03.12.08, 12:49
mam pytanko czy wie ktoś gdzie można kupić gołębie do wypuszczenia po ceremonii w kościele????
Obserwuj wątek
    • tomfix1 Re: Gołębie 07.01.09, 17:06
      Gdzieś słyszałem że mają w Kolbuszowej. Nie jestem pewien cen ale chyba płaciło
      się za klatkę i osobno za gołębie. Jedna z tych cen była chyba kaucją. Postaram
      się coś dowiedzieć więcej
      • tomfix1 Re: Gołębie 07.01.09, 17:20
        Nawet szybko się dowiedziałem. Sprawa wygląda tak. Tak jak pisałem wcześniej
        jest to do załatwienia (przynajmniej było rok temu) w sklepie zoologicznym na
        Manchatanie w Kolbuszowej. Gościu tam zamawiał skądś gołębie które można kupić
        (albo raczej pożyczyć bo i tak same wrócą do niegosmile. Wtedy kosztowało to 60 zł.
        Do tego klatkę trzeba którą można pożyczyć od niego za 50 zł chyba (zależy jaką
        jeszcze). Jakoś tak. Niestety namiarów nie mam. Trzeba by poszukać w necie lub
        jakoś inaczej. W każdym razie jakiś ślad jest. No chyba że w Mielcu tez można by
        tak popróbować w naszych zoologicznych. Tyle wiem to napisałem. Powodzenia w
        szukaniu i jakby coś daj znać na forum.
        • revelka-is-me Re: Gołębie 08.01.09, 10:47
          świetniesmile wielkie dzięki, poszukam popytam jak tylko się czegoś dowiem będę pisać na forum.Jeszcze raz wielkie dziękismile
          • pysia888 Re: Gołębie 21.01.09, 20:32
            W Rzeszowie mają ale to chyba jako dodatek do auta za dodatkową opłatą. A poza
            tym niemało "gołębiarzy", więc warto popytać
    • edimao Re: Gołębie 13.02.09, 14:18
      a w ktorym kosciele planujesz wypuszczenie golebi?bo na borku to raczej nie
      przejdzie,nie wiem jak jest teraz bo mamy nowego proboszcza.nasz slub byl
      jeszcze za rzadow proboszcza marcinkowskiego i na wstepie zastrzegl zadnych
      golebi i zadnych sztucznych kwiatow do dekoracji kosciola podczas ceremonisadi
      zadnego rzucania ryzem bo sie marmur porysuje.
      • natalaxpl Re: Gołębie 08.03.09, 21:06
        Jeśli potrzebujesz gołębie to ja mam !!jeśli chcesz to pisz na maila :
        natalaxpl@gmail.com
        • krystynka82 Re: Gołębie 18.03.09, 19:59
          Ktoś kiedyś opowiadał,że w trakcie wypuszczania gołebi na szczęście
          jeden nie wyleciał poprostu serce mu wysiadło czy coś tam...nie
          chciałabym być na miejscu tych młodych dlatego my bedziemy mieć
          standard ryż i płatki różwink
          • tomfix1 Re: Gołębie 22.10.10, 18:59
            natalaxpl
            Mam do wypożyczenia gołąbki na wesele.
            Chętnych proszę o kontakt : natalaxpl@gmail.com