Jeździłam dziś i wczoraj. Część odrzuciłam nie wychodząc z samochodu

Z założenia szukałam ładnej sali z parkietem i dobrym jedzeniem na 70-80 osób. Oto moje spostrzeżenia:
Flora (ul. Szczecińska) - odrzuciłam nie wysiadając z samochodu ze względu na otoczenie. I wcale nie mam na myśli cmentarza. Wokół stoją jakieś ruiny, garaże, szopy... Ogród niby jest, ale nie zadbany.
Boryna - także odpadła zanim wysiedliśmy. Za wielki kolos, my chcemy coś bardziej kameralnego.
Lord (Byszewska w Nowosolnej) - bardzo ładnie prezentuje się z zewnątrz mimo, że nie ma ogrodu. Do środka się nie dostaliśmy bo nie było nikogo. Od wczoraj nie mogę się dodzwonić. Przez okno widziałam, że jest parkiet.
Karczma (Brzezińska) - linoleum, metalowe krzesła, które do karczmy wogóle nie pasują. Lokal na max. 60 osób.
Złota Kaczka (Rąbieńska) - jest ogród, przyjemna okolica. Profesjonalni kelnerzy. Wystrój całkiem całkiem, niestety kafle na podłodze. Przestronna sala.
Art Deco (Żeligowskiego) - nie trafiłam ;-( Nie wiem czy ten lokal jeszcze istnieje. Zadzwonię.
Bacówka (Moniuszki) - Czystko, świeżo, jednak lokal baaardzo mały. Na moje oko max. 30 osób.
U Fabrykanta (Plac Zwycięstwa) - Bardzo ładny, klimatyczny lokal. Stołu okrągłe lub tradycyjne. Szatnia, bar, fortepian, scena. Brak ogrodu.
Soplicowo (Wigury) - Przy 70 osobach, tańczy się w holu, a na dwóch salach ustawione są trzy stoły dla gości. Ładny ogród. Tylko trzy posiłki za 170,- w 2008 roku.
Restauracja Savoy (Traugutta)- profesjonalna pani menager. Wykładzina dywanowa. Duży wybór stołów. Pomimo zapewnień lokal wydaje mi się trochę ciasny na 70-80 osób.
Greenski w hotelu Centrum - weszliśmy, odwróciliśmy się na pięcie i wyszliśmy. Lokal w środku wygląda tak jak hotel na zwenątrz i nie ma nic wspólnego z tym co się znajduje na stronie internetowej.
Dworek u Zielińskich (Rogowska) - najładniejszy ogród, pięknie zagospodarowany. Wnętrze ciekawe. Sala taneczna i do jedzenia na innych piętrach. Przy 70 osobach nie wyłączają restauracji i normalnie przyjmują klientów.
To tak w skrócie. Jeśli ktoś jest zainteresowany chętnie opowiem szczegóły.