anikropelki 28.01.09, 13:37 Witam, zastanawiamy się nad obsługą barmana na weselu. Szacujemy że będzie na nim około 160 osób. Jak zmienia się ilość wódki, którą należy kupić jeśli dodatkowo będą podawane drinki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mojboze Re: Wódka a barman 28.01.09, 13:52 Nieszczególnie, bo Ci, którzy piją drinki, piją mniej wódki My kupiliśmy w Makro trochę tequili, ginu, rumu, martini, whiskey, różnych likierów, i powiem szczerze, że nie wyniosło nas to aż tak dużo, a goście byli bardzo zadowoleni. Ginu poszły 4 butelki 0,75, tequli 2 x 075,whiskey nie pamiętam, tak samo rumu, reszta po jednej butelce. Niektóre likiery zostały nam do dziś Opracowaliśmy kartę drinków dla gości, i na te drinki barman był przygotowany, ale można było zamówić drinka spoza karty, i te nie wychodziły barmanowi Wesele było na 160 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
anikropelki Re: Wódka a barman 28.01.09, 16:57 To świetny pomysł z tymi zakupami w Makro. Tylko ile w takim przypadku kupić wódki? Byłam kiedyś na weselu z barmanem i zauważyłam że kobiety bardziej wolą drinki. Odpowiedz Link Zgłoś
basiawesele Re: Wódka a barman 28.01.09, 17:26 Mimo, ze kobiety wola drinki( ale nie zawsze), to musisz liczyc 0,5 litra wodki na glowe. Moja znajoma robiac wesele, liczyla nawet po 0,75l, ale dla mnie to przegiecie. Tym bardziej jezeli planujesz roznego rodzaju drinki. Wszystko tez zalezy od tego czy planujesz poprawiny, na ktorych goscie tez pija alkochol. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Wódka a barman 28.01.09, 17:42 >inu poszły 4 butelki 0,75, tequli 2 x 075,whiskey nie przy jednym barmanie na 160 osob to sie zbytnio nie dziwie ile koles zrobi drinkow na godzine 30 ? Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Wódka a barman 29.01.09, 10:28 Dokładnie. Zastanawialiśmy się nad dwoma, ale właściciel hotelu stanowczo nam odradzał. W ogóle było trudno się z nim dogadać... Zresztą miał być jeszcze ktoś do pomocy barmanowi, ale w czasie wesela okazało się, że mają za mało obsługi. I dlatego nie polecam tego miejsca na forum Co do ilości drinków, sporo gości piło jednak wódkę. Drinkowały głównie kobiety. My liczyliśmy 0,5 l wódki na głowę, a potem odjęliśmy kobiety w ciąży, niepijących i kierowców, i dodaliśmy do tego 10 l na wszelki wypadek. Wódki zostało jakieś 12 l. Odpowiedz Link Zgłoś
2niunia22 Re: Wódka a barman 28.01.09, 19:30 BARMAN TO SUPER POMYSL>JA TEZ BYM CHETNIE SIE ZDECYDOWALA.TYLKO NIEWIEM GDZIE ICH SZUKAC?PROSZE O POMOC POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: Wódka a barman 28.01.09, 19:32 Pewnie w lesie, jak grzyby, no bo gdzie. Aha, i krzycz tak. Odpowiedz Link Zgłoś