martaba2 16.04.08, 13:16 Witam, dziś dwa razy zamieściłam ogłoszenie - że poszukuję barmana - i dwa razy mój wątek zniknął (a może ktoś go usunął) Co się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaamilka Re: Do opiekunek forum! 16.04.08, 13:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=76079230&a=76079230 Odpowiedz Link Zgłoś
martaba2 Re: Do opiekunek forum! 16.04.08, 13:42 no cóż, fotografów, sal itp faktycznie dziewczyny szukają często i to ma wtedy sens. Barmanów - i to na wieczór panieński - jeszcze nie widziałam w ogłoszeniach - więc uważam, że to bez sensu zrzucać ten wątek. Forum ma być pomocne nam - przyszłym Pannom Młodym!!! Proszę o przywrócenie mojego wątku - który barman zajrzy na wątek dla fotografów???? Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Do opiekunek forum! 16.04.08, 13:49 Też miałam ten zarzut. Chyba jest tak, że jak Cię opiekunka przyłapie, to kasuje, a czasem ma lepszy humor i daje Ci spokój Mnie się dostało za zamieszczenie prośby o polecenie kamerzysty na terenie Wwy. Oczywiście w dwukropku wątek umarł i pomocy nie znalazłam... W dodatku jedna z forumek na mnie chamsko naskoczyła. Wspieram Cię mentalnie w Twojej skardze! Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Do opiekunek forum! 16.04.08, 13:50 Oj, ciężka jesteś. Albo nowa na forum. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=75966474&a=75966474 Przeczytaj ten wątek - zobaczysz jaki jest stosunek dziewczyn do takich ogłoszeń. Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Do opiekunek forum! 16.04.08, 14:48 Ojej, to dzięki Tobie nie można zamieszczać ogłoszeń? Mnie one nie przeszkadzały, po prostu omijałam wątki i tyle. Problemy są dwa. Po pierwsze nie ma jasnych kryteriów, co jest ogłoszeniem, a co nie. Dlaczego wylatują "kamerzyści" czy "barmani", ale prośby o wskazanie kwiaciarni/salonu sukni/butów w Warszawie/sali k. Krakowa/fajnego zespołu już nie? Trochę brak tu konsekwencji... A po drugie skutek tego, że niektórym przeszkadzają ogłoszenia jest taki, że niektóre z nas nie znajdują pomocy tam, gdzie mogłyby, czyli na forum. I tak ja nie mam kamerzysty, a koleżanka barmana. Co z tego, że wyskoczy nam w googlu 100 ogłoszeń, jak po obdzwonieniu okaże się, że 70 ma zajęty termin, a 30 jest koszmarnych? Ogłoszenie z datą eliminuje takie niespodzianki, a poza tym oszczędza czas i pieniądze, których państwo młodzi zazwyczaj w nadmiarze nie mają, jeśli pracuję. Poza tym google nie dostarczy nam informacji o ludziach, którzy nie mają swojej strony, są amatorami, a kręcą znacznie lepiej niż fachowcy. Trochę to wszystko przykre, ale jeśli wola opiekunów i forumek jest taka, to ok. Tyle, że mam czasem wrażenie, że to forum należy do kilku najaktywniejszych użytkowniczek, które mają więcej czasu na siedzenie przed komputerem. A powinno do wszystkich panien młodych, które mogłyby się tu wymienić informacjami, polecić kogoś, czy spytać bardziej doświadczone koleżanki o radę. Odpowiedz Link Zgłoś
justynaaaa2 Re: Do opiekunek forum! 16.04.08, 13:53 A który barman zajrzy na "ślub i wesele"? Chyba też raczej niewielu. Może w takim razie Ty go poszukaj a nie czekaj aż on Cię znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
justynaaaa2 Re: Do opiekunek forum! 16.04.08, 13:56 Poszukaj w googlach. Są firmy, które oferują wynajem obsługi na imprezy, w tym barmanów. Odpowiedz Link Zgłoś
martaba2 Re: Do opiekunek forum! 16.04.08, 14:08 Genialne - od paru miesięcy organizuję własne wesele i nigdy nie korzystałam z googli!!! Barman może i nie zajrzy, ale każdy z nas ma znajomych i może kogoś polecić - i właśnie to było intencją mojego wątku Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Do opiekunek forum! 16.04.08, 14:20 bez sensu jest ciągnięcie tego tematu. wątek do wykasowania, bo i tak ostatecznie dopiełaś swego. każdy wie, że szukasz barmana... Odpowiedz Link Zgłoś
justynaaaa2 Re: Do opiekunek forum! 16.04.08, 14:45 martaba2 napisała: > Genialne - od paru miesięcy organizuję własne wesele i nigdy nie korzystałam z > googli!!! Rany, a po co ta ironia? Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Do opiekunek forum! 16.04.08, 14:53 Pomijając wszystko inne ja również nie szukałabym tutaj na forum, nie wierze że nie ma innych sposobów, troche dziwne, no ale każdy ma swoje sposoby Mnie osobiście tez denerwowały wątki typu Szukam zespołu, szukam fotografa, szukam szukam szukam... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
videobeta Do Adminki - Ciekawe czy znowu bedzie Delete?! 16.04.08, 15:24 Uważam że Adminka dała by se spokój z kasowaniem wątów tych ludzi któzy potrzebują pomocy. Napisałem wątek ze zrobię zdjęcia w Egipcie jakiejś sympatycznej parze w okresie letnim - i co nasza "kochana" Adminka ma to w d... i wywaliła wątek - chodź nie był on w ogóle reklamą i jedynie propozycją gratis dla ciekawej pary która by miała inne zdjęcia plenerowe. PS. Droga Adminko - czasem dziesieć razy zastanów się nad przyciskiem DELETE bo takim postępowaniem zniechęcasz do siebie ludzi, którzy odejdą na inne fora. Pozdro MARCUS Odpowiedz Link Zgłoś
kreatywni Re: Do Adminki - Ciekawe czy znowu bedzie Delete? 16.04.08, 16:09 Adminka, choćby nie wiem jak się starała, nie dogodzi wszystkim. Jak nie będzie usuwać/przenosić ogłoszeń i reklam zniechęcą się inni i również odejdą na inne fora... Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 videobeta 16.04.08, 17:44 może zamiast pretensji było wyraźnie napisać w ogłoszeniu, że sesja jest bezpłatna? Takich postów/ wątków nie usuwam. Nie napisałeś tego, pamiętasz??? ZASTANÓW się zanim coś napiszesz. I zapewniam Cię, że ZASTANAWIAM się zanim coś tnę. Może nie 10 razy, ale sądzę, że nie ma takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Do opiekunek forum! 16.04.08, 17:40 W nagłówku forum wyraźnie pisze , że do głoszeń służy DWUKROPEK. Nie robimy wyjątków ani dla poszukujących barmana ani dla innych, wszelkie ogłoszenia kasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
videobeta Do Bacha... 16.04.08, 18:25 Pisząc o sesji w Egipcie nie pisałem nic że jest płatna więc automatycznie wg mnie samo z siebie wynika że jest Gratis. Uważam ze przesadzasz wywalając dużo ciekawych postów proszących o pomoc. Doprowadzasz do sytuacji ze ludzie przestaną tu zaglądać i pójdą na inne fora ślubne. Zadam Ci pytanie czemu znikł mój post w którym prosiłem o wpisywanie przez Młodych wg nich najlepszych zespołów w Polsce? Skoro istnieje post o fotografach założony przez foto_slubik to czemu wywalono post o zespołach? Zawsze na tym forum i innych forach pomagałem Młodym swoją wiedzą i doswiadczeniem i nie chce byś traktowała mnie jak jakiegoś intruza którego jednym przyciskiem Delete można wywalić do kosza. PS. Mam nadzieje ze napisany ponownie post o Egipcie nie zniknie z forum. Marcus Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Do videobeta 16.04.08, 19:37 Gdybyś wyraźnie napisał, że jest to usługa gratis, zapewniam Cię, że nie usuwałabym postu. Twój argument, że oczywiste jest, że to usługa bezpłatna jest hmm. średni. Napisz jasno i nie będzie problemu. Co do wątku na temat zespołów, przykro mi , ale to nie moja zasługa, szczerze mówiąc nawet nie bardzo kojarzę go, Zresztą zawsze można napisać na maila prośbę o wyjaśnienie czemu wątek/ post zniknął. Doceniam Twoją wiedzę, życzliwość wobec forumowiczów, ale uwierz mi, to forum nie służy do ogłoszeń ani tym bardziej bezpłatnych reklam, nie taki jest założenie. I choć jesteś na tym forum od dawna, to nie znaczy, że można Cię traktować inaczej (czyt. lepiej). Wszyscy tu są równi. Aha, tak na marginesie wątków nie kasuje się za pomocą Delete.)) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Do videobeta 17.04.08, 10:11 Sorry, nie wszyscy są równi. Czym się różni ogłoszenie "szukam kamerzysty w Warszawie", od "szukam butów w Warszawie"? Jedno i drugie zahacza o reklamę. Więc jakie są kryteria? Dalej nie wiem, mimo posta na forum i maila do opiekunki forum. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 mojboze 17.04.08, 20:22 kiedyż to pisałaś do mnie maila?? Nic takiego nie dostałam. Gdyby pozwolić na zamieszczanie tu ogłoszeń byłby taki sam śmietnik jak niedawno. I nadal nie rozumiem o co cała wojna- jest Dwukropek, tam bez problemu można zamieścić ogłoszenie. Jeszcze jedno- logując się na forum akceptujecie regulamin, on tez do czegoś zobowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: mojboze 18.04.08, 12:43 Przeczytałam regulamin, maila wysłałam na adres podany w regulaminie, dostałam też odpowiedź, choć nie na moje pytanie. Tu nie chodzi o wojnę, ale zasady. Chcę tylko jasnych kryteriów, co jest ogłoszeniem, a co nie. Bo jeśli szukam kamerzysty z polecenia jest ogłoszeniem, to dlaczego nie został przeniesiony wątek choćby o stroiku, który ma 16 wpisów? Chcę wiedzieć, dlaczego kasujesz tylko wybrane wątki ogłoszeniowe, a inne zostawiasz w spokoju? Taka informacja pozwoli mi zamieszczać zapytania bez obaw, że je skasujesz. Dwukropek możesz wykasować, nikt go nie czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: mojboze 18.04.08, 13:26 Naprawde nie widzisz różnicy w tyhc postach? Nie wierzę. Tamta dziewczyna pyta GDZIE można kupić coś tam, nieważne co. Nie zamieszcza ogłoszeni- kupię coś, szukam czegoś itp. Rady o dwukropku przemilczę z kilku powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: mojboze 18.04.08, 14:41 Nie ma żadnej różnicy. Na prośbę o kamerzystę z polecenia ludzie podają linki do stron, telefony, lub adresy. Podobnie jest ze stroikiem. Jedno i drugie to reklama osób, firm, miejsc. W każdym razie ktoś zarobi. Rozumiem, że jak zamieszczę wątek: "gdzie w Warszawie znajdę dobrego kamerzystę", to będzie ok? Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: mojboze 18.04.08, 15:13 mojboze napisała: > > Na prośbę o kamerzystę z polecenia ludzie podają linki do stron, telefony, lub > adresy. > Podobnie jest ze stroikiem. > Zauważyłaś, że takie posty usuwa? > > Rozumiem, że jak zamieszczę wątek: "gdzie w Warszawie znajdę dobrego > kamerzystę", to będzie ok? Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: mojboze 18.04.08, 15:14 Tak Twoja odpowiedź po prostu zupełnie rozwiała moje wątpliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
martaba2 Re: Do opiekunek forum! 17.04.08, 10:33 Przejrzałam bardzo uwaznie tematy na 1 stronie forum, do sporej czesci z nich porobilam odpowiednie komantarze. Są to wątki, które przypominają mój, ale nie zostały skasowane. Bo czym się różni "szukam welonu" od "szukam barmana"? Pragnę podkreślić, że nie przeszkadzają mi takie wątki i doskonale rozumiem, dziewczyny które się tam wypowiadają. Jest to jednak moja akcja protestacyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
dunkelzahn Re: Do opiekunek forum! 17.04.08, 13:58 Teoretycznie forum sluzy do tego, zeby swobodnie wypowiedziec sie na kazdy temat przestrzegajac netykiety. I ja tez nie widze roznicy w watku *szukam welonu* a *szukam barmana* ale prawda jest taka, ze nic nie zrobisz.To forum do kogos nalezy i ten ktos moze wyciac wszystko co napiszesz. Albo zostac i sie wkurzac, albo zakotwiczyc sie gdzie indziej Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Do opiekunek forum! 17.04.08, 20:24 dunkelzahn napisała: > To forum do kogos > nalezy i ten ktos moze wyciac wszystko co napiszesz. Albo zostac i sie wkurzac, > albo zakotwiczyc sie gdzie indziej Jesli piszesz coś, może warto najpierw sprawdzić pewne informacje. To forum nie jest prywatne i nie rządzę tu według własnego "widzimisię". Odpowiedz Link Zgłoś
dunkelzahn Re: Do opiekunek forum! 18.04.08, 14:38 To jesli rzeczywiscie nie jest prywatne to musze przyznac, ze dziwie sie, ze decydujesz o tym, kto moze sobie cos napisac a kto nie. I wedlug tego, co buntujacy sie pisza, to jest wedlug Twojego widzimisie. Odpowiedz Link Zgłoś
dunkelzahn Re: Do opiekunek forum! 18.04.08, 14:39 I tez nie rozumiem czemu reagujesz z taka agresja na to co napisalam. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Do opiekunek forum! 18.04.08, 15:01 Agresją?? Chyba żartujesz? Jestem łagodna jak baranek, zwłaszcza na forum. Zrozum, że po to jest dwukropek, żeby tam zamieszczać ogłoszenia. Jesteś pewna, że dobrze by się czytało to forum gdyby co drugi post zaczynał sie od słów "poszukuję" a reszta była reklamami? Bo ja śmiem w to wątpić. Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Do opiekunek forum! 18.04.08, 15:13 A w czym problem? Reklamy można wywalać, ale jeśli ktoś prosi o polecenie kogoś do wykonania pewnej usługi, a ja nic o tym nie wiem, albo mam to w nosie, to nie czytam tego wątku...Poza tym prośby o polecenie to nie do końca typowe ogłoszenie. Dla mnie opinie niektórych forumek są ważne, już je trochę poznałam, wiem mniej więcej jaki mają gust, więc kieruję się czasem ich radą. Chyba to dobrze, bo po to jest to forum... Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Do opiekunek forum! 18.04.08, 15:20 Tak, niech co 2 wątek bezie typu p"poszukuje" wtedy będzie miło sie czytać to forum. Zauważyłaś może wątek "poszukuję"??? Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Do opiekunek forum! 18.04.08, 15:25 Tak zauważyłam - groch z kapustą. Nie wiem, ale dwukropek nie zdaje egzaminu. Teraz forum faktycznie fajnie się czyta, ale straciło moc oszczędzania czasu i pieniędzy, a tego pracujące panny młode w nadmiarze nie mają. Może lepiej by było ograniczyć żywotność takich wątków, np. 2 dni, ale potem wycinać? Albo naprawdę usuwać wszystkie ogłoszenia, a nie wybrane, bo to powoduje niesnaski na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Do opiekunek forum! 18.04.08, 15:34 Groch z kapustą... Jeśli na tym forum będą zamieszczane głoszenia to całe forum będzie przypominać groch z kapustą. Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Do opiekunek forum! 18.04.08, 15:39 Jeśli będziesz usuwać wątki po 1-2 dniach, wcale nie. A poza tym w jednym wątku poszukuję panny młode nie znajdą pomocy. Zresztą już teraz jest groch z kapustą, bo ogłoszenia i tak są zamieszczane, a do Ciebie są tylko pretensje, że kasujesz tylko niektóre wątki. Zalecam albo powrót do ogłoszeń, albo bezwzględne usuwanie wszystkich tego typu, bo naprawdę "gdzie kamerzysta" nie różni się od barmana, butów, stroika, sali pod względem potrzeb młodych. Odpowiedz Link Zgłoś
videobeta Re: Do opiekunek forum! 18.04.08, 16:17 A ja mam inną propozycję: Zróbmy np. jeden post pt. 1. Poszukuje obsługi foto-video: 2. Poszukuję zespołu: 3. Poszukuję restauracji: 4. Poszukuję sukni: itd Będą wóczas posty na samej górze i każda z szukajacych osób umieści swoje zapytanie w konkretnym poście i nie bedzie zaśmiecania forum. Pzdr MARCUS Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Do opiekunek forum! 18.04.08, 16:33 Ale jak tego typu wątki będą miały ponad 30 odpowiedzi, to już nikt nie będzie na nie wchodził. Im dłuższy wątek, tym trudniej się go czyta... Ale zawsze to jest jakaś propozycja. Sam powiedz, jakby taki wątek był, to byś sprawdzał regularnie, czy ktoś nie potrzebuje czasem fotografa w takim a takim terminie? czy gdyby było napisane w tytule "27.09.2008 poszukuję kamerzysty Warszawa", nie byłoby łatwiej? A po jednym dniu można by te wątki kasować... Odpowiedz Link Zgłoś
videobeta Do: mojboze 18.04.08, 16:40 Masz racje - jest to czytelniejsze, ale 1 dzień i kasowanie wątku to zbyt krótko. My ludzie z branży ślubnej nie zawsze mamy czas czytać forum a na pewno nie w weekendy. Więc 2 dni to wg nie max jeżeli chodzi o "żywotność" wątków poszukiwawczych. Pzdr MARCUS Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Co sądzicie o propozycji videobeta?? 18.04.08, 17:30 Ja uważam za znakomity pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Co sądzicie o propozycji videobeta?? 18.04.08, 17:31 Aha, nie da się przykleić więcej niż 3 wątki u góry. Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Co sądzicie o propozycji videobeta?? 21.04.08, 12:50 Dokładnie której? Tej, żeby pozakładać wątki: kamerzysta/dj/suknia? Sama piszesz, że nie da się ich przekleić na początek. A co z moją, aby likwidować wątki po 1/2 dniach? Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Co sądzicie o propozycji videobeta?? 21.04.08, 13:19 mojboze napisała: > Dokładnie której? Tej, żeby pozakładać wątki: kamerzysta/dj/suknia? Sama > piszesz, że nie da się ich przekleić na początek. A co z moją, aby likwidować > wątki po 1/2 dniach? Sądząc po zainteresowaniu tym wątkiem nie bardzo widzę sens zmieniać cokolwiek - niezadowolonych w tym temacie jest bardzo niewiele. Są jak widać głosy, że forum ślubne to nie dwukropek a wszystkim niestety nie dogodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Co sądzicie o propozycji videobeta?? 21.04.08, 13:30 OK, proszę tylko o konsekwencję i sprawiedliwość w wycinaniu wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: Co sądzicie o propozycji videobeta?? 21.04.08, 13:33 Postaram sie, ale weź pod uwagę, że nie siedzę non stop na forum. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dunkelzahn Re: Do opiekunek forum! 18.04.08, 16:13 Oczywiscie, ze nie. Ale tez probuje zrozumiec druga strone, ktora wkurza sie, ze ogloszenia typu *szukam welonu* zostaja, a *szukam barmana* juz nie. Bunt chyba wywolal brak konskekwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
martaba2 Re: Do opiekunek forum! 19.04.08, 19:20 Dokladnie tak - najbardziej boli brak konsekwncji, ale mam nadzieje, ze to juz sie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Do opiekunek forum! 20.04.08, 17:43 A ja pamiętam do forum z zeszłego roku Dyskusje z Bystrą na 200 postów o sensie wiary, obrzędach religijnych itd. Dyskusje nt. rodziny, relacji z bliskimi itd. Porady odnośnie makijażu, kwiatów, dekoracji. Zawsze było z kim pogadać, dowiedzieć się czegoś nowego. Teraz wchodzę czasami i widzę tylko "szukam fotografa", "szukam zespołu", "szukam kamerzysty". Forum ślubne- które miało służyć wymianie doswiadczeń i informacji- zamieniło się w tablicę ogłoszeń sprzedam/kupię/zamienię, gdzie forumki zamieszczają wątek i czekają z założonymi rękami na zgłoszenia kapel, restauracji. Dobrze, że Strefa Slubna pozostała taka sama- tam można sobie pogadać... Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Do opiekunek forum! 21.04.08, 12:48 Nie każdy ma czas na pogadanki - ja w tym tygodniu mam, ale zazwyczaj niestety nie mam czasu na wymianę zdań z bystrą...I nie czekam z założonymi rękami, ale jako pracująca panna młoda mam mało czasu na siedzenie całymi dniami w google, albo z telefonem w ręku... A wątków a propos spraw ślubnych (nie ogłoszeń) jest bardzo dużo, np. ostatni wątek o dzieciach na weselu, czy nie tak dawny o wieczorach panieńskich/kawalerskich. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-k Re: Do opiekunek forum! 21.04.08, 13:35 memphis90 napisała: > Dobrze, że Strefa Slubna pozostała > taka sama- tam można sobie pogadać... Strefa rządzi, strefa radzi, strefa nigdy Cie nie zdradzi Odpowiedz Link Zgłoś