Dodaj do ulubionych

Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce pomóc:(

07.01.08, 17:58
Kilka postów wcześniej pisałam o tym, że znalazłam sukienkę i szukam
kogoś kto taką posiada bądź wie, gdzie we Wrocławiu można taką uszyć
(mogą być okolice), i nikt na mój post nie odpowiedział sad chlip
chlip sad ratunku! smile Dziewczyny a jakie kwiaty proponujecie,
biżuterię? Pomożecie troszkę?
Obserwuj wątek
    • mmmmarta Z żalu nie dodałam linka :P 07.01.08, 18:01
      www.we-dwoje.pl/przepiekna;suknia;slubna,ogloszenie,3870.html?foto_id=3
      • tres_jolie Re: Z żalu nie dodałam linka :P 07.01.08, 18:26
        Ja CI odpiszę. Krajance pomogęwink

Sukienka ładna. Nawet bardzo ładna.
        Jako biżuterię proponuję długie kolczyki np.: z perłami. W zabobony
        nie wierzę!
        Na szyję wisiorek też długi. Popatrz w Aparcie na kolekcje ślubne.
        Ja ma z tamtej kolekcji.
        Jako bukiet proponujęw zależności od pory roku:
        konwalie, frezje, kandeskie, lub jeśli na Boże Narodzenie to może
        taki z gwiazdą betlejemską (mówię tu o kwiacie).
        a włosy jakie masz? długie czy krótkie???
        • mmmmarta Re: Z żalu nie dodałam linka :P 07.01.08, 18:29
          Włosy do ramion, ślub 6 września, w zabobony też nie wierzę tongue_out
          bukiet taki opadający czy przysłowiowa "bombka kwiatowa"? smile
          Dziękuję Krajance tongue_out Serdecznie pozdrawiam
          • koraa2 Re: Z żalu nie dodałam linka :P 07.01.08, 18:34
            a nie wolisz kupic gotowa tylko uzywana?
            • mmmmarta Re: Z żalu nie dodałam linka :P 07.01.08, 18:39
              Ta dziewczyna nie ma juz jej do sprzedania, tylko zdjęcie tutaj się
              świetnie prezentuje. Chcę uszyć (koszt kupna nowej 3500zł to za dużo
              na moje skromne przyjcie sad)
              • koraa2 Re: Z żalu nie dodałam linka :P 07.01.08, 18:45
                to baardzo duzo ale psozukaj na innych portalach z suknaimi
                uzywanymi np allegro,komislubny.pl,slubnytarg.pl,dwukropek
                • mmmmarta Re: Z żalu nie dodałam linka :P 07.01.08, 18:47
                  Szukałam, oj szukałam smile 3500 to dużo? Ty za swoją dałaś pewnie
                  więcej - właśnie ją zobaczyłam - też urszula mateja smile
                  • koraa2 Re: Z żalu nie dodałam linka :P 07.01.08, 18:48
                    tak podobnie ksoztuje w salonie ale nie stac mnie na salonowe ceny
                    wiec zawitalam na allegrowink,dalam za nia duuuzo mniej
                    • mmmmarta Re: Z żalu nie dodałam linka :P 07.01.08, 18:56
                      Farciara! tongue_out ja swojej już nigdzie nie umiem znaleźć sad a baaaaardzo
                      bym chciała!
                      • koraa2 Re: Z żalu nie dodałam linka :P 07.01.08, 19:07
                        ojjj dlugo szukalam ojj dlugo az cos tam na 100%mi sie
                        spodobalo,podaj konkretna nazwe tej sukni Twojej mozesz trafie na
                        niawink
                        • mmmmarta Re: Z żalu nie dodałam linka :P 07.01.08, 19:13
                          Urszula Mateja model 506 z kolekcji własnej smile Ciekawe czy ktoś we
                          Wrocławiu uszyje mi ją za 1000zł hmmmm........?
                          • koraa2 Re: Z żalu nie dodałam linka :P 07.01.08, 19:23
                            hm nie wiem ,musisz popytac.ISC ze zdjeciem i sie spytac za ile,ja
                            tam robilam ale najtaniej bylo 1300(ale ja mieszkam w malym
                            miasteczku na podkarpaciu)
                            • mmmmarta Re: Z żalu nie dodałam linka :P 07.01.08, 19:29
                              Najtaniej było 1300? Chcesz mi powiedzieć że swoją na allegro
                              kupiłaś za mniej niż 1300?! Jesteś straszną szczęściarą smile Te
                              sukienki nawet dwa lata po wydaniu kolekcji trzymają się w
                              cenie...szukam jej już od 3 dni i nic!
      • madziuniunia Re: Z żalu nie dodałam linka :P 08.01.08, 11:10
        bardzo ładna suknia. Myślę ze tu będą pasowały kwiatki, które
        mają :długie łodygi' bądź tak zrobiona wiązanka
        • mmmmarta Madziunia 08.01.08, 22:37
          Karoliczak poleciła kantadelki smile Są wspaniałe, od razu przypadły mi
          do gustu. Kompletnie nie znam ich ceny ale w zasadzie się na nie
          zdecydowałam big_grin tylko mam problem z kolorem, zupełnie nie wiem jaki.
          Dziękuję za pomoc smile
    • koraa2 Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 07.01.08, 18:29
      mmmm sukienka slicznaaa ja tez myslalm o podobnej ale juz gust mi
      sie zmienil troszke wink.Napewno nie bedziesz miec problemu z uszyciem
      takiej sukni bo nie jest skomplikowana.Jakbys chciala to mam do
      sprzedania wlasnie z podobnej sukienki duuuzy kawal koronki pieknie
      zdobionej i wykonczonej podobna"fala" z tym ze to co ja mam mam duzy
      tren
      • mmmmarta Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 07.01.08, 18:32
        Ja się trochę trenu boję....podobno jest dostępna w salonie na
        sokolniczej we wrocławiu aleeeee za 3500zł (chyba będę ryczeć sad )
        wypożyczenie to też pewnie z 1800zł, kurcze no uncertain myślicie że za
        uszycie w 1000zł się zmieszczę?
        • koraa2 Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 07.01.08, 19:27
          mam cos dla Ciebie
          komisslubny.pl/index.php?module=oferty&oid=11600&limit_od=0&limit_do=21
          • mmmmarta Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 07.01.08, 19:48
            Chlip chlip, widziałam ją, napisałam do tego salonu (ciekawe czy da
            się ją poszerzyć?) bo mój rozmiar to niestety 40 sad( buuuu sad Ale
            jestem Ci niezmiernie wdzięczna smile
            • karoliczak Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 07.01.08, 20:12
              Hej! ja tez karajnka a do tego jeszcze mamy slub tego samego dniasmile
              mojej kolezanki siostra szyla suknie u krawcowej we Wroclawiu wiec
              jesli chcesz to moge od niej wziac namiary. a suknia sliczna, ale to
              nie to czego pragnesmile moje marzenie to demetrios 2804, ale nie ma
              jej jeszcze w Polsceuncertain a czas nagli....pozdrawiam
              • mmmmarta Karolikaczku :) 07.01.08, 21:00
                Wiem, że masz ślub tego samego dnia - znalazłam Cię na forum
                Wrocławskim smile Chyba nie przeglądasz starych wątków wink Gdzie macie
                salę no i kościół który spędza mi sen z powiem sad wogóle co już
                macie załatwione? Bo my poza salą nic tongue_out Pozdrawiam
              • mmmmarta Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 07.01.08, 21:01
                Z tego wszystkiego zapomniałam o mojej sukience tongue_out oczywiście o
                namiary na krawcową wręcz BŁAGAM! smile
                • karoliczak Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 07.01.08, 21:30
                  to zaraz bede dzialac w sprawie kontaktu do krawcowej. ja jestem z
                  Wroclawia, bo tu studiuje, ale slub i wesele bedzie w mojej
                  rodzinnej miejscowosci- w Nowej Rudzie, slub w kosciele parafialnym
                  pieknym neogotyckim, wesele w Ścinawce w gościńcu romano...Sala
                  zarezerwowana, zespol, kamerzysta, a fotografem bedzie gosc weselny,
                  bo sie na tym zna i sie tym zajmujesmile jeszcze przed swietami
                  zarezerwowalam godzine w koscielesmile teraz wybor sukni spedza mi sen
                  z powieksmile co myslisz o moim wyborze?
                  • mmmmarta Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 07.01.08, 22:47
                    Podaj linka, bo nigdzie nie mogę znaleźć Twojej sukienki smile Czekam
                    na niamiary z niecierpliwością. Jeśli Siostra byłaby uprzejma
                    przesłać mi na priv zdjęcie swojej sukni i ile za nią zapłaciła to
                    byłabym wdzięczna. Może pozasłaniać twarze - sukienka
                    najważniejsza smile) no i cena, cena kurcze te cenyyyy mnie powalają sad
                    z góry dziękuję. Cieplutko pozdrawiam
                    • karoliczak Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 08.01.08, 15:01
                      to sa moje faworytkismile
                      www.demetrios.pl/popup_image.php?pID=121
                      www.susanblanche.com/public/gown/18/Demetrios%20934.html
                      • mmmmarta Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 08.01.08, 19:02
                        No no moja droga, suknia przepiękna smile jak dla mnie trochę by mnie w
                        niej za dużo było (mam rozmiar 40) ale jeśli jesteś szczupła to dla
                        mnie rewelacja! Naprawdę piękna suknia!
                        • mmmmarta Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 08.01.08, 19:04
                          Masz do niej już bukiet i fryzurę? smile ja kombinuję i kombinuję i nic
                          mi mądrego do głowy nie przychodzi tongue_out
                          • karoliczak Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 08.01.08, 20:00
                            no wlasnie jeszcze nie wiem, ale welonu na 99% nie bedzie a bukiet
                            chcialabym i wydaje mi sie ze pasuje w formie wachlarza, ale moze Ty
                            masz jakis pomysl?smilea co do fryzury to nie mam wielkiego pola
                            manewru, bo mam krecone wlosy do ramion, wiec moze delikatnie spiete
                            naturalne lokismile
                            • mmmmarta Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 08.01.08, 20:07
                              Witaj w klubie - ja też mam kręcone włosy do ramion. Istne
                              utrapienie. Najgorsze, że nawet jak fryzjer mi je wyprostuje, extra
                              wymodeluje i polakieruje - trzymają się tak 5-6 godzin. Marzę o
                              prostych włosach do ślubu ale cóż....chyba nic z tego nie będzie.

Co do Twoich kwiatów to wachlarz będzie wręcz idealny! A kolor i
                              motywy masz? Podobno trzeba dopasowywać do stroju Pana Młodego, u
                              mnie to nie problem bo na BANK będzie czarny i żaden inny tongue_out
                            • karoliczak Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 08.01.08, 20:08
                              a co do pomyslow "na Ciebie" to ja bym proponowala dlugi
                              welon...ostatnio bylam na weselu, gdzie Panna Mloda byla w ciazy i
                              miala wlasnie taki dlugi welon i ja moim zdaniem wysmuklal...a co do
                              kwiatow wybralabym kantadeski czy kalie nie wiem ja roznica w jakims
                              zywym kolorze coby mdlo nie bylo np. pomaranczowe...ale ja sie nie
                              znamsmile
                              • karoliczak Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 08.01.08, 20:15
                                myslalam o czyms taki dla Ciebie
                                img467.imageshack.us/img467/3815/obraz017ve2.jpg
                                moje "wyprostowane" wlosy trzymaja sie do pierwszej kropli potusmile a
                                ze uwielbiam tanczyc wiec chyba u mnie proste wlosy nie
                                przejda...garnitur bedzie wybierany pod moja sukniesmile a co do
                                kolorow to jeszcze nie wiem...odwieczne dylematy...no jeszcze jest
                                opcja ze moj N pojdzie do slubu w mundurze, a na wesle zwykly
                                garnitur ale zobaczymy...
                                • mmmmarta Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 08.01.08, 20:23
                                  Ooooo cudo! Te kwiaty smile Myślę, że bez żadnych dodatków dadzą
                                  radę smile Jak one się nazywają? Naprawdę wyglądają pięknie smile Co do
                                  tej wzmianki o dziewczynie w ciąży....yyyy ja nie jestem, mówiłaś o
                                  sobie? Czy tylko ot tak poprostu sobie przypomniałaś. Hihi. A Ty
                                  jaki kolor tej sukni będziesz miała? Biały czy ecru?
      • mmmmarta Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 30.01.08, 18:43
        koraa2 napisała:

> mmmm sukienka slicznaaa ja tez myslalm o podobnej ale juz gust mi
        > sie zmienil troszke wink.Napewno nie bedziesz miec problemu z
        uszyciem
        > takiej sukni bo nie jest skomplikowana.Jakbys chciala to mam do
        > sprzedania wlasnie z podobnej sukienki duuuzy kawal koronki
        pieknie
        > zdobionej i wykonczonej podobna"fala" z tym ze to co ja mam mam
        duzy
        > tren

Koraa jak duży kawałek koronki masz do sprzedania? Ile metrów?
        Znalazłam w końcu krawcową wink)) uszyje mi tą kieckę za 600zł smile)
        Jestem przeszczęśliwa. Teraz tylko znaleźć materiał muszę smile
    • mmmmarta Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 08.01.08, 20:25
      Jeśli chodzi o wachlarz, to myślałaś o czymś takim dosłownie?
      www.kwiatowewnetrze.pl/foto.php?foto=galerie/wiazanki/187.jpg&mini=galerie/wiazanki/187_mini.jpg&widt
      h=800&height=571&id=S187&description=187&cena=

Te róże mi się nie do końca podobają ale chodzi o sam styl smile
      • mmmmarta Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 08.01.08, 20:28
        www.kwiatowewnetrze.pl/foto.php?foto=galerie/wiazanki/126.jpg&mini=galerie/wiazanki/126_mini.jpg&widt
        h=600&height=800&id=S126&description=126&cena=

albo taki smile
      • karoliczak Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 08.01.08, 20:30
        z ta dziewczna w ciazy to chodzilo mi ze przez to miala wiekszy
        rozmiar cos kolo 40 i jak miala dlugi welon to ja "wyciagal" i
        wygladala korzystnie a kwiaty to kalie badz kantadeski...nie wiem
        jaka jest roznica ja znalazlam kilka wachlarzy, ale jeszcze nie ma
        takiego co by mnie "zadowolil"smile
        • mmmmarta Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 08.01.08, 20:36
          Oj Ciężko Cię zadowolić, ciężko smile Przyszły Mąż wojskowy? W takim
          razie ta suknia i On w mundurze - mmmmm będziecie wyglądać
          zjawiskowo smile Aż Ci troszeczkę zazdroszczę tongue_out ale tak troszeczkę big_grin
        • karoliczak Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 08.01.08, 20:39
          a suknia bedzie ecru bo w bialych wygladam jak smierc na urlopiewink
          • karoliczak Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 08.01.08, 20:41
            ja to perfekcjonista jestemsmile a Narzeczony strazak, a mundur
            granatowy wiec jeszcze zobaczymywink
            • mmmmarta Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 08.01.08, 21:11
              Mmmmm mam nadzieję, że doczekam się zdjęć smile Super "sprawa" wink
              • karoliczak Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 08.01.08, 21:24
                no basmile sprobuj z tym kosciolem na Kruczej. Zakonnicy sa bardziej
                nazwijmy to "zyciowi".
                • mmmmarta Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 08.01.08, 21:31
                  Obiecuję, że spróbuję, choć nie do końca wiem w jaki sposób do tego
                  podejść i jak o to zapytać uncertain
                  • tres_jolie Krawcowa - Wrocław 08.01.08, 22:07
                    Marta,
                    wysłałam Ci maila.
                    Odbierz smile
                    • tres_jolie Re: Krawcowa - Wrocław 08.01.08, 22:10
                      Ok coś mi poczta nie działa
                      zajrzyj do krawcowej tutaj:

www.zumi.pl/564203,Pracownia_Krawiecka._Wanda_Guzera,firma.html
                      Ja u Niej szyję.

Zobaczymy jak będzie. POdobno jest dobra smile
                      • mmmmarta Jolie - wybawco :) 08.01.08, 22:20
                        A ile płacisz jeśli mogę spytać? i jaka to sukienka? Pięknie Ci
                        dziękuję, na pewno tam zadzwonię smile Serdecznie pozdrawiam
                        • tres_jolie Re: Jolie - wybawco :) 08.01.08, 22:28
                          ok 1000 za szycie + mój materiał czyli około 300 za materiała z
                          aplikacjami. Halkę sobie kupię na allegro i welon.
                          A moja sukienka to:

suknie-slubne.pl/pl/pronovias.php?s=nepal
                          Powiedizała że nie ma problemu.
                          We wtorek idę na pierwsze spotkanie i wzięcie miary.
                          Pani robi 4-5 przymiarek. To mi się spodobało, bo wierzę, że ktoś
                          poważnie podchodzi do zawodu, a nie 2 przymiarki i odbiór.
                          Wiem, że szyją też w innym miejscach, ale duz odrożej.
                          • mmmmarta Re: Jolie - wybawco :) 08.01.08, 22:32
                            1300zł - wiem, że to nie dużo za suknię ale jednak...no nic -
                            zadzwonię, pojadę i zapytam - nic mnie to nie kosztuje smile Ślicznie
                            dziękuję! smile
                            • mmmmarta Karoliczak a co z Twoją Siostrą? 08.01.08, 22:36
                              Da jakieś namiary na krawcową i fotki swojej sukienki? wink
                            • tres_jolie Re: Jolie - wybawco :) 08.01.08, 22:38
                              Możesz jeszcze spróbować u Małgorzaty Kurpiel i Tamenliberi. Wpisz
                              je w google to znajdziesz telefon.
                              Zyczę powodzenia smile
                              • karoliczak Re: Jolie - wybawco :) 08.01.08, 22:52
                                Siostra kolezanki na razie sie odzywa(wyslalam maila) ale jak tylko
                                odpowie to dam Ci znac...
    • ruda-spinka Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 10.01.08, 21:22
      Bardzo oryginalna suknia wink Nie znam sie na latach, ale to chyba 20
      czy cos wiec w takim sytlu dodatki
      • mmmmarta Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 10.01.08, 23:24
        yyyy a dodatki stylu lat 20 to jakiego rodzaju? smile hihi. Mówisz o
        biżuterii jak mniemam? A co powiesz na bukiet taki jak przedstawiła
        mi karoliczek? Z cantadesek? Będzie pasować? smile bardzo dziękuję za
        opinię. Pozdrawiam
        • rubin04 Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 11.01.08, 13:50
          hej,

byłam wczoraj na Drobnera 34 (chyba) i tam w salonie jest teraz duużo sukienek na wyprzedazy w okolicach 1 tys zł. Moze tam cos Ci podpasuje zamiast szyć i nie miec pewności co do efektu końcowego. powodzenia!

------
          www.strefaslubna.pl
          • mmmmarta Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 11.01.08, 14:43
            Rubin, nie wiem czy jesteś kobieta czy mężczyzną alllleee smile) wiesz jakie my
            kobiety jesteśmy - uparte! smile Skoro nie będzie normalnego weselicha, tylko
            skromna uroczystość to chciałabym przynajmniej wymarzoną sukienkę smile ale może
            znajdę coś podobnego tam gdzie polecasz - kto wie smile wiem, ze jest tam do
            przymierzenia suknia madziuuniii (model kristin) więc na pewno choćby po to aby
            ją zobaczyć - wybiorę się tam smile Dziękuję za pomoc i cieplutko pozdrawiam
            • katrina_k Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 22.01.08, 23:19
              Ja ci mogę tylko pomóc w ten sposób, że ta suknia która pokazałaś ma
              troszke podobny krój do sukni jaką ja miałam:
              www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23248072,Warszawa_Slub_i_wesele___Suknie_slubne,4-33.html
              Tylko moja była bardziej zdobiona
              Pozdrawiam smile
    • gioseppe Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 30.01.08, 19:40
      bardzo ladna sukienka
      zadbaj tylko o to abys miala lepiej dopasowana w biuscie niz na tych zdjeciach
      bo brzydko odstaje
      • mmmmarta Re: Ja też znalazłam suknię a nikt mi nie chce po 31.01.08, 19:12
        A to trafna uwaga. Dziękuję! Ja wogóle myślę o ramiączkach do tej
        sukienki, bo będę się raczej łyso czuła bez nich ale zobaczymy jak
        ogólnie wyjdzie. Wypadałoby ją przymierzyć, tylko jakoś nigdy mi po
        drodze do salonu w którym się znajduje tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka