Dodaj do ulubionych

Dworek nad stawami

26.09.07, 13:41
Mam wielka prośbe jesli ktoś wie coś na temat Dworku nad Swawami w
Woli Przedborskiej to bardzo prosze o opinie. Nasze wesele ma sie
tam odbyc, a dzis usłyszałam od znajomej mojej mamy ze była tam na
weselu i było tragicznie jedzenie zimne, mało, obsługa kiepska...
załamałam sie sad I nie wiem co teraz robic.
Obserwuj wątek
    • aniuafen Re: Dworek nad stawami 27.10.07, 13:16
      Z tego co ja wiem to mozesz tam sobie wszystko osobno załatwiac - czyli miec
      własna kucharke kelnerow etc. Nie byłam tam ale ze zdjec wyglada ze to bardzo
      ładne miejsce.
    • kinga_84 Re: Dworek nad stawami 13.11.07, 10:07
      Ja też mam zaklepany już termin wesela i zaczynam się trochę niepokoić po
      przeczytaniu twojej wiadomości. Słyszałam bardzo różne opinie, ale tak jak o
      każdym innym lokalu. Mam nadzieję, że będzie dobrze i wesele się uda. Moi
      znajomi mają tam wesele w maju więc wtedy będe wiedzieć napewno jak tam jest, a
      jeżeli ty masz wcześniej niż we wrześniu to bardzo proszę o opinie smile
    • tinalive Re: Dworek nad stawami 15.11.07, 17:14
      byłam na weselu dwa dni nikt nie posprzątał łazienek brud i smród
      nieprawdopodobne jedzenie fatalne zimne bez smaku na stolikach nie było przypraw
      nigdy wiecej wesel w dworku nad stawami!!!!!
      • lumidee23 Re: Dworek nad stawami 18.11.07, 17:05
        My tez bylismy dobrze ,ze spanie załatwila nam rodzina ludzkie bo szybko się
        zmylismy papiery w toalecie nie uzupełniane , jedzenie zimne i takie sobie ,
        obsługe trzeba było wzywac kilka razy , brudne szklanki stały przez całe wesele
        , niektórzy nie brali juz kolejnych potraw bo nie było ich gdzie postawić..
    • kinga_84 Re: Dworek nad stawami 19.11.07, 10:21
      czy ma ktoś jakąkolwiek dobrą opinię o tym lokalu??
    • celina88 Re: Dworek nad stawami 27.11.07, 20:23
      Ludzie co wy piszecie. Byłam tam niedawno na weselu i nie mam nic do zarzucenia
      jedzenie było smaczne dobrze podane i bez zastrzeżeń, a obsługa wywiązywała sie
      ze swoich obowiązków. Co do noclegu wiem ze jest możliwość wynajęcia pokoi w tym
      samym budynku. Poza tym bawiliśmy się super i życzę wam tego samego !!!
    • bogdan25_0 Re: Dworek nad stawami 30.11.07, 21:20
      Ja też miałem tam wesele i jestem bardzo zadowolony z obsługi,
      jedzenia .Nasi goscie podzielają nasze zdanie a wręcz są zachwyceni
      urokiem tego miejsca.Odnośnie tych złych opini są one albo
      wyolbrzymione albo zmyslone.
    • lumidee23 Re: Dworek nad stawami 30.11.07, 22:12
      jak jest jedna to mozna mowic o wyolbrzymieniiu czy zmysleniu...ale 3..calkiem
      obietywnie patrzacych osob nie znajacych sie..wystarczy dopilnowac tupnąc i
      bedzie ok smile nic sie nie martwcie dziewuszki ale u nas swiadkowie i starostowie
      sie tak spili a rodzice byli starzy tych mlodych i nikt tego nie pilnowal..smile buzka
    • ewelinka30 Re: Dworek nad stawami 01.12.07, 22:19
      Ja bardzo sobie chwalę Dworek, byłam tam na 2 weselach i sylwestrze, i swoje
      wesele mam tam w czerwcu. Imprezy były udane, sam dworek jest bardzo
      reprezentacyjny (w okolicy jedyne takie piękne miejsce). Gorąco więc polecam,
      właściciele bardzo się starali, aby wszystko się udało.Więc nie zgadzam się z
      negatywnymi opiniami, najłatwiej jest kogoś skrytykować i psuć opinię, a tobie
      tinalive polecam wybrać się do wiejskiej remizy (miałabyś super porównanie),
      poza tym menu wybiera para młoda, a nie właściciel, więc nie miej pretensji co
      do menu (na imprezach na których ja byłam było bogate menu) i posiłki należy
      spożywać w momencie podania do stołu, a nie wtedy, kiedy wystygną. Z tego co
      wiem, chętnych na wesela jest masa, i trzeba wcześniej rezerwować salę. Nie
      sugerujcie się więc złośliwymi uwagami na temat Dworku, sami się przekonajcie.
    • krzysztoff81 Re: Dworek nad stawami 07.12.07, 21:58
      Zgadzam się z opinią Ewelinki30. Miałem tam wesele pół roku temu, ja i moi
      goście byli bardzo zadowoleni. Impreza była na naprawdę wysokim poziomie.
    • e-nitka Re: Dworek nad stawami 27.12.07, 19:52
      Ja mialam tam wesele.I niestety musze stwierdzic, ze nie jestem
      zadowolona.Wlasciciel nijaki Pan Barela poprostu poczul sie gosciem na naszym
      weselu,wypraszalismy go 2 razy,ale bez skutku.Jedzenie ok, bo mielismy swoje
      kucharki.Ale bylam na kompleksowym i rzeczywiscie malo jedzenia i sortowanie
      brudnych naczyn na sali...
      • aga3740 Re: Dworek nad stawami 20.01.08, 09:33
        co do ostatniego wypowiedzi na temat wesela to do waściciela nie
        będe się wtrącać to jego sprawa jakie ma obycie towarzyskie ale co
        do obsługi dojedzenia to muszę napisać same superlatywy wszystko
        razem z obsługą jest na wysokim poziomie tylko ludziom którzy mają
        wybulić kase nie można dogodzić i w głowie się poprzewracało bo nie
        wiedzą ile obsługa musi włożyć wysiłku inie tylko w dniu wesela ale
        i przed i po więc niech ktoś najpierw dobrze się przyjrzi porówna z
        innymi i rzetelnie oceni a nie czepia się gdy musi płacić za impreze
      • iizabelaa Re: Dworek nad stawami 20.01.08, 10:19
        Wiem jak taka organizacja moze popsuć wesele, byłamna weselu gdzie
        pan młoy musiał chodzi do kelnerak i mówić im żeby posprzątały ze
        stołów.
        Dlaetgo byłm bardzo zadowolona że na moim weselu kelnerzy szybko
        usuwali brudne naczynia, brudne szklanki, kieliszki wymienali na
        nowe. Goście byli bardzo pozytywnie zaszkoczeni. Dlatego radzę
        wcześniej poruszyć z kelnerami lub właścicielem lokalu tą kwestię,
        żeby wszystko było jasne.
        • maiwlys Re: Dworek nad stawami 20.01.08, 12:13
          Dokladnie, jak wszystko ustalice i bedziecie trzymac sie swojego to
          powinno byc ok. Po prostu jasno i dobitnie wrecz sprecyzujcie swoje
          oczekiwania. O lokalu w ktorym ja bede miala wesele sa rowniez
          negatywne opinie, ale jest masa pozytywnych, ale nie na forum od
          osob ktore zalogowaly sie tylko po to zeby bronic lokalu (nie wnikam
          dlaczego w jakim powiazaniu z szefelm restauracji pozostaja tongue_out),
          tylko od najblizszych znajomych.
          Osoby, ktore tak pozytywnie pisza o tym waszym lokalu to jak
          wpiszesz w wyszukiwarke forumowa to jest ich jedyny wpis jak
          narazie, alo mi wyszukiwarka nie dziala smile wiec nie sugeruj sie tak
          bardzo tylko idzcie z narzeczonym do szefa powiedzcie mu szczerze o
          swoich obawach i opiniach jakie o nim kraza, przedstawcie twardo
          wasz scenariusz i kwestie calej obslugi smile w takim przypadku bedzie
          musial stanc na wysokosci zadania zeby jeszcze bardziej nie popsuc
          sobie opinii smile
          Powodzenia!
          • maiwlys Re: Dworek nad stawami 20.01.08, 12:16
            Acha! My tak zrobimy smile Pewnia pomysla, ze jestesmy jakcys nien
            ormalni i przewrazliwieni ale co na am, liczy sie aby wszystko sie
            udalo smile
            • iizabelaa Re: Dworek nad stawami 20.01.08, 22:07
              Lepiej być przewrażliwionym wink i omówić wszystko przed niż potem
              niepotrzebnie się denerwować w dniu ślubu.
              • kasiulenta Re: Dworek nad stawami 21.01.08, 11:17
                Witam wszystkich!
                W tym roku mamy wesele w Dworku nad Stawami i bardzo bym chciala aby sie udala
                impreza ale mam pewne obawy i opinie osób ktore mi osobiscie powiedzialy ze nie
                jest za wesoło i trzeba się wykłócać o swoje.Nam narazie szanowna Pani szefowa
                wywinęła numer taki że zarezerwowała wszystkie pokoje bez naszej wiedzy mimo ze
                mamy wesele na duzej sali i bylismy pierwsi i chyba bede musiala rozbić obóz
                namiotowy nad stawikiem.Tak na serio jedziemy tam wyjasniac sprawe po raz
                kolejny,jak nie jestem skłonna zrezygnować bo nikt nie bedzie robił mnie w
                "konia" tym bardziej ze rodzice organizuja wesele i to sa ich ciężko wypracowane
                pieniądze, ale jak widac dla nie których nie ma to znaczenia.Pozdrawiam
                wszystkich i mam nadzieje ze wszystko sie wyjaśni.
                • kasiulenta Re: Dworek nad stawami 24.01.08, 12:20
                  Witam ponownie!Nawiązując do mojej wcześniejszej wypowiedzi, muszę powiedzieć że jesteśmy rozczarowani!!Owszem byliśmy na miejscu uzgodnić w końcu co będzie z pokojami, ale oczywiście można było sie tego spodziewać, że "szefostwo" tego "interesu" postawiło krzyżyk na nas już dawno.Wesele było rezerwowane w kwietniu a mamy styczeń i dopiero teraz zostaliśmy łaskawie poinformowani że nie ma dla nas miejsca, bo drugie wesele jest na małej sali i oni zaklepali sobie pierwsi pokoje w lipcu po nas, tylko że nie rozumiem w tym wszystkim jednej rzeczy, skoro "szefostwo" nam wmawiało że nic nie wspominaliśmy o pokojach, że rzekomo ich nie chcieliśmy to po jaką cholerę dzwonili do nas że ich już nie ma!!Jedyne co mi przychodzi do głowy to to że sami się gubią w swoim krętactwie jak się ma burdel w zeszycie to tak jest.Co jeszcze usłyszeliśmy od "szefowej"-ją nie interesuje to że nas zespół nie ma gdzie spać. Ej no sorry, ktoś tu przegina!!Moja rada, oczywiście nikogo nie zniechęcam na organizacje wesela w tym miejscu, pierwsze co to PODPISUJCIE UMOWY "szefostwo" nie ma zasady podpisywać umów twierdząc że po prostu sie nie podpisują i już, co za tym idzie no chyba wiadomo że kolejny "wałek" jako prezent na nową drogę życia!Nie wiem nie rozumiem jak można mieć takie podejście do klienta-Pani "szefowa" krzyczy trzaska drzwiami nie chce rozmawiać, nawet nie wpuściła do domu na rozmowę tylko przez próg rozmawiała.Z tego co wiem nie kwapią się do tego, aby oddać reszty jedzenia które zostaje po weselu,jak są dwa wesela jednocześnie najlepiej jakby menu było takie same, jedno menu od drugiego żeby nie odbiegało PARANOJA!!Moja druga rada jest taka aby szanowna pani "szefowa" zrobiła sobie kurs dobrych manier i sztuki kompromisu, bo tym sposobem daleko nie zajdzie mam nadzieję ze to będzie nauczka aczkolwiek wątpię bo to nie ten typ człowieka.My jesteśmy szczęśliwi że zrezygnowaliśmy z tego miejsca bo nie wyobrażam sobie dalszej współpracy.Mamy już zaklepany inny lokal, jest taniej, obsługa na poziomie,będzie się gdzie przespać,rewelacja i oczywiście umowa na starciesmileMogłabym tu jeszcze pisać i pisać,ale nie ma sensu to i tak nic nie zmieni.życzę powodzenia tym którzy mają już zaklepany tam termin.Pozdrawiam.
                  • maiwlys Do kasiulenta 24.01.08, 13:04
                    A wplacaliscie im wczesniej (w kweitniu) jakas zaliczke? My rowniez
                    podpisalismy umowe, w ktorej wszystko jest wyjasnione, bez umowy
                    sobie nie wyobrazam.
                    • kasiulenta Re: Do kasiulenta 25.01.08, 00:33
                      Tak 1000zł, ale oczywiście nie było problemu ze zwrotem zaliczki.
                      • maiwlys Re: Do kasiulenta 25.01.08, 10:49
                        No to super ze chociaz na tyle sie okazali "normalni" smile Zycze
                        (teraz) udanej organizacji smile
                        • kasiulenta Re: Do kasiulenta 25.01.08, 11:21
                          Z ta zaliczka to było tak że na początku chcieli nas wystraszyc i sami
                          powiedzieli że w takim razie oddaja zaliczkę i po sprawie, pewnie pomyśleli
                          sobie ze padniemy na kolana i będziemy błagać(pewnie sa przekonani ze ten dworek
                          to jest jakis pępek świata),ale po dłuższej rozmowie sami zdecydowaliśmy ze
                          rezygnujemy,w sumie to prawda jest taka że idąc tam juz wiedzielismy ze
                          zrezygnujemy ale chcielismy sie przekonać czy są w stanie odkręcić sprawę,a
                          wyszło jak wyszło.Dzieki i Tobie również zycze powodzenia i udanej
                          imprezy!!smilePozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka