zia86 07.07.09, 15:48 Miałam zamiar wziąć bańki jako tło do pierwszej części naszego tańca(rumby) ale na forum dużo osób mówi, że to kicz, także trochę się zastanawiam. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
budyniowa123 Re: Bańki mydlane 07.07.09, 15:55 oj nie nie... kicz i plamy na ubraniu Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Bańki mydlane 07.07.09, 16:23 Plam na ubraniu na szczęście da uniknąć, jest taki specjalny płyn który nie plami. Tylko właśnie mnie bańki wydawały się takie trochę słodkie i z przymróżeniem oka, poza tym myślę, że fajnie pasowałyby do rumby ale właśnie mówicie, że to kicz więc się zastanawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
herbaataa Re: Bańki mydlane 07.07.09, 16:02 ja tez chcialam banki przy pierwszym tancu ale moj N byl przeciwny. Oczywiscie strzelilam focha ale potem przemyslalam to na spokojnie i doszlam do wniosku ze to jednak nie jest najlepszy pomysl. Czy kicz czy nie zalezy co kto lubi, do mnie przemowily takie argumenty - na weselu bedzie troche dzieciarni (3-5 lat) a wiadomo co oznacza dzieciarnia i banki. okazaloby sie ze tanczyny na tle malolatow a nie baniek. - mimo zapewnien osob wypozyczajacych bankowy sprzet obawiam sie czy nie zostaja po nich plamy na ubraniu - no i nie wiem, mokre kapki na parkiecie...wiem, ze to nie bedzie pol wiadra wody ale lepiej nie kusic, ja sie lubie poslizgnac, potknac nawet jak nie ma o co a co dopiero jak nakapie z tych pekajacych baniek. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekxyz Re: Bańki mydlane 07.07.09, 20:01 To może ja się wtrącę od strony technicznej. Do baniek używane są specjalne, dosyć drogie płyny, ale niestety też odbarwiają. Nie wiem czy ubrania, bo nigdy nie stosowałem ich, żeby zbyt duże stężenie było na głowami tańczących, ale z pewnością rozpuszczają farbę. Statywy instrumentalne, grille od kolumn i inne części sprzętu po pewnym czasie ulegały odbarwieniu i korozji. Dodatkowo przy zetknięciu z parkietem może być ślisko. Jest to niebezpieczne dla tańczących, a także wytworzy się czarne błotko np od pasty z obuwia. Biała suknia panny młodej po zetknięciu z taką mieszanką może już nigdy nie być biała. Bańki dobrze spiszą się na powietrzu lub na dużych salach, z wysokiej sceny, gdzie między sceną a tańczącymi jest pewien dystans np kosze z kwiatami, w które część baniek będzie opadać. Potrzebne są do tego też ruchy powietrza np przeciąg, wężyk tańczących osób itp Wiele sal posiada teraz klimatyzatory, co utrudnia rozprzestrzenianie się baniek. Okna są pozamykane i zakłócone trochę prawo unoszenia. Ciepłe powietrze unosi się od dołu ku górze, a klimatyzatory nadmuchują zimne z góry, co powoduje, że bańki zamiast się rozprzestrzeniać - opadają. Nie zaryzykowałbym umieszczenia takiej maszyny bezpośrednio nad głowami tańczących. Jest to trudne technicznie do zamontowania i powoduje większe zabrudzenia parkietu. Oprócz baniek maszyna trochę chlapie płynem. Nie wiem też jak zareagują farbowane włosy pań, ułożone na lakier fryzury itp Odpowiedz Link Zgłoś
wikea Re: Bańki mydlane 07.07.09, 16:09 ja się zastanawiam nad bańkami przy wyjściu z kościoła moja córcia je wprost uwielbia, a tak jak już wcześniej pisałam, my mamy imprezę łączoną, więc i nich ona coś ma w dniu jaby nie było swojego święta Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowa123 Re: Bańki mydlane 07.07.09, 17:22 Jeśli chodzi o moje argumenty: Planowałaś ( z tego co widziałam) eleganckie (nie sztywne, jak co niektórzy myslą) wesele z klasą. Nie dodawajmy więc infantylnych atrakcji rodem z kinderbalu. Bo równie dobrze można np postawić watę cukrową i rozdawać baloniki wypełnione helem. Trzymajmy się jednej konwencji: albo eleganckie przyjęcie dla dorosłych, albo styilzowane na kinderbal. Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: Bańki mydlane 07.07.09, 18:37 no chyba nie bedziesz sie przejmowac tym co kto na forum nazwie kiczem. po za tym dla mnie kiczem sa wystrzały z armat a i tak z nich nie rezygnujesz Bańki sa fajne ale mi sie do rumby jakos nie widzą. Po za tym nie zapomnij się upewnic ze te banki nie poniszcza wam ubrania. Słuszałam ze one czesto odbarwiały ubrania (byc moze to nie były czyste banki mydlane. Mi się to podoba ale pod kosciołem przy wyjsciu. Do rumby fajniejsze wydaje misię cos takiego www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=HUARX5pvg4U Odpowiedz Link Zgłoś
grazkax Re: Bańki mydlane 07.07.09, 18:43 Może to i fajne ,ale nie bezpieczne.Byłam na takim weselu i o mało co nie zwichnęłam nogi.Ślisko ,bo to jednak woda z mydłem i plamy pozostają na ciemnym materiale.Jednym słowem -nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
marina111 Re: Bańki mydlane 07.07.09, 20:04 zgadzam się. W pomieszczeniu to nie jest dobre, chyba ze ktos po tym zmyje podłoge ale nie sadze abys po pierwszym tancu powiedziała ludziom zeby sie rozeszli bo wchodzi ekipa sprzatajaca Odpowiedz Link Zgłoś