgłoś
madziaq Re: odpowiedz 21.09.07, 10:41 hmmm, to w grudniu nie mozna cywilnych ślubów brać? Nic o tym nie wiedziałam Ksiądz żaden się raczej nie zgodzi, bo wg prawa kanonicznego ślubu można udzielać "w kościele lub innym godnym miejscu"... NIe wiem, czy klub konny to "godne miejsce" według księży. Raczej nie. Już prędzej byście tam zaciągnęli urzędnika z USC Poza tym czy rozważyliście, ze w grudniu to raczej zimno bedzie? Nie wiem, jak ten wasz klub wyglada, ale mnie to sie raczej kojarzy z miejscem na wolnym powietrzu (no i oczywiscie stajnie, ale chyba nie chcecie brac slubu w stajni???) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: odpowiedz 21.09.07, 11:10 jezeli jesteście razem pasjonatami jazdy konnej to ma to sens, ale w klubie, czyli gdzie? Na wybiegu, w stajni? Poza tym cywilny - tak, kościelny - raczej wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
martamnich Re: odpowiedz 21.09.07, 22:14 widze ze jest dosc duzo negatywnych postow! TRUDNO a wiec tak rozmawialam dzis z ksiedzem i on stwierdzil ze wsumie to on nie widzi przeszkod w slubie na terenie klubu konnego pozatym to slub nie odbyl sie w stajni tak jak kos stwierdzil tylko na terenie osrodka jezdzieckiego.slub odbedzie sie w kwietniu Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: odpowiedz 22.09.07, 09:53 jezeli jezdzicie od dawna i z pasja regularnie, ludzie w rodzinie i znajomi was z tym koajrza, to moze i fajny pomysl. jesli 10 razy siedzialas na koniu i jezdzisz ran na kilka m-cy o czym nie wie zbyt wielu ludzi, to chyba troche sie zdziwia i pomysla ze to szpan. Odpowiedz Link Zgłoś