mdg02 06.02.09, 17:56 Witam, zaczynam poszukiwania zespołu na wesele, i w związku z tym mam pytanie: co ma byc w umowie; o co zapytac? Napewno cena, długość imprezy, ile osób i na czym graja.... Z góry dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tommuzyk Re: Zespół - umowa 06.02.09, 19:19 Oprócz tego co wymieniłaś - miejsce imprezy. Warto umieścić w umowie zapis o sposobie postępowania w przypadku, gdy któraś ze stron nie wywiąże się lub zerwie umowę. Zespoły lubią zastrzegać, że jeśli weselnicy uszkodzą ich sprzęt – koszty naprawy ponosi para młoda. Jeśli będziesz szukać wśród uznanych zespołów na pewno otrzymasz gotowe wzory umów. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia3107 Re: Zespół - umowa 06.02.09, 22:13 U nas kierowniczka zespołu dała nam do podpisania umowe z ktorej wiele nie wynikalo.Jedynie tyle, ze Zespoł X z Kowalskim, w dniu takim i takim, zobowiazuje sie do wykonania zlecenia itp. No i oczywiscie 30% zaliczki, a takze, ze zespol zastrzega sobie do zatrzymania zaliczki gdybysmy to my sie nie wywiazali z umowy itp. Jak dla mnie z tej umowy nie wiele wynikało, a napewno nie dawała nam ona gwarancji, ze gdyby to zespol zawiodł toz przed slubem, to ze mozemy starac sie o zwrot zaliczki i jakies zadość uczynienie. Dlatego postanowiliśmy dopisac kilka nowych podpunktow, ktore nam tez dawały gwarancje. Jesli chcesz to chetnie przesle ci na meila wzor takiej umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia3107 Re: Zespół - umowa 06.02.09, 22:59 przepraszam, nie moge zalogowac sie na poczte gazeta@pl mozesz przeslac mi swojego meila na agusia3107@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
en3 Re: Zespół - umowa 06.02.09, 23:24 tak jak juz ktoś napisał zespoły mają przygotowane umowy; ja ostatnio zamawiałam zespół i zaskoczyło mnie to, że nie pobierali zaliczki, natomiast w umowie było napisane, ze gdy któraś ze stron zerwie umowę zwraca 10% (myślę, że to całkiem niezłe rozwiązanie) Odpowiedz Link Zgłoś
videobeta Re: Zespół - umowa 07.02.09, 11:46 Dorzuce swoje pewniaki: 1/ wyżywienie dla zespołu 2/ Koszt dojazdu ewentualnie zakwaterowanie jak są z daleka 3/ Ilosć godzin grania za ustaloną kwotę 4/ Kwote za dodatkowe godziny grania 5/ Czy biorą pieniadze za dedykacje czy nie 6/ Długosć przerwy między setami 7/ Określić repertuar, ilość zabaw, konkretne nagranie na 1 taniec 8/ Warto zwrócić uwage na wyglad zespołu w trakcie wesela 9/ Forme rozliczenia tj. w któym momencie następuje płatność końcowa Pozdrawiam: Marcus videobeta.com/ Odpowiedz Link Zgłoś