Dodaj do ulubionych

wymarzona suknia-brak zdjęć

13.12.08, 19:04
Drogie dziewczyny,

Znalazłam moją suknię i nie mam jej zdjęć-pomóżcie znaleźć.
Byłam w salonie Cymbeline na długiej w Krakowie.
Pani zapisała mi na karteczce 2 nazwy sukni, które mi się spodobały i tylko to. Ani jaka, to kolekcja, ani z którego roku.
Nazwy: Tanga, Hillary.
Po dwóch godzinach poszukiwań przez Googla szlak mnie trafia i błagam o pomoc.
Obserwuj wątek
    • kreatywni Re: wymarzona suknia-brak zdjęć 13.12.08, 22:20
      może któraś z tych:
      images.google.pl/images?hl=pl&q=Hillary%20wedding%20dress&lr=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi
    • mugatu litości 13.12.08, 23:05
      Jeśli coś już Cię może trafić to szlag, a nie szlak. Skoro mamy
      grudzień to prawdopodobnie jest to kolekcja 2009 (ja tam mierzyłam
      tylko nowe kolekcje).
      Tak ciężko było zapytać?? Chociaż dziwię się, bo mi dziewczyna
      zapisała wszystkie informacje o każdej sukni, którą mierzyłam.
      Można też zadzwonić.
      A jeśli nie znalazłaś w necie, to prawdopodobnie ich nie ma. Mojej
      prawie wybranej z kolekcji Cymbeline też nigdzie nie ma.
      • gatta33 Re: litości 13.12.08, 23:25
        hmm, szlag by mnie trafił z powodu sukienki wink,szkoda, że nie wzięłam tego w cudzysłów, wtedy żaden "znawca języka" by się nie przyczepił wink
        • mugatu Re: litości 13.12.08, 23:56
          Znawca to może niekoniecznie wink
          Obawiam się że sukni możesz nie znaleźć, bo po prostu nie wszystkie
          są w necie. Tu masz wszystkie kolekcje jakie mogą mieć w tym
          salonie. Może Ci to pomoże.
          www.cymbeline.krakow.pl/cymbeline.htm
      • costabryka Re: litości 14.12.08, 12:33
        jakie modele wybralas z kolekcji cymbeline 2009? ja mam 2typy ale jeszcze nie
        widzialam na zywo calej kolekcji, moze w najblizszy, czasie wybiore sie pomierzyc.
        • mugatu trzy suknie 14.12.08, 22:45
          Colibri, Celliosa i Chili. Tej ostatniej nie ma w necie. Wszystkie z
          kolekcji Cymbeline. Każda inna i dlatego się dziwię, że wszystkie mi
          się tak bardzo podobają. Jeszcze się nie zdecydowałam, ale najlepiej
          się czuję w Chili. A najładniej wyglądam w Celliosie smile No i bądź tu
          mądry wink
          Jeszcze trochę pomedytuje nad tą kwestią...
          A Twoje typy?
          • atrament.owa Re: trzy suknie 15.12.08, 16:30
            Colibri i Celliosa śliczne chociaż całkiem od siebie różne. I jeżeli wyglądasz
            najlepiej w Celliosie to zazdroszczę figury, do niech chyba trzeba być
            patyczkiem wink Żałuję, że nie ma zdjęć tej trzeciej.
            • mugatu Re: trzy suknie 15.12.08, 23:42
              Do patyczka mi daleko smile Przymierz, zobaczysz jak wyszczupla smile
              A co do tej trzeciej to jest zupełnie inna, zwiewna, z muślinu.
              Ale mam coś: Borneo jest sukienka prawie identyczna - prawie bo
              krótka:
              www.cymbeline.krakow.pl/kolekcje/cymbeline/39.htm
              Wyobraź sobie tylko dół zwiewny, bez żadnych ozdób i będziesz mieć
              Chili. To jest mój styl, ale nadal się nie mogę zdecydować smile
              • atrament.owa Re: trzy suknie 16.12.08, 02:08
                Oj mogę sobie wyobrazić, bo sama bardzo mocno zastanawiam się nad muślinową
                suknią. Ta nad którą ja myślę ma bardziej ozdobioną górę (pasek błyszczących
                kamienii i błyszczące ramiączka) ale jest właśnie zwiewna, lekka ahhhh smile
                I też nie wiem czemu nadal nie mogę się na nią zdecydować, chociaż ona właśnie
                jest najbardziej w moim stylu. Ale mam jeszcze trochę czasu - ślub we wrześniu.
                smile
                • mugatu do atramentowej 16.12.08, 21:49
                  A nad którą myślisz?
                  • atrament.owa Re: do atramentowej 17.12.08, 00:07
                    To nie jest suknia Cymbeline, więc możliwe że jej nie widziałaś.
                    www.slubne.pl/index.php?pid=3&col=207&item_id=1876&cmd=show_item&gallery_id=&shift=2
                    Jednak ta modelka jest jakaś wyzywająca i na niej suknia kiepsko się
                    prezentuje.Jej zwiewność i delikatność widać bardziej na tej, która ma tylko
                    inną górę ale ten sam "styl":
                    www.slubne.pl/index.php?pid=3&col=207&item_id=2067&cmd=show_item&pos=1&shift=1
                    • mugatu Re: do atramentowej 17.12.08, 12:30
                      Hej,
                      ta druga mi się bardziej podoba. Sama się nad nią kiedyś
                      zastanawiałam, ale nie widziałam jej na żywo. Myślę, że w takim
                      razie Chili by Ci się bardzo podobała smile
          • costabryka Re: trzy suknie 16.12.08, 09:27
            Obecnie jestem oczarowana 1.Camille 2.Celiosa 3.Chorus smile z tej kolekcji podoba
            mi sie jeszcze jakies 6 fasonow hehehe wiec jak wejde do salonu to bede mierzyc
            i mierzyc. ypisalam sobie jeszcze po kilka typow z Mariees de Pari, Les Prives i
            Yumi Kastura.
            Chcialabym jeszcze poogladac i moze zmierzc suknie w innych salonach choć nie
            wiem czy cos mnie urzeknie, bo zakochalam sie w Camille z Cymbeline-na zywo
            wyglada o wiele lepiej niz w internecie, widzialam ja 2x na pokazie i mierzylam,
            to jest chyba to!smile.
            • mugatu Re: trzy suknie 16.12.08, 09:53
              Nie mogę znaleźć Camille sad w kojarzę ją z nazwy, pewnie widziałam.
              Podaj linka proszę.
              A co do Celliosy, jakkolwiek jest w moich trzech typach i dobrze mi
              w niej to ja nieprzepadam za takimi sztywnymi materiałami jak tafta.
              Kocham jedwab, ale w jego zwiewnej formie. I dlatego mam wątpliwości
              co do Celliosy.
              • costabryka camille 16.12.08, 18:12
                www.elodie-photo.com/CYMBELINE%202008/pages/CAMILLE
                niezbyt dobrze ja widac ale nie znalazlam nic lepszego, w katologu tez jej nie
                ma sad a na zywo prezentuje sie o niebo lepiej!
                • mugatu Re: camille 16.12.08, 21:48
                  Faktycznie niewiele widać, ale jak będę w salonie to popatrzę
              • costabryka do mugatu 29.12.08, 22:17
                Mugatu, Celliosa jest też dostępna także w jedwabiu.
                mierzyłam dzisiaj suknie w kilku salonach, jako pierwszy zaliczyłam Cymbeline i
                mierzyłam upatrzoną Camille, a później Celliose-jest cudowna, lekka, delikatna,
                z wdziękiem a mogę nawet rzec że wyszczupla(a ze mnie kawał baby jest)! Godny
                uwagi okazał się być model Hacer(nigdzie nie mogłam znaleźć) z kwiatem w
                talii-materiał naszywany podobnie jak w Couretline(katalog) ale fason inny, nie
                powiększa, jest delikatna i urokliwa.
                Byłam jeszcze w kliku innych salonach, mierzyła i mierzyłam...a teraz mam zamęt
                w głowie, nie wiem co wybrać, dobrze że przynajmniej wiem co mi się nie podoba.
                pozdrawiam poszukujące przyszłe panny młode
                • mugatu Re: do mugatu 30.12.08, 14:43
                  No, ale właśnie tafta to jedwabn smile (może być też sztuczna, ale nie
                  w wypadku sukni ślubnych Cymbeline) Przypuszczam, że o tej właśnie
                  myślimy - dla mnie to już jednak nieco sztywny materiał smile wolę
                  jedwab w wersji zwiewnej. Nie przypuszczam, żeby Celliosa była w
                  takiej bo zepsułoby to jej krój.
                  Ale wyszczupla bardzo to fakt. To zdecydowana zaleta smile
                  O Hacer nie słyszałam.
                  • costabryka Re: do mugatu 30.12.08, 14:55
                    całkiem możliwe że tak jest. tylko teraz się zastanawiam po co pani w salonie
                    mówiłaby mi o alternatywnej jedwabnej Celliosie kiedy, jak mówisz, ją mierzyłam?
                    a w katalogu jest podana cena za taftę i za jedwab osobno.
                    ale choćby nawet, to celliosa zwiewna nie będzie.
                    • mugatu Re: do mugatu 30.12.08, 16:32
                      A to ciekawe. Koniecznie muszę zapytać w salonie. A ile u Ciebie
                      kosztuje? W Krakowie 3300 zł
                      • costabryka Re: do mugatu 30.12.08, 20:04
                        tyle samo
    • atrament.owa Re: wymarzona suknia-brak zdjęć 14.12.08, 11:38
      Znalazłam Hilary:
      www.cymbeline.kielce.pl/images/mdp/18.jpg
      O tą suknię chodzi?Jeżeli tak to ona jest z Mariees de Paris, a nie Cymbeline
      może dlatego nie mogłaś znaleźć.
      • gatta33 Re: wymarzona suknia-brak zdjęć 14.12.08, 13:01
        Mugatu - przeprszam, że się uniosłam, ale błędy językowe, gdy popełniam, to popełniam celowo smileChodziło mi o to, że z powdu sukienki nie trafiłby mnie prawdziwy szlagsmile, to miał być żart, ale się nie udał.
        Co do salonu chęcią bym zadzwoniła, ale przymierzałam sukienki w sobotę rano, wtedy je też wybrałam, a po południu zaczęłam szukać w internecie, gdy sklep już był zamknięty, a cierpliwość nie jest moją mocną stroną i zamiast czekać do poniedziałku, dawaj o pomoc do Was dziewczyny! smile
        Niestety na wizytówce Pani zapisała mi tylko same nazwy, fajnie, że Tobie zapisała coś więcej, bo nie masz kłopotów ze znalezieniem zdjęć.

Atrament.owa jesteś Boska!! Dzięki. Przeglądałam tę stronę (bo tak jak napisałam, Pani nie podała mi nazwy kolekcji, więc przejrzałam wszystko co na stronie tego butiku się znajduje) i przeoczyłam sukienkę. Może dlatego, że w rzeczywistości wygląda duuuużo lepiej. Wyglądałam w niej, jak panna młoda-trzpiotka smile Ta sukienka jest bardzo wesoła i lekka.

Ps. Przy dokładnym przyjrzeniu się napisowi z nazwą tej drugiej sukienki odkryłam, że jej nazwa, to niekoniecznie TANGA. Równie dobrze może być TAUGA albo jak cywilny mąż stwierdził TAWGA, więc pomoc w poszukiwaniach nadal mile widziana, bo ta druga chyba bardziej mi odpowiada.

A tak a propos, to dziwne, że nie ma strony ze wszystkimi modelami Cymbeline oraz Mariees de Paris z 2009 roku. A może jest, tylko ja taka nie kumata do poszukiwań?

Jeszcze raz dzięki!!!
        • atrament.owa Re: wymarzona suknia-brak zdjęć 14.12.08, 13:08
          Hihi sama jestem niecierpliwa, więc rozumiem wink
          Kolekcja Cymbeline:
          www.cymbeline.com/flash.php?idlang=2&w=1024&h=768
          Kolekcja Mariees de Paris:
          www.marieesdeparis.com/flash.php?idlang=2&w=1024&h=768
          To suknie na oryginalnych stronach.Może babka w ogóle coś z nazwą pokręciła i
          jednak tutaj odnajdziesz mierzoną suknię.
          Pozdrawiam!
        • mugatu Re: wymarzona suknia-brak zdjęć 14.12.08, 22:48
          Spoko, tak naprawdę to się zagapiłam, bo ja przecież mierzyłam
          Hilary smile i o tym zapomniałam smile Mi też się podoba, ale lepiej mi w
          innej/innych. Mam nadzieję, że druga też się znajdzie.
          Powodzenia i może do zobaczenia w salonie na Długiej wink
    • atrament.owa Re: wymarzona suknia-brak zdjęć 14.12.08, 12:58
      A ta druga to na pewno Tanga?
      Przeglądnęłam całą nową kolekcję i Cymbeline i Mariees de Paris i tej nie ma.
      • gatta33 Re: wymarzona suknia-brak zdjęć 14.12.08, 13:02
        heh, no właśnie nie na pewno smile Zobacz post powyżej, uprzedziłaś moje działania. Równie dobrze, może być to TAUGA albo TAWGA smile
    • anowakow-6 Re: wymarzona suknia-brak zdjęć 18.12.08, 22:20
      Witam !!!
      Tak się składa że na wizytówce mam tez zapisane 2 sukienki hillary i
      Tanga z butiku na długiejsmile zdecydowałam się na ta 2 i tez nie moge
      jej odszukac w necie pewnie jej nie ma
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka