14.10.07, 19:20
Cześćsmile Planowaliśmy ślub na grudzień przyszłego roku, ale dowiedziałam się,że
będziemy mieli dzidziusia i chcemy sie pobrać teraz w najbliższe Święta lub
sylwestra. I mam do Was takie pytanie kiedy i gdzie powinnam zacząć szukać
sukienki? Jestem z Warszawy. Zupełnie już sama nie wiem. Więc proszę
doradźcie cośwink
Obserwuj wątek
    • karolin-k Re: :))) 14.10.07, 19:35
      gratulacje !!!

było sporo watków panien młodych w ciąży, musisz poszukać.
      A jeśli chodzi o kiecki, to oczywiście na jana pawła obok nowolipek
      jest mase salonów, na świetokrzyskiej jest cymbeline, na wilczej
      madonna, na kijowskiej susan, no i na targowej i grochowskiej jest
      sporo sklepów (już prywatnych)
      Miłego szukania i żebyś sie dobrze czuła, bo z tym różnie bywa.
    • madzialenak Re: :))) 14.10.07, 19:38
      Wieeelkie gratulacjebig_grin Myślę że jak powiesz paniom w sklepie że brzuszek będzie
      rósł to one odpowiednio zajmą się zamówieniem stosownego rozmiaru sukienki a
      potem ładnie dopasują. Myślę że ok 3-2 miesięcy wcześniej powinnaś poogladać,
      poprzymierzać i najważniejsze to od razu przy zamawianiu powiedzieć żeby panie
      wzięły od razu poprawkę na brzuszeksmileA gdzie kupić, to niestety nie doradzę bo
      jestem ze śląskawinkOooo wyszło mi z obliczeń że skoro ślub miałby być w te święta
      to już powinnaś szukać sukienkiwink
    • gioseppe Re: :))) 14.10.07, 19:39
      gratulacje!
      wedlug mnie najlepiej popatrz na dwukropek i allegro (jesli Ci nie przeszkadza
      uzywana suknia)
      potem ssalony

3 m-ce przed powinnas juz cos wybrac, wiec najwyzsza pora zaczac sie rozgladac smile

powodzenia
    • morrighan80 Re: :))) 14.10.07, 20:18
      Nie wiem jak z tymi wiekszymi ale wydaje mi sie ze na zagraniczna bedziesz
      czekac pare mcy.
      Spytaj tam gdzie ja szyje moja kiecke (Juliette na Mokotowskiej) moze tam Ci
      uszyja szybko - w ogole sprobuj w polskich firmach.
      • agooo Re: :))) 16.10.07, 10:44
        Hejsmile a w jakich cenach sa suknie w tym salonie?
        • morrighan80 Re: :))) 16.10.07, 11:16
          Ja pytalam o model Figaro i powiedzialy ze max 2,5tys (zalezy na
          jakiej powierzchni bede chciala koronke). Na maile odpisuja szybko
          wiec jak Ci sie cos spodoba na stronie to mozesz wstepnie spytac bez
          koniecznosci wizyty w salonie.
    • justyna.e Re: :))) 16.10.07, 11:19
      ojej, super! Dzicius przyspieszył decyzję o Ślubie wink
      proponuje żebyś kupiła uzywaną kieckę, na nową czeka się min. 3 ms.
      Pozdrawiam,
      Justyna
    • zosiaczek25 Re: :))) 16.10.07, 11:25
      Ale czemu juz teraz? A co, jak bedziesz sie zle czula? Slub przechlapany, nie
      mowiac juz o weselu.
      • justyna.e Re: :))) 16.10.07, 11:29
        może musi... no wiesz rodzina, itp...
        • zosiaczek25 Re: :))) 16.10.07, 11:32
          Bez sensu. Przeciez pisze, ze i tak planowali.
          • justyna.e Re: :))) 16.10.07, 11:37
            no wiesz z tym planowaniem róznie bywa a jak pojawia sie ciąża to
            mozna wszystko przyspieszyc...
            • zosiaczek25 Re: :))) 16.10.07, 11:48
              No wiem. MOja kolezanka tez tak przyspieszyla swoj slub, "zapominajac" pigulki.
              Ja bym odczekala do tego grudnia w przyszlym roku. Kto wie, jak ta ciaza bedzie
              przebiegac. Za rok dzidzius bylby juz na swiecie. Na spokojnie by wszystko
              przygotowali. A teraz na lapu capu. Bez sensu.
              • justyna.e Re: :))) 16.10.07, 11:54
                to okropne co teraz napisze i oczywiscie nie ma nic wspolnego z
                autorka tego watku: jednak zdarza się też tak, że niektore
                dziewczyny tak przyspieszaja malzenstwo...bo wiesz, potem jak juz
                bedzie dziecko a Ślubu nie będą mieli to facet też inaczej do tego
                podchodzi...nie zawsze potem jest Ślub a częściej alimenty i dwie
                różne drogi (Jej i Jego). Zdarza się i tak, że facet zakocha się na
                zabój i w dziecku i w jego matce wink
                • magda8887 Re: :))) 16.10.07, 12:08
                  moja koleżanka z narzeczonym planowali wstępną datę ślubu i jak się okazało
                  również zaszła w ciąże ale postanowili nie przyspieszać ślubu. Odczekali aż
                  dzidziuś się urodził. Wtedy wzięli ślub jednocześnie połączony ze chrzcinami -
                  tzw. 2w1 smile Moim zdaniem dobre rozwiązanie
                  • justyna.e Re: :))) 16.10.07, 12:10
                    zgadzam sie, lepiej poczekac.
                    • morrighan80 Re: :))) 16.10.07, 13:05
                      Ja tez bym poczekala, choc moze jeszcze tak wczesnie nie bedzie
                      widac babelka smile Nie dlatego ze "ciotki gadaja" ale wypchana
                      brzuchem suknia slubna wyglada po prostu nieladnie.
                      • bacha1979 Re: :))) 16.10.07, 13:13
                        Też bym odczekała- ciąża może przebiegać różnie- czasem niestety trzeba leżeć,
                        choć bywa, że kobiety czują się znakomicie.
                        Ale tak naprawdę niczego nie przewidzisz- ja niemal do 30 tygodnia biegałam jak
                        nakręcona, miałam siły za dwoje, (a L4 to była dla mnie abstrakcja- a urlop
                        oszczędzałam)a z dnia na dzień musiałam zabastować i nawet oszczędny tryb życia
                        mi nie pomógł- od 32 tygodnia prawie non stop muszę leżeć.
                        Sęk w tym, że kłopoty mogą się zacząć z dnia na dzień a jak już zaczniesz
                        przygotowania to niełatwo to odkręcić bez utraty zaliczek itp.
                        • morrighan80 Re: :))) 16.10.07, 13:26
                          No to jest cos, co malo kto przewiduje, ale komplikacje (odpukac) sa
                          rozne i zdarzaja sie. Poza tym ciezarowka powinna sie oszczedzac
                          (zwlaszcza we wczesnym stadium) a calonocna impreza raczej nie jest
                          lezakiem na plazy smile
                          • dagps Re: :))) 16.10.07, 14:05
                            mozna miec piekna suknie odcieta pod biustem i nie wyglada jak suknia wypchana
                            brzuchem.

mozna tak zorganizowac wesele, zeby panna mloda odpoczac a nie caly czas skakac.
                            • morrighan80 Re: :))) 16.10.07, 14:11
                              No tak, ale jak sie patrzy na powiekszajaca sie galerie to rzadko
                              ktora dziewczyna ma empirowa suknie - wiekszosc wciska sie w gorset,
                              ktory bynajmniej w tych przypadkach nie podkresla talii a raczej jej
                              brak. No ale jak sie ktos postara to wszystko mozna zalatwic. Tyle
                              ze wesele zwykle nie trwa do 22 a przyszla mama raczej nie powinna
                              nocki zarywac (chyba ze przespi wlasne wesele w pokoiku
                              hotelowym smile )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka