Dodaj do ulubionych

Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2009?

08.01.09, 17:46
Ja na przykład.

Ślub w czerwcu a ja nawet po salonach nie biegam o oglądaniu w necie nie
wspominając. Dziwna jestem, czy co?
Obserwuj wątek
    • andy322 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 08.01.09, 18:33
      ja tez nie mam... a biorę tylko cywilny wiec to nawet wiekszy problem, bo nie
      mam zupełnie pomysłu, tak to w jakas biała bym wskoczyławink...sama nawet nie wiem
      czego szukac...
      • wilowka Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 08.01.09, 18:49
        Ja mam białą do wybrania ale nie mam pojęcia kiedy to zrobię uncertain zalatana jestem.
        • ga_lapagos Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 08.01.09, 19:04
          ja mam blade pojecie co bym chciala zobaczymy co na to powiedza salony sukien wink

-
          ja?
          wrednygalapagos.blox.pl/html
          • wilowka Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 08.01.09, 19:11
            Blade pojęcie to ja też mam, ale nie wiem kiedy sie wybiorę..pewnie przed ślubem wink
          • atrament.owa Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 08.01.09, 19:12
            Ja również nie mam jeszcze wybranej ale ślub we wrześniu to mam więcej czasu.
            Ale na "oględzinach" już byłam, tylko nie mogę się na żadną zdecydować tongue_out
            narazie nad tym myślę wink

Ale na ślub w czerwcu to już chyba najwyższy czas porozglądać się za suknią...
            • ga_lapagos Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 08.01.09, 19:20
              atramentowa ja tez na wrzesien,
              chyba czas na polazenie po salonach znajde dopiero w czerwcu, do czerwca jestem z rozjazdach.
              no trudno nie ma co wymyslac sobie problemow, ja sie nastawiam ze w trzy miesiace znajde dopasowana sukni marzen big_grin

-
              ja?
              • atrament.owa Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 08.01.09, 19:27
                Znajdzieszbig_grin
                Trzeba być dobrej myśli smile)) no i trochę na poszukiwania czasu poświęcić wink
                • ioanna.m Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 08.01.09, 19:41
                  ja też nie mam... jakoś mi nie po drodze do salonu... a jeszcze kilka miesiecy
                  temu nie moglam sie doczerkac big_grin... ślub 11 lipca. Mniej więcej wiem czego
                  szukać, ale to może być tylko problem, bo jak JEJ nie znajdę, to bedzie kokos w
                  marmoladzie big_grin. A tak serio to mam zamiar wybrać się w najbliższą sobotę.
                  • biala-kawa Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 10.01.09, 08:58
                    Ja też 11 lipca i też nie mam smile Nawet jeszcze nie mierzyłam - za tydzień idę
                    pierwszy raz coś na siebie założyć wink
              • abigail83 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 09.01.09, 10:26
                > atramentowa ja tez na wrzesien,
                > chyba czas na polazenie po salonach znajde dopiero w czerwcu, do
                czerwca jestem
                > z rozjazdach.

Nie chcę się wtrącać smile, ale na suknie hiszpańskie (co do tych mam
                orientacje) się sporo czeka, generalnie minimalne wyprzedzenie
                czasowe to cztery miesiące przed ślubem.
    • makbecik Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 08.01.09, 19:47
      Heh. Ja mam w kwietniu i choć bardzo bym chciała już mieć wybór kiecki za sobą
      to nie mogę bo przez miesiąc jeszcze "będę puchła" sad Chyba za bardzo boję się,
      że wtopię pieniądze w coś, co na mnie będzie źle leżało. Bo na oględzinach już
      byłam kilkakrotnie jednak na możliwość przymiarki muszę poczekać jeszcze z 3
      miesiące uncertain
      • mylady23 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 16.01.09, 07:07
        No co ty opowiadasz! Przecież w salonie wezmą to pod uwagę i
        zdecyduj się na sznurowaną - kłopot z głowy.

A co do reszty " zalatanej" to polecam centrum ślubne na ul Leszno
        32 za 100zł można się umówić na wizytę POZA GODZINAMI pracy salonu!
        Czyli jest to jakieś rozwiązanie.Czeka się cztery miesiące ,ale
        jeszcze przecież miarka z krawcową! PIĘĆ MIESIĘCY WCZEŚNIEJ TRZEBA
        ZMÓWIĆ ABY MIEĆ SPOKÓJ! Jak bedziecie tak robić to zamiast w tej
        wymarzonej bedzie pierwsza lepsza wypożyczona.
    • costerco Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 08.01.09, 19:57
      Ja też jeszcze nie mam. wiem co bym chciała, tzn mam w głowie 2 różne wersje i
      pewnie dopiero wizyta w salonie zweryfikuje moje marzenia smile
      Andy ja tez mam ślub cywilny, ale zdecydowałam się na suknie jasną, długą, ale
      skromną. nie mam w perspektywie ślubu kościelnego więc postanowiłam się nie
      oszczędzać smile
    • noelka84 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 08.01.09, 20:21
      dzieki Ci za ten tematsmile
      juz dawno sama chcialam taki zalozyc ale glupio mi bylosmile
      slub mam sierpniu,a za suknia zaczne sie ogladac dopiero od marca
      i na dodatek bede miec na to tylko 2 dnisad
      • delisis Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 08.01.09, 22:51
        Dziewczyny, mam ślub w czerwcu, sukni nie mam ale trochę się już naprzymierzałam i zaczynam dopiero wiedzieć co chcę. Mój gust odnośnie sukien trochę ewoluuje smile Generalnie jak chodzę po salonach to mówią, że do końca stycznia powinnam się już zdecydować ale jak na razie na tą jedyną jeszcze nie natrafiłam, mam nadzieję że w końcu ją znajdę...
    • marina111 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 08.01.09, 23:11
      Ja tez nie mam. Co prawda ślub we wrzesniu ale jaos nie mam weny do
      chodzenia po sklepach bo jest okropnie zimno i jak sobie pomysle ze
      mam się gdzies rozbierac do pbielizny zeby przymierzac to mi się
      odechciewa wszystkiego. W internecie ogladałam ale jest tyle tego że
      się zdenerwowałam i wyłaczyłam komp. Koleżanki mówia "ale masz
      fajnie ze wybierasz suknie" a ja się pocieszam ze jeszcze mam czas
      bo naprawde mi się nie chce. Jak znam zycie to cos znajde ale bedzie
      pioruńsko drogie albo okropnie nei wygodne a ja ise w tym zakocham i
      bede nie szczesliwa. Ewentualnie kupie to ale potem bede
      nieszczesliwa: a)ze mi nie wygodnie; b) że tyle pieniedzy na jedna
      noc. A za rok na 1000% bede nieszczesliwa ze wybrałam taka brzydka
      skor w tym roku sa ładniejsze.
      • jolczaq81 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 09.01.09, 07:52
        cześć
        Marina coś czuję,ze bedziemy mieć podobne problemysmilejak znam siebie
        to chyba osiwieję zanim się ostatecznie na którąś zdecyduję a jak
        juz wybiorę to za dwa dni będę baaardzo nieszczesliwa ze wybrałam
        własnie tę a nie inną...uncertain
        najgorsze to,ze zdjecia w necie podobno znacznie różnia sie os
        rzeczywistosci i trzeba niestety połazić i poprzymierzać..
        a i też mam ślub we wrześniusmile wiec moze zdązymysmile
        • marina111 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 16.01.09, 00:29
          Którego masz slub? Fajnie słyszeć że nie jest się samemu. Mój
          wydział na którym studiuje miesci się w tzw. slubnym zagłębiu
          Warszawy czyli Jana Pała/ Nowolipie. Codziennie mysle czy by nie
          wstapic do któregoś salonu ale zaqwsze stwierdzam ze jest zbyt
          zmino smile i nie chce mi się rozbierać.
          • jolczaq81 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 19.01.09, 13:45
            ja mam 12 września i z tego co słyszałam juz powinnam zacząc sie
            rozgladac ale kompletnie nie mam kiedysad
            a poza tym teraz podobno są jakieś obniżki wieć warto by było
            a Ty kiedy masz ślub? masz juz jakąś koncepcje na sukienkę czy
            kompletnie nic?
            • marina111 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 21.01.09, 01:24
              smile 12 wrzesnia. smile
              Sa obnizki do lutego bo salony nie chca miec tłoku w sezonie. Byłam
              na targach slubnych wiec wiem. smile Dziś weszłam pierwszy raz do
              salonu z sukniami slubnymi... pani nawet proponowała zebym
              przymierzyła ale było tak zimno ze nie chciało mi się rozbierac. smile
              Koncepcja jest taka: zeby nie była droga (moja preferencja), żeby
              nie była mało slubna (preferencja narzeczonego), żeby salon nie był
              daleko (preferencja mojej mamy bo jej się nie chce daleko jezdzic
              jej ogladać), żeby salon był do póżna czynny (preferencja mojej
              siostry bo do pozna pracuje i nie ma czasu ze mna pojechac). A tak
              jesli o krój chodzi to wole (chyba, bo jeszcze nie sprawdzałam)
              raczej te mniej księżniczkowate. wink
              A Ty? wiesz chociaz czego bedziesz szukała? kiedy juz zaczniesz wink
              • jolczaq81 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 03.02.09, 08:58
                marina jak Twoje poszukiwania?? z tego co napisałaś miałaś trochę
                urudnione zadanie smile przymierzałaś już jakieś suknie? a moze już
                wybrałas i kupiłaś??
                ja póki co mam wybrane kilkanaściebig_grin które mi się podobają na
                zdjęciach i zupelnienie mam kiedy pobiegać po salonach...a jak znam
                życie to te które podobają mi się na zdjeciach w rzeczywistości mogą
                mi się wcale nie spodobać
                a, fajnie ,ze 12 wrześniabig_grin
                • nancy_callahan Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 03.02.09, 12:13
                  To i ja się przyłączam.
                  Na razie poszperałam w necie - mam paru faworytów, ale to tak
                  odmienne typy, że naprawdę nie mogę sobie wyobrazić jak będą
                  wyglądać w rzeczywistości i do tego na mojej osobie.
                  A tak na prawdę to tego szukania i mierzenia sukienki mnie się
                  ogromnie nie chce, chciałabym aby ktoś za mnie dokonał wyboru, mnie
                  ten wybór olślił i już..
                  Muszę się zmobilizować, tylko naprawdę nie wiem zupełnie jak...
                  • jolczaq81 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 03.02.09, 12:38
                    smile mam te same objawy, cholernie mi się nie chce
                    mam tylko cichą nadzieje,że jak już sie wreszcie wybiorę to mnie to
                    wciągnie
                    na całe szczęscie koleżanka, która została zwerbowana do chodzenia
                    ze mna po salonach, mocno mnie mobilizuje.
                    a propos odmiennych typów - chyba musimy kupić co najmniej po dwiesmile
                    • marina111 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 03.02.09, 14:43
                      No nic nie przymierzałam. tak zimno na dworze że az mi się nie chce
                      z domu wychodzić a co dopiero rozbierac w jakims salonie do
                      bielizny. wink

W dodatku mnie nikt nie mobilizuje do chodzenia po salonach wiec tym
                      bardziej to odwlekam. smile Oglądac miałam z siostrą ale ona sama nie
                      ma czasu wiec tym bardziej mnie nie zachęca. Do oglądania został tez
                      wytypowany moj przyjaciel ale on juz jedna sobie upatrzył i jakoś
                      nie chce ogladac innych smile A moja mam ma mi pomoc podjąc decyzje jak
                      juz wytypuje kilka modeli ale ona tez jakos mnie nie popędza.

W piatek doznałam szoku kiedy kolezanka która ma slub w sierpniu
                      powiedziała mi ze sukienke kupiła juz w pazdzierniku 2008.

Na obrazkach w internecie to ja juz mam ze 100 upatrzonych i
                      zastanawiam się jak dokonac selekcji bo nie chce mi sie przyierzac
                      tylu kiecek.

Teraz WY jestescie moim odnosnikiem jak się wybierzecie to bedzie
                      znak ze ja tez juz musze wink
                      • nancy_callahan Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 03.02.09, 15:03
                        ja mam ślub w sierpniu i naprawdę mocne postanowienie popray i tego,
                        że w pierwsej połowioe marca wezmę urlop, umówię się na mierzenie,
                        obecę te wszytskie salony i dokonam wyboru.
                        taki jest plan i na razie się go trzymam w tym sensie, że utwierdzam
                        w przekonaniu, iż zostanie zrealizowany.
                        Aktywnych działań nadal zero, czekam aż Wy mnie dizewczyny
                        zmoblizujecie.
                        napiszcie coś, że nie zdążę, albo w tym stylu - może to mnie
                        zmobilizuje do ruszenia tyłkasmile
                        • marina111 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 03.02.09, 15:41
                          ja się własnie mobilizuje bo przed chwilą w temacie "nasze suknie"
                          zobaczyłam bardzo ładna i w cenie do przyjęcia wiec się zastanawiam
                          czy by się nie wybrac w sobote i przymierzyć. Moze okaze się ta
                          idealna i nie bede musiał dłuzej o tym myslec. wink
                        • jolczaq81 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 03.02.09, 15:54
                          moja koleżanka, która ma mi pomóc w wyborze, ma urlop do 16 lutego w
                          zwiazku z czym kazała mi się teraz zmobilizować bo potem nie będzie
                          ze mną łazić po salonach; póki co mam zamiar znaleźć ze dwa dni w
                          przyszym tygodniu, ale jak to wyjdzie w praktyce to zobaczymy..
                          gdyby mi się udało to zacznę Was popędzaćsmile
                          srasznie jestem ciekawa czy zdecyduje sie w końcu na jakąś z tych
                          które teraz mi się najbardziej podobają, mam takie trzy typy i
                          strrasznie bym chciała w nich dobrze wygladać..
                          • marina111 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 08.02.09, 20:43
                            Byłam w piatek po raz pierwszy w salonie z sukniemi...
                            Moje refleksje:
                            -suknie na zywo wygladają całkiem inaczej niz na zdjęciach. Sukienka
                            która na zdjęciach wydaje mi się totalnie zwyczajan na zywo mnie
                            zachwyciła
                            -strasznie duzo czasu to zajmuje. byłam tam ponad godzinę a
                            zmierzyłam tylko 6 sukienke ( w tym 3 w tepie ekspresowym bo odrazu
                            mi się nei podobały)
                            -potwierdziły się moje przypuszczenia ze to bedzie cięzki wybór bo z
                            6 mierzonych w 2 czyłam się niezle iwygladałam naprawde dobrze, a co
                            z innymi salonami... (jak z kazdego beda mi się podobały 2 to bede
                            miała ciezki wybor)
                            -załozenie welonu robi wrazenie... wydaje się ze to kawałek
                            materiału ale ja byłam w szoku i czułam się naprawde dziwnie. (po
                            powrocie do domu narzeczony pytał jak było a ja sie tylko
                            usmiechałam i nie wiedziałam co mam mu powiedziec smile
                            • jolczaq81 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 28.02.09, 19:47
                              marina i jak?? zamówiłaś już suknię?
                              ja niestety jeszcze nie dotarłam do salonu..smile
                              nancy_calahan, jak u Ciebie??
                              koleżanka z forum "pocieszyła" mnie,że ostatnio ceny w cymbeline
                              poszły o 20% do góry, chyba trzeba się pospieszyć.smile

pozdrawiam Was gorąco
                              dajcie znać jak Wasze poszukiwania
                              • nancy_callahan Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 01.03.09, 12:24
                                Ja na pierwszy rajd po salonach wybieram się 4 marca, czyli w tę
                                środę zdam relacjęsmile
                                Szczerze mam nadzieję, że zakocham się w jednej sukni, będę w niej
                                dobrze wyglądać, zamówię i nie będę już musiała niczego szukać, ale
                                jaka będzie rzeczywistośc to się okażesmile
                                Rajd może być o tyle sensacyjny, że zabieram siostrę w 39 tygodniu
                                ciązy (uparła się), więc możemy mieć mierzenie z porodemsmile
                                Może to nawet niegłupie, dziecko jest dziewczynką, może otrzymałalby
                                talon na darmową suknię ślubną?
                                A na serio to mam swój typ numer 1 aktualnie (choć co chwila cos
                                wynajduję)
                                www.madonna.pl/pl/maggiesottero.php?s=5.marilyn
                                Ale to model jak widać wysoce problematyczny pod względem kroju,
                                więc pewnie okaże się, że na mnie nie prezentuje się zbyt dobrze...
                                zobaczymy. Większość dziewczyn pisze, że po wizytach w salonach i
                                przymiarkach decydowały się na coś zupełnie innego niż mialy w
                                pierwotnych planachsmile
                                • marina111 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 01.03.09, 13:41
                                  Byłam już dwa razy na poszukiwaniach. Faworytki są 4 (na 5 zwiedzanych salonów),
                                  każda w innym stylu i w innym salonie smile Dwie z moich faworytek które mnie
                                  zachwyciły przymierzyłam trochę z przypadku a nigdy nie wybrała bym ich ze
                                  zdjęcia. Maraton zdecydowanie odradzam bo ja taki zrobiłam w piątek (4 salonu) w
                                  różnych krańcach warszawy (Janki, ul. Grochowska, ul. Jana Pawła) no i z
                                  kolejnym salonem robiłam się coraz bardziej krytyczna.
                                  Jak coś wybiorę to na pewno się pochwale. Nie nastawiajcie się na suknie ze
                                  zdjęć bo moim zdaniem mało wspólnego maja z realem.
                                  • jolczaq81 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 01.03.09, 18:20
                                    Nancy bardzo bardzo ładna ta Twoja suknia, wprawdzie ja trochę w
                                    innym typie wybierłam, ale ta naprawdę fajna!!
                                    ja też mam nadzieję,ze wejdę przymierze trzy które mi wpadły w oko,
                                    okaże się że super w nich wyglądam i będę mogą zamawiać, ale obawiam
                                    się ,że będzie tak jak pisze marina, czyli suknie ze zdjęc okażą się
                                    nieco inne niż mi się wydawało i trzeba będzie zacząć poszukiwania
                                    od zera..ależ my mamy ciężkowink
                                    Nancy ten talon na suknie to niezła myśl, jeszcze by Ci siostrzenica
                                    kiedyś podziękowałasmile jak bardzo siostrę przegonisz po salonach to
                                    wszystko moze się zdarzyćsmile
                                    ja prawdopodobnie robię maraton w ten wtorek, niestety bedzie to
                                    maraton, bo nie wiem czy uda mi sie później wziać jakiś wolny dzień
                                    wiec wolałabym się już teraz zdecydować (ale jak znam życie i swoje
                                    niezdecydowanie to marne na to szanse..)
                                    oczywiscie jak będę po to zaraz napiszęsmile
                                    Nancy kiedy Twój ślub?? my z Mariną 12-ego wrześniasmile
                                    • marina111 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 01.03.09, 23:07
                                      Ja tez we wtorek zrobię mini maraton smile ...może się spotkamy. smile Siostra ma
                                      zwolnienie lekarskie to ma czas ze mną chodzić wink
                                      Ważna rada o której ja pomyślałam po przejściu połowy salonów: pytajcie czy
                                      halka jest w cenie a jeśli nie to ile kosztuje i pytajcie o welony bo jak się
                                      okazuje nie zawsze opłaca się kupować welon w sklepie w którym kupuje się
                                      suknie. Ja teraz już proszę żeby w każdym salonie zapisywali mi oprócz sukien
                                      które mierzyłam ceny welonów i halek. Od grosze do grosza i kolejny 1000 sie zbiera.
                                  • nancy_callahan Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 02.03.09, 22:55
                                    Ja mam slub trochę wcześniej, bo 15 sierpnia, więc chyba powinnam
                                    sie nieco bardziej pospieszyć.
                                    Właściwe to liczę na jakiś cud i to, że pierwszego dnia cos wybiorę,
                                    bo póżniej z urlopem też będzie cienko...a później może być za późosad
      • sobusia1986 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 03.03.09, 11:40
        marina111 napisała:

> Ja tez nie mam. Co prawda ślub we wrzesniu ale jaos nie mam weny do
        > chodzenia po sklepach bo jest okropnie zimno i jak sobie pomysle ze
        > mam się gdzies rozbierac do pbielizny zeby przymierzac to mi się
        > odechciewa wszystkiego. W internecie ogladałam ale jest tyle tego że
        > się zdenerwowałam i wyłaczyłam komp. Koleżanki mówia "ale masz
        > fajnie ze wybierasz suknie" a ja się pocieszam ze jeszcze mam czas
        > bo naprawde mi się nie chce. Jak znam zycie to cos znajde ale bedzie
        > pioruńsko drogie albo okropnie nei wygodne a ja ise w tym zakocham i
        > bede nie szczesliwa. Ewentualnie kupie to ale potem bede
        > nieszczesliwa: a)ze mi nie wygodnie; b) że tyle pieniedzy na jedna
        > noc. A za rok na 1000% bede nieszczesliwa ze wybrałam taka brzydka
        > skor w tym roku sa ładniejsze.

Dziewczyny nie ma się czym przejmować.Zawsze znajdzie sie coś co nie będzie wam
        pasowało(cena, krój, materiał, obsługa w sklepie), ale nie można sie nastawiać
        pesymistycznie "że pewnie i tak nie znajde wymarzonej sukni a jezeli juz znajde
        to i tak mi się odmieni".Trzeba patrzeć na to co jest teraz a nie na to co
        będzie.To jest normalne że moda się zmienia i nasze oczekiwania również. Ja
        jestem z natury osobą "w gorącej wodzie kąpana", więc juz od grudnia mam
        zamówiona suknie (a slub dopiero we wrześniu).Najpierw popatrzyłam sobie w
        necie, wybrałam kilka modeli, potem w salonie przymierzyłam je i okazało się
        oczywiście że to nie dla mnie.Ostatecznie pierwsza suknia która przymierzyłam
        nie widząc jej wczesniej w necie, okazała się tą jedyną. Swietnie się w niej
        czuje i jest idealna do mojej filigranowej figury. Teraz juz żadna inna mi sie
        nie podoba, serio!Więc dziewczyny wrzućcie na luz i powodzeniawink))
    • erba Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 09.01.09, 14:54
      Ja mam ślub w maju i jak pod koniec grudnia zaczęłam chodzić po salonach to
      wszędzie mi mówili, że sprowadzanie sukienki zajmuje 4 miesiące. Wczoraj
      zdecydowałam się na wypożyczenie jednego z dwóch wybranych modeli, bo drugi ktoś
      mi sprzątnął sprzed nosa.
      • sylwia2402 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 09.01.09, 18:14
        hmm mam ten sam problem, ślub w maju a ja zupełnie nie wiem czego
        chce; miałam się wybrac teraz na przymiarki ale zwichnęłam bark i
        przez miesiąc mogę zapomniećsad pozostaje tylko przegladanie netusmile))
        radze nie czekac...ja sie na tym przejechalamsmile)))) powodzonka w
        wyborachsmile))
        • andy322 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 09.01.09, 18:40
          ja tez nie mam w perspektywie koscielnego ale biala odpada bo juz kiedys jedna
          mialamsmilesama nie wiem, a gdzie w warszawie sa jakies ładne wizytowe/wieczorowe
          wiecie moze? a moze cos wypozyczyc? chyba z tym cywilnym ubraniem to najwiekszy
          problem..crying
    • atrament.owa Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 09.01.09, 19:17
      Ja nie nie mam zamówionej. Poszłam dzisiaj do salonu (w którym już
      kiedyś suknie mierzyłam i baaardzo mi się podobała, byla najbardziej
      brana pod uwagę) zobaczyć czy mają coś nowego i się okazało,
      że "moja" suknia zdrożała!No tak się wkurzyłam...
      • ga_lapagos Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 09.01.09, 19:28
        atrament.owa napisała:

> Ja nie nie mam zamówionej. Poszłam dzisiaj do salonu (w którym już
        > kiedyś suknie mierzyłam i baaardzo mi się podobała, byla najbardziej
        > brana pod uwagę) zobaczyć czy mają coś nowego i się okazało,
        > że "moja" suknia zdrożała!No tak się wkurzyłam...

o kurde!
        ale pech! podrozala na wyprzedaze! ???

-

ja?
        • atrament.owa Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 09.01.09, 20:41
          No podrożała. Zła jestem jak cholera!!Bo jak wcześniej mierzyłam to
          pani cośtam może i przebąkiwała o podywżce ale raczej tylko coś
          rzuciła mimochodem.Tłumaczyła, że jakieś przeliczniki euro czy inne
          bzdury ehhhh sad
    • tamciaf Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 09.01.09, 19:24
      Ja nie mam smile ślub w wakacje. A im więcej oglądam tym gorzej...
      • super_benek Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 10.01.09, 16:40
        Ślub w czerwcu, sukni braksmile Nie uważam tego JESZCZE za tragedię -
        ale w lutym zacznę się denerować, jeśli wciąż nie będę miała
        wybranego modelu. Dzisiaj byłam w trzecim salonie i znowu ta sama
        historia - to co w necie wygląda na lekkie i mało zdobione, na żywo
        okazuje się max zdobione, na ciele układa się jak pancerz.
        Co najlepsze - po tych przymiarkach mam w głowie dokładny fason
        sukni, tylko jak na razie nie spotkałam takiej w realu - zawsze w
        drogę wchodzi mi koronko-firanka albo kilogramowe kryształy.
        Ale tłumy w sobotę w salonach są straszne, nie ma co się wybierać
        bez umówionej wizyty. Gorzej, jeśli takich nie umawiają... (W-wa,
        Nowolipie)
    • alraune panny młode 2009 z W-wy! 15.01.09, 09:44
      A może by tak się wybrać np. we dwie do salonu? I przy zakupie /
      wypożyczeniu "hurtowym" utargować jakąś zniżkę? suspicious
      Ja biorę ślub w czerwcu, nie mam jeszcze sukni, upatrzyłam sobie
      jedną z kolekcji Sweetheart, ale liczę na to że może znajdę coś
      równie ładnego, a tańszego. Muszę to załatwić to końca stycznia!
      Taki deadline wink
      W razie czego jestem pod mailem, pozdrawiam smile
    • sunflower111 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 15.01.09, 21:05
      Eeee ja też jeszcze nie mam i się nie przejmuje. Ślub mam w sierpniu, wiec
      planuję zacząć poszukiwania w lutym. Mam nadzieję, że wyrobię się do początku marca.
    • kasiuchna_symphonica Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 15.01.09, 23:47
      ja mam ślub na koniec lipca -też o tym nie myślę...
    • agusia3107 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 16.01.09, 21:40
      Ja juz wstepne ogledziny zrobilam, wzor tez mam wybrany, teraz czekam na
      profesjonalistke, ktora uszyje mi suknie do slubu. Jeszcze jak w listopadzie
      chodzilam ogladac sukienki po salonach, to mowiono prawie w kazdym, ze na
      czerwiec to najpozniej do konca stycznia trzeba juz złozyc zamowienie, a dopiero
      3 tyg przed slubem biora dokladne miary i wtedy tez mozna uzgodnic jakies
      szczegoly. Tak wiec drogie Panie spieszcie sie bo to tylko jeszcze 4 miesiace.
      Powodzenia.
      Dolanczam linki na kturych ja sie wzorowałam.
      www.butyslubne.com.pl/buty_slubne-k-2-pl.jsp
      www.jola-moda.pl/pages/simpleviewer2/slubne.html
      www.beatis.pl/photo/suknie1/sarah/2825_2.jpg
      www.allegro.pl/item520565699_hiszpanska_suknia_slubna.html
      www.coline.pl/suknie-slubne/white-one-kolekcja-2009/suknia-slubna-white-one-441.html
      www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23614329,Warszawa_Slub_i_wesele___Suknie_slubne,4-33.html
      swiatpasji.pl
      www.bazardekoracji.pl
      www.dagnez.com.pl/kolekcja-ewelina.html#start
      • skundzia Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 17.01.09, 19:27
        hej
        ja też jeszcze nie mam sukienki, ale
        myślę o Emmi Mariage - tam mają fajne suknie ślubne, model Amelia z kolekcji 2009. smile

• luida Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 19.01.09, 17:43
          ja biorę ślub 30 maja. ostatnio znalazłm sukienkę idealną! niestety
          w gazecie i niestety na zdjęciu widać ją tylko od tyłu... Dobrze, ze
          jest przynajmniej informacja czyja to kolekcja! Niedobrze, ze nikt w
          Polsce nie ma u siebie tej kolekcji...;/

tak czy inaczej od czegoś trzeba zacząć...
          • linka_art Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 19.01.09, 18:04
            Ja też 30 maja...i jakież moje zdziwienie było kiedy po tekstach typu "nowa kolekcja dopiero w połowie stycznia" dowiedziałam się w sobotę, że mam tylko 1-2 dni na podjęcie decyzji. Fakt-suknia jest z oryginalnej koronki hiszpańskiej i ponoć uszycie i sprowadzenie itd. trwa 3 miesiące + miesiąc na poprawki. Ale albo ta albo żadna. I bioręsmile
    • majkaz3 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 19.01.09, 20:13
      kurcze ja trez jescze nie mam a slub juz 9 maja chyba juz powinna m cos wybierac?
      • mylady23 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 20.01.09, 23:55
        Na dziewiąty maja to tak lekko przypóźno nawet.
        • marina111 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 21.01.09, 01:27
          grunt to się wyluzować smile
          • andy322 mam...kupiłam...zobaczcie 21.01.09, 08:10
            wybrałam. kupiłam model EMYLYN z poniższego linka

www.slubnesuknie.com.pl/suknieslubne.html
            miala byc skromna i ładna.. co sądzicie?
            • andy322 kolekcja Royal 21.01.09, 08:11
              kolekcja royal... EMYLYN
              • atrament.owa Re: kolekcja Royal 21.01.09, 18:54
                To moim zdaniem cel został osiągnięty smile jest ładna i skromna smile ja też szukam
                czegoś w tym stylu ale albo za drogie albo nie to sad
                • niebigran kupilam! 24.01.09, 17:20
                  1andonly-ceremony.fr/blog/wp-content/uploads/2008/10/lin15.jpg
                  na zdjeciu trzecia i czwarta od lewej-co myslicie?
                  moja jest cala biala

ciesze sie! slub w lipcu smile

powodzenia w poszukiwaniach!
                  • biala-kawa Re: kupilam! 24.01.09, 17:50
                    bardzo ładna smile
    • szczerbulec Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 25.01.09, 20:08
      Hmmm jeśli chodzi o mnie- ślub tuż tuż...(w maju) a ja wciąż nie wiem jaki ason
      wybrać. Może ktoś poradzi w czym będzie dobrze niskiej i zgrabnej dziewczynie???
    • magda_wawa Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 27.01.09, 13:46
      ja też jeszcze nie mam, w dodatku sama nie wiem która podoba mi się
      najbardziej, mam wybranych kilkanaście sukienek z magazynów.
      zaczynam posuzkiwania sukienek w ten weekend, zaraz będę dzwonić i
      się umawiać
    • rylique Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 11.02.09, 10:52
      ojejjjj..ja tez nie mam, z tego co mowicie tu i co mowia kolezanki po slubie
      ttrzeba 5 miesiecy przed przynajmniej bo podobno czasem trzeba sprowadzac i sie
      czeka etc..
      Mieszkam we wspomnianym zaglebiu slubnym przy nowolipkach ale polowa sukien na
      wystawachjesttak okropna
      W dodatku na targach slubnych byla masakra...okropne te suknie..
      Jak narazie wiem ze ma byc biala...mam pare idei ale kolezanka-wlascicielka
      salonu slubnego mowi ze polowa jej kolezanek miala wizje i skonczyla z zupelnie
      inna bo trzeba mierzyc i ogladac jaksie wyglada...ehh jakos nie moge sie zebrac
      ale mam 3 kolezanki co beda szukac wiec..moze wgrupie sila!!big_grin
      Poza tym jest zima i jescze jakos cialko grube smile najpierw schudne!
      • luida Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 27.02.09, 10:14
        w ostatnim czasie miałam okazję przemieżyć 3 warszawskie salony
        ślubne. Istny koszmar. wydawało mi się że będzie to przyjemne i
        zabawne. jasne... niestety trafiłam na mase niemiłych ekspedientek.
        noezadowolonych, ze muszą mi zakładać kolejna sukienkę... jakby
        nierozumiem. liczyłam na fachową pomoc, nie codziennie kupuję suknie
        ślubną a tu niestey... z drugiej strony mam ślub 30 maja, wiem 3
        miesiące... mało! Z drugiej strony dlaczego pół roku przed ślubem
        musze podjąć decyzje jaką chce suknie. Przecież przez ten okres
        zmieni mi sie koncepcja 100 razy. decyzje o sukni podjęłam wczoraj.
        z polecenia dostałam kontak do projektanta, który współpracuje z
        bardzo dobrymi krawcowymi. teraz czekają mnie prawie 3 m-ce
        stresu... wiadomo jak to jest z sukienkami szytymi od podstaw,
        dopiero przy odbiorze dowiesz się jak będzie wyglądała... i staram
        się nie ogldać sukien ślubnych, żeby już mi się lepiej koncepcja nie
        zmieniła... teraz buty!
    • sobusia1986 Re: Kto nie ma jeszcze wybranej sukienki na rok 2 02.03.09, 10:53
      A ja już swoją mamwink))
      www.salonmonalisa.pl/foto/suknie/sweetheart/sweetheart_2009__5841.jpg
      www.we-dwoje.pl/files/Image/shop/23336/komis_slubny_img1.jpg
    • nancy_callahan Już mam:) 04.03.09, 21:31
      w sumie szybko poszło, jeden dzień biegania po salonach i suknia
      wybrana i zamówiona.
      Dla zainteresowanych w większości salonow na sierpień dostalam
      informację, że to już oststnia chwila...
      Moja suknia
      www.biancaneve.com.pl/413_a_big.htm
      i potwierdzam to co pisały dziewczyny wyobrażenia o sukniach na
      podstawie zdjęć w necie nijak mają się do rzeczywistości.
      Wszytskie suknie, które znalazłam i brałam pod uwagę zupelnie i
      totalnie na żywo mnie rozczarowały, a wybrałam sukienkę, na którą w
      katalogu nawet nie zwróciłabym uwagi. Za to wielkie dzięki obsłudze
      salonu, która w mig zrozumiała o co mi chodzi (w innych salonach
      panie na dżwięk słowa organdyna reagowały zdziwieniem) i były
      naprawdę pomocne i super fachowe.
      Jestem zmęczona, więc szczegółowo potyczek salonowych nie mam siły
      dziś opisać, ale powiem tylko, że oslawiona madonna rozczarowala
      mnie do kwadratu, pomijam zupełnie niezaiteresowaną klientem
      obsługę, ale suknie (przynajmniej w salonie w poznaniu) wszytskie w
      tym samym stylu - przeładowane ozdobami i bardzo, bardzo ciężkie i
      niewygodne (nie liczę rybek, bo tych z racji figury w ogóle nie
      brałam pod uwagę).
      z poznańskich salonów bardzo pozytywnie zaskoczył mnie jeszcze
      www.julietta.pl/
      dziewczyny wybierajcie się do salonów, da się przeżyc i nie jest
      źlesmile
      • marina111 Re: Już mam:) 04.03.09, 22:19
        Wow! szybka jesteś! Ładna sukienka.
        Ja byłam 3 razy okładać suknie, zwiedziłam 90% salonów w Warszawie i przeklęłam
        wszystkie sukienki. W d... to mam więcej tam nie idę! W prześcieradło się owinę.
        Mam na razie 6 faworytek a obawiam się ze gdybym weszła do jeszcze jednego
        salonu to ta liczba by wzrosła.
        Prawda jednak jest ze suknie z koronek które na zdjęciach wyglądają ślicznie na
        żywo totalnie rozczarowują i wiszą smętnie przeładowane ozdobami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka