mloda.81 28.02.08, 12:09 Proszę o opinie, komentarze, wskazówki, etc.... Centrum Konferencyjno-Hotelowe "ALICJA" w Konstancin-Jeziorna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikakw Re: Centrum Konf. Hotel. "Alicja" w Kontstanc-Jez 28.02.08, 13:24 Drogo cena od osoby nie adekwatna do jedzenia z wesela wychodzi się głodnym! Odpowiedz Link Zgłoś
radiowiec_wawa Re: Centrum Konf. Hotel. "Alicja" w Kontstanc-Jez 28.02.08, 13:44 Nie wnikajac w cene i ilosc jedzenia... Niewatpliwie jest smacznie i sprawnie, zgodnie z ustaleniami. Gralem tam wielokrotnie i nigdy nie bylo zadnej skuchy ( wyjatek, brak pradu przez 30 minut podczas gigantycznej burzy ). Krotko mowiac: miejsce godne uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda.81 Re: Centrum Konf. Hotel. "Alicja" w Kontstanc-Jez 28.02.08, 13:52 radiowiec_wawa napisał: > Nie wnikajac w cene i ilosc jedzenia... Niewatpliwie jest smacznie i > sprawnie, zgodnie z ustaleniami. Gralem tam wielokrotnie i nigdy nie > bylo zadnej skuchy ( wyjatek, brak pradu przez 30 minut podczas > gigantycznej burzy ). Krotko mowiac: miejsce godne uwagi. ...troche mnie pocieszyłeś/-aś.... Odpowiedz Link Zgłoś
mloda.81 Re: Centrum Konf. Hotel. "Alicja" w Kontstanc-Jez 28.02.08, 13:48 To fakt Cena za tzw. "talerzyk" jest nieco wyższa niż w innych miejscach... Ale czy rzeczywiście jest tak ubogo? Mówisz o daniach ciepłych, czy ogólnie masz na myśli "całokształt"? A jak jest z "obsługą" hotelu? Pomocni i skłonni do negocjacji??? Czekam na wszystkie opinie, które będą dla mnie b. cenne ) Odpowiedz Link Zgłoś
radiowiec_wawa Re: Centrum Konf. Hotel. "Alicja" w Kontstanc-Jez 28.02.08, 14:04 Jak jest z tamtejszym hotelem tego nie wiem, nie korzystalem natomiast co do zawartosci talerzyka... byc moze nie jest to jakis ogrom, ale spokojnie, gralem w lokalach gdzie zdecydowanie bardziej trzeba bylo szukac jedzenia na talerzu. Tak wiec bez obaw, mozna oczywiscie dyskutowac o szczegolach i szczegolikach ale nie jest to lokal ktory kladzie wesela. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda.81 Re: Centrum Konf. Hotel. "Alicja" w Kontstanc-Jez 28.02.08, 15:50 Najlepiej to chyba wybiorę się tam w dniu jak bedzie jakieś wesele... Zobaczę na własne oczy, o! Dzięki wielkie za wszelkie info ) I ciągle czekam na więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
radiowiec_wawa Re: Centrum Konf. Hotel. "Alicja" w Kontstanc-Jez 28.02.08, 16:12 Hmmm obawiam sie, ze porcji z cieplymi daniami to na talerzach raczej nie zobaczysz na wlasne oczy...bo jako przyszla zainteresowana klientke wpuszcza Cie tam jedynie tuz przed weselem a wtedy jeszcze porcji na talerzach nie ma Ale generalnie dobry pomysl, cos tam zawsze zobaczysz Odpowiedz Link Zgłoś
mloda.81 Re: Centrum Konf. Hotel. "Alicja" w Kontstanc-Jez 28.02.08, 16:17 wiesz, pewnie ciepłych dań nie zobaczę, ale przynajmniej (przed) zobaczę jak wyglądają stoły i co na nich jest - chodzi mi o przystawki, ciacha, owoce no i ile Odpowiedz Link Zgłoś
mikakw Re: Centrum Konf. Hotel. "Alicja" w Kontstanc-Jez 29.02.08, 08:44 Z moich uwag to jeszcze o torcie trzeba uwazać bo maja zaprzyjaznioną cukiernie i ja polecaja na weselu u mojego szwagra pomylili torty i dekoracje na nim sam tort był smaczny ale jesli chodzi o wyglad to pozostawiał duzo do zyczenia i stojak na tort misiała go trzymać kelnerka zeby sie nie wywrócił Odpowiedz Link Zgłoś
mloda.81 Re: Centrum Konf. Hotel. "Alicja" w Kontstanc-Jez 29.02.08, 09:27 Dzięki, jesli chodzi o tort to już mam poleconą-sprawdzoną cukiernię ) A jak dekorują stoły? Jakoś ładnie, czy raczej ubogo i nędznie...? Odpowiedz Link Zgłoś
earleen Re: Centrum Konf. Hotel. "Alicja" w Kontstanc-Jez 05.03.08, 13:04 Witaj mloda.81. Ja też zarezerwowałam restaurację w hotelu Alicja - na czerwiec tego roku. Fakt, że cena wysoka, ale za to jaki piękny wystrój.. Mam nadzieję, że wszystko pójdzie bez zastrzeżeń i goście nie będą głodować, jak to co niektórzy straszą. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda.81 Re: Centrum Konf. Hotel. "Alicja" w Kontstanc-Jez 10.03.08, 11:43 Ja jeszcze nie zarezerwowałam miejsca tam... Zbieram opinie earleen, a czy ktoś polecił Ci "Alicję"; może posiadasz jakieś info o ww. restauracji...? Będę wdzięczna. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.e Re: Centrum Konf. Hotel. "Alicja" w Kontstanc-Jez 04.04.08, 11:37 radze uważać, moja siostra negocjuje z nimi warunki na przyszły rok i nie jest łatwo, ciężko sie umówić z wlaścicielką a tylko Ona jest decyzyjna Ja miałam slub w tamtym roku (2007) i tez w konsekwencji zrezygnowałam z Alicji, wybralismy Hotel Windsor i mielismy wszystko dopiete na 110% Odpowiedz Link Zgłoś
mloda.81 do justyna.e 10.04.08, 10:02 justyna.e, a co zaważyło na podjęciu decyzji, że zrezygnowaliście z Alicji...? Odpowiedz Link Zgłoś
justyna.e DO mloda.81 11.04.08, 12:25 co zaważyło, że nie zdecydowalismy się na Alicję? to, że było na forum duzo negatywnych opinii o tym miejscu, wlaścicielce, jedzeniu + to, że dla nas tam było za mało miejsca A do Windsora przekonała nas szeroko pojęta obsługa Klienta i zaangażowanie managerów hotelu i restauracji w pomoc Młodym i "pilnowanie" wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
dusty11 Re: Centrum Konf. Hotel. "Alicja" w Kontstanc-Jez 09.04.08, 19:23 Stanowczo odradzam ten hotel. Miałam tam wesele w 2006 i wspominam to raczej niemiło. Jedzenia było mało, małe porcje na talerzach i właścicielka robiła mi ciągle wymówki i małe awantury. Po weselu i całym rozliczeniu nie oddała mi jedzenia które zostało bo je "wrzuciła". Zostały teoretycznie zupy (dobrze, że wzięłam swoje naczynia), które o 15 w niedzielę były jeszcze ciepłe. Wesele skończyła o 4 bo chciała iść spać. Teoretycznie ostateczną liczbę osób trzeb im podać tydzień w praktyce o ile nie przedstawi się im tego na piśmie to i tak doliczają pierwotną liczbę gości. Główna moja rada: WSZYSTKO Z TĄ PANIĄ ZAŁATWIAJCIE NA PIŚMIE w tym ile ma być gości, jakie terminy, jakie potrawy i o jakiej wadze na osobę. Do kiedy ma być wesele i kiedy następuje rozliczenie, żeby was nie ganiała tak jak mnie na oczepinach i robiła sceny. Z tego co wiem tak wyglądają wszystkie wesela. Fakt, miejsce jest fajne i ładne, ale wszystko trzeba załatwiać z nią na piśmie. Zdjęcia ze środką wychodzą bardzo dobre, parkiet jest akurat na wesele na 100-120 osób. Jeśli się zdecydujecie na to miejsce to twardo walczcie o umowę bo wysoka cena, urocza na początku włascicielka i jej zapewnienia ustne to nie wszystko. żYCZĘ POWODZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
mloda.81 Re: Centrum Konf. Hotel. "Alicja" w Kontstanc-Jez 10.04.08, 10:00 Dzięki dusty11 Jeśli chodzi o właścicielkę to fakt, pierwsze "wejście" miała fatalne... Umowa, którą nam pokazała jest dość uboga. Natomiast wymusiliśmy na Niej, że do Umowy dołączymy załącznik, który nam Ona podpisze, i w którym będzie wszystko na czym nam zależy. Chore też jest to, że nie dają wzoru Umowy do zapoznania się na spokojnie, tylko czytasz ją na miejscu i co Ci się przypomni możesz tam dopisać w trzech linikach (bo nie ma więcej miejsca na ewentualne dopiski)... A jak jest z miejscem do jedzenia dla zespołu, kamerzysty etc.? Bo z tego co mówiła to mają stół gdzieś na zapleczu??? O której miałaś ślub w kościele? I o której trafiliście do "Alicji"? I czy polecała Ci cukiernię? Wilkie dzięki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kofeina27 do dusty11 10.04.08, 10:15 A jak były przystrojone stoły? Sama przystrajałaś czy Alicja? Odpowiedz Link Zgłoś
earleen Re: Centrum Konf. Hotel. "Alicja" w Kontstanc-Jez 21.06.08, 18:34 Witam, Ja już jestem po weselu w "Alicji", wszystko było pięknie, bez żadnych zastrzeżeń, goście byli zachwyceni salą i otoczeniem. Jedzenia było sporo, a ponieważ było ciepło i gościom nie chciało się aż tyle jeść, to wiekszość przystawek została, 5 dań ciepłych w zupełności wystarczyło. Ciast faktycznie było mało i zniknęły szybko, nawet te które sami donieśliśmy. Ogólnie polecam tę salę. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda.81 Re: Centrum Konf. Hotel. "Alicja" w Kontstanc-Jez 23.06.08, 12:51 Super, że wszystko się udało. Tym bardziej sie cieszę bo zarezerwowaliśmy tę salę A swoją drogą to Gratuluję i życzę wszystkiego dobrego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mike2005 I ja tam z gośćmi byłem, 23.06.08, 15:06 miód i wino piłem! 2 lata temu. Jedno z lepszych wesel, na jakich dane było mi się bawić, wódka lała się strumieniami i ludzie naprawdę dobrze się bawili, także ci starsi, zero drętwoty, duża zasługa ze strony kapeli. Potem dwie paki pękły na drodze do Wilanowa (nie ja prowadziłem). Odpowiedz Link Zgłoś
grbo Re: Centrum Konf. Hotel. "Alicja" w Kontstanc-Jez 18.07.08, 09:02 Witam! Zdecydowanie nie polecam tego lokalu, byłem na weselu gdzie w godz. 22-01 były przerwy w dostawie energii około 10-15 razy po kilka minut, nie wiem czym było to spowodowane(powyłączano klimatyzację zespół wyłączył oświetlenie żeby zmniejszyć obciążenie bo podobno było za duże ale nic to nie dało) w prawdzie przeszła burza obok ale i w trakcie jej i po burzy jak padał delikatny deszczyk też były przerwy w dostawie energii. Obsługa miła wszystko OK, ale jeśli chodzi o szwedzki stół to całkiem do bani ludzie wychodzili głodni bo tak naprawdę siedzą przy okrągłym stole gdzie siedzi 10 osób nic na nim nie ma prócz napojów i wódki i to gazowanych było bardzo mało bo zaraz się skończyły, a jeszcze jeśli chodzi o ciasta to były bardzo smaczne tylko że mało i już nikt więcej ich nie dołożył tak że można powiedzieć-słodkości nie było, reasumując mogę powiedzieć, że jeśli chce ktoś dobrze zjeść i popić to niech się dobrze zastanowi nad wyborem sali, chyba że tak sobie ustalili młodzi i na tyle ich było stać bo jest jeszcze taka opcja. Odpowiedz Link Zgłoś