redd13 16.02.09, 21:27 Znalazłam wymazona suknie ślubna,ale nie znam tej pracowni,moze któras z was zamawiała tam suknie i podzieli sie wrazeniami. www.juda-pietkiewicz.com/suknie_slubne.php Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stworzenje Re: jedwabna suknia 16.02.09, 21:36 nie znam,ale powiem krótko: piękne te suknie, od 1 do 8 bardzo mi się podobają, szczególnie 8 . Takie wdzięczne, lekkie, kobiecie . Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: jedwabna suknia 16.02.09, 23:42 po prostu zjawiskowe! talent i niepowtarzalnosc, dla wyjatowych kobiet z fantazja i oryginalnoscia... Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje cudne 17.02.09, 00:17 monikapers napisał: > po prostu zjawiskowe! talent i niepowtarzalnosc, dla wyjatowych kobiet z > fantazja i oryginalnoscia... obejrzałam fotki w dziale "nasze klientki" i absolutnie wszystkie pokazane tam pokazanie stylizacja w tych sukniach mi się bardzo podobają. Naprawdę nie ma się do czego przyczepić. Klasa, klasa i jeszcze raz klasa. Nic nie razi po oczach wydobyte piękno pań odpowiednim krojem sukni. Widać tutaj, że nie ślepo to co modne mają na sobie, tylko co pasuje do danej sylwetki/urody i to jest super. Gratulacje dla dziewczyn z ASP. Miło,że szyją też stroje wieczorowe - dobrze wiedzieć . Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: jedwabna suknia 17.02.09, 01:06 Bardzo mi się podobają te suknie, hmm jedwab... Też nie znam tej pracowni, musi być nowiusieńka, ale bardzo fajne propozycje sukienek trochę innych niż wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
kreatywni Re: jedwabna suknia 17.02.09, 12:23 Ja również nie znam tej pracowni i również dołączam swoje achy i ochy na temat tych sukni. Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Achy i ochy 17.02.09, 13:08 kreatywni napisała: > Ja również nie znam tej pracowni i również dołączam swoje achy i ochy na temat > tych sukni. > dołączaj, dołączaj,bo jest do czego , nawiasem - stronkę dodałam do ulubionych, bo a nuż uszyję tam kiedyś kreację wieczorową . Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Achy i ochy 17.02.09, 13:14 tez mam suknie z pracowni autorskiej dziewczyn po projektowaniu, tez jedwab, tez prosta, tez CUDO, puchne z dumy, bo tylko JA bede miec TAKA... nie dodaje linku bo... czytaj wyzej ciesze sie, ze nie poszlam na latwizne, mimo, ze Cymbeline jednym wzorem kusil... niegrzeczne panie z salonu pomogly z ostatecznym wyborze Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje do monikapers 17.02.09, 13:37 monikapers napisał: podrzuć mi na gazetowego, ja już po ślubie . Odpowiedz Link Zgłoś
abigail83 Re: jedwabna suknia 17.02.09, 13:35 Ja tam szyję sukienkę ślubną, a moja świadkowa - wizytową, tzn. tę, w której wystąpi jako swiadkowa. Opinii jeszcze nie mam, bo nie mam sukni ale jak dotąd wszystko jest na tip-top. Dotarłam do dziewczyn znękana przymiarkami w salonach, gdzie nic mi się nie podobalo i lezalo na ciele jak pancerz. Od razu zlapalysmy kontakt, fantastycznie dobraly mi fason (bo te fasony, ktore sa na www, sa fasonami "wyjsciowymi"), no i szyjemy. I suknia z jedwabiu wyjdzie nawet taniej, niz te, ktore mi sie ewentualnie podobaly w salonach, a ktore z jedwabiu raczej nie byly. Aha, poszukaj w wyszukiwarce, juz tu dziewczyny na forum relacjonowaly szycie sukni u nich. Odpowiedz Link Zgłoś
redd13 Re: jedwabna suknia 17.02.09, 21:18 Dzieki! Umowiłam sie na spotkanie w przyszły wtorek,juz nie moge sie doczekac! Zdam relacje! Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: jedwabna suknia 18.02.09, 14:18 Wiecie co, my tu się zachwycamy tymi sukniami, a teraz przyszło mi do głowy, że ten wątek to może dobrze zakamuflowana reklama?? Zaraz mnie ochrzanicie, ale trudno Odpowiedz Link Zgłoś
foczkaka Re: jedwabna suknia 18.02.09, 15:07 Też tak pomyślalam w ktorymś momencie Ale co tam, suknie bardzo ładne. A jest też trochę innych niedużych salonów szyjących z jedwabiu i czesto w podobnym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
abigail83 Re: jedwabna suknia 18.02.09, 15:19 Ja nie wiem jak autorka wątku, ja nie reklamuję odpowiadam na pytanie zeby sie uwiarygodnic, moge tez polecic inne miejsce - pracownie Juliette przy Pl. Zbawiciela. Tez maja swoje modele i wydaje się, ze chetnie i wprawnie szyja "na wzor". Taka pracownia krawiecka, ktora sie specjalizuje w sukniach slubnych. Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: jedwabna suknia 18.02.09, 15:24 Tak, byłam w Juliette. Podobało mi się tam, ostatecznie jednak nie zdecydowałam się tam na szycie. Odpowiedz Link Zgłoś
redd13 Re: jedwabna suknia 18.02.09, 21:18 Mozecie sobie myslec co chcecie, ale ja sie umowilam na spotkanie. Wlasnie ogladalam strone Juliet i zastanawiam sie jak mozna tak chamsko kopiowac czyjes sukienki. Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: jedwabna suknia 18.02.09, 21:44 cala rzecz polega na tym wlasnie, ze suknie autorskie sa dla pan, ktore widza roznice... ale tez rozumieja znaczenie slowa autorskie a co do Juliette moim zdaniem skromnym to suknie, jakich tysiace.... Odpowiedz Link Zgłoś
francesca12 Re: jedwabna suknia 18.02.09, 22:18 monikapers napisał: > cala rzecz polega na tym wlasnie, ze suknie autorskie sa dla pan, > ktore widza roznice... ale tez rozumieja znaczenie slowa autorskie > a co do Juliette moim zdaniem skromnym to suknie, jakich > tysiace.... To samo tyczy się sukien z White One, Pronovias, Tylko Ona i Agnes - tysiące, tysiące, wszystko na jedno kopyto, nie oszukujmy się. To samo w przypadku, gdy podpatrzę sobie w internecie jakiś fason i pobiegnę z nim do krawcowej, żeby mi uszyła. W Juliette się nie zdecydowałam na szycie sukni, mimo zniżek, kuponów i promocji, bo wybrałam sobie z całego salony tylko jedną suknię, ale okazało się, że ma fatalne podpięcie trenu i nie da się z tym nic zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
foczkaka Re: jedwabna suknia 18.02.09, 22:20 Ja tam jestem zachwycona i samym salonem i wiekszoscia ich sukien Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: jedwabna suknia 19.02.09, 10:26 foczkaka jak myslisz, kwiecien bedzie cieply? jakie masz buty? planujesz cos na ramiona? a jak bedzie zimowo? Odpowiedz Link Zgłoś
foczkaka Re: jedwabna suknia 19.02.09, 11:15 monikapers a Ty tez kwietniowa? Gdzies tu juz pisałyśmy o kwietniowych okolicznościach pogodowych Będę miała szal na ramiona z materiału takiego jak suknia (tzn tego materiału pod koronką).A buty takie z zakrytymi palcami i piętą, na paseczek. Gdyby było bardzo zimno to może wypozyczę jakąś etolę w ostatniej chwili, ale generalnie ma byc ciepło i koniec Odpowiedz Link Zgłoś
inka323f Re: jedwabna suknia 22.02.09, 16:50 Hmm, wszystko fajnie. Suknie ladne, ale jedwab? Jesli czysty jedwab, to sie bedzie gniotlo niemilosiernie. Odpowiedz Link Zgłoś
nuna.k Re: jedwabna suknia 23.02.09, 18:05 ta pracownia wcale nie jest nowa - już dawno widziałam ich suknie, zresztą świetne(teraz mają lepszą stronę www), jedna z forumek szyła tam sukienkę, taką cieniowana z brązem. Orientujecie się jakie mają ceny, tak w przybliżeniu? Bo mi się też marzy uszyć u nich a budżet mam skromny Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: jedwabna suknia 24.02.09, 10:59 siedze i wzdycham, piekne te suknie. - ja? wrednygalapagos.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś