Dodaj do ulubionych

Wódka a barman

28.01.09, 13:37
Witam, zastanawiamy się nad obsługą barmana na weselu. Szacujemy że będzie na
nim około 160 osób. Jak zmienia się ilość wódki, którą należy kupić jeśli
dodatkowo będą podawane drinki?
Obserwuj wątek
    • mojboze Re: Wódka a barman 28.01.09, 13:52
      Nieszczególnie, bo Ci, którzy piją drinki, piją mniej wódki smile

My kupiliśmy w Makro trochę tequili, ginu, rumu, martini, whiskey, różnych
      likierów, i powiem szczerze, że nie wyniosło nas to aż tak dużo, a goście byli
      bardzo zadowoleni. Ginu poszły 4 butelki 0,75, tequli 2 x 075,whiskey nie
      pamiętam, tak samo rumu, reszta po jednej butelce. Niektóre likiery zostały nam
      do dziś smile
      Opracowaliśmy kartę drinków dla gości, i na te drinki barman był przygotowany,
      ale można było zamówić drinka spoza karty, i te nie wychodziły barmanowi sad
      Wesele było na 160 osób.
      • anikropelki Re: Wódka a barman 28.01.09, 16:57
        To świetny pomysł z tymi zakupami w Makro. Tylko ile w takim przypadku kupić
        wódki? Byłam kiedyś na weselu z barmanem i zauważyłam że kobiety bardziej wolą
        drinki.
        • basiawesele Re: Wódka a barman 28.01.09, 17:26
          Mimo, ze kobiety wola drinki( ale nie zawsze), to musisz liczyc 0,5 litra wodki
          na glowe. Moja znajoma robiac wesele, liczyla nawet po 0,75l, ale dla mnie to
          przegiecie. Tym bardziej jezeli planujesz roznego rodzaju drinki. Wszystko tez
          zalezy od tego czy planujesz poprawiny, na ktorych goscie tez pija alkochol.
      • jamesonwhiskey Re: Wódka a barman 28.01.09, 17:42
        >inu poszły 4 butelki 0,75, tequli 2 x 075,whiskey nie

przy jednym barmanie na 160 osob to sie zbytnio nie dziwie
        ile koles zrobi drinkow na godzine 30 ?

• mojboze Re: Wódka a barman 29.01.09, 10:28
          Dokładnie. Zastanawialiśmy się nad dwoma, ale właściciel hotelu stanowczo nam
          odradzał. W ogóle było trudno się z nim dogadać...
          Zresztą miał być jeszcze ktoś do pomocy barmanowi, ale w czasie wesela okazało
          się, że mają za mało obsługi. I dlatego nie polecam tego miejsca na forum smile
          Co do ilości drinków, sporo gości piło jednak wódkę. Drinkowały głównie kobiety.
          My liczyliśmy 0,5 l wódki na głowę, a potem odjęliśmy kobiety w ciąży,
          niepijących i kierowców, i dodaliśmy do tego 10 l na wszelki wypadek. Wódki
          zostało jakieś 12 l.
    • 2niunia22 Re: Wódka a barman 28.01.09, 19:30
      BARMAN TO SUPER POMYSL>JA TEZ BYM CHETNIE SIE ZDECYDOWALA.TYLKO NIEWIEM GDZIE
      ICH SZUKAC?PROSZE O POMOC POZDRAWIAM
      • francesca12 Re: Wódka a barman 28.01.09, 19:32
        Pewnie w lesie, jak grzyby, no bo gdzie.
        Aha, i krzycz tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka