kasik1985 20.03.09, 15:37 Hejka czy ktoś z Was korzysta z tego www.notatnik.wyjdzzamnie.pl/stoly i jak to się sprawdza w praktyce? Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chloe30 Re: zapytanie o gosci 20.03.09, 15:48 doskonale dałam sobei radę bez takiej bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
agusia3107 Re: zapytanie o gosci 20.03.09, 17:07 ja tez uwazam to za niepotrzebne. Poza tym u mnie na weselu nie planuje winietek itp. sama nie chcialabym byc usadzana, wiec tez nie planuje usadzac sobie gosci, bo moze ciocia Zosia nie zyczy sobie siedziec przy kuzynce Kasi. Odpowiedz Link Zgłoś
orange_1 Re: zapytanie o gosci 20.03.09, 17:25 każdy z nas woli siedzieć koło osoby którą zna i lubi niż z kimś z góry przypisanej i to w dodatku nie lubianej. Goście sami umią i potrafią się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
ga_lapagos Re: zapytanie o gosci 20.03.09, 19:44 tak, planuje przygotowanie planu stolow i rozsadzania gosci na wlasnym weselu. inaczej sobie tego nie wyobrazam, w ten sposob obydwie rodziny sie poznaja, nikt nie bedzie czul sie odsuniety, planuje uklad przy stole wedlug grupy wiekowej mimo tego ze moi goscie beda mowic roznym jezykami. - ja? wrednygalapagos.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
kasik1985 Re: zapytanie o gosci 21.03.09, 00:26 no właśnie, bardziej chodziło mi o to czy ktoś korzystał z tego programu ponieważ u nas zaplanowanie stołów jest koniecznością, rodzice są rozwiedzeni dlatego też rodzinkę musimy rozsadzić próbowałam wczoraj na kartce poukładać gości ale co chwile zmieniałam zdanie i rysowałam od nowa dlatego potrzebna mi była opinia Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: zapytanie o gosci 25.03.09, 14:01 Ja miałam winietki, goście siedzieli wg mojego planu w którym brałam pod uwagę wiek, stopień pokreiweństwa, zażyłości itd. Ale bez rpogramu dałam lajtowo radę, dlatego dla mnie to pierdoła Odpowiedz Link Zgłoś
kasik1985 Re: zapytanie o gosci 28.03.09, 13:17 Może tak też można ale ja wolałam sobie to ułatwić Odpowiedz Link Zgłoś
literka_m Re: zapytanie o gosci 23.03.09, 22:00 > ja tez uwazam to za niepotrzebne. Poza tym u mnie na weselu nie planuje winiete > k > itp. sama nie chcialabym byc usadzana, spoko, Ty zapewne jesteś jedną z tych dam, które na hasło "do stołów" rozpoczynają sprint do upatrzonych pozycji. ja po wielu weselach na których byłem, doświadczenia mam takie, że wszędzie tam gdzie nie było wizytówek prawie przy kazdym stole trwają pertraktacje, czy aby szanowne towarzystwo nie mogło się przesunąc, bo mąż miejsce ma ale dla żony zabrakło, albo małżeństwo siedzi razem, tyle że otoczone jest przez obcych. pozatym troche lipa wyjdzie, jak Twoja mama nie będzie miała gdzie usiąść, albo babcie (chrzestną, brata jak wolisz) wypchną w kąt na koniec stołu Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: zapytanie o gosci 20.03.09, 20:20 Ja korzystałam z programu Perfect Table Planner. Bardziej dla hecy, niż potrzeby - u nas były 22 osoby Ale winietki były i jestem bardzo z tego zadowolona, choć głównie optował za nimi mój mąż. Goście też byli- trafnie ich usadziliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
zielone_jablko Re: zapytanie o gosci 21.03.09, 00:35 Ja korzystam Mamy wesele na prawie 100 osób i nie wyobrażam sobie tego przepychania się do miejsc. Na każdym weselu na którym jestem to samo... Tylko raz zdarzyło mi się być na weselu gdzie były winietki i uważam to za super pomysł . A notatnik sobie wykupiłam i stoły układam, na razie mniej wiecej bo nie wiem jeszcze dokładnie po ile krzeseł jest przy któym stole w restauracji ale jakiś ogląd sytuacji można już mieć Samo ustawianie jest banalnie proste Odpowiedz Link Zgłoś
zielone_jablko Re: zapytanie o gosci 21.03.09, 00:39 zapomniałam napisać - brakuje mi tylko rozdzielenia kolorystycznego wg płci - poza tym same plusy Odpowiedz Link Zgłoś
kasik1985 Re: zapytanie o gosci 22.03.09, 13:52 zielone_jablko dziękuje za informację. Jak rozumiem jak już sobie ustawię te stoły to mogę je zapisać i to się zapamięta w takim ustawieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: zapytanie o gosci 22.03.09, 15:00 Skorzystaj z Perfect Table Planner - jest za darmo i o ile pamiętam, można oznaczyć płeć gości i pokazuje się własnie w 2 kolorach. Parę postów wyżej Odpowiedz Link Zgłoś
kasik1985 Re: zapytanie o gosci 22.03.09, 21:12 Pobrałam sobie ale wersja darmowa nie umozliwia zapisywania tzn umozliwia ale tylko do 30 gości a u mnie jest więcej Ogólnie program jest fajny ale kosztuje 22 Euro i do tego można zaplacic tylko kartą kredytową. Poszukam jeszcze jakiegoś darmowego odpowiednika a przy okazji napisze do tego portalu czy umożliwią mi przetestowanie na moich gościach Odpowiedz Link Zgłoś
zielone_jablko Re: zapytanie o gosci 23.03.09, 10:06 miałam ten program zainstalowany ale tam można zapisać tylko 30 gości a ja mam prawie 100 ściągnąć można tylko wersję demo. Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: zapytanie o gosci 23.03.09, 10:18 może przeoczyłam ten fakt, bo u nas nawet 30 nie było, więc uznałam go za dobry Odpowiedz Link Zgłoś
kasik1985 Re: zapytanie o gosci 23.03.09, 19:47 Wpisałam sobie dzisiaj już wszystkich gości do notatnika i jutro zaczynam działać. Znalazłam jeszcze kilka odpowiedników np www.tableplanner.com/en/expresskauf.htm www.simpleseating.com/ ...ale też są płatne Może macie jakieś zaufane firmy, które zajmują się drukiem winietek na stoły? Odpowiedz Link Zgłoś
literka_m Re: zapytanie o gosci 23.03.09, 21:54 pamiętaj, że winietki to pół sukcesu. jeszcze większym koszmarem niż brak przypisanych miejsc jest chaos powstały przy poszukiwaniu swojej wizytówki. Jak już będziesz miała rozkład, to zatroszcz się o ogólny plan na kartce wielkości minimum A3 (lepiej A2) i umieść przynajmniej 2 kopie przed wejściem do sali. Wtedy każdy orientuje sie "z grubsza" gdzie siedzi a wizytówki na stole służą jedynie upewnieniu się. Odpowiedz Link Zgłoś
kasik1985 Re: zapytanie o gosci 25.03.09, 12:13 Tak właśnie myślałam nad tym co prawda większość osób będzie wiedziała gdzie szukać ale z tego co zauważyłam tam jest chyba coś takiego jak wydruk listy więc zrobię małą mapę dla gości Odpowiedz Link Zgłoś
ruda666 Re: zapytanie o gosci 27.04.09, 16:41 w takim razie proszę, podpowiedz mi: jaką ma szerokość jedno kółko w tym programie, symbolizujące krzesło? Albo inaczej: jedna krateczka to ile centymetrów? za chiny ludowe nie mogę do tego dojść, a chcę sobie proporcjonalnie wszystko ustawić. Odpowiedz Link Zgłoś
parasol-ka A tutaj po angielsku - seating chart - free :) 24.03.09, 01:27 global.theknot.com/join/toolredirect.aspx?area=guest&target=guestlistredir.html%3F Odpowiedz Link Zgłoś
kasik1985 Re: A tutaj po angielsku - seating chart - free : 24.03.09, 09:11 już prawie się cieszyłam ale tam nie ma niestety takiej opcji, jest tylko przypisanie osób do nr stołu, bez możliwości ustalenia czy stół jest prostokątny czy okrągły i ustawienia kto koło kogo usiądzie Odpowiedz Link Zgłoś
zielone_jablko Re: zapytanie o gosci 25.03.09, 23:13 no ale notatnik na stronie wyjdzzamnie oferuje już te funkcje i jeszcze inne Odpowiedz Link Zgłoś
zielone_jablko Re: zapytanie o gosci 25.03.09, 23:14 to oczywiście było do kalendarzaslubnego Odpowiedz Link Zgłoś