hebdzia81 25.09.07, 10:55 Gdzie byliście lub gdzie planujecie, jak było i czy miejsce polecacie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_niemcy Re: wasze podróże poślubne 25.09.07, 11:10 Witaj, my byliśmy na tydzień na krecie i było cudnie. Polecam gorąco Hotel Nana Beach w Chersonissos normalnie bajka. tu zdjęcia z naszej podroży. picasaweb.google.pl/szymon.splawski/CreteWeddingTrip Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kroplla Re: wasze podróże poślubne 26.09.07, 12:55 Kasiu, zaręczyny w Paryżu! ulala! Bardzo fajną macie galerię Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_niemcy Re: wasze podróże poślubne 30.09.07, 18:15 Witaj, bardzo dziękuje za mile słowa Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sophie22 Re: wasze podróże poślubne 09.10.07, 21:45 wlasnie wrocilismy z mauritius- bylo cudownie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
podrozniktom Re: wasze podróże poślubne 14.11.07, 14:55 Mauritius to dobry kierunek na podróż poślubną, bo poza plażą, "byciem razem" i opalaniem to chyba nie ma co tam robić Odpowiedz Link Zgłoś
iizabelaa Re: Ja też byłam na Krecie, też w Chersonissos :)) 22.11.07, 11:19 Piękne miejsce na podróż poślubna ) Można poleżakować, pozwiedzać, piękne widoki ) Polecam hotel Semiramis Bardzo malowniczo położony, świetna obsługa, dobre jedzonko. Odpowiedz Link Zgłoś
gioseppe Re: wasze podróże poślubne 25.09.07, 11:22 zalezy w jakim czasie chcecie jechac my bylismy w Turcji - Bodrum, a dokladnie Bitez polecam, piekna okolica Odpowiedz Link Zgłoś
emisia21 Re: wasze podróże poślubne 25.09.07, 11:35 my bylismy na Krecie tydzień, bylo wspaniale polecamy hotel sea front w miejscowosci Adelianos Campos, pozostaly niesamowite wspomnienia.. Odpowiedz Link Zgłoś
postka Re: wasze podróże poślubne 25.09.07, 13:21 A my koniec października spędzimy w Paryżu I polecam niezależnie od wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia0807 Re: wasze podróże poślubne 25.09.07, 13:58 A my lecimy na Dominikane w styczniu, slub w Swieta. Mam nadzieje, ze bedzie super. Juz dawno nie bylismy na porzadnych wakacjach... Odpowiedz Link Zgłoś
olajk Re: wasze podróże poślubne 29.09.07, 21:35 Dominikana to świetny wybór! Też tam byliśmy na naszej podróży poślubnej pod koniec sierpnia i było rewelacyjnie!!!!! A oto nasze fotki: kloski.fotosik.pl/albumy/247172.html Odpowiedz Link Zgłoś
ais.anders Re: wasze podróże poślubne 25.09.07, 16:30 My polecieliśmy do Rzymu, tam spędziliśmy 3 dni (Polecam Hotel Giotto). Później pojechalismy pociągiem do Neapolu, kolejne 2 dni + rejs na Capri. Powrót do Rzymu i lot do Polski. Podróż była krótka (tylko 6 dni) i intensywna, ale niezapomniana. Odpowiedz Link Zgłoś
ilka_ka Re: wasze podróże poślubne 25.09.07, 17:47 wesele było 15 września jutro lecimy na 2 tygodnie na Krete Odpowiedz Link Zgłoś
ola_juz_po Re: wasze podróże poślubne 26.09.07, 10:28 Miałam ślub w lipcu. W podróż poślubną polecieliśmy na Kubę. Bardzo polecam: cudowny klimat, przesympatyczni mieszkańcy i dużo do oglądania. Wykupiliśmy przelot i hotel (Riu Turquesa Varadero) w Polsce, a zwiedzanie organizowaliśmy sobie na miejscu i nie było z tym najmniejszego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
kroplla Re: wasze podróże poślubne 26.09.07, 12:35 Hiszpania, Costa Brava. Kiedy przyjechaliśmy do Malgrat de Mar, oboje z D. robiliśmy dobrą minę do złej gry Kurort jest turystycznym molochem. Wielopiętrowe hotele na wielopiętrowych hotelach, promenada pełna ludzi, po przeciwnej stronie ulicy plaża (niezbyt malownicza, pół skałki nie uświadczysz). Trochę dalej w kierunku Blanes jest ichnie pueblo, więc już przyjemniej. Bardzo szybko postanowiliśmy więc, że wynajmiemy samochód (3 dni 118 Euro plus 32 Euro benzyna). I był to baaardzo dobry pomysł. Dopiero wtedy z mapą w ręku można było zobaczyć całe piękno Katalonii. Malownicze wioski, zatoczki w wrzynającymi się w wodę skałami, góry - to, co przynajmniej mi, zawsze kojarzyło się z Katalonią A do Barcelony pojechaliśmy kolejką (jedyne 12 Euro w dwie strony za dwie osoby! a w Barcelonie metrem..). Do sedna jednak. Jeśli ktoś chciałby pojechać do Malgrat de Mar, by spędzać miłe chwile w hotelu, chodzić po promenadzie robiąc zakupy i wylegiwać się na plaży, obędzie się bez samochodu. Jeśli jednak kogoś "nosi" już po dwóch dniach spędzonych w hotelu, warto zainwestować w zwiedzanie w zwiedzanie. (Są oczywiście wycieczki fakultatywne, ale wypożyczenie samochodu chyba bardziej się opłaca...). Wklejam link do kilku zdjęć z Hiszpanii: picasaweb.google.com/bd.schega/HiszpaniaWrzesie2007 Pozdrawiam serdecznie! Basia P.S. A tu zdjęcie kurortu www1.mma.es/playas/img/g/ba/B-227.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
sylvie08 Re: wasze podróże poślubne 26.09.07, 12:44 My tez spedzilismy miodowy pazdziernikowy tydzien w Paryzu Bylo super, pogoda wspaniala, mieszkanko przytulne, byl czas na zwiedzanie, siedzenie w kawiarenkach i szwedanie sie po paryskich uliczkach. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kroplla Re: wasze podróże poślubne 28.09.07, 23:35 Hmmm... czy już wykruszyły się wszystkie młode mężatki? Dość ciekawy wątek się zapowiadał (Wartościowy też ze względu na przyszłe wakacje np.), a nie rozwinął się właściwie... Odpowiedz Link Zgłoś
dragonfly_80 Re: wasze podróże poślubne 29.09.07, 12:05 ja jeszcze nie mezatka, ale slub juz niedlugo i zaplanowane sa i podroz przedslubna (Kenia) i poslubna (7 dni w siodle w Bieszczadach) Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: wasze podróże poślubne 29.09.07, 21:44 ja offowo - jacht na Mazurach ale za to kupiłam mieszkanie zaraz po slubie Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Re: wasze podróże poślubne 30.09.07, 00:53 No coz, moja podroz poslubna byla lepsza niz sobie moglam to wyobrazic W prezencie slubnym dostalismy bilety lotnicze do Malagii (Andaluzja-Hiszpania) plus klucze do willi z basenem tuz przy morzu do uzytkowania na pelne 3 tygodnie Dzieki darmowej will moglismy wydac kupe kasy na zwiedzanie okolicy. Zrobilismy ponad 1.000 km, odwiedzilismy Malage, Sewille, Granade, Cordobe i Giblartar. Wypoczelismy super Zdaje sobie sprawe, ze sposob w jaki my spedzilismy podroz posubna jest nie do osiagniecia przez biuro turystyczne, ale i tak goraco polecam Andaluzje )) Odpowiedz Link Zgłoś
1mordka Re: wasze podróże poślubne 30.09.07, 00:58 o matko a ja myślałam, ze Malaga to Chorwacji...;/ Odpowiedz Link Zgłoś
madziuchna1978 Re: wasze podróże poślubne 30.09.07, 10:01 Ślub był 8 września , 9 mini-poprawiny ( obiad w restauracji dal gości) a my już 10 września wsiadaliśmy do samolotu i podróż poślubna spędziliśmy na Rodos. Polecamy baaardzo. Na wyspie byliśmy 2 tygodnie. Mieszkaliśmy w miejscowości Faliraki. Polecamy wynająć samochód i samemu objechać całą wyspę z przewodnikiem w dłoni. Miejsca warte obejrzenia na wyspie to Rodos (piękne starożytne miasto - polecamy zwłaszcza Stare Miasto i Akropol), Dolina Motyli (miejsce gdzie z całej wyspy i okolic zlatują tysiące pięknych motyli - to zasługa kwiatów, które wydzelają piękny zapach), Prasonisi (mekka windsurfingowców - tam na styku mórz Śródziemnego i Egejskiego działają najlepsze szkoły w tym trzy polskie - tam ćwiczą mistrzowie - podobno drugie takie miejsce jest w Brazylii), Zatoka Anthonego Quinna (dstał ja w prezencie od władz Grecji - piękna) , Lindos (starożytne klimaty - cudo) , Embonas (liczne winiarnie i degustacje greckich win), Kamiros (greckie Pompeje - ruiny starożytnego miasta zasypanego po trzęsieniu ziemi - odkryte stosunkowo niedawno bo w XIX wieku), Monolithos (zamek joanitów na skale) , Archangelos (piękne starożytne mury). Warto tez wybrać się na wyspę SIMI - tuz obok Rodos - to wyspa poławiaczy gąbek - tam był kręcony min. film WIELKI BŁĘKIT. Podróż poślubna romantyczna bo Rodos to egzotyka i duch starożytnej Grecji w jednym. Mimo licznych wycieczek wypoczęliśmy bardzo. Do tego ciepło, słońce - cudo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna262 Re: wasze podróże poślubne 30.09.07, 13:35 My mielismy slub w czercu a w podróż pojechalismy na Tenerife - wspaniałe miejsce (ja tam kiedys mieszkałąm ,mąż pierwszy raz tam był) objechalismy samochotem całą wyspę,pływalismy z delfinami i opalaliśmy się. polecam taką podróż pożlubną. Odpowiedz Link Zgłoś
ana.ana.ana Re: wasze podróże poślubne 30.09.07, 16:47 A my wybieramy się na przełomie marca i kwietnia do Indii. Dokładnie na Goa. Odpowiedz Link Zgłoś
athandavan Re: wasze podróże poślubne 30.09.07, 17:15 Goa jest super!!! I takze fajny termin na Indie. Bylismy w poczatkach kwietnia tego roku (Swieta Wielkanocne! co prawda bardziej na poludniu, ale bylo swietnie. Juz zaczynalo byc goraco ale jeszcze znosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowa_julka Re: wasze podróże poślubne 08.10.07, 20:02 My w piątek wróciliśmy z Bali. Wspaniałe miejsce dla nowożeńców! Warto trochę pozwiedzać wyspę, gdyż jest niezwykle różnorodna... nie siedzieć cały czas w hotelu... Odpowiedz Link Zgłoś
misiak67 Re: wasze podróże poślubne 09.10.07, 14:19 my wróciliśmy parę tygodni temu z Rzymu - cudowne miejsce dla nowożeńców - Zakochaliśmy się w tym mieście - to była niezapomniana podróż. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.e Re: wasze podróże poślubne 14.11.07, 14:58 my bylismy na Sri Lance i Malediwach - polecam oba miejsca Odpowiedz Link Zgłoś
slona28 Re: wasze podróże poślubne 14.11.07, 21:11 Justyna.e - gdzie byliście na Malediwach? my wylatujemy za 2 tygodnie... jakieś rady, wskazówki? Bardzo chętnie posłucham Co do Rzymu - to właściwie tam się wszystko między nami zaczęło - mam ogromny(!!!) sentyment do tego miasta i chętnie tam jeszcze wrócę. Ma niesamowity klimat... to moje ukochane miasto w Europie! Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.e Re: wasze podróże poślubne 15.11.07, 11:51 slona28 - byliśmy na Angadze rady - zabrac duzo ksiazek i olejek z b. wysokim filtrem wskazówki - podróż b. mecząca, zabierz jakieś próbki kremów (z całymi kremami i balsamami na lotnisku w Colombo oraz np. we Frankfurcie nie przejdziesz)do bagazu podrecznego - wklepuj krem w twarz i dłonie Odpowiedz Link Zgłoś
misiak67 Re: wasze podróże poślubne 15.11.07, 08:22 my byliśmy na tydzień w Rzymie i było CUDOWNIE !Piękne słońce zabytki - zwiedziliśmy mnóstwo muzeów wałęsaliśmy się po uliczkach Zatybrza i chłonęliśmy niezwykłą atmosferę tego miasta .Polecamy! Odpowiedz Link Zgłoś
asolub Re: wasze podróże poślubne 21.11.07, 16:32 Dziewczyny,a gdzie są jakieś zdjęcia? Wierzę,że było cudownie,piszecie o ciekawych miejscach, ale pokażcie parę fotek. Może kilka rad? Odpowiedz Link Zgłoś
trisze Re: wasze podróże poślubne 22.11.07, 02:12 Planujemy Nowy Jork, w którym spędziliśmy już pół roku i marzymy, aby tam powrócić... mójsuwaczek Odpowiedz Link Zgłoś