Dodaj do ulubionych

Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze przed...

23.07.08, 14:26
Miałam w tym tygodniu przymiarkę sukni i siostra przy tej okazji zrobiła mi
parę zdjęć. Są co prawda nie najlepszej jakości (wina koloru ścian i
oświetlenia w salonie), ale chociaż troszkę widać.

Tutaj jeszcze bez welonu i z ramiączkami od stanika big_grin :
forum.wesele-lodz.pl/download.php?id=9721
I następne:
forum.wesele-lodz.pl/download.php?id=9720
forum.wesele-lodz.pl/download.php?id=9719
forum.wesele-lodz.pl/download.php?id=9718
Planuję do tego taką fryzurę:
forum.wesele-lodz.pl/download.php?id=9723
Wcześniej miałam koncepcję nisko upiętego koka, ale doszłam do wniosku, że
suknia jest na tyle skromna, że chcę coś bardziej widocznego przy twarzy. Stąd
ta bardziej romantyczna fryzura. Tylko ja rezygnuję ze stroika we włosach.
A moja biżuteria wygląda tak:
forum.wesele-lodz.pl/download.php?id=8588
forum.wesele-lodz.pl/download.php?id=8589
Co sądzicie na temat całości?
Obserwuj wątek
    • gold-fish Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 14:31
      ładnie i z klasą smile
      podziwiam za odwagę pokazania się na forum !
      • kaamilka Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 14:42
        Sukienka, jak sukienka - klasyczna, bez zaskoczenia, ale ładna.
        Fryzura bardzo mi się podoba - tylko nie wiem gdzie welon
        wepniesz...? Biżuteria - może być ale nie w moim guście.
        Ale za to Ty jesteś eteryczna i śliczna i doskonale pasujesz do
        całej tej stylizacji. Na pewno będziesz uroczą i piękną panną młodą!
        • pistacja-23 Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 14:47
          Chyba poproszę o upięcie włosów dosłownie parę cm niżej, żeby zmieścił się
          welon. Na pewno chcę go nad kokiem. Dziękuję za komplement smile Aż się chyba
          zaczerwieniłam big_grin
          • kaamilka Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 14:54
            Się nie czerwień! Prawdę mówię. A na komplementy zawsze odpowiadaj
            jednym słowem: wiem wink Ja tak robię. "Masz piękne oczy"
            Odpowiedź: "wiem" big_grin
    • kataniera Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 14:41
      Już widać, że będzie pięknie smile Pozdrawiam smile

nasz staż
    • maiwlys Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 14:52
      Mnie tam się podoba smile Ładna osóbka, super figurka, kiecka tez mi
      się podoba smile
      • maiwlys Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 14:53
        No i równiez podziwiam za odwagę! Ja dzisiaj będę na przymiarce, ale
        raczej nie odważe sie fotek na publiczny lincz wystawić smile))
        • kaamilka Sylwia! 23.07.08, 14:55
          Sylwia, ale o swojej jędzowatej koleżance będziesz pamiętać, mam
          nadzieję! No i pamiętaj w ogóle o zrobieniu zdjęć!
          • maiwlys Re: Sylwia! 23.07.08, 14:57
            Jak tylko zrobie to o jdzowatej kolezance bede pamitac smile Ale chyba
            nie beda dobrej jakosci bo zapomnialam aparatu i komorka bedzie
            musisla styknąć smile
            • kaamilka Re: Sylwia! 23.07.08, 15:01
              Kurde no! To chyba ja podskoczę z aparatem i sama Ci parę fotek
              strzelę
              • maiwlys Re: Sylwia! 23.07.08, 15:10
                Na tych z komórki będzie gorzej widać, czyli lepiej big_grin
                A szczerze to chyba jakoś tak podświadomi chciałam zapomnic tego
                aparatu i w końcu zapomniałam. trochę się boję oglądać siebie na
                zdjęciach już w tej sukni smile Ja mam jeszcze taki monitor co to
                rozciąga i wygląda sie jak gruba kaczka smile
              • tuti Re: Sylwia! 23.07.08, 16:56
                w slawie w sobote a wlasciwie w poniedzialek kupilam butkiwink trzecia
                parewink
                ale juz ostatnia! i ostateczna smile
                Maja ladne w tej slawie dodatki...

ja za 3 tyg bede szalec z dodatkami, jak odbiore ( i zobacze ) swoja
                suknie ( Szyta na miare, skladana z roznych sukien, nie wiem czy
                panie z salonu/krawcowe beda mialy podobna wizje do mojej, no ale
                paniom sie sukni z fabryki do salonu nie chcialo przywozic na
                przymiarke.
                • tuti fryz 23.07.08, 17:48
                  O jeszcze jedno
                  PRZEPIEKNA FRYZURA
                  wlasciwie idealna.
                  taki - nie to ze artystyczny nielad, ale - naturalna.
                  forum.wesele-lodz.pl/download.php?id=9723
                  Tylko jak to jest z tylu upiete - to taki ogolny koentarz do tych
                  wszystkich stron z fryzurami - nic na nich nie widac, albo male
                  zdjecia, albo fryzura tylko z przodu - przeciez to troche malo zeby
                  pokazac fryzjerce!!!
    • pistacja-23 Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 14:55
      Heh, no ja już wystawiałam na lincz swoje fotki na forum lokalnym. Nie było
      batów, więc się odważyłam, chociaż i tak z drżeniem serca, jak w temacie big_grin
      • maiwlys Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 14:58
        Toś Ty taka! Najpierw przetestowałaś a teraz do nas! A sio! big_grin
        Koło będziesz miała nie? tak przynajmniej wnosze po zdjęciach.
        • pistacja-23 Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 15:02
          A tak, będę miała koło. Hihi, trochę śmiesznie się w tym czuję, bo jak idę, to
          wygląda jak bym sunęła, a nie szła smile Taką jednak miałam wizję siebie. Chciałam
          wyglądać troszkę jak księżniczka dla mojego K.
          • maiwlys Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 15:09
            No ja właśnie też śmiesznie się czułam z kołem, chodząc juz po
            salonie, więc podejrzewam, że na weselu strasznie by mnie
            denerwowało dlatego zostałam tylko przy halkach, a i tak jak myślę o
            sobie z "firmanką" na głowie i tej całej sukni to czuję sie jakoś
            głupio smile Taka trochę przebrana, jak na bal przebierańców, ale co
            tam smile))
            • pistacja-23 Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 15:13
              To uczucie, kiedy jestem w sukni ślubnej i w welonie nie da się do niczego
              innego porównać. Na 2 pierwszych zdjęciach to akurat nie wyszło, ale przez
              prawie cały czas uśmiecham się, kiedy mam na sobie ten wyjątkowy strój.
              Fantastyczne uczucie. Wiem, że to jedyna okazja, kiedy mogę się bezkarnie tak
              właśnie "przebrać" smile
              • maiwlys Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 15:16
                No ja cię doskonale rozumiem, ponieważ sama stałam przed lustrem w
                salonie ostatnio i powtarzałam jak słodka idiotka "Ale ślicznie, ale
                ślicznie, ale ładnie wygląda, ale ślicznie..." Wyobraź sobie jaką
                polewke musiały mieć Panie z salonu!
                Co znie zmienia faktu, że jak pomyslę o tym, że wszyscy goście będą
                mieli normalne ubrania a ja jakś "pseudo -księżniczka" big_grin - to
                własnie jeden z moich wyimaginowanych problemów! smile
                • pistacja-23 Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 15:21
                  Myślę, że jest to jednak wyjątkowy dzień. W końcu będziesz ślubować ukochanemu
                  mężczyźnie miłość do końca życia. Wiadomo, że to samo można byłoby zrobić w
                  jeansach w domu, ale myślę, że strój dodatkowo podkreśla wagę tej uroczystości.
                  Poza tym pomyśl, jesteś kobietą. A każda kobieta jest choć odrobinę próżna wink
                  Należy Ci się inny wygląd.
                  • maiwlys Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 15:22
                    To też dlatego nie zrezygnuję z sukni i welonu smile
    • emrem Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 15:06
      Mnie się bardzo podoba całość.

A mogłabym dopytać skąd masz biżuterię?
      • pistacja-23 Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 15:10
        Jeżeli jesteś z Łodzi, to Ci wytłumaczę dokładniej smile Na razie napiszę tylko, że
        nie jest od żadnego wielkiego markowego jubilera typu Kruk czy Apart. Dostałam
        od narzeczonego na gwiazdkę (tzn. razem wybieraliśmy). Szukałam też u tych
        wielkich jubilerów, ale dopiero ta naprawdę mi się spodobała. Komplet kupiony w
        Łodzi na Piotrkowskiej.
        • chictigresse Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 15:20
          Dolaczam sie do zachwytow! Zapowiada sie, ze bedziesz wygladac
          zjawiskowosmile
          Mam jedna uwage - drobiazg, ale moze da sie to zrobic.
          Chodzi mi o podpiecie trenu - na zdjeciu upiety jest w jednym
          miejscu - to jedno upiecie powoduje, ze suknia nie "pracuje" tak
          efektownie jak jednolita i jest na to rada! Proponuje Ci, zeby
          podpic ja nie w jednym a w conajmniej 3 lub 5 miejscach. Zrobilysmy
          tak z suknia szwagierki i efekt byl super. Miala dokladnie ten sam
          kroj dolu sukni co Ty. Dodam, ze ozdobien na sukni nie bylo wiele,
          ale guziczki komponowaly sie do tego co bylo - petelki praktycznie
          niewidoczne...
          Mam nadzeije, ze nie popsulam Ci humoru - to tylko taka mala uwaga
          techniczna - cala reszta super!!!
          • pistacja-23 Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 15:27
            Dziękuję za radę. Oczywiście, że nie popsułaś mi humoru smile Właśnie to podpięcie
            też mi się tak średnio podoba. Tren jest podpinany chyba właśnie na guziczek i
            pętelkę. Z moją świadkową i tak uzgodniłyśmy, że przez weselem ona mi porządnie
            przyczepi ten tren do reszty sukni, chyba po prostu przyszywając. Pewnie ją
            poproszę, żeby "złapała" go w kilku miejscach.
            A masz może choć jedno zdjęcie szwagierki? Ciekawa jestem efektu. Jeżeli możesz,
            to prześlij na gazetowego.
            Moja suknia rzeczywiście ma mało ozdób. Na samym dole ma bardzo delikatne
            aplikacje i praktycznie tylko góra się mieni, delikatnie połyskuje.
        • emrem Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 15:21
          Niestety nie jestem z Łodzi... sad

Komplecik naprawdę bardzo gustowny... smile smile smile
    • chictigresse Pistacjo sprawdz poczte gazetowa! 23.07.08, 15:43
      Wyslalam Ci kilka fotek sukni z podpieciami. Daj znac czy doszlo
      • pistacja-23 Re: Pistacjo sprawdz poczte gazetowa! 23.07.08, 15:54
        Doszły fotki. Bardzo dziękuję. Rzeczywiście miałaś rację. Wygląda to dużo
        lepiej. Mogę zapytać czym był podpięty ten tren do sukni?
        Widzę tam guziczki. One były oddzielnie kupowane?
        • chictigresse Re: Pistacjo sprawdz poczte gazetowa! 23.07.08, 16:11
          Tak - oddzielnie kupowalysmy guziczki i same kombinowalysmy z
          przypieciem ich na odpowiednim poziomie - nie widac tego dokladnie,
          ale suknia i tak troszke lezala na ziemi w najdluzszym koncu trenu.
          Jednak takie ilosci sukni na podlodze nie byly klopotliwe przy
          poruszaniu sie.
          Jesli chodzi o guziczki to od spodu dalysmy kawalki materialu na
          wzmocnienie miejsca przyszycia guziczkow - to jednak duze obciazenie
          materialu. A petelki byly zrobione z wielu warstw mocnej nitki.
          W sunkniach czesto spotyka sie petelki z gumki - to dopiero porazka!
          Zeslizguja sie szybko w guziczka! Dobrze jest jesli guziki nie maja
          gladkiej powierzchni - im bardziej "szorstka" powierzchnia/wzor na
          guziczku tym lepiej bedzie sie trzymac petelka.

Mysle, ze bez problemu znajdziesz w pasmanterii guziczki, ktore beda
          pasowaly do calosci. Powodzenia!
    • yellowpeach Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 17:39
      ja też dziś byłam na przymiarce. pierwsza, ale w sumie kiecka prawie idealnie pasuje. ale jakoś mam inne odczucia...wyglądam pewnie nawet ładniewink choć najbardziej interesowało mnie aby nie była za dłuda. a podpięciu trenu calkiem zapomniałam sie przyjrzeć...mam wrażenie, że już jestem zmęczona tym czekaniem na ten dzień...może dlatego aż tak mnie ta cała oprawa nie cieszycrying
      a moze nie mam tu odpowiedniej osoby która by pomogła, doradziła...
      chciałabym bardziej się cieszyć tymi wszystkimi przygotowaniami...
      pozdrawiam wszystkie radosnewink
    • yellowpeach Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 17:40
      a wyglądasz Pistacjo- jak z bajkiwink) ślicznie!
      • vivi-anne Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 23.07.08, 19:03
        Góra sukni ładna, dół w ogóle mi się nie podoba, ale ogólnie
        niezle.
    • pistacja-23 Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 24.07.08, 10:07
      forum.wesele-lodz.pl/download.php?id=9557
      Taki bukiet planuję, tylko z białych tulipanów. Zdjęcie znów niezbyt wiele
      pokazuje, bo robiłam je w kwiaciarni telefonem (a zdjęcie jest z gazety). Więcej
      dodatków już nie będzie. Ani bolerka, ani rękawiczek.
      • pistacja-23 Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 24.07.08, 10:09
        Może jeszcze tylko dodam, że bukiet na pewno musi być delikatny i typu
        niewielkiej kulki, ponieważ (nie wiem czy to widać na zdjęciach hihi) jestem
        małym karaczanem big_grin To znaczy jestem nieduża i nie chcę wyglądać jak pół
        nieszczęścia zza krzaka wink
    • pistacja-23 Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 25.07.08, 09:39
      Zastanawiam się nad jedną rzeczą, może nie taką ważną, ale jestem tego ciekawa.
      W których momentach tren leży w całej swojej okazałości, a w których jest
      podpięty? To oczywiste, że od początku do końca w kościele będzie rozłożony, ale
      co przed kościołem, po, po dotarciu na salę? Chodzi mi o momenty, kiedy się go
      odpina i podpina. Zaznaczam, że nie jest to problem mojego życia big_grin
      • nati.82 Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 25.07.08, 10:21
        Pistacjo podpięłam tren po pierwszym tańcu. Gratuluje wyboru kwiatów do bukietu
        i ich koloruwink Myślę, że całość będzie ładnie wyglądać, choć to koło w sukni wrrrr!
        • pistacja-23 Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 25.07.08, 11:29
          A tren miałaś odpięty od wyjścia z domu czy dopiero pod kościołem? Js chyba
          jednak podepnę tren przed pierwszym tańcem, bo boję się, że w walcu byśmy się
          pozabijali big_grin
          • nati.82 Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 25.07.08, 11:46
            Miałam cały czas odpięty. W gruncie rzeczy ani go nie podeptałam, ani nie było
            problemów z chodzeniem. Podczas pierwszego tańca trzymałam go i wyszło bardzo
            ładnie. Nie było też czasu na podpinanie go wcześniej. No a potem to już podpięłam
      • maiwlys Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 25.07.08, 14:03
        Problemem mojego życia nie jest to równiez, ale zastanawiałam się
        nad tym, poza tym ten głupi tren strasznie mi sie podoba i
        najchętniej nie podpinałabym go wcale, ale wiesz jak jest smile
        • nati.82 Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 25.07.08, 14:10
          Oj tak! Sukni bez trenu w ogóle sobie nie wyobrażałam. W trenie cały urok. No
          ale cóż... tańce z trenem byłyby niemożliwe.
    • maartaa85 Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 25.07.08, 14:21
      Mi bardzo podoba mi sie fryzura smile Mozesz mi podac strone, na ktorej ja znalazlas?
    • kekoa2 Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 25.07.08, 14:30
      bardzo ładnie i delikatnie wygladasz,ślicznie ci w bieli.
      • pistacja-23 Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 25.07.08, 16:32
        Dziękuję smile Znalazłam ją pośród wielu innych fryzur chyba na łódzkim forum ślubnym.
        • stworzenje Re: Z drżeniem serca pokazuję siebie jeszcze prze 25.07.08, 21:52
          wszystko piękne,tylko te koła robią okropną bombę abażur,a spróboj halki sztywne
          dać smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka