kasiulina.p 01.10.07, 10:22 Czy świadkami na ślubie mogą być tylko 2 osoby? Czy można za świadków np. 3 panie i 3 panów? czy może poprosić osoby, na których mi zależy żeby były druhnami? Nie znam się na tych tradycjach ślubnych i formalnościach, a trzeba zacząć działać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twoj_aniol_stroz Re: liczba świadków 01.10.07, 10:27 U mojego brata na ślubie były dwie pary świadkami, czyli: sistra Panny Młodej z mężem oraz ja - siostra Pana Młodego z mężem. Dodatkowo świadkami było dwóch maluszków w brzuchach - mój synek i ynek siostry bratowej, czyli w sumie 6 osób ))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulina.p Re: liczba świadków 01.10.07, 10:31 Dzięki Obydwoje mamy problem - mam 3 bardzo bliskie przyjaciółki, jak wybrac z nich jedną? Tak samo T. nie wie kogo poprosić o świadkowanie, większa ilość świadków rozwiązałaby problem - z drugiej strony zastanawiam się nad tymi druhnami. Wtedy świadkową byłaby jedna z nich, a reszta nie byłaby poszkodowana Odpowiedz Link Zgłoś
morrighan80 Re: liczba świadków 01.10.07, 13:04 Ja dlatego biore na swiadka kuzynke - zadna z przyjaciolek nie jest poszkodowana bo wszystkie maja po rowno 0 funkcji specjalnych Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_8 Re: liczba świadków 01.10.07, 12:45 możesz mieć i 10 osób jeżeli tego chcesz. W kościele czy USC dokumenty podpisujecie wy i dwójka świadków i tych musisz wybrać. jak ustawisz resztę - twoja sprawa. Ja miałam 4 świadków. Odpowiedz Link Zgłoś
mmati5 Re: liczba świadków 01.10.07, 18:05 my tez mielismy 4 swiadkow, podpisuje oczywiscie 2. za to drugi świadek podawal obrączki, a druga swiadkowa odpinala welon na oczepinach. zgrabnie wyszlo, wszyscy zadowoleni pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś