zawszesylwiaaa 18.07.08, 01:27 my bedziemy mieli byc zawsze tam gdzie Ty i tanczymy do tego bluesa- dośc łatwy taniec tylko tak sie zastanawam czy jakos nie urozmiaicic ... tylko jak?a Wy jak robicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kavainca Re: pierwszy taniec - cio robicie ?zwykły czy wym 18.07.08, 08:03 Mnie sie wydaje, że najwazniejsze, żebyscie nie przekombinowali. Fajnie jest jak jest spontan (o ile się da)), bez sztusznie wyrerzyserowanych figur. No chyba że jesteście zawodowcami)) Odpowiedz Link Zgłoś
zawszesylwiaaa Re: pierwszy taniec - cio robicie ?zwykły czy wym 18.07.08, 09:21 no własnie nie jestesmy zawodowcami, ale własnie uczymy sie tego pierwszego tanca a Wy jak robicie? Odpowiedz Link Zgłoś
kavainca Re: pierwszy taniec - cio robicie ?zwykły czy wym 18.07.08, 09:27 My też zamierzamy wziąć kilka lekcji, ale powiedzielismy instruktorowi, ze ma nas nauczyć tak, żebyśmy głupków z siebie nie zrobili, ale bez bajerów. Ktoś tu kiedyć napisał, ze dwa kije od szczotki udające, że potrafią tańczyc, to dopiero obciach!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cotti Re: pierwszy taniec - cio robicie ?zwykły czy wym 18.07.08, 09:53 Jesteśmy po kursie tańca (ha! jestem już niepoczątkująca ), układ pod konkretną piosenkę ułoży nam instruktorka. Nie chcemy nic za bardzo skomplikowanego - bo po pierwsze stres, po drugie sukienka i nic zbyt długiego i tak disco samba nam najlepiej wychodzi a potem tango /którego ze względu na sukienkę nie tańczymy/ Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolka83 Re: pierwszy taniec - cio robicie ?zwykły czy wym 18.07.08, 10:03 dwa kije od szczotki..?to juz tylko zawodowi tancerze mają prawo tańczyć. ja i mój N jesteśmy amatorami jeśli chodzi o taniec ale nie mam zamiaru zanudzać gości kolejnym przytulańcem i bujaniem sie w takt muzyki, tylko postanowiliśmy włożyć odrobine wysiłku i chęci oczywiście i codziennie wiczorkiem trenujemy..znalazłam w ineternecie genialny filmik z układem tanecznym również wykonywany przez dwóch amatorów i wzieliśmy z nich przykład. reasumując, nie sądzę, żeby występ dwóch nie tancerzy. którzy włożyli w to dużo serca i zapału był takim obciachem o jakim piszecie..a już na pewno jest lepsze niż bujanie się w kółko w kręgu gości. Odpowiedz Link Zgłoś
mrozonka82 Re: pierwszy taniec - cio robicie ?zwykły czy wym 18.07.08, 10:47 oto link do naszego tańca zaznaczam, że straszne z nas drewniaki, antytaleńcia taneczne i ogólnie słabo radzimy sobie na parkiecie niestety mimo marzenia o tym by pokazać gościom zmysłową rumbę, okazało się, że nie podołamy absolutnie zatańczyliśmy najlepiej jak potrafimy, "układ" wymyśliła dla nas instruktorka, opanowaliśmy go w ciągu dwóch lekcji.. wiem, wiem inni opanowaliby go w ciągu 15minut, ale przecież nie każdy jest Maserakiem ) wybierzcie taką konwencję, w której czujecie się najlepiej i swobodnie, wtedy wypadniecie przekonująco, nie będziecie przesadnie zestresowani i sztuczni pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kaszunia Re: link ;) 19.07.08, 01:03 Mrozonka, śliczna sukienka! Też taką chciałam Odpowiedz Link Zgłoś
inaa1 Re: link ;) 19.07.08, 23:27 tak sobie popatrzyłam na niektóre filmy i w dobie youtube kamerzystom na weselach mówię zdecydowane NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi13 Re: pierwszy taniec - cio robicie ?zwykły czy wym 18.07.08, 22:01 Fajnie wam to wyszło. My też mamy bluesa. Układ ułożył nam instruktor, ale wiem że nawet jak sie walniemy w krokach to bez większych problemów z tego wybrniemy. Trochę czasu poświęciliśmy też na naukę tańca "na potrzeby ciotków i wujkow". Z różnymi tancerzami przyjdzei nam tańczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys pszczolka83 19.07.08, 15:35 Puść link do tego tanca jak to nie tajemnica )) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yoggi13 Re: pszczolka83 20.07.08, 12:26 Ta prośba chyba nie do mnie bo filmiku nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: pierwszy taniec - cio robicie ?zwykły czy wym 20.07.08, 20:08 a już na pewno > jest lepsze niż bujanie się w kółko w kręgu gości. Dla mnie osobiście jakakolwiek aktywność w "kółeczku gości" była nie do pomyślenia... Mam alergię na tańce i zabawy w kółeczku... Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: pierwszy taniec - cio robicie ?zwykły czy wym 19.07.08, 02:41 My cały rok chodzilismy na kurs tańca i zamierzamy chodzic kolejny wiec do września opanujemy taniec na tyle zeby cos tam na ten pierwszy taniec wymyślec. Fajnie jest ułozyć sobie ten pierwszy taniec ale jesli ktos nie uczył się tańczyć a tylko pierwszegosię uczy to wyglada to dziwnie bo pierwszy pieknie zatańczy a reszte nocy bedzie się kołysał nie udolnie na parkiecie Odpowiedz Link Zgłoś
kamisiunia Re: pierwszy taniec - cio robicie ?zwykły czy wym 19.07.08, 12:36 My oprocz pierwszego tanca uczymy sie krokow rock'n'rolla i "dwa na jeden" - standardowe kroki do kazdego tanca, wiec nie bedzie tragicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
only_lady24 Re: pierwszy taniec - cio robicie ?zwykły czy wym 20.07.08, 12:51 My również będziemy mieć na pierwszy taniec "Zawsze tam gdzie Ty" Nie chodzimy na żaden kurs, nie wymyślamy nic i liczymy na spontan (mam nadzieje tylko, że nie ogarnie nas tak wielki stres, że w końcu wyjdzie z tego klapa, no ale...) Byłam na kilku weselach gdzie para młoda chodziła wcześniej na kurs no i niestety pierwszy taniec nie wyszedł, bo "sparaliżował" ich stres, natomiast w późniejszych tańcach to już była rewelacja. Na pewno nie zaszkodzi coś fajnego dorzucić, tylko trzeba się liczyć z tym, że emocje mogą być tak wielkie, że może to nie do końca wyjść tak jak chcielibyśmy Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: pierwszy taniec - cio robicie ?zwykły czy wym 20.07.08, 20:06 Zwykły, tzn. pokołysaliśmy się do rytmu. W zasadzie to nawet nie był pierwszy taniec, wypadł tak jakoś pod koniec imprezy, ale mój mąż jest skrajnie nietańczący, więc doceniłam ten akt miłości i heroizmu z jego strony Odpowiedz Link Zgłoś