Dodaj do ulubionych

Gdzie można kupić...??

20.09.07, 19:23
Konfetti w kształcie serc ramek o kolorze srebrnym lub złotym???
Chciałabym posypać obrusy takim konfetti lecz zupełnie nie mam
pojęcia gdzie można kupić takie cudo.. na allegro niestety nie ma
takich jak chcę a musi ktoś sprzedawać, bo byłam na weselu, gdzie
srduszka - konfetti były....
Obserwuj wątek
    • agusia101 Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 21:29
      aukcja.onet.pl/show_item.php?item=242022435
      takie?
      • alexls Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 21:39
        www.confetti.co.uk i tu szukaj pod wedding & party shop
        • agusia101 Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 21:42
          www.confetti.co.uk/product/view/52850-0-0-gold_hollow_heart_metallic_confetti.do?a39=f1080&a27=f825

ciekawe jak wyglada zamawianie do Polski. Zamawiałas może?
          • alexls Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 21:54
            To jest brytyjska strona polaczona z forum podobnym do tego. Trzeba
            sie zarejestrowac na ich stronie. Ja mieszkam w Stanach i uzywalam
            karty Visa. Przyznam, ze nie wiem jak to moze byc z przesylka do
            Polski, ale chyba nie powinno byc problemow?? Warto sprobowac -
            czego sie nie robi, jak sie czegos bardzo pragniewink
          • beajka28 Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 22:26
            O takie właśnie mi chodzi, tylko zamawianie z tej strony nie wchodzi
            w rachubę z kilku powodów, którym głównym jest ograniczenie czasowe
            (wesele 13 pażdziernika). Czy w Polsce nie da rady kupić takiego
            konfetti?????
    • alexls Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 22:07
      Zawsze mozna uruchomic znajomosci - tyle naszych rodakow jest teraz
      w UK!!
    • kasiulkkaa Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 22:25
      Chcesz ozdobić stół, użyj kwiatów, a nie metalicznego śmiecia.
      • twoj_aniol_stroz Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 22:26
        A słyszałaś kiedyś, że o gustach się nie dyskutuje? Ty wolisz
        kwiaty, ona serduszka i już.
        • beajka28 Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 22:28
          dokładnie, kwiaty to kwiaty a serduszka wyglądają przecudnie...
          • kasiulkkaa Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 22:31
            >a serduszka wyglądają przecudnie...
            Na balu w przedszkolu. Na stole to już tylko śmieci. Ale racja, o gustach,się
            nie dyskutuje - tym bardziej o ich braku...
            • twoj_aniol_stroz Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 22:37
              Nie ma czegoś takiego jak brak gustu. Dla Ciebie brakiem gustu są
              serduszka, a za to wolisz przykładowo jeden kwiat w wazonie. Dla
              kogoś innego to szczyt bezguścia, nuda i oklepaniec. Na weselu
              autorki ona będzie najważniejsza i niestety, ale Twoje zdanie w
              kwestii dekoracji sali się nie liczy.
              • kasiulkkaa Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 22:41
                > Nie ma czegoś takiego jak brak gustu.
                No właśnie mamy tego przykład. Tandetne serduszka to rzeczywiście szczyt gustu...
                • twoj_aniol_stroz Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 22:46
                  Mój dziadek mawia w takich sytuacjach: wielkość biustu to rzecz
                  gustu. Zrozum, że TOBIE się te serduszka nie podobają i nie musisz
                  ich mieć na stołach weselnych. Ale to nie oznacza absolutnie, że
                  masz prawo decydować wedle wlasnych upodobań co jest gustowne, a co
                  nie. Zwłaszcza, że autorka wcale nie prosiła o opinie na temat
                  swojego wyboru, tylko o pomoc w znalezieniu. Czy Tobie się one
                  podobają, czy nie, ona i tak je będzie miała (chyba, że nie
                  znajdzie), więc nie rozumiem po co przekonywać ją, że według Ciebie
                  nie ma gustu. Według CIEBIE, bo niekoniecznie jesteś wyrocznią.
                  • kasiulkkaa Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 22:52
                    Aniele, zanim zaczniesz przekonywać ludzkość, ze serduszka na stole sa szczytem
                    dobrego smaku, może poczytaj trochę o sztuce dekorowania stołów.

• twoj_aniol_stroz Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 22:55
                      Akurat to mój jeden z fachów i ja absolutnie nie przekonuję nikogo,
                      że tak należy dekorować. Pytam jedynie po co wywnętrzasz się na
                      czymś o co nikt nie pytał. Jeśli dziewczynie się to podoba, to po
                      jakie licho to komentujesz? Ona zdania nie zmieni, więc po co?
                      • kasiulkkaa Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 23:02
                        Pytam jedynie po co wywnętrzasz się na
                        > czymś o co nikt nie pytał.
                        Taa, żeby tak po polsku napisać, to zbyt trudne.

>Ona zdania nie zmieni, więc po co?
                        A nuż...;pp Zresztą cała nadzieję, ze zwyczajnie tego g... nie kupi. Ale wtedy
                        pewnie zapłacze się na śmierć, bo cudownych serduszek zabraknie. smile)))))
                        • twoj_aniol_stroz Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 23:06
                          > Pytam jedynie po co wywnętrzasz się na
                          > > czymś o co nikt nie pytał.
                          > Taa, żeby tak po polsku napisać, to zbyt trudne.
                          "Nad" miało być, ale literkę "d" coś zjadło

A co do reszty. Jeśli dziewczynie się coś takiego podoba i sprawia
                          jej radość, to po co tę radość psuć jej swoją teorią gustownego
                          udekorowania stołu?
                          • kasiulkkaa Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 23:14
                            to po co tę radość psuć jej swoją teorią gustownego
                            > udekorowania stołu?
                            Skoro dekorowanie stołów to jeden z twoich fachów, jak piszesz, powinnaś zdawać
                            sobie sprawę, że to nie moja teoria.
                            • twoj_aniol_stroz Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 23:26
                              Przy wszystkim innym co robię mam sklep z zastawami stołowymi,
                              wazonami, świecami itd. Uwierz mi, że najbardziej idiotycznie
                              zastawę dobierają architekci wnętrz (zestawienie pastelowego,
                              oliwkowego zdobionego talerza z miseczką w kolorze wściekłego
                              seledynu to jeden z łagodniejszych zestawów). Jeśli ktoś wchodzi do
                              sklepu ze śpiewem na ustach, że jest architektem, plastykiem lub
                              artystą po ASP (o czym gromko informują w progu) to staram się
                              zminimalizować moje wypowiedzi, a już nigdy nie zdarza mi się
                              powiedzieć do kogokolwiek, że to zestawienie, które wybrał jest
                              bezguściem. Owszem mogę doradzić, mogę próbować (ale tylko raz)
                              podpowiedzieć jakieś inne rozwiązanie i to wszystko. I tu jest tak
                              samo. Tak dziewczyna wybrała i ją nie interesuje ani Twoje zdanie w
                              temacie, ani moje. Jak chcesz to przyjedź do mojego sklepu i posiedź
                              kilka godzin, wtedy już kompletnie nic Cię nie zdziwi. Warunek jest
                              jeden: jak nie będziesz milczeć to zakleję buzię taśmą pakową smile))
                              • kasiulkkaa Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 23:30
                                Nie musisz tłumaczyć, mam przyjaciółkę architektkę.
                                • twoj_aniol_stroz Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 23:31
                                  smile))) To broń boże nie przychodź z nią.
                        • beajka28 Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 23:13
                          Wiesz co kasiulka, twoja postawa jest wybitnie godna podziwu.
                          Czepiłaś sie tych serduszek jakby to byała najważniejsza rzecz w
                          zyciu a wcale to nie jest proirytet będą to będą nie to nie. Widzisz
                          mozesz mieć świetny gust dekorowania stołów tylko jakie to ma
                          znaczenie skoro klasyfikujesz ludzi przez jedno konfetti. Nie
                          wiedząc nic o mnie obrażasz mnie non stop w tym wątku, lepiej Ci na
                          sercu jak sie tak wyżyjesz??/ i jeszce te epitety słoma, wieś,
                          dziewczyno możesz mieć super gust tylko jakie to ma znaczenie skoro
                          traktujesz tak ludzi???? Co ty o mnie wiesz, nic, nie wiesz kim
                          jestem i co robie a pewnie przebiłabym ciebie w każdym calu, bo
                          szacunek do ludzi to priorytet w kontakatach międzyludzkich a takie
                          obrażanie w wątku który ciebie nie dotyczy to szczyt braku taktu i
                          braku zasad. Z resztą wszelkie sztuki dekorowania stołów przechodzą
                          swoje fazy i to co dzis jest trendy za kilka lat okaże sie brakiem
                          gustu, A ja i tak spędzie swój dzień po swojemu i żadnej krytyki sie
                          nie boją a ty urządzaj sobie swoje uroczystości po swojemu!!!!
                          • kasiulkkaa Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 23:22
                            Co ty o mnie wiesz, nic, nie wiesz kim
                            > jestem i co robie a pewnie przebiłabym ciebie w każdym calu,
                            W skromności na pewno ;ppp

wątku który ciebie nie dotyczy to szczyt braku taktu i
                            > braku zasad. Z resztą wszelkie sztuki dekorowania stołów przechodzą
                            > swoje fazy i to co dzis jest trendy za kilka lat okaże sie brakiem
                            > gustu
                            Wiesz, aniołku, zgłoś się, kiedy serduszka będą "trędi", obawiam sie jednak, że
                            nie dożyjesz.

A ja i tak spędzie swój dzień po swojemu i żadnej krytyki sie
                            > nie boją a ty urządzaj sobie swoje uroczystości po swojemu!!!!
                            Dziecinki, ale mnie zupełnie nie obchodzi, jak spędzisz dzień. Nawet słowem o
                            tym nie wspomniałam. Zawsze tak czytasz ze zrozumieniem czy uwielbiasz
                            nadinterpretacje?
                    • amoitalia Re: Gdzie można kupić...?? 21.09.07, 15:07
                      Aniele, jakkolwiek Twoja kariera na tym forum na ogół ogranicza się do wytykania
                      innym błędów ortograficznych, to do tej pory byłam przekonana, że jesteś
                      czepialska, ale inteligentna.
                      Ale jeśli nie jesteś w stanie zrozumieć, że Twój-Anioł-Stróż nie przekonuje Cię
                      wcale, że serduszka-confetti na stołach są szczytem gustu, to chyba jakiś nagły
                      spadek formy?? I to u kogo? U osoby, która wciąż wszystkich poucza, aby czytali
                      ze zrozumieniem?? Chyba przydałyby Ci się, Aniele, wakacje od tego forum, bo za
                      bardzo zapamiętałaś się w swojej roli...
                      Pozdrawiam.
                      • kasiulkkaa Re: Gdzie można kupić...?? 21.09.07, 15:13
                        Dziecinko, przeczytaj jeszcze raz. Ze zrozumieniem;p
              • beajka28 Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 22:42
                dzięki za obronę, bo ja z ta panią nie mam ochoty polemizować. Bo
                takie postawy mnie neisamowicie drażnią po co wchodzić w wątek ,
                jeśli uznaje sie dany temat za bezguście, tylko po to aby komuś
                dowalić??? Żenada
                • kasiulkkaa Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 22:46
                  > jeśli uznaje sie dany temat za bezguście
                  Dziecinko, nie temat uznaję za bezguście, tylko serduszka rozsypane na stole;ppp
                  Ale skoro chcesz pokazać całej wsi, jaki masz wspaniały "gust", pokazuj. Nie
                  moja słoma, nie moje buty.
                  • twoj_aniol_stroz Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 22:53
                    Tylko po co to piszesz? Przecież autorka wcale nie prosiła o opinię.
                    Tak na siłę musisz coś napisać? Jak już musisz to wpisuj taki
                    znaczek "smile", będzie milej.
                    • kasiulkkaa Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 22:55
                      smile
                      • twoj_aniol_stroz Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 22:56
                        Oooo i już znacznie lepiej smile)))))
                • twoj_aniol_stroz Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 22:48
                  smile))) Chętnie podyskutuję za Ciebie.
    • agol54 Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 22:35
      A może kup dziurkacz w kształcie serca - w EMPIKu są na pewno, i powycinaj ze
      srebrnego papieru sama, na pewno szybko będzie
    • vickydt Re: Gdzie można kupić...?? 20.09.07, 23:02
      jesli moge zasugerowac: o ile dajesz jeszcze jakies ozdoby (kwiaty, swieczniki)
      to przy mnogosci (prawda? smile) potraw moze byc o 1 grzyb w barszczu za duzo...
    • alexls Pilnie!! 24.09.07, 02:41
    • alexls Re: Gdzie można kupić...?? 24.09.07, 04:33
      Ups - wcisnelam za szybko enter....Ale ja nie o tym .
      Ja do beajki28!! Prosze sprawdz swojego maila gazetowego - mam dla
      Ciebie wazna wiadomoscsmile!! Mam nadzieje ze dojdzie... daj znac -
      koniecznie!!

• beajka28 Re: Gdzie można kupić...?? 24.09.07, 18:31
        Nie otrzymałam od Ciebie wiadomości, a szkoda, bo jestem bardzo
        ciekawa. Może podam nowy adres: beajot2@interia.pl
    • gioseppe Re: Gdzie można kupić...?? 24.09.07, 09:29
      ja kupowalam kiedys cos takkiego w galerii centrum ale to bylo w grudniu (SBN,
      sylwester)
    • salsa.loca Re: Gdzie można kupić...?? 24.09.07, 13:57
      jestes pewna, ZE TEGO CHCESZ?

omijam juz fakt, ze do wesela kompletnie to nie pasuej(raczej sylwester) ale ten
      temat był juz poruszany wyżej i mimo to estetyka Cie nie przekonuje i chcesz. dobrze
      ale jest jeszcze inny aspekt
      powiem Ci jak to wygląda z perspektywy gościa, któremu sie to nie podoba

niestety, większości gości drażni cos takiego
      byłam jako osoba towarzysząca parę lat temu na weselu , gdzie mamusia PM
      wymusiła na Młodych taka ozdobę
      zgodzili sie dla świętego spokoju

to coś było wszędzie-bo oczywiście ma umiejętność przemieszczania się
      Panie miały to na sukniach, Panowie na garniturach

ja z mojej kreacji i torebki "wybierałam" to jeszcze z miesiąc

Przy jednym ze stolików, po obiedzie, jedna z cioć wezwała kelnera i poprosiła,
      żeby dyskretnie usunął to ze stołu

kilka stolików również poszło za jej przykładem

to samo sie tyczy rozsypywania płatków, koralików, kolorowego piasku, muszelek i
      innych ozdobników

wyglada to raczej tak sobie-ale nie to jest najwazniejsze-to strasznie
      przeszkadza,
      płatki jeśli sa w kolorze to brudzą
      dekoracja stołu nie powinna przeszkadzać w tym, do czego stół ten służy

polecam ten aspekt dekoracji pod rozwagę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka